Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ben bugün üçlü test yaptırdım.. sonucu haftaya alıcam gerçekten beklemek zor

bu arada ikili test sonucum normal çıkmıştı ama yine de doktorum yapalım dedi
amniyosentez 30 yaş ve üstü gebelikler için oluyo diye duymuştum niye herkese yapıyolar ki...

Otuz yaşın üstündekilerde risk yükseliyor, o yüzden 30 yaş üstüne genelde öneriliyor.Ama ikili veya üçlü testinde risk çıktıysa yaşın kaç olursa olsun, o zaman da yapılıyor.

Üçlüde riskim 80:1 çıktı.Yaşım 35.İki kez amniyo yaptırdım ilkinde bir hafta sonra hiç hücre çıkmadıNeyse sonuç yeni belli oldu ve temiz çıktı.Endişe etmeden bekle.Temiz sonuç sana ve bütün hamişlere nasip olsun.Üzülmeden sonuç beklemek en zoruymuş:)Allaha şükürler olsun yüzümü güldürdü senin de güldürsün...

Çok sevindim inşallah benimde temiz çıkar ve amniyosenteze de gerek kalmaz

Allah herkese sabır versin bveklemek insanı yıpratıyor.

Doktorum benden de hem yaşım hem de eşimin ilk evliliğinden down sendromlu kızı olduğu için amniyosentez istedi 16-18 haftalarda yapılacak. Ben korkmuyorum bir problem yok bence ama ya işlem sırasında bir terslik olursa... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alabiliriz inşallah.

selam kızlar benim üçlü test sonucum temiz çıktı 1/12000 :) amniyosentezede gerek kalmadı inşallah sizinkilerde de bişey çıkmaz da bebişlerimize sağlıkla kucağımıza alırız....

kızlar amniyosentez yaptırdım ve sonucunu dün aldım allaha şükür sonucum temiz çıktı ama daha bitmedi sürecim fetal mr çektircem inşallah başka bir sorun çıkmaz allahım kimseyi böyle sınamasın çok fena bir durum
ben bebeğimin beyinciğinde kist tespit edildiği için yaptırdım üçlü testim riskli çıktığı için değil bu yüzden daha da korkuyordum halada devam ediyor korkum inşallah sonucunu bekleyen herkesin yüzü güler

kesinlikle testlerinizi DÜZENE yaptırın kızlar.Ben de aynı sorunu yaşadım 3lü taramamda, düzende de bir test daha yaptırdım ve normal çıktı çok şükür, bir de özel bi doktorda doppler ultrasona girdik o da normaldi. Şu anda 29. haftamızdayız,herşeye rağmen yine de insanın aklında hep soru işareti oluyor malesef, rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah...

benımde doktorum eger ıstersen 3 lü testı yapalım sana kalmış bısey de dı bende yaptırmak ıstemedım eşimle istişare ettik vede yaptırmadım ... Rabbım hepımızede hayırlı saglıklı sıhhatlı evlatlar versın....

canım bnm yınede sen bılırsın ama yaptırmak daha mantıklı değilmi..doktorunda önermiş..basit bir kan testıyle olası rısklerı önceden öğrenip tedbirini alabılırsın..kafan rahat eder bence.ben ikili üçlü afp fetal eko amnıosentez ne gerekıorsa yaptırdım valla ..şimdi kafam kulagım rahat bebişimin hazırlıklarına başladım..allah hepimizin bebeğine sağlıklı bir hayat bağiışlasın..:Saruboceq:

arkadsasım yaptırmıstı..3 lu testınde rısk gordu..
ve 5 ayda yaptırdı...hıç canı yanmamıs...
1 hafta yattı...düşük rıskı oluyor sıvı alındıktan 1 hafta ıçınde...
bebegınde sorun çıkmadı..zatten amnıyosentes sıvısında cınsıyet yusde yus bellı oldu...
bebegı dogdu 4 yasında sımdı...saglıklı

mrb kızlar benımde böle sorunla buraya gelecegımı gecen sene söleselerdı ne kadar cok dalga gecerdım ((
suan 3 ay 20 gunluk hamıleyım ıkılı ve uclu tarama sonuclarım kötu cıktı uclu taramam 1/75 cıktı neden kaynaklandıgını bıle bılmıyoruz ankaraya sevkim yapıldı.burda eyüp ekiciden zor bela randevu aldık yarın randevumuz var dua edın nolur amnıyosentezde kesın yapılcak sonucum ınsalah temız cıkar bebegımı kucagıma alırım(((( dua edın nolur

Bende 1:80 çıktı.Yaşım 35 amniyo yaptırdım.Sonuç normal çıktı...Ne oldu stres altında geçen bir ay....Stres yapmamaya çalışıp sıkıldıkça dua ederek beklemen lazım.Allah iyi sonuç nasip etsin sanada...Allah kimseyi bebeğiyle çocuğuyla sınamasın...Sağlık dilerim...

2 testim sorunlu cıktı şuan 4 aylık hamileyim ve dün aminosentez için gitmiştim doktoruma ve son dk da vaz geçtim..iğne fobimmi yoksa düşük riskimmi beni caydırdı bilmiyorum ama içimde yenemediğim acayip bi his var..
napıcamı bilemiyorum...

yaptırdım amnıyosentezı cok fena oldum bıttıkten sonra tansıyonum dustu ve sureklı kustum cok sukur bebegıme bısey olmadı kalp atısını dınledım hala yasıor .amnıyosentezın yapılacagı gun ankarada eyup ekıcıyede gttık o bebegın saglıklı oldugunu fakat testınde yapılmasını önerdı ınsalah sonuclarım hayırlı olur kızım oluormuss:)

inş. cnm güzel haberler alırsın...
ben aminosentezden vaz geçip 3 lü testi taptırdım bi kaç güne sonuçlarım gelir umuyorum ki zaten ikili testimi çok güvendiğim doktorum erken yapmış ve sonuçlar o nedenlede kötü çıkmış olablirmiş artık napıcamı kime güvenceğimi sapıtmış halde 4. doktora gittim ve 3 lüyü o yaptı bakalım hayırlısı olur inş. benim içinde bebeğim içinde ve umarım güzel sonuçlar alırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…