- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.341
Merhaba Esraezgi,
Öncelikle doktorunun hiç de hoş olmayan yorumu bence yanlış:) 32 yaş bence anne olmak için çok ideal bir yaş, bu şekilde gözünü korkutmasını anlayamadım. Ben de bir kaç hafta önce 31 yaşıma girdim bu arada:) İkinci olarak bence ikili test sonucun gayet iyi, bu sonuçlara bakıp da kimse sana amniyosentez önermez bence. Ki onu da geçtim yaş riskin de yüksek değil ki.. Her ne kadar yaş ilerledikçe risk artsa da 18 yaşında 20 yaşında 25 yaşında yani her yaşta yaşanabilir malesef, doğanın böyle net kuralları yok. Bence amniyosentez senin için şu noktada gereksiz. Ama ne yaparsın? İyi bir perinatolog bulup ona erken dönem mesela 17. haftada ayrıntılı ultrason baktırabilirsin. Böylece için rahat eder ve gereksiz sıkıntılara girmemiş olursun. Hangi şehirdesin? İzmirdeysen ya da İzmire gelebileceksen önerebileceğim isimler var. Kafanı rahat tut lütfen, iyi bak kendine..
Benim de pazartesi günü amniyosentezim var.
3'lü testte 1:130 risk, detaylı ultrasonda 2 ayrı anomali tespit edildi.
Donuk bir şekilde amniyosentez yapılmasını bekliyorum tek endişem test yüzünden bebeği kaybetmek..
Umarım sonuc bekleyen herkesin yüzü güler..
evet canım sakın bozma moralini hamileliğinin tadını çıkar simeye çalış aklından ben öyla yapıyorum çevramdede çok riskli çıkıpta normal bebek sahibi olan bol bol dua edelim bebeklerimi iyi merak etmeSende cok sagol. dün bir arkadasimin yanina gittim. daha dogrusu o cagirdi beni. yeni dogum yapti. kayinvaldem benim durumu ona anlatmis.
oda benimle konusmak istemis. onun iki cocuguna da trisomie 21 riski var demisler. oda cok kötü olmus. dünyasi basina yikilmis.
ama iki cocuguda saglikli suanda. ikincisinde zaten pek umursamamis amniosentez bile yaptirmamis. cok sükür cocuklari saglikli...
moralini bozma diyor, saglikli olacagina inan, Allah daha iyi bilir diyo. bende senin cocugunun iyi olduguna inaniyorum dedi.
arkadaşım benim daha önce yaşadıklarımı okudun mu bilmiyorum bende de ayrıntılıda bikaç anomali göründü ve amniyosentez yaptırdım ki testlerim çok iyiydi..amniyosentezden tam 1 ay sonra herşeyi normale dönmüştü yavrumun..sende gönlünü rahat tut..amniyosentezden de korkma..içinin acısı daha çok oluyo emin ol,iğneyi hissetmiyosun bile..
Minikkuş,
aslında belki okumuşsundur ama tekrar yazmak istedim. Amniyosentez inan bana hiç can acıtan bi işlem değil, kocaman iğne dediğimiz şey kıl kadar ince. Şöyle söyleyeyim kan verirken ya da aşı olurken çok daha fazla acıyor insanın canı.. Kendin için değil bebeğin için endişelendiğini biliyorum ama yine de gerginliğini alması için tekrar yazmak istedim. Sen gözlerini kapat, zaten 40 sn falan sürüyor. Açtığında bitmiş olacak herşey.. Bebeğin için de endişelenme lütfen, ben de çok korkmuştum ama bişi olmayacak inşallah. Çapa gibi güvenilir bir yerde yaptırıyor olman da bu durumu destekliyor zaten. İşlem sonrası 2-3 gün dinlenmeye ve karnına baskı yapmamaya çalış. Yani karnının üstüne yatma, ağır bişi kaldırma, bir süre yatarak dinlen yeter canım. Bu arada ultrasonda ne gibi anomaliler çıktı bilmiyorum. Ama bu haftalarda çıkan pek çok anomali 2-3 hafta sonrasında kendiliğinden geçmiiş oluyor. Örneğin kalpteki parlamalar, ekojen odak deniyor, ya da beyindeki kistler, ya da böbrek genişlemeleri gibi pek çok durum geçici olabiliyor. Arkadaşlarımızın deneyiminden ve doktorların söylemlerinden biliyorum. Bol şanslar diliyorum yarın için..Dualarımız seninle..
