- 1 Aralık 2011
- 313
- 344
- 53
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.141
Merhaba arkadaşlar siteye yeni yazmaya başladım.
Bende 18. haftalık hamileyim. İkili testim 1847/1 çıktı. Dörtlüsü ise 68/1. Amniosentez önerildi ancak yaptırtmadık düşük riskini göze alamadık. Bu bencillik mi bilmiyorum ama çok zor bir süreç, hele ki zor şartlarda hamile kalındıysa insan o %1-2 lik düşük riskini almak istemiyor.
Zaten doktorumuz 2 hafta sonrası için detaylı ultrason için başka bir doktora yönlendirmişti. O sırada da amniyosentez yapılabiliyormuş(yani detaylı ultrason sonucu)
Yönlendirildiğimiz prof. iyi bir doktormuş; yani ikili teste göre ve detaylı ultrasona göre değerlendiriyormuş, yani sonuç iyiyse diğer testlere gerek duymuyormuş...İkili testimiz iyi ama 2 hafta sonra detaylı ultrason var, dr. ultrasondan anlayabiliyormuş ve o da amniyosentezi önerirse ne yapacağımızı bilemiyoruz...Çok hassas bir karar, haftalardır minik bebeğimizle işe gidip geliyorum,çok fena bağlandım, ultrasonda görmek için can atıyorum, bu duyguları yaşarken diğer türlüsünü düşünmek bile istemiyorum
Allah yardımcımız olsun.
şimdi yazılarımın beğebilme bildirimleri geldi.bende içinde bulunduğun durumu yazayım dedimdr um ultrasonda gelişim geriliği gördü.ve beni ankaraya ayrıntılı utrasona gönderdi (((çok ağır anomalisi olan bir bebeğim var içimde taşıdığım ((şuan 6.ayımızdayız ne olur ne zaman olur bilemiyorum.ben ilk bebeğimide bu ağır anomaliden kaybetmiştim ve sezeryandı.şimdi bu bebeğim de sezeryan olacak.2.sezeryanım ama yaşayanım yok.belki RABBİM BİR MUCİZE NASİP EDERDE BU MÜBAREK GÜNLERDE MELEĞİM SAĞLIKLI VE HAYIRLI OLARAK KOLLARIMDA OLUR.
BANA DUA EDERMİSİNİZ?
insallah saglikli bi bebektir Allah onu size bagislasinşimdi yazılarımın beğebilme bildirimleri geldi.bende içinde bulunduğun durumu yazayım dedimdr um ultrasonda gelişim geriliği gördü.ve beni ankaraya ayrıntılı utrasona gönderdi (((çok ağır anomalisi olan bir bebeğim var içimde taşıdığım ((şuan 6.ayımızdayız ne olur ne zaman olur bilemiyorum.ben ilk bebeğimide bu ağır anomaliden kaybetmiştim ve sezeryandı.şimdi bu bebeğim de sezeryan olacak.2.sezeryanım ama yaşayanım yok.belki RABBİM BİR MUCİZE NASİP EDERDE BU MÜBAREK GÜNLERDE MELEĞİM SAĞLIKLI VE HAYIRLI OLARAK KOLLARIMDA OLUR.
BANA DUA EDERMİSİNİZ?
Merhabalar ben de 19 haftalık hamileyim. bENİM DE 2 Lİ TESTİM İYİ ÇIKMIŞTI. 4 LÜ TESTİMi 2 YERDE YAPTIRDIM : İlk yerde down riski 10 da 1, 2. yaptırdığım yerde 63 te 1 çıktı. Ayrıntılım çok iyiydi ama down sendromlu bebeklerin yüzde 50 si ultrasonda belli olmazmış. Ben de yaptırmadım amniyosentez ama huzursuzum. Gelişmeleri yazalım 3 hafta sonra ayrıntılım var yine...
Merhabalar ben de 19 haftalık hamileyim. bENİM DE 2 Lİ TESTİM İYİ ÇIKMIŞTI. 4 LÜ TESTİMi 2 YERDE YAPTIRDIM : İlk yerde down riski 10 da 1, 2. yaptırdığım yerde 63 te 1 çıktı. Ayrıntılım çok iyiydi ama down sendromlu bebeklerin yüzde 50 si ultrasonda belli olmazmış. Ben de yaptırmadım amniyosentez ama huzursuzum. Gelişmeleri yazalım 3 hafta sonra ayrıntılım var yine...
evet doktorum da sizinle aynı şeyleri söylemişti.. çok önemseme demişti.. ama sorun şu ki benim bebeğimin kistleri biraz büyükçe olması.. 18. haftamda ileri ultrasonda tespit edildi.. kistlerden biri 12mm diğeri ise 5mm idi. sanırım üç hafta önce doktora gittiğimde büyük kist 7mm ye küçülmüştü.. küçük olan kist ise doktorumun söylediğine göre hemen hemen kaybolmuştu.. bu cumartesi tekrar ileri usg ye gireceğim.. hergün dua ediyorum ki bebeğim bu kistlerden tamamen kurtulsun.. anne yüreği işte dayanmıyor işte.. şu an 29. haftamdayım.. sizde bir dahaki kontrolünüzde kistin durumunu öğrenince haber verirmisiniz.. inş bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız...
