Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Arkadaşlar o canı size veren Rabbim ve o eğer varolmuşsa dünyada yiyecek ekmeği var demektir bunu ondan esirgemeyin ne olursa olsun kötü sonuç iyi sonuç geçin bunları, size herşey kötü durumda ve kesinlikle çocugu almamız gerekiyo deseler aldırabilcekmisiniz doktorlar bile bu konuda emin değil benim bir akrabama en kötü şekilde sonuçlar söylendi aldırılması gerekiyor dendi ama çocuk maşallah sapasağlam doğdu ya doktorlar nekadar emin olabilir Rabbim hepinizin çocuklarını sağsağlim hayırlı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin o ne şekil gelirse kabulunuz olsun unutmayın Rabbim çoğu şeyle bizleri sınayabilir tabiki evlat acısı zor kimseye yaşatmasın inşallah Rabbim ama bırakın yapmayın öyle sonuçlar falan oturun bol dua edin o canı veren Rabbim çünkü bunu hiç bir zaman unutmayın...

Yaşasınnn yaşasınnnnn yaşasııın:))) O kadar mutlu oldum ki catlax:) Gözünüz aydın:)) Sonucunun iyi çıkacağını zaten hissediyorduk ama kesin duymak başka bir rahatlık.. Ben de telefonda doktor konuşurken ağlamaya başlamıştım. Ama bir o kadar da iyi gelmişti bana, tüm sıkıntılarımı atmıştım sanki:)) Çok çok mutlu oldum canım, artık hamileliğinin tadını çıkar. Oğluna sağlıkla kavuşman ve bu günlerde çektiğin sıkıntıları tamamen unutman dileğiyle:)) Çok sevgiler...

Papatya çok geçmiş olsun.. Güzel sonuçları alıp, ailecek rahatlayacaksınız inşallah.. Bu süreçte sakin kalmaya çalış olur mu? Beklemek zor ama iyi düşün hep, çünkü iyi olacak herşey.. Sevgiler...

canım sana katılıyorum canı gönülden benimde sonucum kötü çıktı ama ben amniyosentez bile yaptırmadım çünkü oğlumu 15 yıl aradım o benim canım rabbim büyük ona havale ettim kendimi üzmüyorum güzel düşünüyorum umarım herşey güzel olur 4 boyutlu ultrasonda bebeğin gelişimi güzel sorun yok dedi dr bende onunla konuşuyorum ona kuran okuyorum sesli napim hiç moralimi bozacak şeyler okumuyorum güzel şeylerle ilgileniyorum hamileliğimin tadını çıkarıyorum inşallah rabbim herkezin yavrusuna sağlık sıhhat versin

amin canım inşallah kucağına sağsağlim alacaksın bebişini Rabbim sağlıklı hayırlı gecelek bir evlat nasip etsin sana ve diğer arkadaşlarada bol dua et ve sakın kötü şeyler düşünme çünkü o sana Rabbinin hediyesi

canım benim geçmiş olsun. sakın korkma. ben rahatladım, darısı senin başına.
inşallah bebişinin güzel haberlerini alırsın.
bekliyorum,
sevgiler...

teşekkur ederım ıyı dıleklerınız için.2 haftayı gerıde bıraktık bıle....:)
en ufak kotu sonucu bıle duşunmuyorum çunku ıyı cıkacak bılıyorum.rahatım yanı.:)

papatya, güzel haberleri paylaşırsın inşallah:)
benim sonuçlarım tam 4 haftada çıkmıştı, beklemekten yorulmuştum.
inşallah erken açıklanır senin ve bebişinin güzel haberleri.

bu arada secilceeeee. özledim seni kıs.
neler yapıyorsun?
12 hafta+12 hafta doğum izni çıkacak. bilmiyorum çalışıyor musun?
ben öğretmen oldğum için sonrasına etki etmiyor ama erkenden izne ayrılabileceğim bu sayede.
bu hafta şeker yüklemesi var benim. hayırlısı bakalım...

slm arkadaslar.
topigi biraz okudum ve rahatladim. 13 haftalik hamileyim. dün ense kalinligi ölcüldü ve 6mm cikti. normali en fazla 2,5mm mis.down sendromu riski de 8/1 cikti. yani cok yüksek.
ben yurtdisinda yasiyorum. beni hemen bi uzmana yönlendirdiler. haftaya ayin 10da randevum var. büyük ihtimalle plasenta dan sivi alinacak.
Rabbim hayirlisini versin. dünden beri ölü gibiyim.
internettde okadar cok sey okudum ki kafam iyice karisti.esim benim gibi düsünmüyor. o daha rahat hersey iyi olacak diyor.
ben bebegimi aldirmak istemiyorum...

