- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
benimde 1/146 çıkmıştı 2li sonra 3lü normal çıktı ama emin olmak için bir profa muayene oldum. bebekte birşey yok boşuna amniyo sentez olma dedi. bazı özel hastaneler para için bu tarz şeylere yöneltiyorlar helede ilk bebekse allah düştük ellerine( Allah her isteyene sağlıklı evlat nasip etsin inş..
Arkadaşlar, benim de ikili testim 1/9800 gibi bir olasılık verirken üçlü testim 1/50 çıktı. Birkaç gün kendime gelemedim. Bu kadar yüksek çıkmasına anlam verememiştim...Moralim çok bozuldu...Doktorum amniyosentez yapılmasını istedi. Kendisine çok güvendiğim için biran tereddüt bile etmeden ertesi gün gidip yaptırdım. Çok can yakan bir olay değil, sanırım doktorun elinin hafifliği ve tecrübesi de önemli. NEyse insan zaten canı yansa da yanmasa da tek düşündüğü şey bebeğinin sağlıklı olması oluyor. En zoru bekleme süreci. Ama bu forumda okuduğum yazılar ve eşimin desteğiyle sabır ve sukunet içinde 3 hafta bekledik. Ve geçen perş. sonucu aldım, herşey normalAynı gün yaptırdığım ayrıntılı ultrasonda da herşey normal çıktı.. Nasıl hisler içinde olduğumu ve sonucu duyunca ne kadar rahatladığımı ancak yaşayan arkadaşlar anlar.
Lütfen bu "tamamen matematiksel" testler sonucu kendinizi fazla üzmeyin. İnşallah 4 ay sonra bebeğimi kucağıma alacağım. HErkese sağlıklı doğumlar diliyorum..
Size kocamannnn bir geçmiş olsun ve darısı benim gibi bu sancılı sürece yeni girenlerin. Benim ikili tarama sonucum 1/169; üçlü ise 1/190. Yani amniyo yoları ardına kadar açılmış durumda. Ben özel bir doktora muayenehanesine gidiyordum o da bu testleri bir tıp merkezinde yaptırdı bana. Netten araştırdığım kadarıyla sonuçlar çok çelişkili olabiliyormuş, yarın bir devlet hastanesine gideceğim ve testimi Ankarada bu işlerde bir numara olan Düzen'e yaptıracağım. Ama sonuç ne çıkarsa çıksın 12. haftadan beri yaşadığım ızdırabıı sizinde dediğiniz gibi ancak yaşayan bilir. Bir yandan bebişim üzülmesin huzursuz olmasın diye kendimi kandırırken bir yandan da beynimin bir köşesi sürekli uyuşuk geziyorumm. Anlaşılan amniyo sonucuda 20-25 gün sürüyormuş, nasıl geçecek bu günlerrr, tek yapabildiğim dua etmek :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
Size sabırlar diliyorum, ama gerçekten bu testler çok çelişkili. Çevremde duyduğum ve buradan okuduğum kadarıyla herkesin normal çıkıyor. O nedenle kendimizi ve minik bebeğimizi üzmek anlamsız. Tabi insan hamileyken çok hassas oluyor, endişeye düşmekten kendisini kurtaramıyor...Bunlar da bir sınav sanıyorum. Anne baba olmanın ilk sınavları :CüvCüv:
ben 17 haftalık hamileyim 2 li testi yaptırmadım doktor 3 lü testi 7 şubata kadar yaptır zamanı geçmeden dedi 2 liyi yaptırmadıgım gibi 3 lüyüde yaptırmak istemiyorum acaba çokmu mecburimi.dogum için gerekli bi belgemi yaptırmasakta olurmu...ne olur cevap acele
ben 17 haftalık hamileyim 2 li testi yaptırmadım doktor 3 lü testi 7 şubata kadar yaptır zamanı geçmeden dedi 2 liyi yaptırmadıgım gibi 3 lüyüde yaptırmak istemiyorum acaba çokmu mecburimi.dogum için gerekli bi belgemi yaptırmasakta olurmu...ne olur cevap acele
Arkadaşlar bende 12. haftadan beri aynı sorun bende de vardı.Her doktor amiosentez dedikçe çok korkuyordum ve salı günü amiosentezi yaptırdım.Gözümde büyüttüğüm kadar acımıyormuş bunu anladım.Şimdi sadece 20 gün beklemek kaldı.Allah hepimizin bebişlerini tez zamanda sağlık sıhhatlı kucağımıza almayı nasip eder Rabbim inşallah
Canım benim sen hangi hastanede yaptırdın? Doktorum beni kartal araştırmaya yönlendirmişti onun sonucuda bugün çıktı, işyerim uzak diyeeşim aldı. Cumartesi kendi doktoruma götürücem, ama amniyosentez olabilir demiş kartaldaki doktor! Çok korkuyorum ya...Hangi hastanede yaptığını sölersen sevinirim canım! İnş.sorun çıkmaz hiçbirimizin gebeliğinde :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
benimde 1/146 çıkmıştı 2li sonra 3lü normal çıktı ama emin olmak için bir profa muayene oldum. bebekte birşey yok boşuna amniyo sentez olma dedi. bazı özel hastaneler para için bu tarz şeylere yöneltiyorlar helede ilk bebekse allah düştük ellerine( Allah her isteyene sağlıklı evlat nasip etsin inş..
Merhaba, bu başlığı yeni gördüm.Ben de 16 haftalıkken amniyosentez yaptırdım.İkili test riskim 1/137 çıkmıştı.Doktor üçlü testi bekleyelim dedi ama ben bekleyemedim. Çok zor bi karardı ama aminyosentez yaptırdım. Sonucu normal çıktı çok şükür.İçim çok rahatladı.Ama eğer yaptırmasaydım hamilelik boyunca içim içimi yiyecekti.Doktor,endişe bile başlı başına amniyosentez yaptırman için bir sebeptir dedi.Çok zorunlu tutmadı beni ama ben yaptırmak istedim.
Şu an benim bir zamanki endişemi yaşayanları çok ama çok iyi anlıyorum ama gelecekte böyle birşeyle karşılaşmaktansa şimdi birtakım riskler alıp amniyosentez yaptırmak bana daha mantıklı geldi.
İçiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın. Hepinize doğru kararlar ve sabırlar diliyorum..İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla alırız kucağımıza.
CANIM BENİM, DOKTORUM BENDE İSTEDİ AMA BEN ÜÇLÜYÜ DE YAPİM ÖYLE DEDİM. İÇİME SİNMEDİ AMNİYOSENTEZ Bİ TÜRLÜ. bAKALIM DOPLERE GİRİCEM SORUN YOKSA AMNİYOSENTEZ YAPMİCAM, AMA ALLAH KORUSUN Bİ AKSİLİK ÇIKARSA YAPTIRCAM ARTIK, SENİN SONUÇLAR NASIL, BELLİ OLDU MU?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?