ayfercim,slm arkadaslar.
topigi biraz okudum ve rahatladim. 13 haftalik hamileyim. dün ense kalinligi ölcüldü ve 6mm cikti. normali en fazla 2,5mm mis.down sendromu riski de 8/1 cikti. yani cok yüksek.
ben yurtdisinda yasiyorum. beni hemen bi uzmana yönlendirdiler. haftaya ayin 10da randevum var. büyük ihtimalle plasenta dan sivi alinacak.
Rabbim hayirlisini versin. dünden beri ölü gibiyim.
internettde okadar cok sey okudum ki kafam iyice karisti.esim benim gibi düsünmüyor. o daha rahat hersey iyi olacak diyor.
ben bebegimi aldirmak istemiyorum...
bugün pazartesi minikkuş,Benim de pazartesi günü amniyosentezim var.
3'lü testte 1:130 risk, detaylı ultrasonda 2 ayrı anomali tespit edildi.
Donuk bir şekilde amniyosentez yapılmasını bekliyorum tek endişem test yüzünden bebeği kaybetmek..
Umarım sonuc bekleyen herkesin yüzü güler..
1907,Arkadaşlar benîm ikilî testim iyi çıkmıştı
Üçlü testimde risk 220/1 çıktı sınırda bir değer yani
Kendi drum amniyosentez dedi bugün başka bir dr ultrasonda îyice baktı
Bence bebek sağlıklı ben olsam yaptırmam amniosentezinde rîski var dedi
Detaylı ultrason önerdiler
Sizce ne yapmalıyım lütfen fikir verin
32 yaşı için riskli demek komik olmuş. ben de 29 yaşındayım, 1 ay sonra 30 bitiyor. millet 40ında anne oluyor. bence doktorun ayıp etmiş.kombine risk : < 1:10000
ikili test: 1:4266
yaş riski: 1:558
trisomy 13/18 NT <1:10000
ense kalınlığı 1.6 mm
İkili test sonuçlarım yukarıdaki gibi.. 32 yaşındayım yaş riski beni korkutuyor ..doktorlar yaş riskinden korkuyorsan bu yaşta hamile kalmayacaksın diyor ve kendi doktorum 3lü ve 4lü testleri yapmayacağını ikili testin en güvenilir olduğunu söylüyor.
Ben amniosentez yaptırıp emin olmak istiyorum ama bebeğime zarar gelebilir korkusu yüzünden karar veremiyorum. tecrübeli arkadaşlar test sonuçlarımı lütfen yorumlayabilir mi?
canım öncelikle geçmiş olsun umarım güzel sonuçlar alırsın kendine dikkat et rabbim yardımcın olsunArkadaşlar
Herkese teşekkür ederim alıntı yapıcaktım ama şimdi yatıyorum:)
Bugün amniyosntez oldum
İçim ancak böyle rahat edecekti 3 gündür düşünmek daha çok stres yapmıştı beni
Devlet hastanesinde iyi bir doktor yaptı
İşlem sıkıntısız geçti
İnşallah önc şu ilk 24 saati sonrada 3 haftayı hayırlı haberle atlatırım
Dua edin bende sonuum iyi çıktı diye yazarım inşallah
Yazdıklarını okuyunca içim çok acıyor, aynı yollardan ben de geçtiğim için aklından kalbinden neler geçiyor tahmin edebiliyorumBen de bu durum sonuçlandıktan sonra her gece bu sıkıntıyı yaşayan herkesin yüzünün gülmesi için dua ediyorum. Sen de dualarımdasın artık.. Ben olumlu düşünüyorum ve güzel sonuçlar alacağına inanıyorum.. Sanırım 3-4 gün sonra işlem yapılacak. İnan bana işlem bittikten sonra kendini çok daha rahat hissedeceksin.. Bu arada CVSden sonra dinlemeyi ihmal etme olur mu? Sevgiler..
