Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

canım bende aynı şeylerini düşünüyorum eskiden testler mi vardı dimi allah emanet deyip doğuruyorlardı bizler ise en az ayda bir ultrasona giriyoruz hamile kalmadan önce hamile kaldıktan sonra çeşitli testler yaptırıyoruz aslında bunlar ne kadar sağlıklı oda tartışılır bir arkadaşım ablası yurt dışınca yaşıyor mesela geçen sene doğum yaptı bu senede kendisi doğum yaptı tel. konuşurken kıza her ay ultrasona mı girilirmiş demiş dr orda bu kadar sık ultrasona girmeyi bile sağlıklı bulmuyormuş insanın kafası karışıyor haklı yere
amniyosentezden ise bende senin gibi bebeğime zarar verir diye çok korktum istemedim ilk önce baya uzun ikna aşamalarından dolayı karar verdim öle diyim sana 200 1 evet böle bir ihtimal var dedi doktor ama her hamilelik zaten bir risktir dedi benim tavsiyem işi iyi bilen birine kesinlikle yaptırman canın acımıyor canım korkulcak pek bişey yok düşün benim canım öle kıymetli ki ben bile yaptırdım öle örnek veriyim sana zaten 30 dak. dinlendiriyorlar 24 sa. evde istirahat 1 haftada dikkat edersin sende önemli olan ise onu beklemesi ben yaptıralı bugün 1 hafta oldu tam unutuyorum aklıma geliyor hemen moralim düşüyor hep aklımda yani rabbim herşeyin hayırlısını bizlere yaşatsın iyi şeyler düşünelim iyi olsun mantığıyla bakmaya çalışıyorum artık allah emanatiz hepimiz canım

bugüne kadar okuduğum amniyosentez hikayelerinde hep iyi sonuçlar çıkmış inşaALLAH sende bu zor bekleme süreci sonunda .çok güzel haberler alırsın.ben bilemiyorum ya amniyosentez sonucum riskli çıkarsa naparım,kıyamam yavruma ama hamileliğimin kalanını zehir zıkkım geçiririm diye düşünüyorum,kafam çok çok karışık,ay RABBİm hiç birimizi tercih yapmak zorunda bırakmasın.bakalım pazartesi kontrolümüz var doktorumla bi daha konuşucam,hiç 4lü teste girmeden detaylı usg'yi bekliyim diycem.hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin,Allah'ım yavrularımıza sağlık versin.

bende amniyosentezi biraz apar topar oldum düşünme için günüm pek olmadı canım olduktan sonra eve gelince baya inceledim netten falan gerçekten gereklimiydi diye sordum dr görüşmemdede artık olmuş bişey dedi ve %100 boşuna hiç kafanı karıştırma öle şeylerle dedi nasıl yeterli bir cevaptır o ayrı tabiki ama oldum bir kere ama bir daha böle birşeyle karşılaşsam yaptırırmıyım o ayrı canım güzel dileklerin içinde saol canım rabbim kimseyi evlatlarıyla denemesin gerçekten bekleme süresi çok zor canım yaaa benced ilk önce detaylı ultrasona gir sonra eğer ki gerek görürlerse ama okudğumum pek çok yerdede detaylıdada kesin değil sonuçlar yazıyor gerçekten çok kafa karıştırıcı bu işler canım yaaa rabbbim bizlere bebişlerimize sağlık versin dediğin gibi...

3 lü testimde Afp değerlerim yüksek çıktı nöral tüp defekti riski fazla.şu anda 17. haftadayım 20. haftamı bekliyorum detaylı ultrasona gitmek için. Sanırım 3 hafta biraz zor geçicek gibi ..Umutluyum... iki li testimin olduğu gün doktor kontrolünde düşük tehlikesi geçirdim 1.5 aydır yatıyorum 3 lü testim riskli grupta çıktı :)) elimde değil stres olabiliyorum..Bugünleri atlatıp kızımı sağlıkla kucağıma almak dışında herhangi bir isteğim yok.. Dualarımız tüm bebeklerle...

canım çok geçmiş olsun benimde kanamam oldum 1 ay kadar bende yattım işten ayrıldım o yüzden allah şükür düzeldim ama yinede içimde o korku var elimde değil dediğin gibi sağ salim kızlarımızı bebişlerimizi kucağımızı almayı nasip etsin yüce rabbbim bende amniyosentez testinin sonuçlarını bekliyorum aklıma geldikçe göğsüm ağrıyor elim ayağım buz kesiyor az kaldı rabbim hergün dualar ediyorum beni ve benim gibi bekleyen annelerin dualarını kabukl et diye

amin inşaallah ama ne kadar diğer insanlar seninle birlikteyiz sağlık olsun sen iyi ol desede fark etmez biz bizi anlarız :))).. iyi düşünürüz düşünüyoruz da eminim ama elde değilki ne olacağını bilememek hamilelik zaten stres faktörlerde daha büyük stres ...inşaallah iyi şeyler bulur bebeklerimizi ve bizi :)) allah en büyük yardımcımızdır...

çok haklısın canım herkes yaşadığını bilir artık kendimizden geçtik bebişlerimizi düşünüyoruz rabbim tüm dualarımızı kabul etsin mübarek cuma günü.

