Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

seninkinde ne gıbı bır engel cıktı bu kadar tahlıllere ragmen anlayamadım detaylıda ne sorunu gordulerde bır sey olmaz dedıler bırde özeldemı gırdın renklı ultrasona bılgı verırsen sevınırım cnm

merhaba arkadaşlar..bızımde 2li testlerımızm rısklı çıktı trısomy 1,150 çıktı doktor amnıyosentez ıstedı..kardeşim başka hastenedeydı ona sonuçları faks cektım oda başka doktora gosterdı oda amnıyosentez sart demış..hiç içime sınmedı pazartesı gun aldım 2 li testı başka hastanede tekrarlatmaya karar verdık eger o sonuçlardada rısk çıkarsa ysaptırmaktan başka çozum kalmıyo.2 tane saglıklı çocugum var hiç boyle şey çıkmamaıştı herşey normaldı.ne akrabada nede bızlerde boylebışey var nıye çıktı boyle şey hiç belmeıyordum yaşım gecmı dıye duşundum hep bu arada yaş 32.ama doktorlar yaşın onemlı olmadıgını 20 yaşındakı bır bayandada çıkabılr dedıler.ınşallh pazatresı yaptıracagım 2 li testte bışey cıkmaz çıkarsa ne yapacagım aşırı derecede ıgne fobum var ve ben nasıl yplıyor bu amnıyosentez dayanabılırmıyım bılmıyorum açıkcası çok korkuyorum ıgneden.uyuşmuyormuş bıldıgım kadarıyla.lutfen bılenler bana yardımcı olsun bı kaç soru soracagım cevaplarsanız sevınırım bu amnıyosentez hakkında.bız henuz 13 haftalıgız
1.bu amnıyosentez kaçaıncı haftarda oluyo.bıldıgım kadarıyla 16.hafta ymış.ama daha erkende olabılıyomuş.bazı kışıler 4 gunde aldım derken bazıları 3 hafta suruyo dıyo neden bu kadar fark oluyo.ben nasıl çabuk sonuç alabılırm.
2. duşukle sonuçlanan oluyoemukı bundanda korkuyorum.ya duşerse dıye.
3. yanımda eşim olsun dıyorum başkalrınada gerek olurmu yanı olduktan sonra çok agrı oluyormu.ve surteklı yatmakmı gerek.bakılmakmı gerekıyo yoksa abrtımı gercekten.
4.
acı verıyormu ıgne.nasıl olyor anlatırmısınız.kaç dak.surüyor işlem..benım gıbı ıgneden korkan bırısde yaptırabılrımı bunu
tekrar teşekkurler

Son düzenleme:

cnm ya cok zor bır durumdasın arkadaısmınkıde aynı durumdaydı senınkı gıbı normal dogumla aldılar bebegı suni sancıyla yıkıldı tabıkıde sen ne yapmayı düsünüyosun boyle bebekler dogdukları zamanda yasama sansları pek olmuyomus oyle duydum hos bnmde sızden farkım yokya ılac ıcmısım bnde de rısk var bakalım nolucak renklıye gırıcem aralık 7 sınde bellı olacak ınsallah hayırlı haberler verırım sıze bnm 3 cocugum olacak bu 2 sıde saglıklı cvplarınızı beklıyorum

ben 3 gün önce amniyosentez oldum. iğneden korkan birisi olarak söylüyorum zor değildi.
1. haftasını bilmiyorum ama ben 18. haftamda oldum. 3 haftada çıkıyor sonuçlar. erken çıkması için kordonsentez yapılıyormuş, ileriki haftalarda.
2. doktorum %0,5 düşük ihtimali var dedi. ama çok güvenerek gittim, Allahım korusun, şimdilik iyiyim. etrafımdan olan çok, sağlıklı bebişleri oldu, darısı bize.
3-4. ben de eşim yanımda olsun istedim. eşim hastaneye kayıtla uğraşırken doktrum birden geldi, tek başıma oldum. en fazla 1 dakika sürer demişti doktorum ve ağrısı sadece bir iğne ağrısı idi.
işlem bittikten sonra baş dönmesi oldu bende, ama kan aldırınca da olan birşey olduğu için panik olmadım. beni yatırdılar, dinlenmem için. bu arada eşim çıkış işlemleri ile uğraştı. ağrı bacaklarıma doğru indi hafiften, 15 dk sonra da eşimle eve geldik. 2 gündür annemlerde kalıyorum, evden çıkma demişti doktor. dinleniyorum.

inşallah sonuçlarım temiz çıkar.
benim 2li testim temizdi.3lü testte risk 1:98 çıktı. böbrek kanalında genişlik de görünce bu işlemi şart gördük.
Allahım hayırlısını nasip etsin, iyi düşünmek istiyorum.

