Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

16 günlük beklemenin sonunda çok şükür güzel haberi aldım:)) Buraya da hemen yazmak istedim ki bu satırları okuyanlara umut olsun.. Dörtlü testim 1:47 gibi yüksek bir risk çıkmıştı ama çok şükür amniyosentez sonucum bebeğimiz sağlıklı:)) Lütfen test sonuçlarının sizi üzmesine izin vermeyin, ben geçen 18 günümü hatırlamak istemiyorum.. Herkesin iyi haberler alacağını biliyorum, çatlax-papatya sizin de güzel haberlerinizi bekliyorum. Lütfen içinizi rahat tutun..Benim değerim sizinkilerden epey yüksekti, inanıyorum ki sizde alacağınız haberle rahatlayacaksınız. Amniyo işlemini yeni yaptıracaklara tavsiyem ise mutlaka imkan varsa tabii fish sonucunu istesinler. Böylece bu bekleyiş oldukça kısalır.. Herkese sevgiler, herkesin güzel haberlerini almayı diliyorum...

secilce canım benim, çoooooooooook sevindim. darısı bizim başımıza güzel haberlerle yazarız inşallah.
bazen çok umutlu oluyorken bazen aşırı depresyon takılıp çok üzülüyorum.
Allahım hepimizin hakkından hayırlısını nasip etsin inşallah.

yine yazmaya devam et, bebişden güzel haberler ver:)))
mesela cinsiyeti??

Sağol çatlax, çok çok teşekkürler:) O ruh halini iyi biliyorum, ben de bir gün iyi bir gün kötüydüm Ama az kaldı rahatlamana, sanırım seninde haftaya kadar belli olmuş olur. İyi haber alacağına inanıyorum, tarama testlerine hiç ama hiç güvenmiyorum artık ki senin riskin benimkine göre oldukça iyi:) Lütfen sakin kal ve bebeğini üzme.. Bu arada amniyosentez sonrası kesin şekilde cinsiyetini de öğrenmiş olacaksın: bizim bir kızımız olacak inşallah:) Senin de iyi haberlerini bekliyorum.. Çok iyi bak kendine..

2 hafta geçti artık son haftaya giriyoruz öğrenmek için.
desteğin için teşekkür ederim.

benim 3,5 yaşında bir oğlum var. 2. bebeğime de erkek dedi doktor. amniosentezden önce ayrıntılı ultrasona girmiştim.

hareketlerini artık daha net hissediyorum. yine ilkinde olduğu gibi heyecanım var.
bu yaşananların beni ve ailemi, bebişimi olumsuz etkilemesini istemiyorum.
mümkün mertebe güçlü omaya gayret ediyorum.

bu arada benim doğum da nisan sonu gibi. seninle aynı gidiyoruz:)))
sevgiler..

Son düzenleme:

Maşallah Allah bağışlasın oğullarını:) Sen merak etme, amniyosentezi yapan dr. bu haftalarda bebeğin bişi hissetmeyeceğini söylemişti. Ama sen yine de boşu boşuna kendini üzme, yıpratma. Az kaldı neyse ki öğrenip omuzlarındaki yükü atacaksın. Güçlü ol tabii, bebeğin iyi. Doç. bir dr.un çalışmasını okudum ikili testte riskli çıkanların %97si, üçlü de riskli çıkanların ise %98si gayet sağlıklı bebekler diyordu. İyi haberlerini bekliyor olacağım.. Çok sevgiler..
Aaaa öyle mi? Aynıyız o zaman, 20. haftadayım bende:)

yüzdelik değerlendirmeyi ben de duymuştum canım. herşeyin hayırlısı olsun.
senin ilk gebeliğin mi?
hareketleri hissediyor musun?

bir de kaç kilo aldın:)

yüzdelik değerlendirmeyi ben de duymuştum canım. herşeyin hayırlısı olsun.
senin ilk gebeliğin mi?
hareketleri hissediyor musun?

bir de kaç kilo aldın:)

Evet, ilk :) Hareketlerini hissettiğimi sanıyordum ama son bir kaç gündür anladım ki o hissettiklerim hareket değilmiş. Son iki üç gündür daha güçlü hareketler hissediyorum sanki:) Çok değişik bir hismiş ama cidden.. Kilo konusunu hiç açmasak:))) Ben bu test sonucunu beklerken kilo vermiştim:) Ama maşallah test sonucu güzel geldikten sonra iştahım bir açıldı ki:) Toplamda 7 kilo oldum şimdiden:) İşin ilginç yanı son bir haftada 3 kilo almış olmam:)) Sen daha tecrübelisindir ama her hamilelik başka oluyormuş sanırım? Senin nasıl geçiyor?

benim ilk hamileliğime çok benziyor.
şu ana kadar da 6 kilo aldım.
ilkinde 19 kiloyu bulmuştum:)
bu aralar ben de çok iştahlıyım. hele de yorucu geçen ggünlerin sonunda akşam birsürüüü şey yiyorum.

haftasonu geldi. dinlenmek istiyorum. perşembe günü de kontrolüm var. bu aralar heyecanım tavan yaptı.