Minikkuş,
aslında belki okumuşsundur ama tekrar yazmak istedim. Amniyosentez inan bana hiç can acıtan bi işlem değil, kocaman iğne dediğimiz şey kıl kadar ince. Şöyle söyleyeyim kan verirken ya da aşı olurken çok daha fazla acıyor insanın canı.. Kendin için değil bebeğin için endişelendiğini biliyorum ama yine de gerginliğini alması için tekrar yazmak istedim. Sen gözlerini kapat, zaten 40 sn falan sürüyor. Açtığında bitmiş olacak herşey.. Bebeğin için de endişelenme lütfen, ben de çok korkmuştum ama bişi olmayacak inşallah. Çapa gibi güvenilir bir yerde yaptırıyor olman da bu durumu destekliyor zaten. İşlem sonrası 2-3 gün dinlenmeye ve karnına baskı yapmamaya çalış. Yani karnının üstüne yatma, ağır bişi kaldırma, bir süre yatarak dinlen yeter canım. Bu arada ultrasonda ne gibi anomaliler çıktı bilmiyorum. Ama bu haftalarda çıkan pek çok anomali 2-3 hafta sonrasında kendiliğinden geçmiiş oluyor. Örneğin kalpteki parlamalar, ekojen odak deniyor, ya da beyindeki kistler, ya da böbrek genişlemeleri gibi pek çok durum geçici olabiliyor. Arkadaşlarımızın deneyiminden ve doktorların söylemlerinden biliyorum. Bol şanslar diliyorum yarın için..Dualarımız seninle..
Merhaba 1907,
Böyle bir konuda şunu yap ya da yapma demek haddim değil. Ama kendi deneyimimi paylaşabilirim sadece. Benim de ikili testim oldukça iyiydi hatta 50.000 de 1 çıkmıştı. Ama dörtlü test 47 de 1 risk verdi. Detaylı ultrasonda bi sorun çıkmadı. Ama dr.lar yine de amniyosentez yapmalıyız, kesin olarak bilmenin yolu bu dediler. Gerçi benim riskimle seninki karşılaştırılamaz. Seninki benim kadar yüksek değil neyse ki. Ben de o noktada düşündüm, bu soruyla daha doğrusu bu korkuyla 5 ayı geçirebilecek miyim diye..Düşündüm ve geçiremem diye karar verdim. Yaptırdım. Şimdi iyi ki yaptırdım diyorum ama sana yalan söylemeyeceğim. Süreç çok zordu.. Bu benim hikayem. Ama takip ettiğim forumda ikili ya da üçlü testi riskli çıkan ama detaylı ultrason yaptırdıktan sonra amniyodan vazgeçen arkadaşlarım da var. İçleri rahat, o yüzden bir sorun yok. Ben içim rahat etmeyecek ve hamilelik sürecini sağlıklı geçiremeyeceğim için yaptırmak istedim. Sen de nasıl sağlıklı bir hamilelik geçireceksen öyle yap lütfen. En önemlisi o. Sevgiler..
kızlar uzun süre bilgisayar başına oturamadım, hepinizin yazdıklarını okuyunca tek tek cevap vermek istedim. insan kendini çok kötü hissediyor haklısınız, ben de aynı yollardan geçtim,
riskim 1:98 idi. ama amniosentez olduktan sonra hem çok rahatlamıştım hem çok gerilmiştim. hepinizi anlıyorum. şunu da söylemeliyim ki buraya yazmak, tecrübelilerin yaşadıklarını okumak beni çok rahatlatmıştı:)
ayfercim,
yurtdışında olmak seni daha da etkilemiştir muhakkak. ama burada yaşananları okusan, hepimiz aynıyız ve burdayız. her türlü destek için yanındayız unutma.
senin gebeliğin daha yeni, plasentadan sıvı alınacak ama korkma. emin ellerde olduktan sonra bebeğin ve senin için herşey yolunda gidecek.
internette bak okadar olumlu sonuçlanan arkadaşımız var ki. benim de riskim 1:98 çıkmıştı ve böbreklerde genişleme vardı. amniosentez oldum. 4 hafta sonra sonuçlar açıklanınca hem bebeğimin sağlıklı haberlerini aldım, hem de böbrek genişlmesinin normale döndüğünü. eşler her zaman daha sakin olurlar, sen de bebeğin için sakin ol. herşey güzel olacak.
