Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

cnm geçmiş olsun.evet rabbim biz anneleri evlatlarımızla sınamasın .beklemek çok kötü biliyorum bende amniyosentez yaptırdım 1 haftadır bekliyorum ve işin garip tarafı benim herşeyim normaldi taki o salak üçlü testi yaptırana kadar. risk çok yüksek çıktı insanın içine kurt düştümü yiyor bitiriyor insanı.ayrıntılı ultrasonda yaptılar herşey normal bakalım inşallah amniyosentezde normal çıkar.birdaha hamile kaldığımda bu testlerin hiçbirini yaptırmıcan KESİNLİKLE.

Kızlar sonucumuz çıkmış.çok şükür temiz.....allahım sana binlerce şükürler olsun....

şimdi annemde yatıyorum.. Riskli dönemleri atlatalım yeter..

Merhaba arkadaşlar
Ben aranıza yeni katıldım. Katılmamın en büyük nedeni, sizlerin birbirleriniz ile konuşmalarınızı okuyup, en kötü anlarınızda bile birbirinize destek verişlerinizdir. İnanın morale ve iyi şeyler duymaya öylesine ihtiyacım var ki.
17.03.2012 tarihinden beri gece gündüzüm belli değil. 12 haftalık hamileyim. 17.03.2012 de rutin kontrollerimi yaptırmaya gittiğimde bir şok ile karşılaştık. Doktorum bebeğimde ense kalınlığı tespit ettiğini söyledi. Ense kalınlığını en az 4mm olarak ölçtüğünü söyleyerek beni bir profösöre yönlendirdi. hastanedeki doktorum apar topar bir doktoru arayarak bebeğimde ense kalınlığı olduğunu ve beni oraya yönlendirdiğini söyleyerek bizi o doktorun muayenehanesine gönderdi. Ancak ikisi arasında çıkan sonuçlarda çok farklar olduğunu gördük. Hatanedeki doktor ense kalınlığını 4,7 mm., baş ve popo arasını da 46,3 ölçerken, yönlendirdiği doktor ense kalınlığını 3,13; popo ve baş arasındaki mesafeyi 44 mm. olarak ölçerek, hemen o gün içerisinde amniosentez yapması gerektiğini söyleyerek fiyatı söyledi, kafamız çok karıştı, başka doktorlar bu işlem için 16. haftayı beklememiz gerektiğini söylerken diğer doktor o gün içinde yapmak için baskıda bulundu, daha sonra hastanedeki doktora gittiğimizde bir süre düşündükten sonra benim söylediğimi söylemeyin ama 16. haftayı bekleyin şeklinde yanıt aldık. ikili test sonuçlarım ise biraz daha iyi durumda ama öyle kötü şeyler duydum ki. yani bebeğin 16. haftaya kadar yaşamaz zaten. yok sana suni sancı verip bebeğini 20. haftada doğurtucaklar vs vs. psikolojim hiç iyi değil.

Amniosentez işlemini Antalya, İzmir ve Aydın'da yaptırma imkanlarım var. Bana doktor önebilir misiniz arkadaşlar? Tavsiyelere ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

canım benim hiç kafana takma. beha yn daeni amniyosentez yaptırdım. benim de ense kalınlığım .7 çıkmıştı.3lü tarama testimde temiz çıktı. Doktorum riskli gebelik uzmanı. 2li taramanın %85, 3lünün de %60 doğruluk payının olduğunu söyledi.yaşımda 34.5. az da olsa riskimin olduğunu söyledi. bir de benim tüp bebekti. hep korku içindeydim. ve eşimle karar verdik perşembe günü yaptırdık. çok şükür ertesi günü sonucumu aldım temiz di. erken almamın nedeni ise bir yöntemi tercih etmemiz bunun için de fazla para ödememiz oldu.çokkkk şükür herşey yolunda. şimdi annemdeyim ve dinleniyorum.

