Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ben perş. günü amniyosentez yaptırdım arkadaslar...cok korkuyordum herkese sorup duruyordum bnm gibi yaptırma asamasında olan ve korkan varsa burdan söylemek istedim hiç korkmayın sadece hissediyordsunuz o kadar çok kısa ve basit bir işlem ağrı sızı yok....tabi iyi ellerde yapılmasıda düşük riskini azaltıyor..

acaba düşük riski ne kadar sürede ortadan kalkıyor bilen var mı bnm 5.günüm bugun????

1 hafta düşük riski devam ediyormuş ama en önemlisi amniyo yaptırdıktan sonraki 24 saatmiş. Doktor bana da amniyosentez önerdi. 1/238 civarı çıktı ikilide. ancak ben üçlü testi yaptıracağım. herhangi bir değişiklik olacakmı diye. Sadece bir parça merakımı azaltmak için. onda da risk olsa bile amniyo yaptırmayı pek düşünmüyorum sonuçta bu bebek canlı kaderde ne varsa yaşanır. sağlam bebek doğurup birkaç yıl sonra sakatlanırsa öldürecekmiyiz? aynı şeye geliyor. Üstelik 238 bebek oranından 237si sağlam olacak. üstelik o 238 bebekten biri hangi 238lik gurubun içinde? Bu testlerin de amniyonun da kesin kesin diyebilt-dikleri bişey yok. HErşey ihtimale dayalı. En doğrusunu rabbim bilir.

İçimizi ferah tutup hayırlı ömürlü ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için dua edelim.

amniyosentez sonucumu yarın alıcam telefonla aradım sonuç çıkmış ama bilgi vermiyorlar telefonda ne zormuş beklemek 3 hafta neyse inşallah iyi haberler bekliyordur bizi ve tüm sonuç bekleyenleri......

meraba kızlar bende amniyosentez gibi bi işlem yaptırdım ama benim işlemim amniyosentezden önceki ayda yapılan bir işlem CVS(bebek eşinden parça alma işlemi)14 gün oldu yaptıralı suan sonuclarımı bekliyorum 1 haftadan sonra aramaya baslıcam,arastırma hastanesınde yaptırdım..günler gecmek bilmiyor bir türlü..ınsallah test sonucunu bekleyenlerin sonucu temiz cıkar ve saglıkla bebeklerimizi kucagımıza alırız..

Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun,Allah inşallah bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip eder.

Bende geçen hafta salı günü sonucumu doktoruma gösterdim,beni o kadar korkuttu ki,değerim 267/1 di yaşım genç olduğu için oranı yüksek buldu ve bana direk down sendromlu bebeklerin resmini,yaşam tarzını anlattı hatta bana 3 seçeneğim olduğunu birincisi bu sonunuca inanıp kafama takmıycamı ikincisi başka bir hekime gidip tekrar test yaptırcamı ama bunun sonucn da hangisine inanıcamı şaşırcamı ve son olarak amniyosentez yaptırcamı. Eşimle odadan ayrılırken resmen yıkıldık. İlk bebeğimiz ve bu konularda tecrübesisz. o gece 2 ye kadar ağladım,hiç uyumadım.Sabah eşim işyerinde bir arkadaşından başka bir doktor bulmuş randevu almış.Bakırköy çamlık hastanesi -Belma hanım. Perşembe sabahtan gittik o kadar rahatlatıcı konuştu evet oranımın yüksek olduğunu ama ultrasonda değerlenmenin de olabileceğini anlattı. Normal bir şekilde ultrasonda baktı sorun göremediğini eğer istersem renkli ultrason çekilebileceğimi söyledi. Zaten araştırmıştık bir ablanın da tavsiyesiyle RECEP HAS'a randevu aldık. Cuma günü randevumuz saat 18,30 daydı. İçeri girdiğimizde heycandan ellerim tutmuyordu resmen Recep bey öyle güzel ilgilendik ki herşeyi ölçtü açıklama yaptı izah etti. Sonunda burda bebeğiniz gayet sağlıklı duruyor dedi. Eşimin psikolojimiz bozuldu demesi üzerine eğer 5 ayı böyle geçiremem dersen aldır sıvıyı ben problem görmüyorum dedi. Şimdi demem o ki,birtek doktorla kalmayalım ve sıvı aldırmadan önce renkli ulturasonla birde bebişlerimize bakalım...

hepiniz Allah'a emanet olun :)

kardelen arkadasım ınsallah sonucların temız cıkmıstır..cok merak ediyorum haber vermeni bekliyorumm

canımcım bugün öğleden sonra randevum var araştırma hastanesinde sonuçları alıcam aynı zamanda ayrıntılı ultrasonada giricem yarına yazarım sana. Telefonla aradı eşim ama sonuçları vermiyorlar dedik telefondaki bayana 3 hafta çok uzun bir süreçti ne olur iyi yada kötü deyin dedik ama kız renk vermedi çok heyecanlıyız inşallah iyidir sonuç öğleden sonrayı iple çekiyoruz birazdan gideceğiz hastaneye....

