- 2 Ekim 2012
- 1.549
- 7
- 46
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.321
kızlar tam ay sonra bugün sonuçlar açıklandı. bebeğim sağlıklı çok şükür.
eşim hastaneye gittiğinde ben okuldaydım, güzel haberleri verince bir duygu boşalması yaşadım, hüngür hüngür ağladım ve rahatladım.
şimdi dileğim hamileliğin rahat geçmesi, hayırlı doğum olması ve bebeğimi sağ salim kucağıma almayı görmek.
destekleriniz için teşekkür ederim.
bende oldum amnıyosentezı.benım gıbı korkak bırıde yaptırıyosa herkas rahatlıkla olur hiç kokulacak bışey yokmuş şükür..sonra arkasından agrı kesıcı ıgne yaptılar bebegın kalp atışını dınlettıler..artık 3 hafta sonra sonuçları beklıyoruz bakalım.cevap veren arkadaşlara ayrıca teşekkur ederım..
canım sana katılıyorum canı gönülden benimde sonucum kötü çıktı ama ben amniyosentez bile yaptırmadım çünkü oğlumu 15 yıl aradım o benim canım rabbim büyük ona havale ettim kendimi üzmüyorum güzel düşünüyorum umarım herşey güzel olur 4 boyutlu ultrasonda bebeğin gelişimi güzel sorun yok dedi dr bende onunla konuşuyorum ona kuran okuyorum sesli napim hiç moralimi bozacak şeyler okumuyorum güzel şeylerle ilgileniyorum hamileliğimin tadını çıkarıyorum inşallah rabbim herkezin yavrusuna sağlık sıhhat versinArkadaşlar o canı size veren Rabbim ve o eğer varolmuşsa dünyada yiyecek ekmeği var demektir bunu ondan esirgemeyin ne olursa olsun kötü sonuç iyi sonuç geçin bunları, size herşey kötü durumda ve kesinlikle çocugu almamız gerekiyo deseler aldırabilcekmisiniz doktorlar bile bu konuda emin değil benim bir akrabama en kötü şekilde sonuçlar söylendi aldırılması gerekiyor dendi ama çocuk maşallah sapasağlam doğdu ya doktorlar nekadar emin olabilir Rabbim hepinizin çocuklarını sağsağlim hayırlı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin o ne şekil gelirse kabulunuz olsun unutmayın Rabbim çoğu şeyle bizleri sınayabilir tabiki evlat acısı zor kimseye yaşatmasın inşallah Rabbim ama bırakın yapmayın öyle sonuçlar falan oturun bol dua edin o canı veren Rabbim çünkü bunu hiç bir zaman unutmayın...
canım sana katılıyorum canı gönülden benimde sonucum kötü çıktı ama ben amniyosentez bile yaptırmadım çünkü oğlumu 15 yıl aradım o benim canım rabbim büyük ona havale ettim kendimi üzmüyorum güzel düşünüyorum umarım herşey güzel olur 4 boyutlu ultrasonda bebeğin gelişimi güzel sorun yok dedi dr bende onunla konuşuyorum ona kuran okuyorum sesli napim hiç moralimi bozacak şeyler okumuyorum güzel şeylerle ilgileniyorum hamileliğimin tadını çıkarıyorum inşallah rabbim herkezin yavrusuna sağlık sıhhat versin
canım benim geçmiş olsun. sakın korkma. ben rahatladım, darısı senin başına.
inşallah bebişinin güzel haberlerini alırsın.
bekliyorum,
sevgiler...
Papatya çok geçmiş olsun.. Güzel sonuçları alıp, ailecek rahatlayacaksınız inşallah.. Bu süreçte sakin kalmaya çalış olur mu? Beklemek zor ama iyi düşün hep, çünkü iyi olacak herşey.. Sevgiler...
Benim de pazartesi günü amniyosentezim var.
3'lü testte 1:130 risk, detaylı ultrasonda 2 ayrı anomali tespit edildi.
Donuk bir şekilde amniyosentez yapılmasını bekliyorum tek endişem test yüzünden bebeği kaybetmek..
Umarım sonuc bekleyen herkesin yüzü güler..
teşekkur ederım ıyı dıleklerınız için.2 haftayı gerıde bıraktık bıle....:)
en ufak kotu sonucu bıle duşunmuyorum çunku ıyı cıkacak bılıyorum.rahatım yanı.:)
papatya, güzel haberleri paylaşırsın inşallah:)
benim sonuçlarım tam 4 haftada çıkmıştı, beklemekten yorulmuştum.
inşallah erken açıklanır senin ve bebişinin güzel haberleri.
bu arada secilceeeee. özledim seni kıs.
neler yapıyorsun?
12 hafta+12 hafta doğum izni çıkacak. bilmiyorum çalışıyor musun?
ben öğretmen oldğum için sonrasına etki etmiyor ama erkenden izne ayrılabileceğim bu sayede.
bu hafta şeker yüklemesi var benim. hayırlısı bakalım...
slm arkadaslar.
topigi biraz okudum ve rahatladim. 13 haftalik hamileyim. dün ense kalinligi ölcüldü ve 6mm cikti. normali en fazla 2,5mm mis.down sendromu riski de 8/1 cikti. yani cok yüksek.
ben yurtdisinda yasiyorum. beni hemen bi uzmana yönlendirdiler. haftaya ayin 10da randevum var. büyük ihtimalle plasenta dan sivi alinacak.
