Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ben de öteki topikte yazmıştım sana özlem. merak etmiştim seni. inşallah ayrıntılı ultrasonda herşey yolunda görünür.

merhaba arkadaşlar ben 21 haftalık hamileyim 15 hafta 5 günlükken yapılan üçlü testte down sendromu riski 1\90 çıktı o günden beri yaşayan ölü gibiyim özel bir hastanede bir doktor eşliğinde sürdüyordum muayenelerimi ikili testte risk 1\4200 çıktı yani risk düşüktü 3 lü test sonucu beni mahvetti rabbim daha büyük acılardan esirgesin ama bu kadarı bile bana acı geldi ya öyleyse ya bir canlıya bir meleğe kıyacaktım ya da ömrünce bana bağlı bir bebekle yaşayacaktım peki ben nasıl karar verecektim ilk 10 günlük sonucumda trizomi 13, 18 ve 21 de anomali yoktur yani kromozon sayısında bir sorun yok down sendromu yok dediler ama asıl sonuç daha çıkmamıştı 1 ay oldu genetikçi en son hücre üremio ilk sonucunuza göre sorun yok amna diğerlerine bakamıyoruz dediler sorunlu gebelik uzmanı prof dr yalçın kimyayla haftaya 4 boyutlu randevum var ama ne bileyim annemi kaybedeli 13 sene oldu ilk defa mutlu olacam anne olacam dedim ama burnumdan geldi rabbim onları meleklerimizi sağlıkla kavuştursun bizlere

korkma canım ben perşembe günü detaylı 4d girdim Allaha şükür down olsaydı 10 tane belirti varmış (idrar kesesi olmazmış,burnu 4mm den kısa olurmuş kemiği...vs)10 tane Allaha şükür benim bebeğimde riskliydi 1/386 çıkmıştı doktor baya endişeli konusmustu ama çıkmadı her sey yolunda gerek yok amniyosenteze dedi ben de mahvolmuştum sen gibi ama korkma yaaaa şimdi bu moda çıktı yeni hamile hangi akrabam varsa coguna aynı seyleri demişler hepsiinin de kocaman oldu bebekleri sağlıklılar üzülme dua et bol bol yoktur inşallah bir sey

saolasın canım ama hergün ağlmaya başladım ona bir şey olmasından korkuyorum işte inşallah sağlıklı bir şekilde kavuşuruz yavrularımıza

canım kıyamam sana gönlünü ferah tut yaşadıklarlarını ancak senin gibi yaşayanlar bilir çok haklısın bende öleydim hergün dua ediyordum rabbime içini ferah tut sakın olumsuz şeyler geçirme içinden ama amniyosentez korkuluacak bir işlem değil onu bilmeni isterim gerçi herşeyi yüce rabbim bilir şimdi sağlıklı derler sonra allah korusun hastalıklar falan insanın başına neler geleceğini bilemeyiz herşeyin hayırlısını versin rabbim hep yanındayız unutma

çok saolasın canım ben aminiosentezi yaptırdım bugün 30 gün olacak ama hücre üremiyomuş 21,13 ve 18 de yani down sendromu yok ama diğer kromozomlara bakamıyoruz netleştiremedik dediler dularınızı esirgemeyin ne olur bende sonucmu temiz alanlardan olmak istiyorum ALLAH'ın izniyle perşembeye kadar bekleyin dediler beklicez artık ben beklemeye razıyım yeterki sonucum temiz gelsin

canım dualarımız seninle geçen sene bu zamanlar bende aynı şeyleri yaşadım benim 3lü testim 1/400 çıkmıştı birde dörtlü test yapalım dedi drmuz 4lü testte riskim çok fazla çıktı 1/43 ağlaya ağlaya deliye döndük amniyosentez yaptırdık ve bekleme süresi çok uzundu gerçi senin ki 1 ay olucakmış benimkisi 20 günde çıkmıştı geçen sene 10 şubatta öğrendim sonucumu temizdi kromozomlarda sorun çıkmadı işallah Allah'ın izniyle seninkinde de sorun çıkmayacak dualarımız seninle canım Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın çok çok zor, karar vermeyi düşünmek bile ölüm.. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.. bol bol dua et ve tevekkül et canım..

ve bir de benim oğlumun adı da rüzgar şuan 7,5 aylık ve çok sağlıklı işallah seninkide sağlıklı olucak canım :))

ALLAH razı olsun canım inşallah öle olur ama benim aksilik şu ki sonucu büyük olasılıkla alamıyacam rabbim inşallah acırda sonucu alırım ve sonuç temiz olur böle yaşadığım hamilelik kabus oldu hatırladıkca deliriyorum rabbim yavrunu sana ve eşine bağışlasın inşallah benim rüzgarımıda bana ve eşime sağlıklı bir şekilde bağışlar kendi acıma razıyım yeterki o acı çekmesin inşallah şu sonucum çıkar ve temzi olurda biraz olsun rahatlarım diyorum ama genetikçi bayan perşembeye kadar beklicez dediler bu kadar bilgi yeter size diyo down riskiyle geldiniz onunda olamdığını ilk sonuçta söledik diyolar pazartesi 4 boyutlum var inşallah orda yavrumun sağlıklı olduğunu görürlerde artık kafamı karıştırmazlar o rabbimin bir mucizesi eşimin çocuğu olma ihtimali düşük teşhisi vardı ama işte mucize

benimde 3lü testim 1/84 çıktı semiha şakir doğum evinde amniyosentez yaptıdım 2 hafta oldu bugün inşallah haftaya sonucum çıkıcam inşallah sonuçlarımız iyi çıkıcak korkma sen