bugün pazartesi minikkuş,
test çok basit bir işlem sakın korkma, bebeğine hiçbirşey olmayack. işlemden sonra doktorlar hemen kalp atışını gösteriyorlar zaten.
anomali bende de vardı ama herşey düzeldi. sakin ol, eminim amniosentezden sonra garip bir rahatlık gelmiştir. bende öyle olmuştu. mümkün mertebe yat ve dinlen.
ben o haldeyken bile espiri yapmaya çalışıyordum, tatilin tadını çıkarıyorum diye. keyfine bak çünkü herşey güzel olacak.
1907,
benim riskim 98 olmasına ve ayrıntılı ultrasonda böbrek genişlmesi olmasına rağmen doktorum bebeğin sağlıklı olduğunu söylemişti. gittiğim doktor buranın en iyi profesörlerinden.
ama içim rahat etmedi ve amniosentez oldum. sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap. ama amniosentezi güvenilir eller yapınca risk çok düşük. Allah'ın izniyle hiçbirşey olmaz.
gelişmelerden haberdar et canım, üzme kendini.
32 yaşı için riskli demek komik olmuş. ben de 29 yaşındayım, 1 ay sonra 30 bitiyor. millet 40ında anne oluyor. bence doktorun ayıp etmiş.
2li test sonuçların iyi çıkmış. zaten en güvenilir test de 2li test arkadaşım. içini ferah tut. gerekirse başka bir uzman kişiye git, emin ol daha da rahatlarsın.
sevgiler.
kızlar uzun süre bilgisayar başına oturamadım, hepinizin yazdıklarını okuyunca tek tek cevap vermek istedim. insan kendini çok kötü hissediyor haklısınız, ben de aynı yollardan geçtim,
riskim 1:98 idi. ama amniosentez olduktan sonra hem çok rahatlamıştım hem çok gerilmiştim. hepinizi anlıyorum. şunu da söylemeliyim ki buraya yazmak, tecrübelilerin yaşadıklarını okumak beni çok rahatlatmıştı:)
bugün pazartesi minikkuş,
test çok basit bir işlem sakın korkma, bebeğine hiçbirşey olmayack. işlemden sonra doktorlar hemen kalp atışını gösteriyorlar zaten.
anomali bende de vardı ama herşey düzeldi. sakin ol, eminim amniosentezden sonra garip bir rahatlık gelmiştir. bende öyle olmuştu. mümkün mertebe yat ve dinlen.
ben o haldeyken bile espiri yapmaya çalışıyordum, tatilin tadını çıkarıyorum diye. keyfine bak çünkü herşey güzel olacak.
Arkadaşlar
Bugün amniyosntez oldum
İşlem sıkıntısız geçti
Bugün daha sakinim. Esim basdan beri sakindi. bu testlere hic güvenmiyor, ben inanmiyorum diyor. internette bi sürü hikaye okdum iyi sonuclanan.
Ama iste bu 1:5 riski yokmu, kafamdan bi türlü cikmiyor. Böyle bi riskle iyi sonuc almak... bilemiyorum.
kendi testlerim kötü çıkınca bir de böbrek genişlemesinin de testleri destekleyici olduğunu görünce dedim ki bir tek benim başıma geldi.
saatlerce, ki sonrasında günlerce ağladım.
amniosentez olunca garip bir rahatlama geldi. 3 günlük dinlenme sürecinin ardından çalışma hayatıma döndüm.
döndüm ve gördüm ki okulda 40 bayan öğretmensek, 10unun başından bu olaylar geçmiş.
körmüşüm, görmemişim.
sonra bu forumda yalnız olmadığımı gördüm, çok kişiden destek aldım. özellikle secilcenin morali, motivasyonu, sözleri beni çok rahatlattı.
ben de o yüzden hala buradayım. herşey güzel sonuçlandı ve sizler yalnız değilsiniz. herşey güzel olacak.