Ben sana İzmirde Prof.Dr.Fuar AKERCAN' I öneririm. bu işin ustası.....

ense kalınlığını düzelttim.

.. çok teşekkür ederim. inşallah iyi şeyler düşünüyorum, iyi şeyler olur. senin adına da çok sevindim. Allah inşallah sağ salim kucağınıza almayı nasip eder.

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun , benim de kendimle alakalı bir sorum olacaktı. 18 haftalık hamileyim 2li test yaptırdım her şey normal çıkmış fakat şöyle bir sorum olacak doktorum 3lü test yapmaya gerek görmedi sizce ne kadar doğru bir davranış bu ?:18:

canım bende sadece 2'liyi yaptırmıştım, 3'lüyü yaptırmadım, sonrada 2 defa ayrıntılı ultrasona girmiştim..İstersen yaptırma, zaten ben çok güvenmiyorum bu testlere, direkt ayrıntılıya girersin..Bu testler insanın psikolojisini bozmaktan başka bişey yapmıyor

canım benim doktırum 2linin %85 3lünün %60 doğruluk payı var demişti. 2lide ense kalınlığı 2.7 çıkmıştı. ama 3lü taramam temizdi. doktorum 2li daha önemli demişti.

arkadaşlar ben de 2. ye hamile kalırsam hayatta yaptırmıcam o testleri ne kötü günler geçirmiştim yaa hatırlıyorum da saçmalık yaa tv de izledim amniyosentez yüzünden hem anne hem bebek vefat etti devlet hastanelerine asla gitmeyin böyle bir durumda..ve 3lü test özellikle hiç güvenmiyorum yüzde doksan herkese riskli cıkıyor yaaa boşuna kafamız karısıyor en iyisi detaylı ultrasona girmek.... eğer riskli cıktıysa asla üzülmeyin güvenilirliği çok düşük o testlerin...Allah sağlıklı doğumlar versin

ben üçlü test daha güvenilir olarak biliyordum o yüzden ikiliyi yaptırmadım. Zaten 12. haftada ense kalınlığı 1,75 çıkmıştı. Acaba yanlış mı biliyorum?

merhaba ben 11+4 de ikili test yaptırmıştım ense kalınlığı 1,7 mm çıktı riskli gebelik uzmanı herşeyin harika olduğunu söyledi aynı gün kan verdim ve iki gün sonra gök beynimize yıkıldı biyokimyasal trizomi 21 değeri 6/1 çıkmıştı yani altıda bir bebeğim downlu olabilirdi hemen cvs için kolları sıvadık plesenta aşağıda olduğu için 16. haftayı bekledik o bekleyiş kabus gibiydi hamileyim bile diyemiyordum üsteli bunun için 6 yıl beklemiş türlü tedaviler görmüştüm mucizem kendiliğinden gelmişti 16. haftada amniyosentez yaptırdık ve 20. haftada şükürler olsun dedik sonucumuz temiz çıktı 21. haftadada ayrıntılı ultrasona girdik çok şükür bebeğimiz iyiydi
benim yaşım 34 o çooook ünlü riskli gebelik uzman bozuntusu doktorum bebeğimin haftasını 1 hafta ileri hesaplamıştı ikili yaptırdığım gün bir sonraki hafta nedense bebeğim herzaman olduğu gibi günü gününe çıkmıştı yani o bir hafta yanlış ölçüm bile riskimi arttırmış bizi mahvetmişti
bu ikili üçlü testler ultrason takıbiinin haricinde istatistiksel bir labratuar programı oraya yaş kilo gebelik haftası sigara içimi bebeğin boyu serbest betahcg ve papp a gibi verileri giriyorsunuz birinde hatalı bir girdi olsa riskiniz alıyor başını gidiyor eşim bile internetten indirdi bu programları ve evde kendimiz doldurduk hiçte hastanenin bize verdiği değerler gibi riskli çıkmamıştı
eskiden ne güzelmiş hamileler hiç böyle streslere sokulmazmış şimdi diken üzerinde hamilelik yaşıyoruz
allah kimseyi evladı ile sınamasın herkeze sağlıklı hamilelikler ve doğumlar diliyorum
yazdıklarımın endişenizi hafifletmesi ve moral olması dileğiyle

