Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar ben amniyosentez sonucu sağlıklı bebeğini kaybetmiş biriyim.ve risk oranım 1/50 idi.sonucun %90 lık doğruluk payı ile fish yöntemi ile 2 gün sonra aldık ve ertesi gün hastaneye yatırıldım.iltihap kapmış ve sıvı sızdırmaya başladı, önlenemedi.benim tavsiyem bebek özürlü olunca aldırırım diyenler yaptırsın amniyosentezi.ben çok acele ettim ve kimseye danışmadan sıvı aldırma işlemini yaptırdım.ama tekrar hamile kalırsam asla yaptırmam.üçlü test güvenirliği en az olan test.amniyosentez sonuçlarının %95 i sağlıklı imiş.BİNDE 5 KİŞİ DAWN SENDROMLU ÇOCUK DOĞURDUĞUNA GÖRE AMNİYOSENTEZLE % 1-3 ARASI BEBEK KAYBETME RİSKİ VARSA SAĞLIKLI BEBEK KaYBETME ORANI DAHA FAZLA.iyi merkezlere gitmeni öneririm.
 

çok geçmiş olsun canım .kolay değil ama amniyoyu yaptıracağın yer ve doktor gerçekten çok önemli.allah sabır versin
 
meraba arkadaşım dünde ben gittim bir sevinçle ssk da üçlü testi mi yaptırıp kendi doktoruma. Beynimden vurulmuşa döndüm 50/1 down sendromu risskim varmış. Amnisentez önerdi çapada yaptırdık bakalım cuma günü çıkacak sonucum dünden beri ağlıyorum. Dua ediyorum
 

a.s.bende 8 nisanda çapada yaptırıcam,sizin nasıl geçti,birde sıvı alımı öncesi sorular

soruldumu,konu hakkında bilgi verildimi,ibrahim beymi yaptı işlemi çok merak e

diyorum,merakımı giderirseniz sevinirim!yüreğinizi birazda olsa rahatlatmak acısında şunu söyleyeyim genelde temiz çıkıyor,tedbir amaçlı testler bunlar,tabii beklemek sonuçları daha zor allah inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.
 
Arkadaşlar bende amniyosentez yaptırdım ve sonuçlarını bekliyorum ama yapılması gerekliliği konusunda verilecek tek fikrin bu konuda iyi olana gidilmesi gerektiği yönünde olacak. Heyecanla sonuçlarımı bekiliyorum.Burada okuduklarımdan sonra çok tedirgindim.Fakat uygulama doğru ellerde çok basit.Risk ise 9 ay boyunca her zaman var. Rabbim kimseleri evladıyla sınamasın.Umarım herkes iyi sonuçlar alır.
 
Ben aranıza katılan en yeni üyeyim sanırım. Hepinize mrb lar arkadaşlar tüm mesajları okudum bende burdakilerin bir çoğu gibi sorunlar yaşıyorum şöyleki benim 3 lü testim 165/1 riskli çıktı ilk duyduğumda çok kötü oldum sanki dünya başıma yıkıldı öncelikle büyük bir hastaneye gittim amniyosentez yapılması önerildi ama ben bebeğimi her ne olursa olsun kaybetmek istemediğim için amniyosentez olmayı kabul etmedim şuan 18+2 günlük hamileyim ve 24 nisanda ayrıntılı ultrasona gireceğim inş. herşey normaldir rabbim ben ve benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun sağlıklı ve hayırlı bebişler nasip etsin inş.
 
Ahh okuyunca yaşadıklarım aklıma geldi.:çok üzgünüm:Kızıma hamileydim bayan dr bana riskli olduğunu ve 3 lü test yapılmasını söyledi.Tahlil sonuçlarımı aynı dr götürdüğümde bana ''bebek %85 sakat bu bebeği doğurmaya kararlımısın?'' dedi o an eşimde bende şoka girdik.Ama eşim kendini hemen toparlayıp ''biz bu bebeği istiyoruz o bize ALLAH'ın lüffu ''dedi dr şaşkın bakışları arasında ordan çıktık.2 hafta çok zor günler geçirdik.Kabullenmek... rabbime sığındım ve kabullendima.s o benim minik meleğimde,ne pahasına olursa olsun onu istiyordum.Kızım doğdu çok sağlıklıydı ve gelişim olarakta çok güzeldia.s Benim prensesim şimdi 2 yaşında ve herşeyden önemlisi sağlığı yerinde ALLAH hepimizin çocuklarına sağlık versina.sa.s.
 
bende 3lü test yaptırdım allahtan sonuç iyi dedi ama bir kaç arkadaşımızında dediği gibi htalı olma olasılığı var bir arkaaşıma bebeğin down sendromlu dediler günlerce üzüldü aminosentez yaptırdı sonuç çıkana kadar neler cekti ama sonuç iyi çıktı oğlu şimdi 2 yaşında ve sapasağlam.
 
