- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
Tarama testleri teşhis amaçlı değil sizde bilirsiniz Amniyosentez kesin sonucu veriyor yani teşhisi koyan amniyosentez oluyor. 9 yıldan sonra eminim çok kıymetli bebişiniz risk ne olursa olsun ben bebeğimi aldırmam diyorsanız bence amniyosentez yaptırmayın. Amniyosentezinde riskleri var bilgilendirilmişsinizdir ...Kaldı ki doktorların söylediği tarama testinde çıkan risk %1 dahi olsa bu bir teşhis değil bu yüzden içinizi ferah tutun bebişiniz eminim çok sağlıklı hamileliğinizin tadını çıkarın takmayın kafanıza testleri filan bu testler kafa karıştırıyor...şunuda bir dip not olarak belirteyim AMNİYOSENTEZ yaptıranların %90 ı normal çıkıyor bu kadar büyük bir orandan söz ediliyor ALLAH bebişinizi size bağışlasın inş. herşey normal olcak ve yavrunuzu kucağınıza sağlıklı bir şekilde alcaksınız buna tüm kalbimle inanıyorummerhaba ben 9 yıldan 3 gebelik geçirdim düşükle sonuçlandı hepsi .bu sefer aşılama ile hamile kaldım.ilk defa 17 . haftaya ulaştım onu gördüm hissettim.ikili testim normal çıktı üçlü tarama 80/1 risk çıktı ultrosonlarımda normal gelişimi normal:aminosentess önerdiler çok tedirginim o nu kaybetmek istemiyorum.umarım rabbim kimseyi yavrularıyla imtihan etmez.
bugün üçlü testin sonucunu aldım ve t3 ve t4 değerleri yuksek çıktı çok korkuyorum ne yapacam doktor bı genel cerrahi uzmanına gozuk dedi guatr olabılirmiş değerler t3 te normal 2,00 iken bendeki 2,05 t4 ise normal 14,1 iken bende 15,50 çıktı bunlar ne anlama gelıyor bılgısı olan bayanlar lutfen yardım edin doktor benı hıç aydınlatmadı genel cerrahiye gozuk dedi o kadar lutfen kötü bişeyler yok değilmi ne anlama gelıyor bu değerler
Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ,
aslında eşimle şunu düşündük,
yıllardır tüp bebek tedavisi gördük,
ilk kızımız normal, onda bu testlerin hiç biri yapılmamıştı,
ancak bu bebekte yaşım ilerledi,
ama yılmadık tedavilerimize devam ettik,
amniyosentez yapılırsa % 1-2 bebği kaybetme ihtimali var Allah korusun,
bir de dr Amniyo sonucu bebeği alabiliriz dedi,
buna kesinlikle karşı çıktık,
dr o zaman amniyo yapmaya gerek yok,
her şartta bebeği istiyorsanız dedi,
evet Rabbim ona kan verdi can verdi,
ama doğuma kadar hep bir merak olacak bizde,
Allahım hayırlı bir yol çizmiştir İnşallah, Sağlıkla bebeğimize kavuşuruz,
ama nasıl geçecek bu günler bilmem???????
arkadaşlar bende aynı şeyleri yaşadım benimde ikili test riskli çıkmıştı amniosentez yaptırmadım dr ısrarına rağmen. 1 ay önce doğum yaptım Allaha şükürler olsun sağsalim dünyaya geldi bebeğim ama hamileliğim hep kaygılı ve sıkıntılı çok şükür şimdi bebeğimle keyifli günler geçiriyoruz yani elemi gitti lezzeti kaldı...
arkadaşlar ben burda hikayeleri okurdum.ben 6 yıllık evliyim.aşılama tüp bebek derken olmadı.bu arada 2 düşüğüm oldu.şu an hamileeyim ama inanki hiç hamileliğin tadını çıkaramadım .hep bir endişe oldu içimde.önümüzdeki haftada amniyo sonucunu alıcam .2li sınırda içlüdde 1/186 çıktı.allahım o kadar kötüyüm ki.minik zeynebimin hareketlerinide hidsediyorum.allah yardımcım olsun.dua etmekten başka şansım yok.inşallah bende hayırlı sonuçlar alırım.allahım çok korkuyorum.burda paylaşmak bile insan agüç veriyor.lütfen dua adien. şindidedn ALLAH ARZI OLSUN .:çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?