Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

çok sevindim iyi haberlerinize arkadaşlar Allaha şükür atlattık artık doğumu düşünelim :))) sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza alalım inşallah

merhaba arkadaşlar,

Dün 2'li tarama testi için ultrasona girdim. Oğlum olacakmış.Ama biraz canım sıkıldı ense kalınlığı sınırda çıktı 2.77 idi. Diğer 4 paremetrelerde (burun kemiği,kalp vss ) de çok güzel çıktı. Çok sağlıklı bir bebek dedi ancak ense kalınlığna taktık.

doktor kan sonucuna göre değerlendireceğiz dedi. Bugün kan verdim... Kızlar dua edin kan testim temiz çıksın çokkkk muuu kötüü?

Souç belli oldumu ?

benimde 2'li testim 220/1 ciktigi icin amniyosentez istemisti doktorum. Ozel hastahanede oluyorum normalde kontrollerimi.
Doktorum Riza Madazli'ya gonderdi. Ve 26 Aralik 2011'de amniyosentesimi yapti. 13 Ocak'ta da sonuclarimi aldim. Hersey normal cikti
Doktorun dedigine gore zaten amniyosentezlerin neredeyse hepsi, buyuk cogunlugu temiz cikiyormus.
Umarim kimsenin amniyosentez yaptirmasina gerek kalmaz. Ama gerekirse de herkesin temiz cikar insallah. Not: Aci yok :))

selam güzel anneciklere içinizi ferah tutun bugün eşimle amniyosentez sonucumuzu aldık ve herşey normal çıktı sakın amniyosentez yaptırmaktan korkmayın ilk önce allaha sonra kendinize güvenin inanın herşey yolunda gidecektir hepinizi seviyorum :))))

Kızlar bnm ikili testim kötü çıktı 23 yaşındayım 13+5 hamileyiim. 12+3 te yaptırdım testimi sonuclar şöle cıktı;

fB-hCG 70,8 ng/ml 1,95 düzeltilmiş MoM
PAPP-A 0,328 mlU/ml 0,20 düzeltilmiş MoM
Ense kalınlığı 1,10 mm

Kombine risk
1:142

İkili Test
1:50

Yaş Riski
1:1015

Trisomy 13/18 + NT
1:4483

Amniyo yaptırmak istemiyorum bbnmki gibi olup temz çıkan oldu mu bende anormal olan ne anlamıyorum ağlaya ağlaya ölücem artık

kaç haftalıkta girdin ult.bnmki de 2.1 çıktı bende amniyosentez yaptırdım bekliyorumsonucları 10 gün oldu bugün

hamileyken yaptırdığım 3lü test sonucum 1/122 di.detaylı ultrasona girdim herşey yolunda gözüküyordu.ama dr prosedür gereği amniyosentez önerdi.biz kabul etmedik.çünkü amniyosentezde de bebeği hem düşürme riski hemde o yöntemle de sakat kalabilme olasılığı var.biz allahın takdiri deyip çokta fazla kafama takmadan devam dedim.iyikide öyle yapmışım.bebeğim 1 yaşına girecek 3 mart ta maşallah çok sağlıklı.amniyosentez yaptırmadan önce bu riskleri de göz önünde bulundurun derim.allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Selam...
Ben 14. haftada ense kalinligi icin ulturasona girdim bebekte hersey olmasi gerektigi gibi normal denildi... Ama kan degerlerim ve yasima bakildiginda 1.60 yüksek down senduromlu cocuk sahibi oabilirsiniz denildi...O an oraya neden gittimki diye dusundum... ve bana göbek kordonundan sivi alinarak bunun ne kadar dogru olabileceginden emin olunacagini dusuk riskinin sadece 1.100 oldugu söylenildi... öncelikle kesinlikle hayir dedim ama icimede bir kurt dusurduler hep acabalar oldu kafamda uyuyamaz yiyemez dusunemez olmustum vede bu testi kabul ettim... Simdi test sonucunu bekliyorum...Bekleyen herkesede sabir vede hayirli haberler diliyorum Rabbim bizleri evlatlarimizla sinamasin...

benım kızım olacak inş ben hiç birini yaptırmadım % 100 sonuc vermedıgı için arkadasım yaptırmıstı ve down sendromu var dedıler ama bebiş saglıklı oldu cok sukur doktorumda aldırmayı düsünmuyorsan yaptırma dedı ense kalınlıgı normal dedı

Merhaba,
13.haftadayız.İkili taramada ense kalınlığı 2,17 mm ölçüldü kan değerlerim gayet iyi çıktı. Eyüp Ekici 'ye gittik ve ayrıntılı ultrasonda ense kalınlığını 2,70 mm ölçtü Eyüp bey ve amniyosentez önerdi. Daha sonra gittiğim doktorlar Koryon villus biyopsisi yani bebeğin eşinden parça alınması işlemini de amniyosentezi beklemeden bu haftada yaptırabileceğimi söylediler.Sonuç daha erken alınabiliyormuş, risklerinden de bahsedildi. Bunun için Ankara'da önerebileceğiniz iyi bir yer var mı? Yaptıran ve olumlu sonuç alanlarınız oldu mu, moral olarak kötü durumdayız, yardım lütfen.

asya melek 12
xanı aekadasım yaprtıdı kordonsentez hacettepeydi sanırım sorayım bi
oğlu suab 3 yasında sapasaglam korkma bende amniyo yaotıdım gecen sene cok zor günler hatt sonucumuz 2 ayda cıktı amam allaha şükür saglıklı bir kzım var yaptır gerisi allaha kalmıs bol bol dua et canım allahım izniyle saglıkla alırsın kollarına meleğini

benim de 3lü test sonucu trisomy 1/50 çıkmıştı.amniyosentez yapıldı.15 gün bekledim ömrümden ömür gitti resmen ama çok şükür ki temiz çıktı.Allah herkese iyi sonuç almayı nasip etsin.

kaç haftalıkta girdin ult.bnmki de 2.1 çıktı bende amniyosentez yaptırdım bekliyorumsonucları 10 gün oldu bugün

12.haftalıkken girdimm....

benim de 3lü test sonucu trisomy 1/50 çıkmıştı.amniyosentez yapıldı.15 gün bekledim ömrümden ömür gitti resmen ama çok şükür ki temiz çıktı.Allah herkese iyi sonuç almayı nasip etsin.

gözün aydın canım..... Üstünden büyük bir yük kalkmış gibi oldu demi??? Ben de Perşembe yaptıracağım... Çok korkuyorum.... Allah yardımcımız olsun......

ben kesinliğine inanmadığım için yaptırmadım taramaları.ama şu an ayrıntılı ultrasyon istiyor doktor.bakalım hayırlısı ...kararsızım yine de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…