Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

benim üçlü taramada nöral tüp defekt riski çıktı 1/50. ben üçlüyü yaptırmayı düşünmüyordum ama dr ısrar edince gireyim dedim keşke girmeseydim moral bozmaktan başka bir şey değil. risk çıkıncada dr ayrıntılıya girmem için baya ısrar etti ama ben girmedim. ayrıntılı anne karnında müdahaleye yaramıyormuş varsa risk kürtaj yaptırmaya yarıyormuş. kürtajı hiç düşünmedim zaten günü de geçti. gittiğim başak bir doktor günü geçmiş ama sen yinede gir doğum ortamını ona göre hazırlarsınız dedi. ben yine girmeyeceğim.

eğer ki kürtaj yaptırmayacaksanız hiçbir teste girmeyin derim ben. rutin tahliller ve kontroller dışında. yoksa inceledikçe bişeyler çıkıyor ve 9 ay boyunca insanın moralinin bozulmasına sebeb oluyor. tabi risk filan deyince daha çok dua ediyor insan bu yönü de var. ama dr kötü bişey deyince insan çok kötü oluyor.

benim üçlü taramada nöral tüp defekt riski çıktı 1/50. ben üçlüyü yaptırmayı düşünmüyordum ama dr ısrar edince gireyim dedim keşke girmeseydim moral bozmaktan başka bir şey değil. risk çıkıncada dr ayrıntılıya girmem için baya ısrar etti ama ben girmedim. ayrıntılı anne karnında müdahaleye yaramıyormuş varsa risk kürtaj yaptırmaya yarıyormuş. kürtajı hiç düşünmedim zaten günü de geçti. gittiğim başak bir doktor günü geçmiş ama sen yinede gir doğum ortamını ona göre hazırlarsınız dedi. ben yine girmeyeceğim.

eğer ki kürtaj yaptırmayacaksanız hiçbir teste girmeyin derim ben. rutin tahliller ve kontroller dışında. yoksa inceledikçe bişeyler çıkıyor ve 9 ay boyunca insanın moralinin bozulmasına sebeb oluyor. tabi risk filan deyince daha çok dua ediyor insan bu yönü de var. ama dr kötü bişey deyince insan çok kötü oluyor.

Merhabalar ben de 19 haftalık hamileyim. bENİM DE 2 Lİ TESTİM İYİ ÇIKMIŞTI. 4 LÜ TESTİMi 2 YERDE YAPTIRDIM : İlk yerde down riski 10 da 1, 2. yaptırdığım yerde 63 te 1 çıktı. Ayrıntılım çok iyiydi ama down sendromlu bebeklerin yüzde 50 si ultrasonda belli olmazmış. Ben de yaptırmadım amniyosentez ama huzursuzum. Gelişmeleri yazalım 3 hafta sonra ayrıntılım var yine...

merhaba arkadaşlar yeni üye oldum ve sizinle paylaşmak istedim ikili tarama yaptırdım
down sedromu riski 1/244
biyokimyasal risk 1/80
ense kalınlığı 1.3mm
hcg mom 4.86 çıktı
amniyosentez yapılacak 2 hafta sonra. okuduklarımdan sonra içim biraz rahatladı ama yinede zor bi süreç inşallah sağlıkla sıhhatle doğar bebişlerimiz

şimdi yazılarımın beğebilme bildirimleri geldi.bende içinde bulunduğun durumu yazayım dedim dr um ultrasonda gelişim geriliği gördü.ve beni ankaraya ayrıntılı utrasona gönderdi(((çok ağır anomalisi olan bir bebeğim var içimde taşıdığım((şuan 6.ayımızdayız ne olur ne zaman olur bilemiyorum.ben ilk bebeğimide bu ağır anomaliden kaybetmiştim ve sezeryandı.şimdi bu bebeğim de sezeryan olacak.2.sezeryanım ama yaşayanım yok.belki RABBİM BİR MUCİZE NASİP EDERDE BU MÜBAREK GÜNLERDE MELEĞİM SAĞLIKLI VE HAYIRLI OLARAK KOLLARIMDA OLUR.

BANA DUA EDERMİSİNİZ?

