Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaslar bende amniyosentez yaptırdım. ikili testim iyiydi. üçlüde trizomi 21 riskli cıktı. velasıl amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. amniyosentezden 2 gün sonra fish sonucunu aldım. trizomi 21, 13, 18 ve cinsiyet kromozomlarına bakılıyor. amniyo sonucum iyi geldi allaha şükür. 2 gün sonrada tüm kromozomların sonucları cıkacak. fish sonucu ialanların amniyosentez sonuçları nasıl cıktı. aynı durumda olanlar lütfen bilgilendirirmisiniz

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

Slm Amine
Benim down risk 12-1 çıkmıştı yaşa bağlı olarak 81-1 veeeeeeeee ugün amniyo sentez sonucumu aldım ve sonuç temiz hiç korkma kesinlikle temiz çıkıyo ve bizde üzüldüğümüzle kalıyoruz canım benim allah bebişlerimize sağlık versin hepimizinkine asla üzülme
ben çok ağladım düşün seninkinin yanında benimkinin riskini

Merhaba,şunu merak ediyorum da acaba amniyosentez sonucuna göre bebek hastalıklı çıkarsa hayatına son verir misiniz?

Benim ikili testteki down send.trizomi vs.hepsi 1/10.000
çıkmıştı ense kalınlığı da 1,2 dr çok iyi demişti.

Dörtlü testte yaptırdım her ihtimale karşı cuma sonuç alacağım ama inşallah amniyosenteze falan gerek kalmadan temiz çıkar sonuçlar yaa..Kaç gündür içim içimi yiyor...:26:
Dua edin nolur...

selam arkadaşlar benim ikili testimde sorun yoktu ama 4lü testimde 91/1 down sendromu riski çıktı amniyosentezi kabul etmedik..ayrıntılı ultrasondada her şey normal göründü bi bulguya rastlanmadı ama içimde hep bi acaba var ..bilgisi olan yorum yazabilirmi

Merhaba,şunu merak ediyorum da acaba amniyosentez sonucuna göre bebek hastalıklı çıkarsa hayatına son verir misiniz?

asıl soruyu sormuşsun bende 3lü teste 1\169 cıktı fakülteyesevk ettiler dün gittim riks 169 gebeligimin birinde görülme ihtimali varmış amniosentez önerdiler kabul etmedim 200de bir düşük ihtimali varmış sorunlu cıksada nasıl aldırırım şimdi kafam cok rahat bu bana yaradanın hediyesi kıyamamkigecen sene kurdaj olmak zorunda kalmiştim ben daha onun acısını atamadım üzerimden bunu aldırmayı kesinlikle düşünmüyorum ne olursa olsun kabulum allah hayırlı bir evlat olmasını nasip etsin

5 gün önce amniyosentez yaptırdım. Trizomi 21(down sendromu), trizomi 18 ve 13 e ilişkin cevaplari amniyosentez yaptırdıktan 3 gün sonra veriyorlar. Bizimkisi normal geldi. Ancak diğer kromozoma bağlı hastalıkları 15 gün içerisinde söyleyecekler. Bizim ikili test sonucumuz 680/1 çıkmıştı. Doktorum 3 lüye gerek ok dedi ancak detaylı ultrosonda bebeğimizin kalbinde hiperekojenik focus (sol kapakçıkta parıltı, kireçlenme) ve beyninde de koroid pleksus kisti çıktı. Bu nedenle tarafımıza amniyosentez önerildi. Ben amniyosentezi bir kitapta okuduktan sonra hamileliğimin ilk ayında internette araştırmıştım. Bu nedenle ne karalar bağladım ne dünyam başıma yıkıldı. Emin ellerdeyseniz amniyosentezin düşükle sonuçlanma ihtimali 700/1 lere kadar iniyor. Bunun için mutlaka bir şekilde doktorunuzun daha önce kac amnıyosentez yaptığını öğrenin. Disiplinli bir hastanede yaptırın. Doktor para almak için yapıyor, ikinizde sağlıklısınız çocugunuz normal dogar gibi cahilce düşüncelere itibar etmeyin.Doktorunuzun size amniyosentez önerme nedeni olan bulguyu araştırın. Major bir bulgu mu yoksa soft marker mı diye. Benim bebeğimin ikiside soft marker dı. İki tane olmasaydı zaten ne onlar önerecek ne de ben yaptıracaktım. Forumlarda bu benim kaderim bebeğii öldüremem diyen anneler var. Böyle düşünenlere down sendromlu çocukların nekadar yaşadıklarını ve hangi kalitede yaşadıklarını araştırmalarını öneririm. Tıbbın geliştiği çağda hamile kalıp seyirci kalmak ne kader nede anneyi bebeğinden ne koşulda oılursa olsun vazgeçmeyen bir anne yapar. nne olmak cesaret ancak aklı selimlilik gerektirir. Hata yapma lüxümüz yok.
Bu hastalıklara sahip bir çocuğu doğurmak eğer başka bir çocuğunuz varsa yada ikinci bir tane düşünüyorsanız ona vereceğiniz annelik özverisinden çalar. Amniyosentezle karşı karşıya kalan anneler araştırmanızı yapın gerekliliğine karar verdikten sonra bi saniye bile beklemeyin. Sonuç iyi olacak...