hadi canım insallah hayırlısıyla temiz sonuclarla gelirsin..inan kendi sonuclarım cıkcakmıs gibi heycanlıyım cunku bende tam 15 gündür bekliyorum..allah hayırlısını versin hakkımızda yarabbim..

kardelen merakla bekliyoruzz...hayırlı haberlerle gell...

kızlar sonucları riskli oranda çıkanlara hak veriyorum yaptırıp yaptırmamak arasındaki kararsızlığı....
bnm bundan önceki gebeliğimde turner send.bebeğim olduğu için yasım 31 olduğu için yaptırdım yoksa ikilitestim normal geldi ..ha burada benm diğer hamileliğimdede ikili testim normal gelmişti o ayrı bir konu...ama yüksek ihitimal dr.iyiyse ultras.da görülüyor ters bişeyler olduğu...herkesin allah yardımcısı olsun

günaydın canım meraba,senle ben yaklasık olarak aaynı zamanda sonucları alacz ınsallah temız cıkar sonuclarımız..ben artık pazartesiden itibaren aramayı dusunuyorum 20 gün oluyo cunku..su 16 gün nasıl gecti bi bizi anlayan bilir..rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın..birbirimize dua edelim..

nihayet o amansız bekleyiş dün sona erdi ve sonuçları aldım şükürler olsun ki TERTEMİZ sonucumuz.... nasıl mutlu oldum anlatamam.....ayrıntılı ultrasonda da herşey normal dedi doktorum darısı tüm bekleyenlerin başına...... nasıl zor bir dönem ancak yaşayan biliyor......

canımmm ne kadar sevindim anlatamam,sükürler olsun darısı biz bekleyenlere insallah temiz sonuclar..gözünaydın allahım saglıkla kucagna almayı nasip etsin insallahh..dediğin gib ancak yaşayan bilir canımm..insallah bende sana haftaya yazarım sonuclarım temiz cıkmıs diye..dualarında benide unutma kardelencimm

Merhaba arkadaslar
Bende sizler gibi amniyosentez sonucunu bekleyenler grubuna dahil olacağım

İkili de biokimyasalim 1/85 çıkmıştı
4 lu yapıldı 960/1

19. Haftada yaapilan ayrıntılı ultrasonda bebeğimin karninda iki adet parlaklık görülmesi üzerine doktorum amniyosentez önerdi

Bizde bugün kafamız net olsun diye atıl Yüksel e gittik, perinatoloji de 1 numara

O da karında ki parıltıyı önemsemedi
Fakat kalpte ufak bir sıkıntı gördüm, hayatını etkilemez ama bebeğin downlu olabileceği ihtimalini düşündürür dedi

Haftaya cmt. Si kendi doktorumuza amniyo yaptiricaz
Sonucun iyi çıkacağına neredeyse eminim
Beni korkutan işlemin acısı falan da değil
Bebeğime birsey olursa diye korkuyorum
Bu topicin hepsini okuyamadım
Amniyo sonucu bebegini kaybeden oldu mü hiç?

meraba arkadasım bende yaptırdım amniyosentez değilde cvs(bebek eşinden parça alma)işlemi yaptırdım bugun 17.gün bekliyorum daha..insallah sonuclarım temiz cıkcak bende inanıyorum..yalnız bebek kaybeden pek duymadım ben için rahat olsun,insallah sende hiç aksilik yasamadan temiz sonuçlar alırsın..iyi düşünelim iyi olsun canım..iyi haberlerini bekliyorum insallah

slm ben 14 haftalık hamileyim iki hafta önce ikili test yaptırdım ve doktor sonuç normal dedi bende dün başka doktora daha gösterdim biyokimyasal risk 1:400 dotor bunda risk var dedi doktorunu gözünden kaçtı sanırım dedi 1 ekimde üçlü test yapmamız gerekiyor dedi moralim çok bozuldu Allaha emanet artık Allahım hayırlı sağlıklı bebekler versin hepimize böyle benim gibi olanda varmı arkadaşlar yazarsanız memnun olurum..

Bnim biokimyasal riskm daha yüksek çıkmıştı
4 lu yaptırdık o iyi çıkmasına rağmen ayrıntılı da tekrar karşıma çıktı biokimyasal
İkili test zamanın gecmediyse bir kez daha tekrar etmeni tavsiye ederim

doktora söyledim ama gerek yok tekrara üçlü test yaparız dedi senin tekrar karşıma çıktı dediğin nasıl oldu şimdi bi problem varmı

Evet , ikili riskli çıkınca dörtlü yaptık
Normal çıktı
Ama ayrıntılı ultrasonda bir kac pürüz gordu doktor bu sefer ikili testin de yükden çıkmıştı dedi
4 lumun bir önemi kalmadı yani
Haftaya amniyo olacağım

Yukarıda ayrıntılı yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…