Allah sağlıklı olarak verir evladını inşallah. Seni başka topikten de biliyorum. Allah korusun olumsuzluk olursa da yeni gebelikte pgt ile tüp bebek tavsiye ederim...

kizlar ben de pazartesi amniyosentez yaptirdim on sonuclar cikmadi %3 ihtimal varmis ve bana denk geldi.kesin sonuclari bekliyorum ama zaman bir turlu gecmiyor ikili testte riskim yuksek geldi 1/18. lutfen dualarinizi esirgemeyin kizim saglikli olsun.rabbim saglikla hepimizin bebeklerini bize bagislasin

insallah saglikli bi bebektir Allah onu size bagislasin

keske yaptirsaydin icin kesin rahatlardi hem artik riskli bisey degil amniyosentez cunku ultrason esliginde yapiyorlar

insallah hic bi problem yoktur da Allahin izniyle saglikla alirsin bebisini kucagina

miz çıktı
Kontrole tekrar gidip te kistin durumunu sorduğumda takibin gerek olmadığını söyledi. Önemli olan amniyosentez sonucun temiz çıktı dedi.Sizin son durum nedir?

merhaba arkadaşlar bende haftalardır uykuları kaçırdım. ikili testte beta hcg 192 pappa 8.13 çıktı. hormonları bu kadar yuksek çıkan varmı acaba dr lar bile ikisinin neden bu kadar yuksek olabılecegını açıklayamadı. amniyosentez yaptırdım sonuçları beklıyorum. inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.

Merhaba,bende bugün aldım üçlü test sonuçlarımı 1/500 çıktı sonuç.Doktorum amiosenteze gerek görmedi.Görseydide yaptırmayı düşünmüyordum.+ yaşında bir kızım var ve ona hamileyken böyle testler yaptırmadım şimdide doktor istedği için yaptırdım benim için önemli değildi.Çünkü tekmelerini duyuyorum bebeğimin yani ona sen risklisin diyerek veda etme olasılığım sıfır.

Bebeğinize inanın ve bolca dua edin Allah hakkımızda hayırlısını versin.

canım sana özelden yazamıyorum buraya yazmak istedim senin yasadıkların yasdım.ne hissettiğini anliyorm canım.Alllahım yardımcın olsun.tıpkı benim yasadıklarımı yasıyorsun .çok üzüldüm.benim ilk bebeğimin kemikleri kısaydı kol ve backlarında simetrik bozukluk vardı baska bir sorunu yoktu doğduktan sonra 4 ay yasadı göğüs kafesi daraldı ve kaybettim.doktorlar aldırmamı söylemişti ama ben kıyamadım.ikinciside aynı rahatsızlık görüldü ama cok fazla etkilenmemişti belki yasayabilirdi ama erken doğdu 6 aylık ve onuda kaybettim iki tane sezeryan.bundan sonrakilerdede görülme riski var.ya ben birazda doktor cahilliğine uğradım.benim cahilliğim neysede doktor cahil olunca hep zor oluyo.ilk cocuğumda ne bir inceleme ne bişi hiç bişey yapmadılar ikincicsid öyle hep ben kendi cabalarımla arstırmalarımla bişeyler öğrendim.şimdi bi genetik labaratuvarına test verdim sonucları bugünlere cıkar inş. sonra tüp bebek denicem sağlıklı embriyoları seçip yerleştiriyolar tabi hastalığın adı bulunursa.senin bebeklerin de ne rahatsızlık var neden yasamıyolar.bazı doktorlar yanılabiliyo ama rahatsızlık fizikselse yanılma sansı cok az.sana zor gelecek biliyorum banada geldiği gibi ama... ben giresundayım sen nerdesin canım

Merhaba arkadaşlar,
benimde ikili(258/1) ve dörtlü tarama (10/1) testlerim yüksek çıktı.Amniyosentez oldum ama hücreler kültürlenmediği için sonuç veremediler.Şu an 25 haftalık gebeyim.6 yaşında sağlıklı dünya tatlısı bir kızım var ona da zamanında risk var demişlerdi amniyosentez yaptırmamıştık.Şimdiki bebeğimde kız.Duygularımız ortak Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

sonradan yaptırdığım için çok pişman olduğum üçlü taramada nöral tüp defekt riski 1/50 çıkmıştı. ısrarla ayrıntılıya girmem söylensede ısrarla girmeyeceğimi söylemem rağmen eşimin isteği üzereine girdim ve Rabbim e sonsuz şükürler olsun ki hiçbir şey yokmuş.

keske yaptirsaydin icin kesin rahatlardi hem artik riskli bisey degil amniyosentez cunku ultrason esliginde yapiyorlar

insallah hic bi problem yoktur da Allahin izniyle saglikla alirsin bebisini kucagina

