- 14 Şubat 2012
- 242
- 1
- 66
- 36
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.161
Şimdi gördüm giresundaymışsın olmazsa cumhur beye okmeydanı memorial sayfasından mail at döner sana...
canım sana özelden yazamıyorum buraya yazmak istedim senin yasadıkların yasdım.ne hissettiğini anliyorm canım.Alllahım yardımcın olsun.tıpkı benim yasadıklarımı yasıyorsun .çok üzüldüm.benim ilk bebeğimin kemikleri kısaydı kol ve backlarında simetrik bozukluk vardı baska bir sorunu yoktu doğduktan sonra 4 ay yasadı göğüs kafesi daraldı ve kaybettim.doktorlar aldırmamı söylemişti ama ben kıyamadım.ikinciside aynı rahatsızlık görüldü ama cok fazla etkilenmemişti belki yasayabilirdi ama erken doğdu 6 aylık ve onuda kaybettim iki tane sezeryan.bundan sonrakilerdede görülme riski var.ya ben birazda doktor cahilliğine uğradım.benim cahilliğim neysede doktor cahil olunca hep zor oluyo.ilk cocuğumda ne bir inceleme ne bişi hiç bişey yapmadılar ikincicsid öyle hep ben kendi cabalarımla arstırmalarımla bişeyler öğrendim.şimdi bi genetik labaratuvarına test verdim sonucları bugünlere cıkar inş. sonra tüp bebek denicem sağlıklı embriyoları seçip yerleştiriyolar tabi hastalığın adı bulunursa.senin bebeklerin de ne rahatsızlık var neden yasamıyolar.bazı doktorlar yanılabiliyo ama rahatsızlık fizikselse yanılma sansı cok az.sana zor gelecek biliyorum banada geldiği gibi ama... ben giresundayım sen nerdesin canım
Allah sağlıklı olarak verir evladını inşallah. Seni başka topikten de biliyorum. Allah korusun olumsuzluk olursa da yeni gebelikte pgt ile tüp bebek tavsiye ederim...
RABBİM razı ols inşallah:)aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnninsallah saglikli bi bebektir Allah onu size bagislasin
canım ya pgt neden olmadı sende olmama riskide mi ouyo tutumadımı yoksa sağlıklı embriyomu bulunamadı.ben ankara intergene gittim test sonucum acıklanmadı hala tam 2 ay oldu.doktor hastalığın adı konulduktan sonra istediğim bir merkezde yaptırabileceğimi söyledi ankarada olursa daha ii olurmuş.inş bebeğini sağlıklı bi sekilde kucağına alırsın.ben ikili çüçlü testlere pek inanmıyorum canını sıkma yanılama riski çoook fazla
amin inşallah canım bende seni tanıdım:)sana yazacaktım tam.canım kalbini bozma.taramalar tam sonuç değil hatta yanılma payları %85-90dır.bak benim içinde ultrason görüntüsü önemli.bana koydukları teşhis taramalarda çıkmadı.çünkü teşhisleri yanlıştı.bi dr un eşi de bana demiştiki.kadın doğumcular en fazla dava açılan dr lar.herkese bir oran söylüyolar bebk olurda sağlıksız doğarsa aile dava açmasın die.sen hiç takma sıkma kafanı.inşallah sağlıkla hayırla alırsın.
RABBİM razı ols inşallah:)aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
beni resmen uyutmuşlar.bebk gelişmediği zaman teşhis olarak trsiomy 18 deyip geçiyolar bunu anladım.dr umun ısrarı üzerine bu hamileliğimde 3lü tarama yaptırdım.ve trisomy 18 riski 270.000 /1 çıktı.yani risk yok .down sendromu riskide öle.zaten ben tahlillere hiç inanmıyorum .eğer utrason görüntüsü sağlıklıysa tahliller boşuna.önemli olan utrason görüntüsü.
Canım ben 35 yaşındayım ama amh değerim 0.3 yani menopoz sınırı çıktı zaten çok yüksek doz progeno rağmen 8 yumurtam oldu biri boş 7 dolu yumurtam çıktı. 6 sı döllendi 5 i 3. gün pgt ye gitti ve Genartın sahibi prof volkan baltacı yaptı. 4 taneyi inceleyebilmiş. 2 si sağlam 1 inde bir sürü sorun birinde trizomi 21 çıktı . 5. gün transfer olacaktı ama malesef embriyolarımın gelşimi durmuş transfer olmadı.
Tabi hiç sağlıklı çıkmayan arkadaş da çıkıp transfer olup tutmayan da, ilk denemede ikize hamile kalan da 4. denemede tutan da var o topikte...
İnşallah sağlıklıdır işin ilginci 2 li de 20 binde 1 çıkmış risk...
