Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

merhaba secilce verdiğin cevap için çk tşk ediyorum.Olumlu yanıtlar duydukça içim biraz olsun rahatlıyor.İzmir de değilim Burdurdayım maalesef..Tavsiyeni kesinlikle dikkate alıcam ayrıntılı ultrason konusunda.. Tekrar çok tşk ederim sevgiler..

arkadaşım benim daha önce yaşadıklarımı okudun mu bilmiyorum bende de ayrıntılıda bikaç anomali göründü ve amniyosentez yaptırdım ki testlerim çok iyiydi..amniyosentezden tam 1 ay sonra herşeyi normale dönmüştü yavrumun..sende gönlünü rahat tut..amniyosentezden de korkma..içinin acısı daha çok oluyo emin ol,iğneyi hissetmiyosun bile..

evet canım sakın bozma moralini hamileliğinin tadını çıkar simeye çalış aklından ben öyla yapıyorum çevramdede çok riskli çıkıpta normal bebek sahibi olan bol bol dua edelim bebeklerimi iyi merak etme

Hayır canım okuyamadım ama sanırım olumlu sonuçlanmış sana da çok geçmiş olsun, umarım bizim durumumuzda sizinki gibi sonuçlanır. Korkmuyorum desem yalan olur ama bebeğim için daha çok endişeleniyorum.

Tecrübeli birinden bunları duymak bir nebze olsun rahatlatıyor beni, işlemden sonra annemde kalmayı düşünüyorum 3 gün kadar sonra evime dönerim.
Ultrasonda bağırsakta parlaklık ve sol böbreğin sol tarafında sağına göre 2 mm genişlik tespit edildi ama erken dönem yapılmış bir detaylı ultrasondu
Umarım iyi haberlerle dönebilirim, gerçi sonucu beklemem gerekecek..

kızlar uzun süre bilgisayar başına oturamadım, hepinizin yazdıklarını okuyunca tek tek cevap vermek istedim. insan kendini çok kötü hissediyor haklısınız, ben de aynı yollardan geçtim,
riskim 1:98 idi. ama amniosentez olduktan sonra hem çok rahatlamıştım hem çok gerilmiştim. hepinizi anlıyorum. şunu da söylemeliyim ki buraya yazmak, tecrübelilerin yaşadıklarını okumak beni çok rahatlatmıştı:)

ayfercim,
yurtdışında olmak seni daha da etkilemiştir muhakkak. ama burada yaşananları okusan, hepimiz aynıyız ve burdayız. her türlü destek için yanındayız unutma.
senin gebeliğin daha yeni, plasentadan sıvı alınacak ama korkma. emin ellerde olduktan sonra bebeğin ve senin için herşey yolunda gidecek.
internette bak okadar olumlu sonuçlanan arkadaşımız var ki. benim de riskim 1:98 çıkmıştı ve böbreklerde genişleme vardı. amniosentez oldum. 4 hafta sonra sonuçlar açıklanınca hem bebeğimin sağlıklı haberlerini aldım, hem de böbrek genişlmesinin normale döndüğünü. eşler her zaman daha sakin olurlar, sen de bebeğin için sakin ol. herşey güzel olacak.

bugün pazartesi minikkuş,
test çok basit bir işlem sakın korkma, bebeğine hiçbirşey olmayack. işlemden sonra doktorlar hemen kalp atışını gösteriyorlar zaten.
anomali bende de vardı ama herşey düzeldi. sakin ol, eminim amniosentezden sonra garip bir rahatlık gelmiştir. bende öyle olmuştu. mümkün mertebe yat ve dinlen.
ben o haldeyken bile espiri yapmaya çalışıyordum, tatilin tadını çıkarıyorum diye. keyfine bak çünkü herşey güzel olacak.

1907,
benim riskim 98 olmasına ve ayrıntılı ultrasonda böbrek genişlmesi olmasına rağmen doktorum bebeğin sağlıklı olduğunu söylemişti. gittiğim doktor buranın en iyi profesörlerinden.
ama içim rahat etmedi ve amniosentez oldum. sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap. ama amniosentezi güvenilir eller yapınca risk çok düşük. Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz.
gelişmelerden haberdar et canım, üzme kendini.

32 yaşı için riskli demek komik olmuş. ben de 29 yaşındayım, 1 ay sonra 30 bitiyor. millet 40ında anne oluyor. bence doktorun ayıp etmiş.
2li test sonuçların iyi çıkmış. zaten en güvenilir test de 2li test arkadaşım. içini ferah tut. gerekirse başka bir uzman kişiye git, emin ol daha da rahatlarsın.
sevgiler.