benim bebeğimde de koroid pleksus tespit ettiler.. başaka bir olumsuzluk yok ama ben yine de çok endişeleniyorum.. doktorunuz size ne dedi bu kistlerle ilgili.. büyüklüğü ne kadar biliyor musunuz..
amniyosentez yaptırdınız mı ve sonucunu aldınız mı acaba.. ben amniyosentez yaptırmak istemedim.. doktorum da önermedi.. şu tarihte zaten yaptıramam.. size de büyük geçmiş olsun diliyorum ki inş sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız.. soruları cevaplarsanız çok mutlu olurum.. teşekkürler...

benim bebeğimde de koroid pleksus tespit ettiler.. başaka bir olumsuzluk yok ama ben yine de çok endişeleniyorum.. doktorunuz size ne dedi bu kistlerle ilgili.. büyüklüğü ne kadar biliyor musunuz..
amniyosentez sonucunun iyi olması bu kistlerin olumsuz bir etkisi olmayacağı anlamına mı geliyor?.. ben amniyosentez yaptırmak istemedim.. doktorum da önermedi.. şu tarihte zaten yaptıramam.. size de büyük geçmiş olsun diliyorum ki inş sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız.. soruları cevaplarsanız çok mutlu olurum.. teşekkürler...

koroid pleksus kisti bizde 3mm. çıktı. Araştırmalarıma göre %5 sağlıklı hamilede görülüyor ancak bu istatistiğe inanmıyorum çünkü sadece internette ve özellikle yurt dışında okadar çok insanın başına geldiğini görüyorum ki. Daha çok hamilede çıktığını düşünüyorum. Bu kist 24. hafta ve 32. haftalar arası kayboluyor. içinde ödem vs. yok. Omurilik sıvısı var. Tek başına kesinlikle risk teşkil etmiyor. ewt down sendromlu bebek doğuran hamilelerde % 18 inde bu kistin çıktığıda bir istatistik ama bu anomalinin yanında başkaca anomalilerde oluyor. Bu kist sadece soft marker denilen yumuşak dikkat çekici bulgu. Siz kaçıncı haftadasınız? merak etmeyin hiç bir ülkede tek başına koroid pleksus kisti risk kabul edilmiyor. Dahası bu kist kaybolmasa bile çocugun saglıgını etkileyecek bir etken değil sakın endişe etmeyin.

Yazılarınızı merakla okuyunca paylaşmak istedim. 13 Haftalık gebeyim ve ilk gebeliğim. Ben de ikili testten sonra allak bullak oldum ne yazık ki.. ense kalınlığı normal çok şükür. ama ikili test sonucunu alınca dünya başıma yıkıldı. Trisomy 13/18 riskli.. 1/86 gibi yüksek bi risk. Amniyosentez için gün verdiler. 3 hafta sonra amniyo yapılacak, bi üç hafta daq sonuç beklicem. Bebek kocaman olacak. Ya kötü bişey derlerse.. Hiç birşey anlamadım ben bu işten, keyfini çıkar diyolar ama bu korkuyla mı(( çok üzgünüm gerçekten. ve çok endişeliyim, bol duaya ihtiyacım var..

evet doktorum da sizinle aynı şeyleri söylemişti.. çok önemseme demişti.. ama sorun şu ki benim bebeğimin kistleri biraz büyükçe olması.. 18. haftamda ileri ultrasonda tespit edildi.. kistlerden biri 12mm diğeri ise 5mm idi. sanırım üç hafta önce doktora gittiğimde büyük kist 7mm ye küçülmüştü.. küçük olan kist ise doktorumun söylediğine göre hemen hemen kaybolmuştu.. bu cumartesi tekrar ileri usg ye gireceğim.. hergün dua ediyorum ki bebeğim bu kistlerden tamamen kurtulsun.. anne yüreği işte dayanmıyor işte.. şu an 29. haftamdayım.. sizde bir dahaki kontrolünüzde kistin durumunu öğrenince haber verirmisiniz.. inş bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız...

benim bebeğimdede kalpte ekojen odak görüldü tam 7 prof dolaştım bu bulguları önemsemiyorlar tek başına. en son ank büyük doğum nuri danışmana göründüm odada 30küsür hasta vardı. ya ekojen odak görülmüş yada beyinde kist hepsine normal rapor verip gönderdi bebeklerin çoğunda görülüyomuş . ekojen odakda beni tedirgin ediyordu ama amniyosenteze gerek görülmedi dua etmekten başka çare yok. ama sorun etmeyin sizde görülen bulgu normal

çok teşekkür ederim.. içimi rahatlattınız ama insan düşünmeden edemiyor işte.. inş söylediğiniz gibi olur ve bebeklerimiz sağlıkla dünyaya gelip, sağlıkla yaşarlar...