Benimde 2 li testim kötü çıktı ....ultrasonum iyi ama testin biyokimyasal riski 1 .209 çıktı...aminosentez dediler...ne yapacam bilmiyorum ...Rabbim hepimizin bebişlerini korusun .

papatyacım merhaba seni çok iyi anlayabiliyorum benim sonuçlarım hafta içi çıktı allahıma binlerce şükür temiz çıktı amniyosentez sonucum nasıl dua ettim nasıl rabbime yalvardım bir ben bir allah bilir sonucun temiz çıkınca öle ağladım ki nasl kasmışım kendimi çok zor bir olay rabbim kimseye evladıyla sınamasın benim 4 lü testim 98/1 çıktı düşün senin baya düşük ihtimalin sakın korkma içini rahat tut can acıtan bir işlem değil sadece birkaç gün dikkat et kendini ve işini iyi bilen bir dr yapsın işlemini soracak sorun varsa yardım edebilirim

canım allah korusun ağlama lütfen üzme bebişini de kendinide ne olursun baya düşük bir ihtimal düşünsene 386 da 1 ihtimal çok çok düşük aklına kötü birşey getirme canım kıyamam(

canım allah korusun ağlama lütfen üzme bebişini de kendinide ne olursun baya düşük bir ihtimal düşünsene 386 da 1 ihtimal çok çok düşük aklına kötü birşey getirme canım kıyamam(

inşallah canım tek dileğim bu Allah evlatlarımızla sınamasın bizi inşallah çok zor bir durum gerçekten.. Allah korusun

Arkadaşlar Selamlar,

Ben de kesin sonuç almak için mutlaka amniyosentezin yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Hatta şu anda ikili test yaptırma zamanım gelmek üzere, ikili-üçlü her ikisiyle de zaman kaybetmek istemiyorum, direk amniyosentez yaptırayım diye düşünüyorum. Ancak düşük riski de yabana atılacak gibi değil. Düşük riskini en aza indiren şey doktorun işin ehli olması okuduğum ve anladığım kadarıyla..
Bu iş için Ankara'da bir Filiz Hanım'ı önereni duydum (Başkent Hastanesinde). Başka önerileri olanlar varsa nolur yazabilirler mi? Ankara'da kim bu konuda çok iyi?

Çok sağolun şimdiden

slm kızlar salı gunu 3 lü test yaptırdım açık spına bifida yuksek çıktı 15 gun sonra ayrıntılı ulturasona girecekmişim korkuyorum... inş bebegım iyidir .. benim gibi açık sğına bifidadan ayrıntılıya giren oldu mu sonuç ne ?

Ne olduğunu bilmiyorum ama inşallah yoktur öyle birşey ...sakin ol ..bende önümüzdeki hafta aminosentez olucam stres korku hem bizi mahvediyor hem bebişlerimizi.....

Merhaba 15 haftalık hamileyim.10 gün önce entegre test yapıldı.yani ikili ve üçlü test birlikte gibi bi test.değerlerim çok kötü.1\25 yarın amniyo sentez yapılacak.işallah sonuçlar iyi çıkar...forumda okuduğum kadarıyla benim gibi değeri olan yok.benim durumumda olan varmı acaba?yaşım 38 bu arada....

ben bugün ultrasona girdim canım bebişin her yanını inceliyorlar.Çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı bebeğin her şeyine bakılıyor.. bende de aynı canım çok yüksek çıktı.. Ama çok şükür bebeğimin sırtı kafatası karnı her şeyi çok güzel..

Yüreğini ferah tut canım sen ne kadar iyi olursan bebeğinde o kadar iyi olacaktır..

Bugün doktorun söylediği tek bir laf vardı ; sen şu an sağlıklımısın evet dedim... ama ya yarın ??? dedi ve ben haklısınız dedim... .

Bebişlerimize sağlık sıhhat versin Allahım

Tsk ederim yorumun icin Allah hepimizin bebeklerini bize bagislasin saglicakla kucagimiza aliriz ins . İns haftaya crsba bende ayrintili ulturasona gircem temiz cikar ....

Canım Rabbim bebeğini sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin.Aynısını cmrtsi günü doktor bana söyledi ama kendi doktoruma danıştım kesin temiz çıkar ama senin kararın istersen perinatoloji uzmanına da danış dedi.bu hafta içi gidicem sen ne yaptın aradan baya gün geçmiş ama haber var mı?

BenSibel kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
selam bayanlar.benim ikili testim çok güzel çıkmıştı.ense kalınlığı normal.gelişimi normalden 5-6 gün ileri.
2.düzey usg yaptırdığım doktor kalbin sol vertikülünde beyaz bi leke var.tek başına risk saymıyoruz,istersen amniyosentez yap dedi.
kendi doktorum ise amniyoya gerek yok,karar senin dedi.

ne yapmam gerek ne olur yardım edin.günlerdir bu kafamı kurcalıyor

benim de aynı olay canım sol tarafta beyaz leke gördü doktor persembe günü detaylı ultrasona gircem Allah korusun down sendromu için 10 tane belirti varmış (idrar kesesi yok böbrekler birleşik.... vs ben çok araştırdım ) bunlar varsa amniyosenteze gideceğim ben de Allahım yoktur inşallah bebeğimize sağlık versin Allahım bizi sınamasın böyle inşallah ben de 10 gündür ölüyorum resmen persembe 2 de gireceğim dua edin nolurrrrrrrrr kızlar ikimizin de temiz çıkar inşallah.. amniyosentez öncesi detaylı ya gir canım sen de .... olabiliyormuş böyle ilerde yok olacak bir sey de olabilirmiş o önemsiz de ama doktorlar şansa bırakmıyorlar down olan bebeklerde olan seymişş o Allah korusun meleklerimiziiiiiiiii haberlerini bekliyorum ben hemen yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…