Arkadaşlar
Herkese teşekkür ederim alıntı yapıcaktım ama şimdi yatıyorum:)
Bugün amniyosntez oldum
İçim ancak böyle rahat edecekti 3 gündür düşünmek daha çok stres yapmıştı beni
Devlet hastanesinde iyi bir doktor yaptı
İşlem sıkıntısız geçti
İnşallah önc şu ilk 24 saati sonrada 3 haftayı hayırlı haberle atlatırım
Dua edin bende sonuum iyi çıktı diye yazarım inşallah

canım öncelikle geçmiş olsun umarım güzel sonuçlar alırsın kendine dikkat et rabbim yardımcın olsun

Cok Sagol Secilce. dünden beri bende de bi rahatlama oldu. icim bi ferahladi. sebeb ne bilmiyorum. Yarindan sonra artik daha netlesecek hersey. Bende cok dua ediyorum.sadece kendim icin degil, bu durumda olan herkesin yüzünün gülmesi icin dua ediyorum. Rabbim bizi güldürecek insallah.

Bugün daha sakinim. Esim basdan beri sakindi. bu testlere hic güvenmiyor, ben inanmiyorum diyor. internette bi sürü hikaye okdum iyi sonuclanan.
Ama iste bu 1:5 riski yokmu, kafamdan bi türlü cikmiyor. Böyle bi riskle iyi sonuc almak... bilemiyorum.

kendi testlerim kötü çıkınca bir de böbrek genişlemesinin de testleri destekleyici olduğunu görünce dedim ki bir tek benim başıma geldi.
saatlerce, ki sonrasında günlerce ağladım.
amniosentez olunca garip bir rahatlama geldi. 3 günlük dinlenme sürecinin ardından çalışma hayatıma döndüm.
döndüm ve gördüm ki okulda 40 bayan öğretmensek, 10unun başından bu olaylar geçmiş.
körmüşüm, görmemişim.
sonra bu forumda yalnız olmadığımı gördüm, çok kişiden destek aldım. özellikle secilcenin morali, motivasyonu, sözleri beni çok rahatlattı.

ben de o yüzden hala buradayım. herşey güzel sonuçlandı ve sizler yalnız değilsiniz. herşey güzel olacak.
çok zor biliyorum ama bol bol dua edin. güzel şeyler düşünün. günler ilerledikçe duygular da karmaşıklaşıyor ama sonra mutlu SON:)

bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah.

Pazartesi oldum amniyosentez inşallah sonucu da iyi çıkar. Annemdeyim ve dinleniyorum genetik danışmanımız ilk 3-4 gün sadece yat dinlen devam eden 2 hafta risk devam ettiğinden de çok dikkatli ol dedi. 16 Ocakta kontrolüm 11 Şubatta ayrıntılı ultrasonum var. Şimdi daha iyiyim pek ağrım sızım yok arada iğne yeri sızlıyor ama işlem yapılırken bunları bile hissetmemeiştim. Geçip gidecek inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim dualarınız için de Allah razı olsun..

Aynı gün olmuşuz amniyosentez sana da çok geçmiş olsun haziran annesi.. ne yaşadığını ben de çok iyi anlıyorum şimdi.. Umarım bebeğinle ilgili hayırlı haberler alırsın..

hiçbir zaman umudunu kaybetme bebeklerimiz sadece yediklerimizden değil psikolojik olarak da bizden besleniyor. Bizler sağlam durmazsak umutsuzluğa kapılırsak onların bizden kopmasına zemin hazırlamış oluruz Allah esirgesin.. Onlar için sonuna kadar savasmak dik durmak gerekiyorsa anneleri olarak bunu yapmaya mecburuz seni anlıyorum benimde riskim yüksek ve iki adette anomalim vardı gardımın düştüğü içimin geçtiği çok zaman oldu yutkundum moralim bozuktu ama kafamı dağıtmaya çalıştım üzülme diyemem ama üzülsen bile savasmaya devam et sakın bırakma sen baştan vazgeçersen o ne yapsın..