şimdi yazılarımın beğebilme bildirimleri geldi.bende içinde bulunduğun durumu yazayım dedimdr um ultrasonda gelişim geriliği gördü.ve beni ankaraya ayrıntılı utrasona gönderdi (((çok ağır anomalisi olan bir bebeğim var içimde taşıdığım ((şuan 6.ayımızdayız ne olur ne zaman olur bilemiyorum.ben ilk bebeğimide bu ağır anomaliden kaybetmiştim ve sezeryandı.şimdi bu bebeğim de sezeryan olacak.2.sezeryanım ama yaşayanım yok.belki RABBİM BİR MUCİZE NASİP EDERDE BU MÜBAREK GÜNLERDE MELEĞİM SAĞLIKLI VE HAYIRLI OLARAK KOLLARIMDA OLUR.
BANA DUA EDERMİSİNİZ?
keske yaptirsaydin icin kesin rahatlardi hem artik riskli bisey degil amniyosentez cunku ultrason esliginde yapiyorlar
insallah hic bi problem yoktur da Allahin izniyle saglikla alirsin bebisini kucagina
canım sana özelden yazamıyorum buraya yazmak istedim senin yasadıkların yasdım.ne hissettiğini anliyorm canım.Alllahım yardımcın olsun.tıpkı benim yasadıklarımı yasıyorsun .çok üzüldüm.benim ilk bebeğimin kemikleri kısaydı kol ve backlarında simetrik bozukluk vardı baska bir sorunu yoktu doğduktan sonra 4 ay yasadı göğüs kafesi daraldı ve kaybettim.doktorlar aldırmamı söylemişti ama ben kıyamadım.ikinciside aynı rahatsızlık görüldü ama cok fazla etkilenmemişti belki yasayabilirdi ama erken doğdu 6 aylık ve onuda kaybettim iki tane sezeryan.bundan sonrakilerdede görülme riski var.ya ben birazda doktor cahilliğine uğradım.benim cahilliğim neysede doktor cahil olunca hep zor oluyo.ilk cocuğumda ne bir inceleme ne bişi hiç bişey yapmadılar ikincicsid öyle hep ben kendi cabalarımla arstırmalarımla bişeyler öğrendim.şimdi bi genetik labaratuvarına test verdim sonucları bugünlere cıkar inş. sonra tüp bebek denicem sağlıklı embriyoları seçip yerleştiriyolar tabi hastalığın adı bulunursa.senin bebeklerin de ne rahatsızlık var neden yasamıyolar.bazı doktorlar yanılabiliyo ama rahatsızlık fizikselse yanılma sansı cok az.sana zor gelecek biliyorum banada geldiği gibi ama... ben giresundayım sen nerdesin canım
Merhaba arkadaşlar,
benimde ikili(258/1) ve dörtlü tarama (10/1) testlerim yüksek çıktı.Amniyosentez oldum ama hücreler kültürlenmediği için sonuç veremediler.Şu an 25 haftalık gebeyim.6 yaşında sağlıklı dünya tatlısı bir kızım var ona da zamanında risk var demişlerdi amniyosentez yaptırmamıştık.Şimdiki bebeğimde kız.Duygularımız ortak Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
sonradan yaptırdığım için çok pişman olduğum üçlü taramada nöral tüp defekt riski 1/50 çıkmıştı. ısrarla ayrıntılıya girmem söylensede ısrarla girmeyeceğimi söylemem rağmen eşimin isteği üzereine girdim ve Rabbim e sonsuz şükürler olsun ki hiçbir şey yokmuş.
doktor bize iki seçenek sundu birinci deneme yoluyla sağlıklı olanı bulana kadar ikincisi pgt yöntemi.eşimle biraz çelişkiye düştük bu konuda ben pgt yöntemini deneyelim bidaha aynı seyleri yasamayalım diyorum ama o birkez deneyelim içimden bi his sağlıklı olcak diyo ne yapıcam bilemedim.bide pgt yi nerede hangi merkezde yaptırsam hiç fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?