- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
arkadaşlar ben amniyosentez sonucu sağlıklı bebeğini kaybetmiş biriyim.ve risk oranım 1/50 idi.sonucun %90 lık doğruluk payı ile fish yöntemi ile 2 gün sonra aldık ve ertesi gün hastaneye yatırıldım.iltihap kapmış ve sıvı sızdırmaya başladı, önlenemedi.benim tavsiyem bebek özürlü olunca aldırırım diyenler yaptırsın amniyosentezi.ben çok acele ettim ve kimseye danışmadan sıvı aldırma işlemini yaptırdım.ama tekrar hamile kalırsam asla yaptırmam.üçlü test güvenirliği en az olan test.amniyosentez sonuçlarının %95 i sağlıklı imiş.BİNDE 5 KİŞİ DAWN SENDROMLU ÇOCUK DOĞURDUĞUNA GÖRE AMNİYOSENTEZLE % 1-3 ARASI BEBEK KAYBETME RİSKİ VARSA SAĞLIKLI BEBEK KaYBETME ORANI DAHA FAZLA.iyi merkezlere gitmeni öneririm.
meraba arkadaşım dünde ben gittim bir sevinçle ssk da üçlü testi mi yaptırıp kendi doktoruma. Beynimden vurulmuşa döndüm 50/1 down sendromu risskim varmış. Amnisentez önerdi çapada yaptırdık bakalım cuma günü çıkacak sonucum dünden beri ağlıyorum. Dua ediyorum
bu 2li ve 3lü tarama testini bebeğin her hangi bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için baktıklarını anladım. diyelimki bu problem ortaya çıktığında engelleme gibi ön müdehaleleri de var mı?
bebişin durumunu sonlandırma dışında, çünkü buna karşıyım.
bu konuda bilgisi olanlar cevap verebilir mi ?
dr um bana 11. haftada 2li tarama yaptırmamı istedi bu çok gerekli mi?
bu 2li ve 3lü tarama testini bebeğin her hangi bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için baktıklarını anladım. diyelimki bu problem ortaya çıktığında engelleme gibi ön müdehaleleri de var mı?
bebişin durumunu sonlandırma dışında, çünkü buna karşıyım.
bu konuda bilgisi olanlar cevap verebilir mi ?
dr um bana 11. haftada 2li tarama yaptırmamı istedi bu çok gerekli mi?
bu amniyosentez %kaç etkili birşey ki! sonuca ne derece etkili olabilir ki! kesinliği var mı?
hem Rabbim bana o bebeği vermişse her ne olursa olsun bir cana kıyamam. bu resmen cinayet gibi birşey oluyor. böyle bir duruma maruz kalırsam da Allah'tan gelene razı olurum. bu dünya imtihanlar dünyası. onun için hakkım olmayan birşeyi yapamam. Rabbim veriyorsa O alırda.
kızlar zahmet edip soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.
bu amniyosentez %kaç etkili birşey ki! sonuca ne derece etkili olabilir ki! kesinliği var mı?
hem Rabbim bana o bebeği vermişse her ne olursa olsun bir cana kıyamam. bu resmen cinayet gibi birşey oluyor. böyle bir duruma maruz kalırsam da Allah'tan gelene razı olurum. bu dünya imtihanlar dünyası. onun için hakkım olmayan birşeyi yapamam. Rabbim veriyorsa O alırda.
kızlar zahmet edip soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?