çok zor biliyorum ama bol bol dua edin. güzel şeyler düşünün. günler ilerledikçe duygular da karmaşıklaşıyor ama sonra mutlu SON:)
bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah.
hiçbir zaman umudunu kaybetme bebeklerimiz sadece yediklerimizden değil psikolojik olarak da bizden besleniyor. Bizler sağlam durmazsak umutsuzluğa kapılırsak onların bizden kopmasına zemin hazırlamış oluruz Allah esirgesin.. Onlar için sonuna kadar savasmak dik durmak gerekiyorsa anneleri olarak bunu yapmaya mecburuz seni anlıyorum benimde riskim yüksek ve iki adette anomalim vardı gardımın düştüğü içimin geçtiği çok zaman oldu yutkundum moralim bozuktu ama kafamı dağıtmaya çalıştım üzülme diyemem ama üzülsen bile savasmaya devam et sakın bırakma sen baştan vazgeçersen o ne yapsın..
O ilk anı ben de çok iyi hatırlıyorum..Genetik danışmanı sonuclarımı değerlendiriken anomalilerden bahsetti bir an koptum zihnimi toplayamadım birden nefes bile almadığımı farkettim..
Ben de karar verip amniyosentez olana kadar çok zor günler geçirdim..
Şimdi dinlenme sürecindeyim ama insan bir tek kendi başına geldi zannediyor ilk başta..
Bende çok fazla hikaye duydum okudum bu konuda.. bir yerde kader ortaklığı bizim ki..
Bence bizler anne olmayı biraz daha erken öğreniyoruz..
Tecrübeli olanlardan destek almak tecrübeli olmak daha sonrasında başkalarına destek vermek güzel bir şey
ama dilerim ki Allah kimseyi evladının hayatıyla sınamasın acısı bir tarafa psikolojik olarak zor bir süreç..
Amniyosentez olacaklara şimdiden geçmiş olsun.. Olmuşlara da hayırlı haberler diliyorum..
slm arkadaslar.
topigi biraz okudum ve rahatladim. 13 haftalik hamileyim. dün ense kalinligi ölcüldü ve 6mm cikti. normali en fazla 2,5mm mis.down sendromu riski de 8/1 cikti. yani cok yüksek.
ben yurtdisinda yasiyorum. beni hemen bi uzmana yönlendirdiler. haftaya ayin 10da randevum var. büyük ihtimalle plasenta dan sivi alinacak.
Rabbim hayirlisini versin. dünden beri ölü gibiyim.
internettde okadar cok sey okudum ki kafam iyice karisti.esim benim gibi düsünmüyor. o daha rahat hersey iyi olacak diyor.
ben bebegimi aldirmak istemiyorum...
Bu ikili test, üçlü test , dörtlü test... hiçbiri garanti birşey vermiyor. Amerikada bir araştırma yapmışlar aynı hastaya 10 ayrı doktorun ultrason ölçümleri ile 10 ayrı laboratuvarda ikili test yapmışlar ve 10 ayrı sonuç çıkmış. Bu konularda internette ve başka yayınlarda ne varsa hatim ettim diyebilirim.Ben 2 kez amniyosentez oldum. İlk oğlumda 28 yaşındaydım üçlü testte 1/40 risk çıktı, şu anda 37 yaşındayım hamileyim bu sefer ikili test iyiydi ama dörtlü test 1/24 çıktı. her ikisinde de amniyosentez oldum. Çok şükür sonuçlar iyi çıktı. Tarama testi sonuçlarının riskli çıkmasının insan moralini ne denli bozduğunu çok iyi bilenlerdenim. Bu hamileliğimdeki ikili test sonucumun 1/3000 çıkması beni mutlu edememişti çünkü inanmıyorum bu testlere ben. Kimse moralini bozmasın. İlle de amniyosentez gerekiyorsa da yine korkmasın uzman ellerde çok basit bir işlem. Herkese sağlıklı bebekler dilerim.
bende internet de ne varsa bu testlerle ilgili okuyorum. cogu kadinin benim gibi dünyasi basina yikiliyor. sonra da saglikli bebekler dünyaya geliyor.
bu testleri yaptiklarina neredeyse hepsi pisman. zaten bu testler bize sadece ihtimal oranini veriyor. yoksa kesin bisey yok. ama insan ilk duydugunda cok kötü oluyor.
