Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

kızlar buraya yeni üye oldum.Çok güzel şeyler paylaşmışlar.Bende yaşadıklarımdan size bahsetmek istiyorum.normal geçen bir hamileliğim varken 10+2 günlükken aşırı kanamadan dolayı hast. gittim.teşhis olarak miyom olabileceğini söylediler.4 gün hast.yattım.kanamalarım azalınca eve çıktım.fakat 1 haft. geçmesine rağmen kanamalarım bitmeyince prof.a gittik.bize plesanta previa totalis teşhisini koydu.istirahat etmemi ve bazı ilaçları kullanmamı istedi.bu arada 2 li tarama testimi yaptırdım.ultrasonda herşey normal çıktı fakat kanda ki tahlilde 1/77 risk çıktı.bunun üzerine 3 lü tarama testi istediler.ondada 1/38480 çıktı.ama 2 li çok yüksek çıktığı için amniyosentez önerdiler.2 günlük düşünme süresinden sonra bugün 13:30 da yaptırdım.işlem biraz ağrılı oldu.halen ara ara o bölgede ağrı oluyor.bu arada 17 haftalık gebeyim.21 gün sonra sonuçlarım çıkacakmış.8 yaşında da çok sağlıklı bir kızım var.ama bu kızımın gebeliği çok zor geçiyor.şu an kanamalrım yok ama amniyo sıvısının rengi kahverengi gibi bulanıktı.dktorumda ne kadar kanaman olmuş ki halen amniyo sıvısında kan var dedi.arkadaşlarım işte böyle benim için ne olur dua edin.bundan başka hiç birşeye ihtiyacım yok.bu anlattıklarımı yaşayan yada duyan varmı.cevaplarınızı bekliyorum.Allah hepimize hayırlı hamilelikler ve hayırlı bebekler nasip etsin.

arkadasım cok gecmiş olsun insallahh sonucların temiz cıkar ve bebgini saglıkla kucagna alırsınn..dua etcem senin için..bnde 20 gün sonuc bekledm seni cok iyi anlıyorumm..içini ferah tut,allahın izniyle bebegn sana sıkıca tutunur..

Merhaba arkadasim öncelikle cok cok gecmis olsun
Ben sunu anlamıyorum madem 3 luyu ciddiye almayacaklar, ikili testteki risk önemli neden yapıyorlar , bana da ay i seyleri yaşattılar
Neyse sonuçta, sende yaptirmissin, insanın aklında soru işareti oluyor ister istemez

Ben iğne battıktan sonra hemşirenin amniyo sıvısı temiz Berrak dediğini hatırlıyorum , bir önem taşır mı bilmiyorum ama sıkıntı olsa doktorun söylerdi
Bu arada hızlandırılmış isteseydin 3 gün icinde %90 sonuc çıkıyor

Selam herkese...
Öncelikle tüm annelere hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim.Bende birkaç gün önce 3 lü tarama testi yaptırdım.sonuçta diğerleri düşükken bendeki kansızlığa bağlı olaraktan açık spina bifida riski yüksek çıktı.Mutlaka amniyosentez yapılmam istendi.Benle eşim o üzüntüyle ne yapacağımıza nasıl davranacağımıza karar veremedik.Nedir bu amniyosentez nerede nasıl yapılır.bebeğimize ne gibi zararı olur ve doğruluk derecesi ne kadar yüksek Allah aşkına bana bilgi verin Şanlıurfa'dayım.

canım öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun.Eğerki bebeğim hangi durumda olursa olsun ben onu doğuracağım diyuorsan Amniyosentez falan yaptırma.ama bu söylenen rahatsızlık ultrasonda net belli olur.omirilik açıklığı rahatsızlığı bildiğim kadarıyla.bende de 2 li tarama testim çok risklydi.1/77 do wn sendromu olabilir dediler.3 lü tarama testim iyi çıktı ama yinede amniyosentez önerdiler.bende dün yaptırdım.21 gün sonra sonuç çıkacak.Amniyosentez yaptıracakjsan muhakkak perinotolog yapsın.%98-99 oranında doğruluk payı varmış.göreceğiz bakalım 3 hafta sonra sonucunu

BEN DE ÜÇLÜ TARAMA SONUCU KÖTÜ ÇIKAN HAMILELERDENIM 1:13 GIBI COK CIDDI SONUCLA KARŞI KARŞIYA KALDIK. EŞimle ortak kararımız amniyosentez oldu sıvı alımı acı vermiyor ve sonrasında da hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Sonuçları beklemek zordu hızlandırılmış olarak yaklaşık 1 haftada sonucu aldik ALLAH,IMa şükürler olsun ki sonuçlar iyi çıktı ama bu yinede yaşadığımız endişe kızımız dogana kadar devam etti. ŞIMDI kizim beş aylık oldu bile.

