Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

merhaba ben 9 yıldan 3 gebelik geçirdim düşükle sonuçlandı hepsi .bu sefer aşılama ile hamile kaldım.ilk defa 17 . haftaya ulaştım onu gördüm hissettim.ikili testim normal çıktı üçlü tarama 80/1 risk çıktı ultrosonlarımda normal gelişimi normal:aminosentess önerdiler çok tedirginim o nu kaybetmek istemiyorum.umarım rabbim kimseyi yavrularıyla imtihan etmez.

Tarama testleri teşhis amaçlı değil sizde bilirsiniz Amniyosentez kesin sonucu veriyor yani teşhisi koyan amniyosentez oluyor. 9 yıldan sonra eminim çok kıymetli bebişiniz risk ne olursa olsun ben bebeğimi aldırmam diyorsanız bence amniyosentez yaptırmayın. Amniyosentezinde riskleri var bilgilendirilmişsinizdir ...Kaldı ki doktorların söylediği tarama testinde çıkan risk %1 dahi olsa bu bir teşhis değil bu yüzden içinizi ferah tutun bebişiniz eminim çok sağlıklı hamileliğinizin tadını çıkarın takmayın kafanıza testleri filan bu testler kafa karıştırıyor...şunuda bir dip not olarak belirteyim AMNİYOSENTEZ yaptıranların %90 ı normal çıkıyor bu kadar büyük bir orandan söz ediliyor ALLAH bebişinizi size bağışlasın inş. herşey normal olcak ve yavrunuzu kucağınıza sağlıklı bir şekilde alcaksınız buna tüm kalbimle inanıyorum

Lütfen inanmayın bunlara.Benimde üçlü test sonucum 1/134 çıkmıştı.Bir ayım hamileliğimde zehir gibi geçti ALLAHA şükür bebeğim iyi.N E OLUR KARNINIZDAKİ BEBEĞİ DÜŞÜNEREK ÜZÜLMEYİN VE allah meleğinizi size bağışlar inşallah

arkadaşlar,bende sıvıyı aldırdım şimdi sabırsızlıkla sonuç bekliyorum.sıvı alındıktan sonrada 5 dakika içinde yarım saat bir alt kat bir üst kat indim çıktım.allaha şükür ben iyiyim,birde hayırlı haber gelse içim iyiçe rahatlayacak,yaptıracak olanlara acımadığını ve profosyonel ellerde yaptırmalarını tavsiye ediyorum.en iyisi yine fakülte hastaneleri sürekli işlem yapıldığı için tecrubeleri yüksek,sonuçu beklemek işlemi yaptırmaktan daha zor.

kzılar merhaba ben üçlü test yaptırdım ultrasondaki duruma doktorum iyi dedi kan tahlillerinde birkaç şey aklıma takıldı daha doktoruma gösteremedim sonuçları bilginiz varmıı

Hemogram tetkit
RBC : 3,73 ( normal ref.aralığı : 4,0 - 6,20 )
LYM % : 18,6 ( normal ref.aralığı : 25,0 - 50,0)

ALT (SGPT) : 47 (normal ref.aralığı : 0 - 42 )
AST (SGOT) : 50 (normal ref.aralığı : 0 - 41 )
CMV-IgG : 55,6 (normal ref.aralığı : 0 - 8 )

bugün üçlü testin sonucunu aldım ve t3 ve t4 değerleri yuksek çıktı çok korkuyorum ne yapacam doktor bı genel cerrahi uzmanına gozuk dedi guatr olabılirmiş değerler t3 te normal 2,00 iken bendeki 2,05 t4 ise normal 14,1 iken bende 15,50 çıktı bunlar ne anlama gelıyor bılgısı olan bayanlar lutfen yardım edin doktor benı hıç aydınlatmadı genel cerrahiye gozuk dedi o kadar lutfen kötü bişeyler yok değilmi ne anlama gelıyor bu değerler

canım bende de bir garip çıktı yaaa
FT3 : 3,65 (normal aralık : 2,5 - 3,9 )
FT4 :0,52 (normal aralık : 0,58 - 1,64 )

bilemiyorumki bak benimkide normal aralık dışında ama benim tahlilde garip çıkan yani anormal çıkan sonuçları işaretlemişler ama bunları normal görmüşler işaretlememişler yukarıda yazdığım değerlerimi yani bir önceki mesajımdakini anormal yazmılar offf ya doktorumada ulaşamadım daha