bende iğneden korkan biri olarak 24.haftamda yaptırmak zorunda kaldım..
1-27-28. haftalarda dahi oluyomuş,risk ne zaman kendini gösterirse.3 haftada asıl sonuç çıkıyo,eğer istersen 3 günde fish denilen hızlı sonuç çıkıyo,fish genelde gerçek sonucu söylüyo.
2-200 de 1 ihtimal diyolar ama benim çok rahattı,onu düşünme bence.
3-benimde eşimi çıkardı doktor,5 dak bitiyo işlem.
4-içinin acısı daha çok olduğu için iğneyi hissetmiyosun.doktor ugs ile çocugun yerine bakıyo ayak tarafından çocuğun olmadığı yerden iğneyle giriş yapıyo ve suyu alıyo,o an çocuk kıpırdamasın diye dua ediyosun..ben ağlaya ağlaya girdim ağlaya ağlaya çıktım,çok şükür sonuçlarım temiz çıktı.iğneden sonra yarım saat yatıyosun hastanede.bizde kan uyuşmazlığı olduğu için sonra iğnesinide yaptılar.3 gün dikkat etmek gerekiyo herhangi bir sızıntı,akıntı olmasın diye.ama genelde ilk 24 saat önemliymiş.iğnenin yeri biraz sızlıyo ama inan tetanoz aşısı bile daha çok ağrıyo..su alınırken kasma kendini.
bu arada bişey sorucam sana,ense kalınlığın ne çıkmıştı senin?

selam anne adayları.bazı arkadaşlar önceki sayfalarda lalturan adlı arkadaşımıza tepki göstermiş ama arkadaş haklı hanımlar.bu gerşektir neden tepki veriyorsunuz.2li ve 3li testlerde belli başlı genetik hastalıkları ve spina bifida türü hastalıklar teşhis adiliyor.oysa milyonlarca genetik hastalık var.bunu ben demiyorum.mesleğim gereği bu işin içinde olduğum için bunu biliyordum ve hamileliğimde yaptırmadım testleri.çünkü hiçbir şekilde aldırmayı düşünmüyordum.nitekim hamileliğimde hiçbir sorun yokken milyonda bir ve çoğunlukla akraba evliliğinde olan bir genetik hastalıkla doğdu bebeğim.akraba felan da değiliz bu arada kader bu .zaten 2li 3li testlerde çıkmayacakmış.hatta ben şüpheci bianne olmasam belli yıllar sonra çıkacaktı meydana .Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin dileğim budur ama gerçekler böyle he down sendromu çok sık karşılaşılıyo ve önceden bilme imkaanı varr .seçim ailenin hiçbirimizze testleri yaptırma çocuğu aldırma vs akıl vermek düşmez.insan başına gelmeyince milmiyo allahım öyle hastalıklar gördüm duydumki başımıza gelince inanın down sendromu çokk hafif kalldı gözümde.kaderde yazdıysa mevlam milyonda bir olanda başına geliyo maalesef.o milyonda birde benim başıma gelirmi diye oturup hamileliğinizide mahvetmeyiin

benimde anlatmak istediğim bu arkadasım,ben cvs,amniyosentez yada tarama testleri şöle böle demiyorum..tabiki milyonlarca genetik hastalık var ve hepsi için bi test bulunmuyor..benm testlerimde down sendromu riski vardı ve ben o yüzden yaptırdım cvs(bebek eşinden parça alma)işlemi..benm burdaki sıkıntım bitakım örneklerde oldu die bizlerdede cıkcak diye bişey yok..ayrıca arkadas yazıp gitmiş sonucun ne oldugnu bile yazmamıs hangi genetik hastalık oldugnu falan bidahada topiğe yazmamıs..ben kendi adıma konusuyorum riskim görünürde down sendromuydu şükürler olsun temiz cıktı down sendromu adına yaptırdıgım işlemde yanılma payı yokmus..ama dediğim gibi allahın takdiri kaderimde baska bi rahatsızlıkta olabilir..insallah saglıkla kucagma alırım diye dua etmekten baska carem yok her ne kadar muayene olsamda yine bişe cıkabilir..ama ben bunları düşünmek bile istemiyorum..allah hakkımızdda hayırlısını versin insallahh..

benim tepkim gerçek veya yalan olmasına değil,bak sen ne güzel anlatmışsın neler olduğunu..o arkadaş üstü kapalı söylemiş herkesin içine kurdu düşürüp kaçmış.benim tepkim bunaydı.hepimiz insanız Allah bize ne verdiyse kabulüz,hiç bir tetkik %100 kesin sonuç vermez,ama kimsenin kafasını da burda allak bullak etmeye bence hakkı yok.hepimize Allah sağlıklı,sihhatli,hayırlı evlatlar nasip etsin..