forumda kaç gündür tek bir yeni paylaşım yok :1no2: konumuzla ilgili yeni ve rahatlatıcı bilgileri olanlar lütfen katılın ben 24 nisandaki ayrıntılı ultrason sonucuma göre bilgi vericem sizlere sizlerde de yeni gelişmeler varsa paylaşın :mymeka: :ecrin_bebek: görüşmek üzerehihoyyyt
 
bu 2li ve 3lü tarama testini bebeğin her hangi bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için baktıklarını anladım. diyelimki bu problem ortaya çıktığında engelleme gibi ön müdehaleleri de var mı?
bebişin durumunu sonlandırma dışında, çünkü buna karşıyım.
bu konuda bilgisi olanlar cevap verebilir mi ?
dr um bana 11. haftada 2li tarama yaptırmamı istedi bu çok gerekli mi?
 

Gebeliği sonlandırma dışında bir engellenebilme yolu yok. Eğer, ne olursa olsun bebeğimi doğururum diyorsanız testi yaptırmanıza da gerek yok, bunu baştan doktorunuza söyleyin ama. Çünkü doktorların varsayımı, böyle bir durum yaşayan herkes bebeği aldıracaktır şeklinde.
 

N.S.E tarama testleri kafa karıştırmaktan başka bi işe yaramıyor . Bunların bir diğer ismi zeka testi tarama sonucuna göre eğer riskli çıkarsa amniyosentez yaptırılması öneriliyor amniyosentez sonucuda olumsuz olursa bebeğin alınmasına karar veriliyor eğer ailede isterse gebelik sonlandırılıyor ama düşünemiyorum ki içinde bir canlı taşıyan anne adayı içinde kıpır kıpır olmuş bebeğine kıysın sakat çocuk istemiyorum diyenlerde vardır ama bu ne kadar etik tartışılır.ALLAH kimseyi evladıyla sınamasın !!!
 
Ben içimde aldırmak gibi bir niyet olmamasına rağmen yaptırdım amniyosentesi çünkü riskim 83/1'di yaşımın 22 olmasına rağmen.... zaten içimdeki kurtla o stresle bebeğin gelişimini engellerdim en azından içim rahatlasın dedim çok şükür ki sonucum da temiz çıktı şimdi ise gayet sağlıklı tosuncuğum 28. haftamızdayız.... inşallah hepimizin bebişleri hayırlı sağlıkıl bir şekilde doğar da..... Hayırlısı olsun ama içinizdeki kurtla gebeliğe devam etmeyin derim unutmayın o minik şeyleri stresten uzak tutmamız lazım yoksa mutlaka sorun çıkıyor.
 
karafilik haklısın içindeki kurtla zor oluyor ama amniyosentezi aldırmak isteyenler yaptırsın bence her ne olursa olsun kabul diyenler bence yaptırmasın banada amniyosentez yaptırmam söylenildi 165/1 riskli çıktı üçlü taramam ama eşimin ve benim aldığımız karar her ne olursa olsun bebeğimizi istiyorduk aksi bir durumda ona kıyamazdık ilk çocuğumuzdan bir farkı yok şuan 19 haftalık bebeğimiz allahın izniyle inanıyorum ki bebişimizin bişisi yok sağlıklı dünyaya gelecek bu testler kafa karıştırıyor amniyosentez yaptıranların çoğu normal çıkıyor bu oran araştırdım %90 sonuçla normal inş bütün anneler bebişlerini sağlıklı bi şekilde kucaklarına alırlar bende dahil tabi
 
bu amniyosentez %kaç etkili birşey ki! sonuca ne derece etkili olabilir ki! kesinliği var mı?

hem Rabbim bana o bebeği vermişse her ne olursa olsun bir cana kıyamam. bu resmen cinayet gibi birşey oluyor. böyle bir duruma maruz kalırsam da Allah'tan gelene razı olurum. bu dünya imtihanlar dünyası. onun için hakkım olmayan birşeyi yapamam. Rabbim veriyorsa O alırda.
kızlar zahmet edip soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.
 

Aminyosentez kesin sonuç veriyor, çünkü bebeğin amniyo sıvısı içine düşen hücrelerinden örnek alıp kromozomlarını inceliyorlar. Yani sayıyorlar, hatalı kromozom varsa, zaten o yüzden down sendromu, trisomi 18 vb. gibi hastalıkları kesin olarak söylüyor, çünkü bu hastalıklar kromozomal hastalıklar. Yani zeka testi değil buradaki mesele.
 

Amniyosentez %99 doğru ve kesin sonuç veriyor.Sadece zeka değil bebekte başka hastalıklar var mı onlarada bakılıyor çok azda olsa anne karnındayken bazı hastalıklar bebeğin tedavi ediliyor .Ayrıca unutulmamalı amniyosentezinde bir takım riskleri var bunların başında düşük riski var ...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…