Bizede önce üçlü test yapıldı çıkan sonuçta açık spina bifida riski göründü.Üniversite hastanesine gittik.Özellikli ultrasona girmeden amniyosentez önerildi.Sonra zeka testine bakınca.o temiz çıkınca,19. haftada bir daha üçlü test ve ultrason sonucu istendi.3 günlük zorlu bekleyişten sonra 3 lü test ve ultrason sonuçları temiz söylendi.Ve amniyosentezden vazgeçildi.Yinede endişeliyim ne olacak.inşaallah birşey çıkmaz.Sizede büyük geçmiş olsun.Allah çocuğunuzu size bağışlasın.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın.İlk hamileliğimde hiçbir sıkıntı yaşamadım.Hamilelik çok kolay gibi gördüm.Kızım şimdi 8 yaşında.Ama bu hamileliğimde çok sıkıntı yaşadım ve halende yaşamaya devam ediyorum.Daha 18 haftalık hamileyim.Plesanta previa total teşhisi zaten beni en çok zorlayan sıkıntım.Bir yandan da 2 li tarama testim kötü çıktı.Amniyosentezim yapıldı.18 gün sonra sonucu alacağım.İnşallah sonuç temiz çıkarda sıkıntılarımı bir nebzede azaltmış olurum.Rabbim tüm hamile ve annelerin yavrularını bağışlasın.

Inşallah herşey yolundadir doğum anına kadar anne ve babalarin içi rahatlamaz dua etmekten başka bir çaremız yok rAbbim saglikla evlatlarimizi kulağımıza almayı ve saglikla buyumelerini nasip etsin

Merhaba bayanlar ben 34 haftalik hamileyim bir kiz bebegim olcak allah izin verirse .. yasim 25 esimde 29 yasinda bir oglum var 3.5 yasinda saglikli ...
Hamilelegimde simdiye kadar doktolarim bsey soylemedi sadece bebegim biraz zayif kolilu bir bebek degil .testimde 1/4321 risk vardi bugun doktorum isterseniz amnio sentez yaptirabilirsiniz dedi cok az riskiniz var dedi benim dogurma surda ne kaldi bana gelmis sentez yaptirabilirsiniz diyor moralim cok bozuk bebegim down sendromlu olsa bile ne yapabilirim 34 haftalik olmus .ama amniosentez yaptirmicam kafam cok karisik moralim 0 cok kotuyum hamilelegimin son ayinda bana zehir ettiler

Senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum.Bizde de risk çıktı.Önceleri çok korktuk şaşırdık,hastaneye gittik önce amniyosentez önerildi sonra zeka testine bakınca tekrardan tahlil yapıldı ve 2. düzey ultrasona girdik sonuçta Elhamdülillah temiz çıktı sıkıntı sorun olmadığı belirtildi.İyice sorduk soruşturduk ki bu bir tarama testiymiş yani çocuk etkilenmiş diye bir şey söz konusu değil sadece annenin kan degerlerine göre bebek etkilenebilir ve buna göre anne karnındayken gerekli müdahaleler yapılaraktan bebeğin sağlıklı doğması sağlanabiliniyormuş.Zaten 1000 de 1 bile bir risk olsa doktorlarımıza göre yinede risktir.Sağlama almadan bırakmazlar seni.1000 de 0 risk olsa sen istediğin kadar kalayım tekrar tahlil filan dersen bile seni yollarlar git sorun yoktur derler:)Allah onları başımızdan eksik te etmesin.Allah bizleri onlarada düşürmesin.Olacak herşey olacağına varır.Bebek sağlamda doğsa Allah muhafaza doğumdan sonra bile başına birşey gelebilir.Herşey Allah'ın takdiridir.Allah bir şeye ol derse sadece olur hesapsız ve sualsız.Demek istediğim şudur ki kalbini gönlünü ferah tut.Ve Allah'a dua et.Senelerce analarımız onca çocuk ultrasonsuz tahlilsiz,taramasız getirmiş ne olmuş:)

Ben de 30 ve 32 yaslarimdaki her iki gebeligimde 3`lu tarama testi sonucu riski yuksek olup amniyosentez yaptirip haftalarca endise ile bekleyen annelerdenim. Sivi alinirken bunun dusuk riski var, haberim var, kabul ediyorum diye de kagit imzalatmislardi. Her iki seferinde de eve gidene kadar cok kasilmam oldu. Hamile olduguma 5. ayin sonuna kadar sevinememistim.