Rabbim hayirlisini versin. dünden beri ölü gibiyim.
internettde okadar cok sey okudum ki kafam iyice karisti.esim benim gibi düsünmüyor. o daha rahat hersey iyi olacak diyor.
ben bebegimi aldirmak istemiyorum...
Benim de pazartesi günü amniyosentezim var.
3'lü testte 1:130 risk, detaylı ultrasonda 2 ayrı anomali tespit edildi.
Donuk bir şekilde amniyosentez yapılmasını bekliyorum tek endişem test yüzünden bebeği kaybetmek..
Umarım sonuc bekleyen herkesin yüzü güler..
canım benim moralini bozma sakın benimde yüksek çıktı malesef ama ben amniyosentez bile yaptırmadım güzel düşünmeye çalışıyorum bol bol dua edicez başkaçare yok sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallahcok sagol güzel dileklerin icin... bugün doktor aradi ve kan testinin sonucunu bildirdi. risk 5 de 1e yükselmis. korkularim endiselerim cok ama dua etmekten baska bisey gelmiyor elimden.
annemde kötü durumda. yanliz kayinlvaldem daha sogukkanli. Allaha sigin dua et icini fereh tut diye tembihde bulunuyor.
bol bol dua ediyorum.. zaten baska yapacak bisey yok. Rabbim hayirlisni versin..
minikuss insallahh sonucların temiz cıkar aklına kötü seler getirme,dualarım seninle..
Minikkuş merhaba,
Yazdıklarını okuyunca bir ay öncesine gittimbenim de dörtlü testte riskim 1:47 çıkmıştı 2 gün sonra da amniyosentez yapıldı. Aynı senin gibi ruh gibi bekledim. Amniyosentezden de çok korkuyordum bebeğime bişi olursa diye..Ama noldu biliyor musun? Amniyosentez yaptırdıktan sonra inanılmaz rahatladım. İnan korkulacak bişi değil. Özellikle de uzman biri yapıyorsa hiç değil. Sonrasında da endişeli günler geçirdim, sürekli ateşimi, akıntımı vs. kontrol ediyordum. Ama bir hafta sonra artık rahatlamıştım. Dinlemeye çalış sen sadece, benim dr.um 1 tam gün dinlenmek yeter demişti ama ben rapor alıp bir hafta dinlendim. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. Sende endişelenme lütfen.. İyi gidecek herşey. Sadece beklemek çok zor tabii.. Ama riskin bana kalırsa fazla değil, hele ki 3lü testin yanılma payının yüksek olduğunu düşünürsek. Pazartesi günü için bol şans diliyorum sana, herşey iyi olacak, güzel haberlerini bekliyoruz..
canım benim moralini bozma sakın benimde yüksek çıktı malesef ama ben amniyosentez bile yaptırmadım güzel düşünmeye çalışıyorum bol bol dua edicez başkaçare yok sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah
cok sagol güzel dileklerin icin... bugün doktor aradi ve kan testinin sonucunu bildirdi. risk 5 de 1e yükselmis. korkularim endiselerim cok ama dua etmekten baska bisey gelmiyor elimden.
annemde kötü durumda. yanliz kayinlvaldem daha sogukkanli. Allaha sigin dua et icini fereh tut diye tembihde bulunuyor.
bol bol dua ediyorum.. zaten baska yapacak bisey yok. Rabbim hayirlisni versin..
İyi dilekleriniz için sağolun kızlar, Çapa'da yapılacak amniyosentez, detaylı ultrasonumu yapan doçent yapacak.
Normalde ben kan verirken hatta damarımı patlattıklarında, ameliyat olurken vs gık dememiş biri olarak, gece gündüz bunu düşünüyorum. Sağlıklı bebeğime zarar gelir mi diye, ilk duyduğumda kocaman iğnenin anestezi olmadan yapılacak olması gözümü korkutmuştu ama sonra bebek için olan endişem çok daha arttı..
Sizler gibi bu durumu yaşamış olan annelerin tecrübeleri biraz rahatlatıyor beni ama gerim gerim gerildim..
Beni endişelendiren 3'lü testten ziyade detaylı utrasonda çıkan iki adet anomali bunlar doğuma kadar düzelebilir de ama rahatsızlığın belirtiside olabilir.
Umarım hiçbir anne adayı böyle bir süreç yaşamak zorunda kalmaz, gerçekten çok zor anne olmayı çok daha erken öğreniyoruz..
Kendi bebeğim ve aynıı durumu yaşayanlar için hep dua ediyorum..
Arkadaşlar benîm ikilî testim iyi çıkmıştı
Üçlü testimde risk 220/1 çıktı sınırda bir değer yani
Kendi drum amniyosentez dedi bugün başka bir dr ultrasonda îyice baktı
Bence bebek sağlıklı ben olsam yaptırmam amniosentezinde rîski var dedi
Detaylı ultrason önerdiler
Sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin
kombine risk : < 1:10000
ikili test: 1:4266
yaş riski: 1:558
trisomy 13/18 NT <1:10000
ense kalınlığı 1.6 mm
İkili test sonuçlarım yukarıdaki gibi.. 32 yaşındayım yaş riski beni korkutuyor ..doktorlar yaş riskinden korkuyorsan bu yaşta hamile kalmayacaksın diyor ve kendi doktorum 3lü ve 4lü testleri yapmayacağını ikili testin en güvenilir olduğunu söylüyor.
Ben amniosentez yaptırıp emin olmak istiyorum ama bebeğime zarar gelebilir korkusu yüzünden karar veremiyorum. tecrübeli arkadaşlar test sonuçlarımı lütfen yorumlayabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?