Çatlax nasılsın? Bugün kontrolün vardı di mi? Nasıl geçti? Oğlun büyümüştür iyice:) Sonucunu öğrenmene de az kaldı, hergün bakıyorum senden haber var mı diye? Güzel haberlerini bekliyorum:) Sevgiler..

canım benim teşekkür ederim.
tanımıyorum seni ama desteğin okadar moral oluyor ki bana.
bugün ayrıntılı ultrasonum vardı. doktorum ok güzel inceledi, böbrek kanalının genişliğinin durduğunu hatta gerilediğini söyledi.
gelişimin normal olduğunu, olumsuz hiçbirşey görmediğini söyledi.
çok sevindik. pazartesi de sonuçlarımız çıkar herhalde, güzel haberler yine veririm.

sadece şöyle bir şey odu. ultrasonda rahim içinde duvardan duvara bir bant gördü doktor. ama bunun da görülme olasılığının yüksek olduğunu,
şu anda bebeğin pozisyonu gereği endişelenmemiz gerektiğini bastıra bastıra vurguladı.
hatta 1,5 ay sonrasına randevu verdi. sadece 24. hafta şeker yüklemesi istediğini belirtti.

canımı sıkmak istemiyorum bu bant yüzünden. inşallah bebeğim sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir ama anladım ki hamilelik gerçekten bilinmeyecek, gizemli bir süreç.

Allah herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ben de inşallah oğluşuma sağ salim kavuşurum.
umudumu, heyecanımı kaybetmeden, mutlu bir hamilelik istiyorum:)

sende durumlar nasıl?

Ne güzel, çok rahatlatıcı haberler almışsın:) Gözünaydın:) Artık sonucu için daha rahat bekleyebilirsin. Zaten bugün yarın haber gelir. Sen mi alacaksın sonucu yoksa seni arayacaklar mı? Bizi dr.umuz arayacaktı, ben de çok heyecanlanırım diye eşimin numarasını yazdırmıştım. Ama nasıl olduysa belki de sonuc iyi çıktığı için dr. beni aramıştı. Kalbim duracak gibi olmuştu:) Sen de bir an önce sonucunu al da rahatla arkadaşım:)
Şeker yüklemesi için bana da 24. hafta dendi ama bu hafta tetanoz aşısı oldum. 1 ay sonra bir daha olacakmış.
Canım rahimdeki bant ne demekmiş? Daha önce duymamıştım sanırım ama dr. bile endişelenmediyse sen hiç endişelenme bence..Canını hiç bir şeye sıkma..
İyi pazarlar..

benimde yengemde kötü çıkmıştı aminiyosentez iyi çıktı ama bu arada yengem çok stres oldu.bende şimdi 10 haftalık hamileyim bu testleri yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütlüyüm

benimde yengemde kötü çıkmıştı aminiyosentez iyi çıktı ama bu arada yengem çok stres oldu.bende şimdi 10 haftalık hamileyim bu testleri yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütlüyüm

Çok iyi anlıyorum seni ben de diyorum kendime keşke ikiliden sonra dörtlü testi yaptırmasaydım diye..Ama sanırım yaptırmak lazım..En azından 12. haftanda ense kalınlığı ölçümünü, burun kemiği kontrolünü ve ikili testini yaptır derim ben. Bu testten sonra dörtlü test yaptırıp yaptırmamak sana kalmış. Ama sanırım benim şimdiki aklım olsa ikili testtimden sonra 17-18. haftalarda dörtlü test yaptırmaz, direkt organ taraması yapabilecek bir perinatologa giderdim. Ama nacizane tavsiyem korkularına kapılıp hiç birşey yapmamazlık etme. Ve bu testlerinin sonucunda bizimki gibi bir risk çıkarsa da hiç panikleme. Kendini boşuna strese sokma. Bebeğinin hep sağlık haberlerini almanı dilerim..Sevgiler..

Çatlax nasılsın? Sonucun sanırım bu aralar çıkacak. Dualarım seninle bilmeni isterim. Çok sevgiler..

üniversiteyi aradık sonuçlar için, hala çıkmamış..gün yaklaştıkça kalbim yerinden çıkacak sanki. ama bu elimde olan birşey değil.
dün doktorumun istediği kan ve idrar tahlillerini verdim, sonuçlarını göstermek için yarın yanına uğrayacağım. bu arada sonuçlar hala çıkmamış olursa, doktorum genetiği kendisi arayacağını söyledi.
herşey için teşekkür ederim canım benim.

bu arada benim oğluşum pek bir hareketli, hissettikçe daha mutlu oluyorum. oğlum utku da seviyorum kardeşimi diyor aama doğunca napar bilmiyorum:)))

panikmiyim- senin adına da çoksevindim. büyük geçmiş olsun.
gebbe- secilcenin dediklerine katılıyorum. 2li test en önemlisi, ense kalınlığı da..

Allah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin. sevgiler.

kızlar tam ay sonra bugün sonuçlar açıklandı. bebeğim sağlıklı çok şükür.
eşim hastaneye gittiğinde ben okuldaydım, güzel haberleri verince bir duygu boşalması yaşadım, hüngür hüngür ağladım ve rahatladım.
şimdi dileğim hamileliğin rahat geçmesi, hayırlı doğum olması ve bebeğimi sağ salim kucağıma almayı görmek.

destekleriniz için teşekkür ederim.

gözün aydın tatlım seni takip ediyordum çok sevindim artık bi ohhhhh çek ve hemileliğin tadını çıkar inşallah sağlıkla alıcaz bebeklerimizi kucağımıza

bende oldum amnıyosentezı.benım gıbı korkak bırıde yaptırıyosa herkas rahatlıkla olur hiç kokulacak bışey yokmuş şükür..sonra arkasından agrı kesıcı ıgne yaptılar bebegın kalp atışını dınlettıler..artık 3 hafta sonra sonuçları beklıyoruz bakalım.cevap veren arkadaşlara ayrıca teşekkur ederım..

canım benim geçmiş olsun. sakın korkma. ben rahatladım, darısı senin başına.
inşallah bebişinin güzel haberlerini alırsın.
bekliyorum,
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…