Merhaba arkadaşlar siteye yeni yazmaya başladım.

Bende 18. haftalık hamileyim. İkili testim 1847/1 çıktı. Dörtlüsü ise 68/1. Amniosentez önerildi ancak yaptırtmadık düşük riskini göze alamadık. Bu bencillik mi bilmiyorum ama çok zor bir süreç, hele ki zor şartlarda hamile kalındıysa insan o %1-2 lik düşük riskini almak istemiyor.
Zaten doktorumuz 2 hafta sonrası için detaylı ultrason için başka bir doktora yönlendirmişti. O sırada da amniyosentez yapılabiliyormuş(yani detaylı ultrason sonucu)
Yönlendirildiğimiz prof. iyi bir doktormuş; yani ikili teste göre ve detaylı ultrasona göre değerlendiriyormuş, yani sonuç iyiyse diğer testlere gerek duymuyormuş...İkili testimiz iyi ama 2 hafta sonra detaylı ultrason var, dr. ultrasondan anlayabiliyormuş ve o da amniyosentezi önerirse ne yapacağımızı bilemiyoruz...Çok hassas bir karar, haftalardır minik bebeğimizle işe gidip geliyorum,çok fena bağlandım, ultrasonda görmek için can atıyorum, bu duyguları yaşarken diğer türlüsünü düşünmek bile istemiyorum
Allah yardımcımız olsun.

İyi akşamlar yazılarınızı okudum bende yakın komşularımızın başından geçenleri anlatmak istiyorum komşularımın birinin ismi zeynep birininde emel di her ikiside 30 lu yaşlarından sonra hamile kaldılar her ikisininde kadın hastalıgı vardı dogru düzgün adet olmuyorlardı hatta zeynep isimli komşum psikolojik olaylardan ötürü menozpoza girmişti 3 yıldır menopoz tedavisi görürken 14 yıl aradan sonra hamile kaldı her iki komşumda ilaç kullandıkları için hamileliklerini 4 ayda ögrendiler doktorlar bunlara 2 li 3 lü testlerin hepsini yaptı her ikisinide doktorlar bu çocukları aldırmanız gerek /100 bunlar down sendromlu dogacak dediler hatta her ikisinide çok baskı yaptılar aldırmalı konusunda siz bu çocuklara bakamazsınız dediler fakat her ikiside çocuklarını aldırmadılar ve inanın her iki çocukda çok saglam doğdular biri kız oldu biri erkek oldu kız şuan 1.sınıfa oglanda 4.sınıfa gidiyor çocukları aldırmaları söyleyen doktorlar bile şasırdı bu nasıl olur diye içinizi ferah tutun sevgili anne adayları bazen bu testler bile doğruyu söylemez inşallah bir an önce bebişlerinizi sag salim kucagınıza alırsınız

kizlar benim de ikili testim yuksek riskli cikti ve amniyosentez yapilacak cok tedirginim ve korkuyorum insallah bebegim sagliklidir hepinizin duasini bekliyorum

merhabalar çok yorucu bir hamilelikten sonra size yardımcı olur diye yazmak istedim çok şükür sağlıklı ve afacan bir bebeğim oldu üçlü test sonucumun kötü çıkmasından dolayı çok endişeli bir hamilelik geçirmiştim allah herkesin yardımcı olsun

allah bagislasin canim darisi bizlerin basina insallah amniyosentez yaptirdin mi

arkadaşlar endişe etmeyin doktorlar size bebeğiniz büyük ihtimal sakat ya da alınması lazım demediği sürece korkmayın. yüzde 1-2 lik pay bırakıyolar tabiki ama yüzde 99 biliniyor ultrasonda. benim ikili üçlü testim ortalama değerlerde olduğu halde hcg mom değerim 3,11 di. 2 den sonrası riskliymiş epey yüksekti. üçlüde yine normali 1 mom iken benim 2,79 çıktı. usg de kalpte ekojen odak görüldü üstüne. çok zor bir dönemin ardından 5 gün önce doğum yaptım çok şükür bebeğim sağlıklı. en doğrusunu Allah bilir tabi ama down sendnun epey bi bulgusu varmış usg de saptanan yani kan değerlerine takılmayın doğumdan sonra bile doktorla oturup bunları konuştum. testler yanıltıcı. Allah hepinizin gönlüne göre versin.ama ikinci bebeği düşünürsem kesinlkle amniyosentez yaptırıp hamileliğimi rahat geçiricem:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…