Benim de pazartesi günü amniyosentezim var.
3'lü testte 1:130 risk, detaylı ultrasonda 2 ayrı anomali tespit edildi.
Donuk bir şekilde amniyosentez yapılmasını bekliyorum tek endişem test yüzünden bebeği kaybetmek..
Umarım sonuc bekleyen herkesin yüzü güler..

minikuss insallahh sonucların temiz cıkar aklına kötü seler getirme,dualarım seninle..

teşekkur ederım ıyı dıleklerınız için.2 haftayı gerıde bıraktık bıle....:)
en ufak kotu sonucu bıle duşunmuyorum çunku ıyı cıkacak bılıyorum.rahatım yanı.:)

Düşünme zatek papatya, bebeğini boşuna üzmüş olursun. Benim de içimde çok güzel hisler var, 1 haftaya kalmaz sen de kuş gibi rahatlayacaksın:) İyi haberlerini bekliyoruz. Sevgiler..

Çatlax merhaba:)) İyiyim canım, benim de şeker yüklemem var haftaya. Aslında çok umursamıyordum ama takip ettiğim forumda pek çok kişide gizli şeker çıktı, dur bakalım..Doğum iznine acayip sevindim, umarım yetişir bize:) Sen nasılsın, yakışıklı oğulların nasıl:)

Merhaba Ayfer,
Ne kadar sıkıntılı olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu yaşadığımız süreç çok zor..Ense kalınlığı önemli bir kriter doğru ama illa ki bir sorun olduğu anlamına gelmiyor..Down sendromu riskinin 8 de 1 çıkması da zaten ense kalınlığı fazla olduğu için..Ona çok takılma bu yüzden. Yapman gerekeni yapıyorsun, sanırım CVS yapılacak. Ben iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Çünkü ben de amniyo olduğum dönemde çok fazla forum okudum, çok fazla dr.a sordum. Riski 4te1 olan da vardı, ense kalınlığı 7 mm çıkanda. Hepsi de iyi sonuçlar almışlardı. Sen lütfen derin derin nefes al, aklına bu konu geldiğinde..Başka şeyler düşünmeye çalış nolur..İyi haberler alacaksın ben inanıyorum..Olumlu düşünmek çok önemli bu süreçte, lütfen sen de öyle yapmaya çalış..

Minikkuş merhaba,

Yazdıklarını okuyunca bir ay öncesine gittim benim de dörtlü testte riskim 1:47 çıkmıştı 2 gün sonra da amniyosentez yapıldı. Aynı senin gibi ruh gibi bekledim. Amniyosentezden de çok korkuyordum bebeğime bişi olursa diye..Ama noldu biliyor musun? Amniyosentez yaptırdıktan sonra inanılmaz rahatladım. İnan korkulacak bişi değil. Özellikle de uzman biri yapıyorsa hiç değil. Sonrasında da endişeli günler geçirdim, sürekli ateşimi, akıntımı vs. kontrol ediyordum. Ama bir hafta sonra artık rahatlamıştım. Dinlemeye çalış sen sadece, benim dr.um 1 tam gün dinlenmek yeter demişti ama ben rapor alıp bir hafta dinlendim. Çok şükür bir sıkıntı olmadı. Sende endişelenme lütfen.. İyi gidecek herşey. Sadece beklemek çok zor tabii.. Ama riskin bana kalırsa fazla değil, hele ki 3lü testin yanılma payının yüksek olduğunu düşünürsek. Pazartesi günü için bol şans diliyorum sana, herşey iyi olacak, güzel haberlerini bekliyoruz..