Ya guatırın yüksek çıkmış bunlar olabiliyor annem de bana hamileyken guatır hastalığı varmış üstelik zehirliymiş beni etkilemedi hatta beni doğurunca guatr zehirli guatr olmaktan çıktı normal guatr oldu.... Korkma bebeğin değerleri normalse no problem ama guatr için ya cerrahi ya da dahiliyeye gözük. Gerçi ilaç kullanamazsın ama olsun gene de gözük tedbirini al

Bende 40 yasimi gectim 3 aylikta hamileyim .Birde 5,5 yasinda cocugum var.Ilk cocugumdada yasimi risk demislerdi ama o zaman Türkiye deydim umursamadim.Allaha sükür oglum da bir sorun yok.Gecen yilda bosgebelik gecirdim kürtaj oldum 8 haftalikken ve simdi de bu testi yaptirmam gerek diyor doktor.40 dan sonra yumurtalar bozuk gelip döllenebilyiormus.Tamam buraya kadar dogru ama ben ultrasonda bebegimin kalp atisini gördüm burnunu ellerini parmaklarini hareketlerini gördüm.Simdi bana test sonucu bebek hasta dense tamam alin mi diyecegim.Dis mi cektiriyorum ( Ha oglumu öldürtmüsüm ha karnimdakini su anda bir farklari yokki. o zaman bu test neden yapiliyor.Nette baktim testin sonucu herkeste iyi ve saglikli bebek dogmus.Hamile kadinin en hasasas döneminde kimin bu stresi cektirmeye hakki var.Ben su anda cok sinirliyim bu testin ciddi olmadigini düsünüyorum ve farkli amaclari oldugunu düsünüyorum. Doktorla görüsünce ona bu sekildede bahsedecegim beni mantikli ikna ederse sizede yazarim.Ayrica netten downsendromlularlada görüsüyorum .Bu teste onlarda karsi.Tedavci gelistireceklerine bu cocuklari yok etmeye calisiyorlar diyorlar. O annelerede cok üzüldüm ne yani benim cocugum saglikli olsa ben bunlari düsündükten sonra hangi vicdanla sevinecegim.Insani ne hale getiriyorlar (((((

Okadar haklısınız ki banada amniyosentez yaptırmam söylendi 165/1 riskli çıkmıştı yaptırmadım aynen sizin gibi düşünüyorum yaptırmadığım içinde hiç pişman değilim bu test benim kafamı bulandırmaktan başka bir işe yaramadı çok zor hamilelik geçirmeme neden oldu sadece şimdi 3 haftam kaldı doğuma bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alıcağım günü sabırsızlıkla bekliyorum sadece rabbime sığındım ondan yardım diliyorum

selam arkadaşlar sitenize bugün üye oldum.
Perşembe günü 3 lü testim riskli çıktı. Sanırım 1/171 idi. ıkili testim ve ultrason normal çıkıyor ama üçlü testin pozitif çıkmasıyla resmen yıkıldım. bu cuma amniosentez yaptırdım. Bugün 19 haftalık oldu gebeliğim. Burdaki olumlu sonuçları okumak çok iyi geldi. Yarın fish yöntemiyle sonucu öğrenicez. Okadar heyecanlıyım ki bugeceyi nasıl sabah ederim bilemiyorum. Hiç aklımdan çıkmıyor soğuk soğuk ter döküyorum nolur duanızı benim için de eksik etmeyin.
ınşallah mutlu haberi alıp buraya yazıcam ki daha sonrakiler için umut olsun.

canım benim de bebeğimde 2 li testim riskli çıktı hem de daha fazla..amnio sentez denildi,yaptırmadım çünkü biz de eşimle aynı şeyi düşünüyoruz,ne olursa olsun bebeğimi aldırmayacaktım...ben de hep dedim "zaman nasıl geçecek,hep merak içinde böyle" diye.
ama geldik 32 haftaya..Mevlaya sığındık,gün çok şükür bugün oldu..önümüzde daha zaman var ama çoğu gitti azı kaldı şükür.
ama sana şunu söyleyebilirim:benim bu geçen zaman içerisinde içimi rahatlatan en güzel şey bebeğimin ultrasonda elinin ayağının düzgün,tüm ölçümlerinin normal olmasıydı ki duymuştum daha önce başkalarından ultrasonda sorun yoksa korkma bebeğin sağlıklıdır.bu 2li 3 lü testler zaten sadece olasılıkları gösteriyor.bebeğin sağlıklıdır yada değildir diye kesinlik vermiyor...
ALLAH YAVRULARIMIZI SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN İNŞAALLAH...
Sakın üzülüp de bebişini de üzme...

