Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar benim doktorum tam 16 hafta olmadan 3 lü test yaptı ve sonuçları:

AFP 26,2 0,67 düzeltilmiş mom
uE3 0,67 0,91
HCG 38808 1,39
doğumdaki Tr.21 riski 1:847
Yaş riski 1: 900 doğumdaki
NÖRAL TÜP DEFEKT
Nöral tüp defekt için düzeltilmiş AFP MoM
değeri (0,67) risksiz bölgede bulunmaktad.r.

Hesaplanan Trisomy 18 riski < 1:10000 dir.
Trisomy 18 için istatistiksel bir risk tespit
edilmemiştir.
bir risk yok de mi?

arkadaşlar benim doktorum tam 16 hafta olmadan 3 lü test yaptı ve sonuçları:

AFP 26,2 0,67 düzeltilmiş mom
uE3 0,67 0,91
HCG 38808 1,39
doğumdaki Tr.21 riski 1:847
Yaş riski 1: 900 doğumdaki
NÖRAL TÜP DEFEKT
Nöral tüp defekt için düzeltilmiş AFP MoM
değeri (0,67) risksiz bölgede bulunmaktad.r.

Hesaplanan Trisomy 18 riski < 1:10000 dir.
Trisomy 18 için istatistiksel bir risk tespit
edilmemiştir.
bir risk yok de mi?

çok sevindim senin adına darısı başıma inşallah
önce amniyosentezi bekle, sonra da sonucu
inşallah çabucak geçer ve sonuç iyi olur
inşallahh canımm,hayırlısıylaa cabucak gecer,içini ferah tut..kötü düşünme..
canım benim anladıgım kadarıyla risk yok ama tabi belki daha iyi bilen arkadaslar vardır..doktorun ne dedi sana o da önemli canım..bence risk yok gibi görünüyo..

arkadaşım hiçbir zaman risk yok diye birşey söylenemez 10000/1 de bir de olsa oradaki bir varya, o olabilme ihtimalidir
ama sende çok düşük bir risk var gibi görünüyor
ilerleyen haftalarda yapılacak detaylı ultrasonla daha net bir yanıt alırsın
sağlıkla bebeğini kucağına almanı dilerim

canım daha doktora gidemedim. Rabbim herkesin bebeğine sağlık versin...

24.haftadayım

amin inşallah hayırlısı olsun.RABBİM mübarek günleri hatrına kolaylaştırsın işlerimizi güzelliklşer ihsan eylesin.hepimize inş.

hannemm cnm, ozel msj kutun dolmuss sana ulasamıorum, ozel msj kutunu sıldıkten sonra bana yazarsan ozelden sana sormak ıstedıklerım varrr beklıorumm..

merhaba arkadaşlar bütün topiği okudum biraz içim rahatladı ama yinede çok huzursuzum ikili testim
biochem risk 1:3824
double test 1:1385
age risk 1:242
trisomy 13/18 1:10000 çıkmışken
dörtlü testim
tr 21 risk 1:50
age risk 1:347 çıktı
tabi dünya başıma yıkıldı doktorun yanından nasıl ayrıldım bilemiyorum asansörde hıçkıra hıçkıra ağladım
ama çok yakın tanıdıklarımın çok daha kötü sonuçlar altında sağlıklı ve çok zeki çocukları olduğunu bildiğim için biraz rahatladım
ayrıca ayrıntılı ultrasonumda hiçbir sorun yok sadece yüzünü göstermemişti ayın 26sında onada bakılcak gözler ve burun çok önemliymiş
ayrıca ilk ense kalınlığı ölçümüm 1.8 mm di
içimden bebeğim sağlıklı diyor ama bu 1/50 beni şok etti ayrıca as için geç kalmıştım
doktor yaptırsanda sonuçta alınamaz zaten aldırmayıda düşünmüyorum
düşme tehlikeside varmış as yapıldıktan sonra o yüzden gerek görmedim
olmadı iyi bir prof var ona gidip içimi rahatlatmak istiyorum 26sındaki kontrolümden sonra
ayrıca yaşımda 35

Son düzenleme:
Kizlar fiyatlar konusunda bilginiz var mi? Ben bugun 1100 (gec verilen sonuc), 1400 (hizli sonuc) tl fiyat aldim. Sizler kaca yaptirdiniz?

canım ben amniyosentez değilde cvs(bebek eşinden parça alma işlemi)yaptırdım arastırma hastanesinde hiç para ödemedim..devlet karsıladı sigortadan..cok gecmiş olsun,insallah temiz cıkar sonucların..

enderfts teşekkürler cevabın için. amniyosentez sonrası ne kadar istirahat ettin. herhangi bir sorun oldu mu?

canım ben calısıyorum doktor bana 3 gün rapor verdi,2 günde haftasonuna geliyordu..toplamda 5 gün dinlenmiş oldum..ama o 5 günde sürekli yatmadım,yalnız ıs falan yapmadım..ben işlemden sonra 2.gün cok az bi kanamam oldu,doktor olabilir demişti ama ben yinede doktora gittim..hersey yolunda sadece işlemden dolayı normal dedi..yinede düşük önleyici hap verdi..progestandı adı..sen ne zaman olcaksın..sakın stres yapma acı cok az hissediosun o an sadece bebegne odaklandıgın için..ve allahın izniyle temiz cıkar sonucların içini ferah tut,bebeginide üzme üzülüpte canm..

Cuma günü gideceğim. Ben de çalıştığım için rapor alacağım. 2 gün hafta sonu, sonrasında da doktor ne kadar istirahat önerirse artık...
insan yinede üzülüyor
cevabın için tekrar teşekküler

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

Canım,

Ben 5 aylık hamileyim. 2 li testim 109/1 çıktı ve 3 hafta önce amniyosentez yaptırdım. Dün sonuçları çıktı bebeğim gayet sağlıklı:) sadece risk değerlendirmesi . Örneğin senin bebeğin 230 da 1 ihtimal özürlü anlatabildim mi?

Korkulacak bir şey yok rahat ol.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…