benim bi hafta oldu bu kötü haberi alali. yarin amniyosentez olacam. ama icim suan cok rahat. neden bilmem
Güzel sözlerin icin cok sagol. bende moralimi yüksek tutmaya calisiyorum. cok haklisin bebeklerimiz de bizim hisettiklerimizden etkileniyor.
yarin ultrasona girecem, bide büyük ihtimal amniyosentez olacam. hersey iyi olacakmis gibi geliyor bana. moralim baya yüksek, degerlerimin düsük olmasina ragmen.
birde burun kemigi görünmemis. bu sonradan da görünebilirmi??? yani suan bebek kücük oldugundan görmemis olabilirlermi acaba diye düsünüyorum.
Pazartesi oldum amniyosentez inşallah sonucu da iyi çıkar. Annemdeyim ve dinleniyorum genetik danışmanımız ilk 3-4 gün sadece yat dinlen devam eden 2 hafta risk devam ettiğinden de çok dikkatli ol dedi. 16 Ocakta kontrolüm 11 Şubatta ayrıntılı ultrasonum var. Şimdi daha iyiyim pek ağrım sızım yok arada iğne yeri sızlıyor ama işlem yapılırken bunları bile hissetmemeiştim. Geçip gidecek inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim dualarınız için de Allah razı olsun..
Aynı gün olmuşuz amniyosentez sana da çok geçmiş olsun haziran annesi.. ne yaşadığını ben de çok iyi anlıyorum şimdi.. Umarım bebeğinle ilgili hayırlı haberler alırsın..
Arkadaşlar
Bugün amniyosntez oldum
İşlem sıkıntısız geçti
Pazartesi oldum amniyosentez inşallah sonucu da iyi çıkar. Annemdeyim ve dinleniyorum genetik danışmanımız ilk 3-4 gün sadece yat dinlen devam eden 2 hafta risk devam ettiğinden de çok dikkatli ol dedi. 16 Ocakta kontrolüm 11 Şubatta ayrıntılı ultrasonum var. Şimdi daha iyiyim pek ağrım sızım yok arada iğne yeri sızlıyor ama işlem yapılırken bunları bile hissetmemeiştim. Geçip gidecek inşallah iyi dilekleriniz için teşekkür ederim dualarınız için de Allah razı olsun..
Güzel sözlerin icin cok sagol. bende moralimi yüksek tutmaya calisiyorum. cok haklisin bebeklerimiz de bizim hisettiklerimizden etkileniyor.
yarin ultrasona girecem, bide büyük ihtimal amniyosentez olacam. hersey iyi olacakmis gibi geliyor bana. moralim baya yüksek, degerlerimin düsük olmasina ragmen.
birde burun kemigi görünmemis. bu sonradan da görünebilirmi??? yani suan bebek kücük oldugundan görmemis olabilirlermi acaba diye düsünüyorum.
Bu ikili test, üçlü test , dörtlü test... hiçbiri garanti birşey vermiyor. Amerikada bir araştırma yapmışlar aynı hastaya 10 ayrı doktorun ultrason ölçümleri ile 10 ayrı laboratuvarda ikili test yapmışlar ve 10 ayrı sonuç çıkmış. Bu konularda internette ve başka yayınlarda ne varsa hatim ettim diyebilirim.Ben 2 kez amniyosentez oldum. İlk oğlumda 28 yaşındaydım üçlü testte 1/40 risk çıktı, şu anda 37 yaşındayım hamileyim bu sefer ikili test iyiydi ama dörtlü test 1/24 çıktı. her ikisinde de amniyosentez oldum. Çok şükür sonuçlar iyi çıktı. Tarama testi sonuçlarının riskli çıkmasının insan moralini ne denli bozduğunu çok iyi bilenlerdenim. Bu hamileliğimdeki ikili test sonucumun 1/3000 çıkması beni mutlu edememişti çünkü inanmıyorum bu testlere ben. Kimse moralini bozmasın. İlle de amniyosentez gerekiyorsa da yine korkmasın uzman ellerde çok basit bir işlem. Herkese sağlıklı bebekler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?