Sağ ol canım. Senin için de dua edeceğim. Ben hatayda oturuyorum hatayda kanım alınıp Ankarada intergene gitmişti eşimde sorun çıktı. sizde sorun çıkmasa bile sizin tarzınızda sorunları olanlara da uygulanıyor pgt...
peki amniyo yapılmış mıydı bu bebeğe?
bebeğin şuanki ultrason görüntüsünde ne görünüyo bi sıkıntı görünüyomu.inş sağlıklıdır canım ya ben ikisinide sezeryan yapmak zorrund kalmıştım çünkü suyum geçmişti ve ikiside ters geliyodu.
ALLAH razı olsun canım.sanada bu mübarek günlerin,büyük ayetlerin ve esmaül hüsnanın hatırına güzellikler ihsan eylesin.sağlıcakla kucağına almak nasip etsin.bana aldırmamı sölediler.çünkü 1.bebeğimle aynı rahatsızlık ve yaşaması çok zorben aldırmayı düşünmediğim için aminiyosentez falan yaptırmadım.ilkinde de yaptırmamaıştım.ben ankarada ayrıntılı ultrasonda önemli bir isim olan eyüp beye gttm.yaşın küçük ama yaşadıkların tüp bebeğe uygun dedi.bakalım hayırlısı.RABBİMDEN umut kesilmez.korku ile umut arasında geçiyor günlerim.tıbba göre şimdilik tek sorun 2.sezeryanım olacak.bu kötü.bende RABBİM istedikten sonra zor mu var diyerek aldırmak istemedim.bebeğim içimde kıpır kıpır baş büyüklüğü haftasına uygun ama vücüt geriden geliyor.ona rağmen bücürüğüm (((bunu yazarken bile kötü oldum annelik böle bişi sanırım. (((meleğim canım kızım cennetliğim kıpır kıpır.çok seviyorum onu.:)))nasıl kıayayım ben ona.RABBİM ne derse o.
canım bende işte utrasonda ki görüntüsünden dolayı korku ile umut arasında yaşıyorum çünkü ilkinde de böleydi.utrasonda sıkıntılı olduğu görünüyor.bana aldırmam söylendi.aynı şey sölendi ilkinde cücelik olabilir dediler ama ilerleyen haftalarda tek sorunun kemik boylarında kısalık olmadığı anlaşıldı.tüm iç organlarda rahatsızdı.bu yüzden yaşayamaz dediler.doğar doğmaz yaşamadı.vefat etti.canım bizim sıkıntımız aynı sanırım((((ben dr umun yönlendirdiği genetik merkezine ve tüp bebek merkezine giderim sanırım.bakalım sonuçlarımız nasıl olacak haberleşelim.ALLAHIM sağlıklı ve hayırlı evlatlarla yüzümüz güldürsün inşallah.
Canım ne güzel bir dua Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin... Amin...
Amniyoda başka sorunlar varsa genetik çıkar diye düşünmüştüm.... Canım pgt topiğinde Akasya arkadaşımız var cam kemik hastası ve boyu çok çok kısaymış. O avukat olmuş hem de... Allah sağlıkla rızkını versin bebeğinin inşallah...
amin inşallah canım.benim bebğimin tek sorunu kemiklerinin kısalığı değil.göğüs kafesi çok dar.cuma kontrolüm vardı ciğeri hiç gelişmemiş dedi.yok nerdeyse dedihayırlısı olsun bakalım.görcez.mevlam neyler neylerse güzel eyler.
24.haftadayımhannem hamileliğinin kaçıncı haftasındasın canım
Canım ne yazacağımı bilemedim. Hayırlısı ne ise o olsun hakkında...
merhaba arkadaşlar bende haftalardır uykuları kaçırdım. ikili testte beta hcg 192 pappa 8.13 çıktı. hormonları bu kadar yuksek çıkan varmı acaba dr lar bile ikisinin neden bu kadar yuksek olabılecegını açıklayamadı. amniyosentez yaptırdım sonuçları beklıyorum. inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.
canım amniyosentez sonucunu merak ettim çünkü benimde beta hcg 115 düzeltilmiş mom 3,89 çıktı ve bende yarın amniyosentez olucam bende korkuyorum çok lütfen cevapla.....
galiba sen yaptırdın amniyosentezi nasıl geçti,ağrı sızı oldu mu biraz anlatır mısın..
cinsiyet amniyosentezde kesin yazıyormuş kuzenim yaptırmıştı yıllar önce onun orda belli olmuştu..
bende haftaya perş. yaptırcm bizim cinsiyet belli oldu ama..
merhabalar,ben 14haftalık gebeyım 2lı tarama testı sonucumu almaya gıtmıstım ayrıca ultrosona da gırdım.Doktor gelısımının normal oldugunu soyledı sonra bırden durakladı ve kemıklerı kısa gıbı dedı olctu falan sonra karno buyuk gogus kafesı cok gelısmemıs dedı kagıdada soyle yazmıs belkı bı bılenınız vardır dıe yazıorum (thamotrofik displasi thorax hypaplazik fl ve humerus kısa) baska hastaneye yolladı detaylı ultroson ve amınosentez ıstedı korkudan gıdemedım benım yasadıgımı yasayan var mı Allah rızası ıcın bırseyler yazın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?