- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.541
Amin canım ne zor süreçtir o süreç ...Allah herkesin yardımcısı olsun kimseyi evladıyla sınamasın amin...
bir şey sormak istiyorum senin bebeğinin kafasındadamı kist vardı acaba
evet canım vardı sol tarafında. sonra geçti şükür koroid pleksus kisti vardı...
tr 21 rıskı dogumdakı 1:144 yas rıskı1:555 seklındeyazıyor.tr 21 degerıcut off degerınınuzerındedır.bu sonuca gore dr benden 4 lu tarama testı ıstedı nedır bu sounc yarın 4 luyu alacagım ve detaylı ultrasona gırecegım benı bılgılendırımısınız lutfenve dualarınızı eksık etmeyın
Evet arkadaşım Allahım kimselere yaşatmasın. Öyle bi karar vermek zorunde bırakmasın. Başına gelemyen asla bilemez. Ben de aynı şeyleri yaşadım, hep aynı cümleleri kurdum. Benim bebeğim de haziranda doğacaktı ama olmadı. Bunların yaşanması gerekiyormuş demekki. Zaman herşeyin ilacı..
Sizin için de çok üzüldüm. Allah bize ve bizimle aynı durumu paylaşan herkese yardımcı olsun. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı ama oldu bir şekilde. Bizimde kaderimizde bunları yaşamak varmış. Böyle bir sınavdan geçmek varmış. Allah hakkımızda hayırlısını versin bizi affetsin...
tr 21 rıskı dogumdakı 1:144 yas rıskı1:555 seklındeyazıyor.tr 21 degerıcut off degerınınuzerındedır.bu sonuca gore dr benden 4 lu tarama testı ıstedı nedır bu sounc yarın 4 luyu alacagım ve detaylı ultrasona gırecegım benı bılgılendırımısınız lutfenve dualarınızı eksık etmeyın
benimde tr 21 1.50 yani dawn sendromu riski var bbeklerimizde ama diğer yazılarıda okuduysan çoğunun bebeği sağlıklı doğmuş inşallah bizde onlardan oluruz
Canım ya dilerim bu korkuların sona erer. Ben de okudum. Genelde ilerde kaybolan bişeymiş bu. Rabbim sağlıklar versin.
trisomy 21 de riskli çıkmıştı sende değilmi yani bu kist geçerse down sendromu belirtisi dğildir heralde
detaylıda bize bir kağıt verdi dr miz. her hastalığın detaylıda saptanabilme listesi. down da bazen bulgu olmayabiliyormuş. benim ultrasonda yalnızca kafasında koroid pleksus kisti vardı zaten bu da tek veri olarak pek bir şey ifade etmiyor. benim 4 lü de kana göre 10 da 1 tr 21 çıktı. bazen bu kandaki yükseklik preeklemsi habercisi olurmuş. şükür o da olmadı bende. sağlıklı doğdu...
canım nette bir liste var downlu bebeklerde ense kalınlığı, ayak baş parmağında ayrıklık, elde tek çizgi, kalpte barsakta parlaklık. hepsini değerlendiriyorlar. inşallah sağlıklıdır senin bebeğin de. istersen amniyo yerine şimdi kanda bakılıyor onu yaptır. evet genelde temiz çıkıyor ama nadiren de olsa sorun olabiliyor. hamilelik riskleri bilmekle de zor geçiyor. Allah korusun yaptırmazsan ve sorun olursa tavrın ne olur? birçok soruyu eşinle sorun kendinize. biz yaptırmadık daha öncede anlattım zaten 25 haftalık rahim ağzı yetmezliğinden kaybım vardı yeni bir ileri hafta kaybını kaldıramazdım. Allaha sğındık kaderde ne varsa yaşarız dedik eşimle. çok zor kararlar bunlar...
gözün aydın tatlım çok sevindim inşallah herşey yolunda gidecek ve bebeklerimizi sağlıklı bi şekilde alıcaz kucağımızaarkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin başındaki kist kaybolmuş bu benim için bir umut ışığı oldu artık bundan sonrasıda allaha kalmış
Evet diyecek tek bir soz bile bulamiyorum. Doktorlar tamamen şans eseri olduğunu söylemişlerdi bize. Kısmet işte. İnşallah Allah kimseye yaşatmasın. Yani sizin için bir sakıncasi yoksa başinizdan neler geçtiğini sormak istiyorum ama...Amin. Ne denir ki? Bende biraz hırs oldu. Aynı ayda hamile kalmak istiyorum. İnşallah böyle birşeyi birdaha asla yaşamam.. Kimseye yaşatmasın rabbim.
arkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin başındaki kist kaybolmuş bu benim için bir umut ışığı oldu artık bundan sonrasıda allaha kalmış
Evet diyecek tek bir soz bile bulamiyorum. Doktorlar tamamen şans eseri olduğunu söylemişlerdi bize. Kısmet işte. İnşallah Allah kimseye yaşatmasın. Yani sizin için bir sakıncasi yoksa başinizdan neler geçtiğini sormak istiyorum ama...
Ben ikili test yaptırmak için gitmiştim. Aslında onu bile yaptırmaya gönlüm yoktu. Ne olabilir ki diye düşündüm( tabi neler neler olabiliyomuş yaşayarak öğrendim). Doktor baktı ve bu biraz fazla gibi görünüyo dedi. Yaşımı sordu. İkili test yapmıyoruz ama mutlaka bugün bunu yaptırın dedi. Hemen sonra devam etmeyi düşündüğüm doktoruma gittim. O da evet ense kalınlığı 4.9 dedi. Kistik higroma gibi sanki dedi. Hemen beni başka doktora yönlendirdi. Ben tabi şok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ağlıyorum. Hemen o doktora gittim. Sorunlu gebeliklerde uzmanmış. Zarzor randevu. Hiç unutamam. Randevuyu ayarlayan banko görevlisi kızcaz çok şanslısınız dedi. Şu an biri randevusunu iptal etti. Sizce öylemiyim diyebildim sadece. Neyse doktor hemen ayrıntılı ultrasonla baktı. Burun kemiğini göremedim dedi, kistik yapıyı gösterdi. Kistik higroma olabilir dedi o da. Ense kalınlığını 4.9 ölçtü. İkili teste gerek yok, CVS diye bir yöntem var dedi. Bebeğin eşinden sıvı alıp hemen sonuca ulaşabiliyoruz. Tabi hiç düşünmeden kabul ettim. Zaten zamanım da yoktu bekleyecek. 13 haftalık olmuştu bebeğim. Kendi merkezleri varmış ertesi gün sabaha randevu aldık. Ben tabi korkuyorum. Önce doktorla tekrar konuşmak istedim. Üzülmeyin, belki hiçbirşey çıkmayabilir, okistik yapı da kaybolabilir dedi. Sonra işlem yapıldı. Acı veren ve korkulacak bişey değildi. 3 gün dinlendim. Tabi sürekli ağlıyorum. Bebeğimin oynamasını falan hissediyorum. Sorun olursa naparım düşünüyorum. Sürekli gelgitler yaşıyorum. Eşim bu arada kararlı, sorunlu olursa aldırırız. Kafayı yemek üzre bakliyorum. Bi oğlum var 9 yaşında onun yüzüne bakamıyorum falan. Bu foruma bakıyorum iyi sonuçlara seviniyorum. Kendime pay biçiyorum, kistik higroma neymiş araştırıyorum. Çünkü ilk defa duymuşum. Neyse 3 gün sonra beni arıyo doktorum sonuç kötü. Down sndromu. Ama resm sonuç ve kültür üremesini bekliycez 20 gün. Ben tabi yıkılıyorum. Berbat geçen 20 günün sonunda tekrar telefonla verilen bilgi. Yanına bile çağırmıyo doktor bey, sonuç doktoruma fakslanıyo ve ertesi gün hamileliğim sonlandırılıyo. Bir kızım olacaktı çok istemiştim. Olmadı. Bu kararı eleştirenler çok oldu, bu forumlarda da var. Ama gerçekten yaşamayan bilemez. Doktorum şans meselesi diyo. Biraz da yaş. Yaşım 33. Şimdi çok korkuyorum. Ama her hamilelik kendine has. Bir de sağlıklı doğum mucizeymiş. Bunu birkere daha anladım
Amin. Ne denir ki? Bende biraz hırs oldu. Aynı ayda hamile kalmak istiyorum. İnşallah böyle birşeyi birdaha asla yaşamam.. Kimseye yaşatmasın rabbim.