çokk geçmiş olsun canım.... ben de amniyosentez yaptırdım çok şükür temiz çıktı... detaylı ultrason için de gideceğim. inşallah o da temiz çıkar...

arkadaslar trisomy 18 degerim pozitif cikti.yarin ayrintili usg ye girecegim.doktor gebeligim icin iki hafat onde hesaplamisti ama son adet tarihime gore 13 haftalikken 15 haftaliksin demisti.test sonuclarimda on agore cikti.sizce yanlislik varmidir.

canım benim geçmiş olsun öncelikle sakin ol sani anlayabiliyorum bende amniyosentez yaptırdım dawn sendromu riski 1.32 çıkmıştı bnedede risk çok yüksekti fakat çok şükür amniyosentez sonucum çok iyi çıktı yani bi sıkıntı yok bebekte çokkk şükürr.ben amniyosentezi kocaeli araştırma hastanesinde yaptırdım hiçbir ücretde almadılar ve çok güzel ilgilendiler. özelden ziyade gidip devletde bütün işlemlerini yaptırmanı öneririm.canını sıkma çok dua et rabbim hayırlısıyla velatlarımızı kucağımıza almayı nasip eder inşallah güzel haberlerle dönersin.

Kızlar sonucumuz çıkmış.çok şükür temiz.....allahım sana binlerce şükürler olsun....

şimdi annemde yatıyorum.. Riskli dönemleri atlatalım yeter..

cnm büyük geçmiş olsun.çok şükür benimde sonuçlarım temiz çıktı rabbim böyle bir acı yaşatmasın kimseye beklemek ne kötü ne yapacağını bilemmek çarasizce beklemek ohhhh çokkk şükür:)

2' li testim de risk 10500/1 çıkmıştı. O yüzden içim rahat sırf yapmış olmak için 4 lü test yaptırdım. 4'lü testim de risk oranı 209/1 yüksek riskli çıktı. Raporda gebelik haftasının 18+0 olması gerekirken 19+3 olduğunu gördüm ve hastaneyi aradım. Sonra 18+0 a göre 4100/1 düşük risk diye bir rapor mail attılar bana. Kafam çok karıştı. Doktorum ultrasonda risk büyük olduğu için amniyosentez yapmamız lazım dedi. Neyse 24 saat gelgitler yaşayıp amniyosentez yaptırmamaya karar verdim çünkü bebek 22 haftanın sonuna gelmişti. Doktoruma gittim ve amniyosentez olamayacağımı söyleyecektim ki nedense bu doktorlar bizleri rahatlatmak yerine içimize bir kurt düşürmeyi tercih ediyorlar son anda yaptırmaya karar verdim. Tam yapılacakken doktor bebeğin ultrasonda 25 hafta göründüğünü 2 hafta önden gittiğini söyledi ve sonuç olumsuz çıksa bile bişey yapamayacağız dedi. Bebeğimi aldırmayı zaten düşünmüyordum ama doktorumun bu kadar karamsar konuşması beni öldürüyor. Ağlaya ağlaya yaptırdım amniyosentezi. Bugun 7. gün. 15 gün sonra çıkacak sonuçlar dedi. Zaman geçmiyor, ne hamileliğimin ne de hayaımın tadı tuzu kalmadı.

canımmm benimm m canını hiç sıkma. Allahın izniyle temiz sonuç alaxaksın. Keşke 2 günde çıkan testten yaptırsaydın. içinin rahat olması ve sonucu çabuk aslman için.

ALLAH yardımcın olsun canım.seni çok iyi anlıyorum.inşallah güzel sonuçlar alırsın ve sonrasını çok güzel bi şekilde geçirirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…