cok sagol güzel dileklerin icin... bugün doktor aradi ve kan testinin sonucunu bildirdi. risk 5 de 1e yükselmis. korkularim endiselerim cok ama dua etmekten baska bisey gelmiyor elimden.
annemde kötü durumda. yanliz kayinlvaldem daha sogukkanli. Allaha sigin dua et icini fereh tut diye tembihde bulunuyor.
bol bol dua ediyorum.. zaten baska yapacak bisey yok. Rabbim hayirlisni versin..

canım benim moralini bozma sakın benimde yüksek çıktı malesef ama ben amniyosentez bile yaptırmadım güzel düşünmeye çalışıyorum bol bol dua edicez başkaçare yok sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah

minikuss insallahh sonucların temiz cıkar aklına kötü seler getirme,dualarım seninle..

İyi dilekleriniz için sağolun kızlar, Çapa'da yapılacak amniyosentez, detaylı ultrasonumu yapan doçent yapacak.
Normalde ben kan verirken hatta damarımı patlattıklarında, ameliyat olurken vs gık dememiş biri olarak, gece gündüz bunu düşünüyorum. Sağlıklı bebeğime zarar gelir mi diye, ilk duyduğumda kocaman iğnenin anestezi olmadan yapılacak olması gözümü korkutmuştu ama sonra bebek için olan endişem çok daha arttı..
Sizler gibi bu durumu yaşamış olan annelerin tecrübeleri biraz rahatlatıyor beni ama gerim gerim gerildim..
Beni endişelendiren 3'lü testten ziyade detaylı utrasonda çıkan iki adet anomali bunlar doğuma kadar düzelebilir de ama rahatsızlığın belirtiside olabilir.
Umarım hiçbir anne adayı böyle bir süreç yaşamak zorunda kalmaz, gerçekten çok zor anne olmayı çok daha erken öğreniyoruz..
Kendi bebeğim ve aynıı durumu yaşayanlar için hep dua ediyorum..

Arkadaşlar benîm ikilî testim iyi çıkmıştı
Üçlü testimde risk 220/1 çıktı sınırda bir değer yani
Kendi drum amniyosentez dedi bugün başka bir dr ultrasonda îyice baktı
Bence bebek sağlıklı ben olsam yaptırmam amniosentezinde rîski var dedi
Detaylı ultrason önerdiler
Sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin

Sende cok sagol. dün bir arkadasimin yanina gittim. daha dogrusu o cagirdi beni. yeni dogum yapti. kayinvaldem benim durumu ona anlatmis.
oda benimle konusmak istemis. onun iki cocuguna da trisomie 21 riski var demisler. oda cok kötü olmus. dünyasi basina yikilmis.
ama iki cocuguda saglikli suanda. ikincisinde zaten pek umursamamis amniosentez bile yaptirmamis. cok sükür cocuklari saglikli...
moralini bozma diyor, saglikli olacagina inan, Allah daha iyi bilir diyo. bende senin cocugunun iyi olduguna inaniyorum dedi.

Yazdıklarını okuyunca içim çok acıyor, aynı yollardan ben de geçtiğim için aklından kalbinden neler geçiyor tahmin edebiliyorum Ben de bu durum sonuçlandıktan sonra her gece bu sıkıntıyı yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için dua ediyorum. Sen de dualarımdasın artık.. Ben olumlu düşünüyorum ve güzel sonuçlar alacağına inanıyorum.. Sanırım 3-4 gün sonra işlem yapılacak. İnan bana işlem bittikten sonra kendini çok daha rahat hissedeceksin.. Bu arada CVSden sonra dinlemeyi ihmal etme olur mu? Sevgiler..