O ilk anı ben de çok iyi hatırlıyorum..Genetik danışmanı sonuclarımı değerlendiriken anomalilerden bahsetti bir an koptum zihnimi toplayamadım birden nefes bile almadığımı farkettim..
Ben de karar verip amniyosentez olana kadar çok zor günler geçirdim..
Şimdi dinlenme sürecindeyim ama insan bir tek kendi başına geldi zannediyor ilk başta..
Bende çok fazla hikaye duydum okudum bu konuda.. bir yerde kader ortaklığı bizim ki..
Bence bizler anne olmayı biraz daha erken öğreniyoruz..
Tecrübeli olanlardan destek almak tecrübeli olmak daha sonrasında başkalarına destek vermek güzel bir şey
ama dilerim ki Allah kimseyi evladının hayatıyla sınamasın acısı bir tarafa psikolojik olarak zor bir süreç..
Amniyosentez olacaklara şimdiden geçmiş olsun.. Olmuşlara da hayırlı haberler diliyorum..

Güzel sözlerin icin cok sagol. bende moralimi yüksek tutmaya calisiyorum. cok haklisin bebeklerimiz de bizim hisettiklerimizden etkileniyor.
yarin ultrasona girecem, bide büyük ihtimal amniyosentez olacam. hersey iyi olacakmis gibi geliyor bana. moralim baya yüksek, degerlerimin düsük olmasina ragmen.
birde burun kemigi görünmemis. bu sonradan da görünebilirmi??? yani suan bebek kücük oldugundan görmemis olabilirlermi acaba diye düsünüyorum.

Bu ikili test, üçlü test , dörtlü test... hiçbiri garanti birşey vermiyor. Amerikada bir araştırma yapmışlar aynı hastaya 10 ayrı doktorun ultrason ölçümleri ile 10 ayrı laboratuvarda ikili test yapmışlar ve 10 ayrı sonuç çıkmış. Bu konularda internette ve başka yayınlarda ne varsa hatim ettim diyebilirim.Ben 2 kez amniyosentez oldum. İlk oğlumda 28 yaşındaydım üçlü testte 1/40 risk çıktı, şu anda 37 yaşındayım hamileyim bu sefer ikili test iyiydi ama dörtlü test 1/24 çıktı. her ikisinde de amniyosentez oldum. Çok şükür sonuçlar iyi çıktı. Tarama testi sonuçlarının riskli çıkmasının insan moralini ne denli bozduğunu çok iyi bilenlerdenim. Bu hamileliğimdeki ikili test sonucumun 1/3000 çıkması beni mutlu edememişti çünkü inanmıyorum bu testlere ben. Kimse moralini bozmasın. İlle de amniyosentez gerekiyorsa da yine korkmasın uzman ellerde çok basit bir işlem. Herkese sağlıklı bebekler dilerim.

bende internet de ne varsa bu testlerle ilgili okuyorum. cogu kadinin benim gibi dünyasi basina yikiliyor. sonra da saglikli bebekler dünyaya geliyor.
bu testleri yaptiklarina neredeyse hepsi pisman. zaten bu testler bize sadece ihtimal oranini veriyor. yoksa kesin bisey yok. ama insan ilk duydugunda cok kötü oluyor.
benim bi hafta oldu bu kötü haberi alali. yarin amniyosentez olacam. ama icim suan cok rahat. neden bilmem

Amniyosentez yapan doktordan testin fish yöntemiyle de yapılmasını isteyin. Böylece 1-2 gün içinde en azından down sendromu sonucunu öğrenebilirsiniz. 3 hafta beklemenin zorluğunu da çok iyi bilirim. İyi çıkacak sonuçlarınız meraklanmayın. Profesyonel bir tarama testizede ve amniyosentezci konuşuyor :))

Çok erken bir haftada değil misin amniyosentez için? bu kadar erken haftalarda yapılacak başka testler var ama amniyosentez 16. haftadan önce önerilmiyor hatta 2'li testte risk yüksek de çıksa ileriki haftalara kadar bekletilenler var..
Burun kemiği tabiki görülebilir kullanılan ultrason cihazı ultrasonda bakan doktor vs hepsi etken benim bebeğimin kafa tasını 3 farklı doktor 1 er hafta arayla ölçtü biri 11 gün diğeri 15 gün bir diğeri 4 günlük fark çıkardı... bazı bebeklerde gelişim diğerleriyle aynı olmayabiliyor ama doğuma kadar sağlıkla düzeliyorlar..
Umarım hayırlı haberlerle dönersin..