Merhaba Arkadaşlar,

Benimde ikili testim 1/497 çıkmışdı.Üçlü testim ise 1/118 çıktı.Çok kötü oldum.18 haftalıkken ayrıntılı ultrasona girdiğimde ense kalınlığı 3.2 mm çıktı.Amniosentezi yapan doktor normal dedi haftasına göre ense kalınlığına..Ama nette okuduklarım 3 ve zeri riskli diyor..Belki beni sakinleştirmek için dedi bilmiyorum..
Diğer bütün organları normaldi kızımın..Ama genede amniosentez yaptıralım dedi doktor..11 ocakda amniosentez yapıldı.
Hala sonucum açıklanmadı.3 haftayı bulur diyorlardı dün aradım 4 haftaya çıkabilir bekleyin dediler.Stres içinde bekliyorum.Ense kalınlığının fazla
olması beni endişenlendiriyor.21. haftaya girdim pıt pıt vurmalarını hissediyorum kızımın,öyle güzel bir duyguki..şimdi bile gözlerim doluyor..Bol bol dua ediyorum..
Allah hepimize sağlıklı,sıhatli eli yüzü düzgün hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah..

üzülme canım sadece o ölçü yeterli değil sorun olması için 10 tane belirti var yazmıştım daha önce sakın korkma cidden bir sey yoktur ben sanmıyorum hiççççç dua edelim bol bol inşallah iyi haberler alırsın kıyamam sana ben de yasadım o duyguları Allahım seni de sevindirsin inşallah

özlem canım diğer ne gibi belirtiler oluyormuş, hepsini şöyle sırayla yazsan da ben ve diğer arkadaşlarda faydalansa..Dağınık yazdığın için bütün yazdıklarını okumak gerekiyor..

Birde neden 18. haftada ense kalınlığı ölçümü yapılıyor ki? normalde 12. haftada yani 2li test zamanında yapılır ve bu değer 3den fazla olursa risk taşır, arkadaşın değeri 18. haftada 3.2 bence normal, benimde 23. haftamda 5.2 mm mesela ayrıntılı ultrasonda ve normal dediler..

Cok sagol arkadaşım desteğin icin..inşallah Allah dualarimizi kabul eder..
Yarin kandil..Bol bol dua edicem,hepimiz icin..Inşallah bende senin gibi sevinirim canim..

Melisela arkadaşım,ben 17. haftada üçlü test yaptırdım sonucu 1 hafta sonra açıkladılar.Yani 18. haftaya girmiş oldum.Sonuç 1/118 çıkınca doktor ayrıntılı ultrasonu önerdi.
Orda ense kalınlığı 3.2 mm çıktı.Doktor genede amniosentez yapalım dedi..Bende kesin emin olmak istediğim için yaptırdım.Haftaya çıkacak sonucu..İnş. senin dediğin gibi normaldir..

Canım merak etme Allah'ın izniyle bişey çıkmaz inşAllah..Sen gönlünü ferah tut..Yani ne bileyim, 18. haftaya kadar tabikide ense kalınlaşır, bende bakan kadın öyle dedi, 23 hafta ense kalın çıkar dedi..yani netten baktığında 2li test vaktinde 12-14.hafta arası 3mmden fazla çıkarsa sorun oluyor bence, yine sen netten bakarsın..Hakkınızda hayırlısı olur inşAllah ve sonucun tertemiz çıkar, yazmayı unutma sakın..

Çok sağol melisela arkadaşım..Aslında benm 2 li testim temiz çıkmışdı.(1/497) Yalnız ense kalınlığını söylemedi doktor.Bende heyecandan sormayı unuttum.Şimdi deli gibi pişman oldum tabi..Hergün dua ediyorum.Amniosentezi yapan doktora sordum normalmi 18. haftada 3.2 mm kalınlık diye.. normal dedi..hangisine inanacağına şaşırıyor bazen insan yaa..
Allah bu durumda olan tüm annelerin yüzüne güler inşallah..Çok teşekkür ederim desteğin için,inşallah güzel çıkacak benimde..Ve burda paylaşıcam sevincimi sizlerle :)

- Kısa humerus (kısa üst kol kemiği)
- Kısa femur (kısa üst bacak kemiği)
- Ekojenik intrakardiyak fokus (kalpte parlaklık)
- Ekojenik barsak
- Pyelektazi (Böbrekte genişleme)
- Küçük parmak orta falanks kemiğinde hipoplazi
- Ayak başparmağında ayrıklık (sandal gap belirtisi)
- Burun kemiği yokluğu (hipoplazi)------kemiğin 6mm den kısa olması
- Kulak uzunluğunun az olması
- İliak açı genişliği
idrar kesesi olmaması

Amniosentez sonucum temiz çıktı çok şükür..Allah bu durumda bekleyen tüm anne adaylarının yüzünü güldürsün inş.
Destek olan arkadaşlarma çok teşekkür ederim.

Kombine risk 1:269
ikili test 1:68
Yaş riski 1:608
30 yaşındayım ama ikili test riskli çıktı. Ayrıntılı usg de ekojen kardiak odak ve hiperekojen barsak gözlendi. amniosentez yaptırdık.
Şükürler olsun ki sonuç temiz çıktı.Allah herkese bebişlerini kuçaklarına almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…