Minikkuş,
aslında belki okumuşsundur ama tekrar yazmak istedim. Amniyosentez inan bana hiç can acıtan bi işlem değil, kocaman iğne dediğimiz şey kıl kadar ince. Şöyle söyleyeyim kan verirken ya da aşı olurken çok daha fazla acıyor insanın canı.. Kendin için değil bebeğin için endişelendiğini biliyorum ama yine de gerginliğini alması için tekrar yazmak istedim. Sen gözlerini kapat, zaten 40 sn falan sürüyor. Açtığında bitmiş olacak herşey.. Bebeğin için de endişelenme lütfen, ben de çok korkmuştum ama bişi olmayacak inşallah. Çapa gibi güvenilir bir yerde yaptırıyor olman da bu durumu destekliyor zaten. İşlem sonrası 2-3 gün dinlenmeye ve karnına baskı yapmamaya çalış. Yani karnının üstüne yatma, ağır bişi kaldırma, bir süre yatarak dinlen yeter canım. Bu arada ultrasonda ne gibi anomaliler çıktı bilmiyorum. Ama bu haftalarda çıkan pek çok anomali 2-3 hafta sonrasında kendiliğinden geçmiiş oluyor. Örneğin kalpteki parlamalar, ekojen odak deniyor, ya da beyindeki kistler, ya da böbrek genişlemeleri gibi pek çok durum geçici olabiliyor. Arkadaşlarımızın deneyiminden ve doktorların söylemlerinden biliyorum. Bol şanslar diliyorum yarın için..Dualarımız seninle..

Merhaba 1907,
Böyle bir konuda şunu yap ya da yapma demek haddim değil. Ama kendi deneyimimi paylaşabilirim sadece. Benim de ikili testim oldukça iyiydi hatta 50.000 de 1 çıkmıştı. Ama dörtlü test 47 de 1 risk verdi. Detaylı ultrasonda bi sorun çıkmadı. Ama dr.lar yine de amniyosentez yapmalıyız, kesin olarak bilmenin yolu bu dediler. Gerçi benim riskimle seninki karşılaştırılamaz. Seninki benim kadar yüksek değil neyse ki. Ben de o noktada düşündüm, bu soruyla daha doğrusu bu korkuyla 5 ayı geçirebilecek miyim diye..Düşündüm ve geçiremem diye karar verdim. Yaptırdım. Şimdi iyi ki yaptırdım diyorum ama sana yalan söylemeyeceğim. Süreç çok zordu.. Bu benim hikayem. Ama takip ettiğim forumda ikili ya da üçlü testi riskli çıkan ama detaylı ultrason yaptırdıktan sonra amniyodan vazgeçen arkadaşlarım da var. İçleri rahat, o yüzden bir sorun yok. Ben içim rahat etmeyecek ve hamilelik sürecini sağlıklı geçiremeyeceğim için yaptırmak istedim. Sen de nasıl sağlıklı bir hamilelik geçireceksen öyle yap lütfen. En önemlisi o. Sevgiler..

kombine risk : < 1:10000
ikili test: 1:4266
yaş riski: 1:558
trisomy 13/18 NT <1:10000
ense kalınlığı 1.6 mm

İkili test sonuçlarım yukarıdaki gibi.. 32 yaşındayım yaş riski beni korkutuyor ..doktorlar yaş riskinden korkuyorsan bu yaşta hamile kalmayacaksın diyor ve kendi doktorum 3lü ve 4lü testleri yapmayacağını ikili testin en güvenilir olduğunu söylüyor.

Ben amniosentez yaptırıp emin olmak istiyorum ama bebeğime zarar gelebilir korkusu yüzünden karar veremiyorum. tecrübeli arkadaşlar test sonuçlarımı lütfen yorumlayabilir mi?

Merhaba Esraezgi,

Öncelikle doktorunun hiç de hoş olmayan yorumu bence yanlış:) 32 yaş bence anne olmak için çok ideal bir yaş, bu şekilde gözünü korkutmasını anlayamadım. Ben de bir kaç hafta önce 31 yaşıma girdim bu arada:) İkinci olarak bence ikili test sonucun gayet iyi, bu sonuçlara bakıp da kimse sana amniyosentez önermez bence. Ki onu da geçtim yaş riskin de yüksek değil ki.. Her ne kadar yaş ilerledikçe risk artsa da 18 yaşında 20 yaşında 25 yaşında yani her yaşta yaşanabilir malesef, doğanın böyle net kuralları yok. Bence amniyosentez senin için şu noktada gereksiz. Ama ne yaparsın? İyi bir perinatolog bulup ona erken dönem mesela 17. haftada ayrıntılı ultrason baktırabilirsin. Böylece için rahat eder ve gereksiz sıkıntılara girmemiş olursun. Hangi şehirdesin? İzmirdeysen ya da İzmire gelebileceksen önerebileceğim isimler var. Kafanı rahat tut lütfen, iyi bak kendine..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…