Canım senin yazdıklarını haziran anneleri başlığında okumuştum
Çok etkilenmiştim maalesef kendi başıma gelince çok daha iyi anladım
Benim riskim 220 çıktı ultrason sonuçlarımda iyiydi
Ancak bu risk kafamda o kadar büyüdü ki kalan 5 ayı soru işaretleriyle geçiremeyeceğimi anladım
Testi yaptırınca rahatladım
İnşallah hepimizin olumlu sonuç alacağına inanıyorum
Çünkü bu başlıkta gördüm ki bu hikayeler Allahın izniyle mutlu sonla bitiyo
Ayrıca minikkus ben artık ultrasonda çıkan anomalilere de çok aldırmıyorum
Çünkü nerdeyse ultrasonda anomali görülmeyen bebek yok
Sende moralini yüksek tut
Ben bunda sonra ayrıntılı ultrason rqndevumu bile iptal edicem
Kafamı bulandırmak istemiyorum

İnşallah bu olaylar bizim daha iyi ve daha mutlu anneler olmamızı sağlayacak inanıyorum

Merhaba 1907,
için bu şekilde rahat edecekse en iyisini yapmışsın:) Çünkü insan bazen takılıp kalıyor bir fikre ve böylesine bir korkuyla tüm hamilelik dönemini rezil etmek ve bu sıkıntıyla bebeğini de kötü etkilenmek var işin ucunda. Bu açılardan en iyisini yapmışsın. Çok geçmiş olsun, fish sonucu istedin mi? Böylece bir an evvel bu huzursuzluktan kurtulursun. İyi haberlerini bekliyoruz, sevgiler...

Çok geçmiş olsun minikkuş, zor kısmı atlattın. Şimdi kendini korkularla doldurmadan sakin beklemeye çalış. Ben inanıyorum ki iyi haberler alıp, bu konuyu kapatacaksın ve bebeğin için alacağın kıyafetleri, odasını, duvarların rengini falan düşünmeye başlayacaksın.. Bu günlerde böylece geride kalacak. Bana amniyosentez yapan doktor rahat bir doktordu. Sadece ilk 24 saat dikkat etmemi söyledi, ilk 24 saat geçtikten sonra bir sıkıntı olmayacağını da. Ama tabii ben ekstra evhamlı olduğum için rapor alıp bir hafta yattım. Senin de dinlenme imkanın olmasına çok sevindim. Güzel haberlerini bekliyor olacağız. Sevgiler..

Merhaba Ayfer,
sen de yarın amniyosentez olacaksın sanırım. Moralini yüksek tut tabii ki, iyi olacak herşey inşallah. Sen yapman gerekeni yapıyor olmanın huzurunu hisset ve lütfen kötü senaryolara kaptırma kendini. Çatlax'ın dediği çok doğru, bu süreçte insanın morali ve ruh hali çok değişken oluyor. Ama sen hep pozitif durmaya çalış. Yarından sonra daha da rahatlayacaksın.. Burun kemiği ise evet ultrasondan ultrasona ve bebeğin haftasına göre görülmeyebilir diye biliyorum ben de.. Yarın için bol şans, herşey iyi gidecek inşallah..

Çok haklısın çağlayan, bana amniyo yapan dr.da 50.000/1 çıkan ikili testin ardından 47/1 çıkan dörtlü test sonucumu böyle yorumlamıştı. "Yarım saat sonra yaptırsan başka bir sonuç çıkacaktı belki ama bir kere bu risk çıkmış..." demişti. Senin de bunları yaşamış olmana hem de iki kere yaşamış olmana üzüldüm ama neyse ki iyi sonuçlar almışsın :) Ben de sana hamileliğinin geri kalanında sorunsuz, keyifli günler dilerim..

Merhaba arkadaslar. bugün ultrasona girdim. yine burun kemigi görülmedi ense yine kalin. birde böbreklerde genisleme var. risk 1:2 yükseldi.
plasentadan sivi alindi. doktor cok faktör bi araya geldi o yüzden risk yüksek. teorik olarak bebegin saglikli olmasi mümkün ama bosuna ümitlendirmek istemem sizi dedi.
dünyam basima yikildi suan. aglamaktan basim catlicak. üstelik esim eger bebek gercekten trisomi 21 ise bebegi istemedigini söyledi. simdi bu halde bide onu ikna etmek var.
günah diyorum. Allahin verdigi cani biz alamayiz diyorum.. yok, ben kaldiramam bu durumu diyor. oda agladi.. oda sokta biliyorum. belki haftaya carsamba sonuclar gelene kadar fikri degisir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…