Sağ ol canım benim işim karışık canım. Benim rahim ağzı yetmezliğim var bu yüzden 2 yıl önce 25 haftalık doğan bebeğimi kaybettim.. Bu hamileliğimde de rahim ağzına dikiş atıldı karından kesi yapılarak laporoskopik serklaj.Benim 8 yaşında oğlum var onu 8 sene önce sezaryenle doğum yaptım sezaryen dikişim mesaneme yapışmış bu da operasyonda anlaşıldı 3 saat sürdü ameliyat. Bir hafta sonda takılıydı. Bir hafta sonra amniyo sıvımın sızmış olduğunu ve suyumun çok azaldığını öğrendim. Tedavi ve önce dualarla kese tamir etti kendini. Dr mde 10 da 1 i riskli buldu ama ultrasonda bir şey çıkmadı. Dr m perinatolog ve bu alanın en iyilerinden sen bana amniyosentez yap desen de yapamam çünkü tekrar keseden suyun sızması ihtimali çok yüksek dedi...Zaten ben de istemezdim diğer oğlum ben istemeden doğdu ve yaşamadı bu oğlumda da sorun olsa ben kıyamazdım ona. Allah sağlıkla doğmasını nasip etsin....

Çok üzüldüm canım Allah şefaatçi eylesin inşallah. Pgt yi öneririm bende sana. pgt ile başarılı gebelik elde eden var mı topiğinde de yazıyorum ben. Benim de eşimde genetik sorun çıktı hem de benim rezervim az diye pgt denedik olmadı ama olan çok arkadaş var şiddetle tavsiye ederim...

İnşallah sorun olmaz bende de trizomi 21 riski 10 da 1 çıktı ben yaptırmadım 8 yaşında oğlum var bir oğlum daha olacak kısmetse...

Çok şükür iyi çıkmış ayrıntılı zararlı değil için rahatlamış...

Çok üzüldüm canım Allah şefaatçi eylesin inşallah. Pgt yi öneririm bende sana. pgt ile başarılı gebelik elde eden var mı topiğinde de yazıyorum ben. Benim de eşimde genetik sorun çıktı hem de benim rezervim az diye pgt denedik olmadı ama olan çok arkadaş var şiddetle tavsiye ederim

doktor bize iki seçenek sundu birinci deneme yoluyla sağlıklı olanı bulana kadar ikincisi pgt yöntemi.eşimle biraz çelişkiye düştük bu konuda ben pgt yöntemini deneyelim bidaha aynı seyleri yasamayalım diyorum ama o birkez deneyelim içimden bi his sağlıklı olcak diyo ne yapıcam bilemedim.bide pgt yi nerede hangi merkezde yaptırsam hiç fikrim yok

Canım şu da var sağlıklıyı bulana kadar demiş ama doğalda yine sorun olursa yine kaybedersen eşinden çok sen yıpranacaksın farzedelim ki sağlıksız doğdu ve yaşadı o zaman keşke yaptırsaydık yavrum da ben de çekmezdik diyeceksin. Benim eşimde baştan beri doğaldan yanaydı. (Benim 2 tane 8 haftalık biir de 25 haftalık erken doğumum var, bir de sağlıklı 8 yaşında oğlum) Ben çok yıprandım illa da pgt dedim giden para olsun dedim. O da tamam ama olmazsa doğal deneriz dedi. Söz aldı benden. Olmadı pgt ve 2 ay sonra doğal denedik. Ama 4 lü de 10 da 1 risk çıktı korkuyorum inşallah sağlıklodır oğlum...

Nerede oturuyorsun bilmiyorum. Ben Ataşehir menorialde yaptırdım ama kendi içinde genetik laboratuarı yok Okmeydanı Memorialde var orada çok iyi kalpli ve alanında iyi genetikçi var Cumhur gökhan ekmekçi istanbulda isen görüşme randevusu al ücretsiz oluyor.

O topikte Ankara gurubu genelde Genartta, İstanbul grubu da Okmeydanı memorialde yaptırıyor farklı yerler de var tabi. Otopiğe uğra arkadaşlar yardımcı olur.

Ücrete gelince 7-8 bin civarı tüm tedavi tabi bu kullanacağın ilaç dozuna ve çıkan embriyo sayısına göre kaçını pgt ye gideceğine ve hangi yöntemle pgt de inceleneceğine bağlı.... Allah yardımcın olsun...

Şimdi gördüm giresundaymışsın olmazsa cumhur beye okmeydanı memorial sayfasından mail at döner sana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…