evet canım doğum yaptım bebeğim 3,5 aylık oldu ALLAH' a şükürler olsun çok sağlıklı benim üçlü testim 165/1 riskli çıkmıştı amniyosentez yaptırmamıştım iyide yapmışım gereksiz bişi bu tarama testleri çok yanıltıcı eminim senin bebeğinde çok sağlıklı içini ferah tut ultrasonda doktorunla takip edersiniz bebeğin sağlığını okadar ben öyle yaptım doktorumda detaylı olarak bakıp beni hep rahatlatıyordu
ayrıca bu testlerin %90 nı inanki normal çıkıyor daha hiç kimsede rastlamadım testi riskli çıkıpta bebeği down sendromlu olanı tarama testleri teşhis amaçlı yapılmıyor sadece kandaki bazı değerlere göre bilgisayar bir oranlama çıkartıyor buna göre şukadar risklisin diyor yani hiç bir geçerliliği olmayan bir test ... benim bütün bir hamileliğim bu şüpheyle geçti zehir oldu bana, rahat geçiremedim hep kafamda acabalarım vardı ama ALLAH'ıma inanadım sığındım sadece... ( bebeğimle çok meşgul olduğum için pc başına fazla geçemiyorum kusura bakma yeni gördüm mesajını inşallah hayırlısıyla bebeşini alırsın kucağına kafana hiç bişi takma hamileliğinin tadını çıkarmaya bak...)
( BU MESAJIM____ PLAJ ____SANA İNŞALLAH GÖRÜR OKURSUN ÖZEL MESAJIM KABUL EDİLMEDİ OYÜZDEN BURAYA YAZDIM SAĞLICAKLA KAL...)

arkadaşlar bende aynı şeyleri yaşadım benimde ikili test riskli çıkmıştı amniosentez yaptırmadım dr ısrarına rağmen. 1 ay önce doğum yaptım Allaha şükürler olsun sağsalim dünyaya geldi bebeğim ama hamileliğim hep kaygılı ve sıkıntılı çok şükür şimdi bebeğimle keyifli günler geçiriyoruz yani elemi gitti lezzeti kaldı...

arkadaşlar ben burda hikayeleri okurdum.ben 6 yıllık evliyim.aşılama tüp bebek derken olmadı.bu arada 2 düşüğüm oldu.şu an hamileeyim ama inanki hiç hamileliğin tadını çıkaramadım .hep bir endişe oldu içimde.önümüzdeki haftada amniyo sonucunu alıcam .2li sınırda içlüdde 1/186 çıktı.allahım o kadar kötüyüm ki.minik zeynebimin hareketlerinide hidsediyorum.allah yardımcım olsun.dua etmekten başka şansım yok.inşallah bende hayırlı sonuçlar alırım.allahım çok korkuyorum.burda paylaşmak bile insan agüç veriyor.lütfen dua adien. şindidedn ALLAH ARZI OLSUN .:çok üzgünüm:

Merhabalar Nesrin,

17 haftalık hamileyim ve benimde 2 li testim 1/51 çıktı 3 lü de 1/538 ve banada amiosentez dediler.Bende Çapada 2. ci düzey ultrasona girdim orda sadece bebeğin bağırsaklarında kan pıhtısı çıktı.Umarım oda da geçeçek.Kendi doktorum direk amiosentez demesine rağmen ben ayrıntılı ultrasona girdim.Ama inan tavsiye ederim amiosentezi hemen yaptırma.Benimde geçen sene 1 düşüğüm oldu.İstersen başka doktoroda danış.

benimde 1/146 çıkmıştı 2li sonra 3lü normal çıktı ama emin olmak için bir profa muayene oldum. bebekte birşey yok boşuna amniyo sentez olma dedi. bazı özel hastaneler para için bu tarz şeylere yöneltiyorlar helede ilk bebekse allah düştük ellerine( Allah her isteyene sağlıklı evlat nasip etsin inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…