- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.241
mesela boyu 1,35i geçemeseydi; erkek olduğunu farzettin bebeğin sadece dış görünüşü itibari ile erkek olsaydı. diğer her organı, sesi bile kız gibi olsaydı. asla çocuğu olmayacak deselerdi... ne yapardın? eşcinselleri sevmiyor mu oluyoruz bu durumda da?bilmiyorumkismile
benimde bebeğimin ense kalınlığı 5.9 tu normal karyotip çıktı ama sonra ayrıntılı ultrasonda dandy walker sendromu tespit edildi gebeliğim sonlandırıldı çok şanslıymışsınız sağlıklı olması çok az ihtimal demişlerdi bize siz o şansı yakalamışsınız allah sağlık versin
çok geçmiş olsun ama üzülmeyin amiyosentez yaptırdım benım ıkılı testım çok rıskli çıktı 6 mm ense kalıngı var dedı doktorum ne demek dedim down sedromlu bır bebek olabılır dedi dünya basıma yıkıldı hemen çapa arastırma hastanesının pretam bölümüne yönlendirdiler bebegim 11 haftalık henüz dr baktı evet çok yüksek 2 gün sonra gel karnından su alıcaz dedı ben dr boyle olupta saglıklı olabılen varmı dedım hiç ümitlenme boşuna dedı ve ben bu bebege 6 yıl sonra kavusmuştum sonra su aldılar ve 1 ay çok zor bır bekleyiş gecirdim tahlıller temiz çıktı çok şükür dedim yıne çagırdılar tahlıler temiz risk varmı dedım kalp hastası olabılır daha bıtmedı 5 ay gelıceksın boyle bebekler anne karnındada ölebilr dedi neyse gıttım geldım her gıttıgımde moralım bozuluyodu ama sonuç olarak dünyalar güzeli kızımı 2,5 ay önce dünyaya getirdım allahıma şükürler olsun kı gayet saglıklı melegim:))bu konuyla alakalı merak ettıgınız bı sey varsa cvp yazarım
hepinize slmlar öncelikle hepinize iyi bir hamilelik süreci gecirmenizi dilerım rabbım saglıkla kucagımıza bebeklerımızı almayı nasip etsin...bende 2li testi kotu çıkan ama as yaptırmayanlardanım cunku çok korkuyordum.2aydır her gun aglıyorum ve dua edıyorum bebgım saglıklı olsun dıye.cok zor gunler yasıyorum.as yaptırsamıydım dıyede çok dusunuyorum.3lu testımdede rısk yıne varmıs.izmirde prf cemal beye gıttım 13+7de bebegımın burun kemıgı oldugunu kafa olcumlerının normal oldugunu soledı ve as ıstemezsen yaptırma dedı ultrasonda 1hafta buyuk cıktı bebegım.sımdı 21 haftadayız.25. haftamda 2.duzey ultrasona gırecegız. insallah hersey iyi olur ve bebegım saglıklıdır.allah (c.c) yardımcımız olsun
bunu herhangi birinin sorusuna cevap olarak değilde genel biruyarı olarak yazmakistedim.
benm gebeliğimdede detaylıda bir iki sorungörülünce amniyosentez yapıldı.bir şey varsa çıksın diye.sonuc temizçıktı (3lüde temizdi) ve hamileliğe devam kararı aldık.kendinden nefret ettiğim kadın doğum doktorumhiçbirşeyi yok bu çocugun demişti sağolsun.şimdi engelli bir bebek anesiyim.lütfen bu kadar güvenmeyin.amniyosentezde,kordonsentezde hangi hastalıklara bakılıyor onlarıinceleyin.o o kadar abartılan aminoda down sendromu,trizomi21 ve trizomi 18 sanırım onlara bakılıyor.oysakiyüzlerce sendrom var.3lü testtede spina bifida ihtimaline bakılıyor.bunu bilip ona göre hareket edi ve bence kadın doğumcu yerine bir genetik uzmanına danışın.bu konunun asıl uzmanı onlar.şimdiki bilgim olsa genetikuzmanına giderdim ve ben ve çocugumbugünleri yaşamazdık.bir yönlendiren olabilseydi keşke..
bunu herhangi birinin sorusuna cevap olarak değilde genel biruyarı olarak yazmakistedim.
benm gebeliğimdede detaylıda bir iki sorungörülünce amniyosentez yapıldı.bir şey varsa çıksın diye.sonuc temizçıktı (3lüde temizdi) ve hamileliğe devam kararı aldık.kendinden nefret ettiğim kadın doğum doktorumhiçbirşeyi yok bu çocugun demişti sağolsun.şimdi engelli bir bebek anesiyim.lütfen bu kadar güvenmeyin.amniyosentezde,kordonsentezde hangi hastalıklara bakılıyor onlarıinceleyin.o o kadar abartılan aminoda down sendromu,trizomi21 ve trizomi 18 sanırım onlara bakılıyor.oysakiyüzlerce sendrom var.3lü testtede spina bifida ihtimaline bakılıyor.bunu bilip ona göre hareket edi ve bence kadın doğumcu yerine bir genetik uzmanına danışın.bu konunun asıl uzmanı onlar.şimdiki bilgim olsa genetikuzmanına giderdim ve ben ve çocugumbugünleri yaşamazdık.bir yönlendiren olabilseydi keşke..
bsima arkadasım aynen sana katılıyorum bende ense ölçümü 2,5 çıkmıstı daha sonra 2'li testimde 71/1 çıkmıstı..amniyosentez gibi bi işlem yaptırmıstım..adı CVS..bebek eşinden parça alıyolar..ve bu işlem sonucunun %99.9 oldugunu söledi yapan prof.şükürler olsun ki 21 gün sonunda sonucun temiz cıktıgını öğrendim suan 26 haftalık hamileyim ve bende cok tedirgin oldum..ultrasonda falan bebeğimde bi sıkıntı görünmüyor yalnız yazılanı okuyunca cok rahatsız oldum.. :/ hassasiyetini anlıyabiliyorum..ama sanırım yukarda yazan arkadasımızın bebegi down sendromu deil..baska bi genetik rahatsızlıktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?