Biliyor musunuz artik bebek amniyo sivisinda, kordondan, bebek plasentasindan kan alimi gibi riskli yontemlere alternatif olacak bir yontem gelistirilmis. Genetik bilimi teknolojinin ilerlemesiyle Avrupa ve Amerika`da cok cok ilerlemis durumda. Artik annenin damarindan alinan kanda bebegin plasentasindan gecerek anne kanina bir miktar karisan kan hucreleri genetik analiz yontemleri ile ayristirilip, DNA dizilimi yapilarak Trisomi 21 yani Down Sendromu Analizi yapilabiliyormus !

Test 12. haftada yapiliyor ve 2`li 3`lu test gibi 1/230-300 vs gibi siz gidin bir dusunun bakalim diye yorumu size birakilmis bir risk orani yerine Pozitif ve ya Negatif diye bir sonuc veriyor ! Ne bebege ne de anneye hicbir zarar vermiyor, cunku kan annenin damarindan aliniyor. Dusuk riski yok, islem oncesi ve ya sonrasi alinmasi gereken bir ilac yok. (Amniyosentezden sonra enfeksiyon riskine karsi antibiotik almistim hatirliyorum.) Bu testin Resmi Sonucu kan gonderildikten 2-3 hafta icinde sizi takip eden Kadin Dogum uzmaniniza gidiyor. Boylece 15. haftada falan sonucu ogrenip, kararinizi verebiliyorsunuz.

Testin adi PrenaTest ! Testi yapan Almanya`daki enstitunun adi: PraenaTest - Nichtinvasive Untersuchung zur risikofreien Bestimmung der Trisomie 21: Lifecodexx AG Ist`da bir medikal firma Turkiye temsilcisiymis. Su anda devlet hastanelerinde ucretsiz olan bir test degil, cunku buyuk uzmanlik ve teknoloji altyapisi ve genetik uzman kadro gerektiriyor. Ancak guvenilir, buyuk ozel hastaneler testi onayliyor ve kullanmaya basladilar. Esim Kadin Dogum uzmani, ulusal perinatoloji kongresinde gormus bana soyledi, kendisi 40 yasinda 3. cocuk icin beni ikna etmeye ugrasiyor da. :) Bir de cevremde kariyer, gec evlilik vs nedeniyle gebeligini erteleyen ve riskleri yuzunden de anne olmak istemeyen arkadaslarim var. Belki bu test sayesinde amniyosentez stresinden kurtulur anneler. Herkese mutlu ve saglikli bebekler diliyorum!!!

arlkadaşlar 21 haftalık hamileyim.dün dünya başıma yıkıldı üçlü test sonucum 43/1 çıktı yani çok yüksek bi risk.ağlamaktan telef oldum dünden beri ama elimden bişey gelmiyor.amniyo test yapıldı dün 4 gün sonra sonuçları alacagız.allahım inşallah normal çıkar değerlerim.

insallah canım temiz cıkar sonucların iyi düşün iyi olsun canını sıkmamaya calıs bnde yaptırmıstım ve 21 gün bekledm sonucu..kendini korkutma temiz cıkar allahın izniylee

Merhaba arkadaşlar,
benimde ikili(258/1) ve dörtlü tarama (10/1) testlerim yüksek çıktı.Amniyosentez oldum ama hücreler kültürlenmediği için sonuç veremediler.Şu an 25 haftalık gebeyim.6 yaşında sağlıklı dünya tatlısı bir kızım var ona da zamanında risk var demişlerdi amniyosentez yaptırmamıştık.Şimdiki bebeğimde kız.Duygularımız ortak Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

evet bunları temmuz ayında yazmıştım,sonra perinatoloğa göründük içini ferah tut dedi.bu kadar kendini yıpratmaya değmez ben sağlıklı bir bebek görüyorum dedi.kızlar ben zaten dua ediyorum sizde edin salı günü inşallah bebeğimi kucağıma alacağım,meraktan ölüyoruz .umarım güzel haberler veririm.

canım geçmiş olsun ... durumumuz benziyor benim de 8 yaşında sağlıklı oğlum var kısmetse 3 hafta sonra bir oğlum daha olacak...

benim 2 li testm iyi çıktı ama 4 lü testim senin gibi 10 da 1. (trizomi 21 riski) Amniyo yaptırmadım. Ultrasonda bulgu yok.

Her şey Rabbimden. Onun verdiğine boynumuz kıldan ince. Ben de senin gibi kendimi merak etmekten alamıyorum. Doğum sonrası hemen bebeğe test yaptıracak mısın? yoksa belirti yoksa yaptırmayacak mısın? sonucu yazarsan sevinirim...

şimdiden hayırlı doğumlar...

inşallah sorun çıkmaz canım. 6 da 1 olup temiz çıkan olmuş bu topikte. başka topikte hiçbir risk çıkmadan sağlıksız bebeği olan da. inşallah sağlıklıdır bebeklerimiz.
kan değerinde yükseklik varsa bu bebekte sorun göstergesi değilmiş annede ileri haftada preeklemsi habercisi de olabilirmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…