evet canım bende kac gündür bunu anlatmaya calısıyorum..herkesin cvs yada amniyosentez yaptırma nedeni farklı..biçok genetik hastalık var,birinin bebeği böle bi hastalıkla doğmussa bu cvs yada amniyosentez sonuclarının yanlıs oldugnu göstermez..sadece diğer genetik rahatsızlıklardan biri herkesin basına gelebilir..dua edelim saglıkla hayırlısıyla bebişlerimizi kucagmıza alalım..

secilce canım benim, sana da geçmiş olsun.
yzdıklarına aynen katılıyorum, gerginlik daha fazla oluyor, iğne can acıtmıyor. beklemek zor ama dediğin gibi amnio yaptırdıktan sonra aşırı derecede rahatladım.
psikolojim daha da düzeldi, daha iyi düşünüyorum.

sen neden yaptırdın merak ettim.
benim 3lü de risk 1:98 çıktı, böbrek kanalında da genişlik gördü doktorum. oyüzden yaptırdık.
inşallah hayırlı sonuçlar çıkar hepimiz adına.

Son düzenleme:

canım benim sana da gemiş olsun. sen neden yaptırdın??
inşallah güzel sonuçlarımızı buradan paylaşırız.

benim 1 hafta oldu, sonuçlarıma 2 hafta var.

Aynen aynen, tam anlamıyla olmasa da amniyodan sonra sanki bana da bir dinginlik bir huzur geldi. Sanırım yapılması gerekeni yapmış olmanın huzuru, bu kadar korktuğum işlemin bitmiş olmasının verdiği huzur bilmiyorum..Benim de yarın iki hafta olacak..Beynimin bir tarafı korku içinde, bir tarafı sakin ve dingin..İnanıyorum ama güzel sonuçlar alacağız.
Benim ikili test çok iyi çıkmıştı, riskim 1:50.000'den küçüktür diyordu. İnanılmaz rahatlamıştım. 31 yaşındayım bu arada. Ama dörtlü test sonuçları beni bitirdi(( riskim 1:47 çıktı(( Sonucu gören doktorlar amniyo şart dedi ve yaptırdım..İnşallah iyi sonuçlar alacağız, bunu hem kendim hem de bu korkuyu yaşayan tüm hamile bayanlar için diliyorum.. Sen de içini rahat tutmaya devam et lütfen, bebeklerimiz için yapabileceğimiz en iyi şey onlara huzur vermek:) Çok sevgiler..

canım benim sana da gemiş olsun. sen neden yaptırdın??
inşallah güzel sonuçlarımızı buradan paylaşırız.

benim 1 hafta oldu, sonuçlarıma 2 hafta var.

cnm ben kurban bayramından 1 gün önce ayrıntılıya girdim,doktor ensesini kalın buldu,böbreklerini geniş buldu ve kalbinde delik vardı.bikaç anomali oluncada doktor risk var dedi.ikili ve üçlü testlerim çok iyiydi,bebeğimin ölçüleride çok iyiydi..ama 22 haftalıktım,10 günde bayram giriyodu beklemeye yada başka doktorlara göstermeye zamanım yoktu ve amniyosentez yaptırdım.fish sonucu ile 3 günde öğrendim,şeker yüklemem yapıldığı günde kültür sonucum çıktı ve çok şükür temizdi.ve dün tekrar ayrıntılıya girdik,böbreklerde genişleme olmamış ve en önemlisi kalbindeki delik kapanmış yavrumun.çok şükür artık herşey normale döndü.inşallah sağlıklı kucağıma alıcam yavrumu,Allah kısmet ederse..

canım benim kendim için de sevinsem bu kadar sevinirim.
ultrason bazen yanıltabiliyormuş demek ki:))
öyle duyduğum, sonraki kontrollerde iyi haberler veren çok arkadaşım olmuştu.
böbrek kanalında genişlik benim bebeğimde de var, ama doktroun erkek bebeklerde çok sık rastlanan durum demesi beni rahatlatıyor.
2 hafta sonra kontrole gideceğim, inşallah ultrasonumuz da tahlillerimiz de temiz çıkar.

senin bebişin erkek mi?

evet cnm erkekim geliyo :) benim doktorda öyle söylüyodu,hepsi normale dönebilir diye ama 3 anomali olunca down sendromu riskini arttırdığı için yaptırdım..hayırlısıyla gün sayıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…