Ben ikili test yaptırmak için gitmiştim. Aslında onu bile yaptırmaya gönlüm yoktu. Ne olabilir ki diye düşündüm( tabi neler neler olabiliyomuş yaşayarak öğrendim). Doktor baktı ve bu biraz fazla gibi görünüyo dedi. Yaşımı sordu. İkili test yapmıyoruz ama mutlaka bugün bunu yaptırın dedi. Hemen sonra devam etmeyi düşündüğüm doktoruma gittim. O da evet ense kalınlığı 4.9 dedi. Kistik higroma gibi sanki dedi. Hemen beni başka doktora yönlendirdi. Ben tabi şok. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ağlıyorum. Hemen o doktora gittim. Sorunlu gebeliklerde uzmanmış. Zarzor randevu. Hiç unutamam. Randevuyu ayarlayan banko görevlisi kızcaz çok şanslısınız dedi. Şu an biri randevusunu iptal etti. Sizce öylemiyim diyebildim sadece. Neyse doktor hemen ayrıntılı ultrasonla baktı. Burun kemiğini göremedim dedi, kistik yapıyı gösterdi. Kistik higroma olabilir dedi o da. Ense kalınlığını 4.9 ölçtü. İkili teste gerek yok, CVS diye bir yöntem var dedi. Bebeğin eşinden sıvı alıp hemen sonuca ulaşabiliyoruz. Tabi hiç düşünmeden kabul ettim. Zaten zamanım da yoktu bekleyecek. 13 haftalık olmuştu bebeğim. Kendi merkezleri varmış ertesi gün sabaha randevu aldık. Ben tabi korkuyorum. Önce doktorla tekrar konuşmak istedim. Üzülmeyin, belki hiçbirşey çıkmayabilir, okistik yapı da kaybolabilir dedi. Sonra işlem yapıldı. Acı veren ve korkulacak bişey değildi. 3 gün dinlendim. Tabi sürekli ağlıyorum. Bebeğimin oynamasını falan hissediyorum. Sorun olursa naparım düşünüyorum. Sürekli gelgitler yaşıyorum. Eşim bu arada kararlı, sorunlu olursa aldırırız. Kafayı yemek üzre bakliyorum. Bi oğlum var 9 yaşında onun yüzüne bakamıyorum falan. Bu foruma bakıyorum iyi sonuçlara seviniyorum. Kendime pay biçiyorum, kistik higroma neymiş araştırıyorum. Çünkü ilk defa duymuşum. Neyse 3 gün sonra beni arıyo doktorum sonuç kötü. Down sndromu. Ama resm sonuç ve kültür üremesini bekliycez 20 gün. Ben tabi yıkılıyorum. Berbat geçen 20 günün sonunda tekrar telefonla verilen bilgi. Yanına bile çağırmıyo doktor bey, sonuç doktoruma fakslanıyo ve ertesi gün hamileliğim sonlandırılıyo. Bir kızım olacaktı çok istemiştim. Olmadı. Bu kararı eleştirenler çok oldu, bu forumlarda da var. Ama gerçekten yaşamayan bilemez. Doktorum şans meselesi diyo. Biraz da yaş. Yaşım 33. Şimdi çok korkuyorum. Ama her hamilelik kendine has. Bir de sağlıklı doğum mucizeymiş. Bunu birkere daha anladım
Sizi sorumla üzmemişimdir umarım. Bende bu forumlardan ve etrafımdakilerden o kadar çok olumlu şeyler duydum ki bebeğimin iyi olduğuna inanmıştım artık. Zaten burada başimdan gecenleri bu sebepten dolayı paylaşmak istedim. İnsanlari üzmek için değildi tabikide boyle yaşayanlar da var bilsinler istedim. Sağlıklı doğumun mucize olmasina gelince çok haklısıniz. Benim en yakin arkadaşım da hamileydi (şu anda doğum yaptı bizim bebeğimiz doğsaydı aralarında 6 ay olacakti) ve ben onunla ilk 6-7 ayında her doktor kontrolüne gittim. Ultrasonla da bakildi ama 5 dakika bile sürmüyordu. Ayrintili ultrasonun ne olduğunu kendimde gördüm ve o bebeğin nasil a Allah' a emanet dogduğunu anladim. Varsın bu kararı eleştirsinler başina gelmeyen, benim içimde olanları yaşamayan kimse bunu ne bilebilir ne de anlayabilir. Ben sonlandırmaya karar verdiğimde bile bebeği nasıl alacaksıniz diye sorgulamadım hiiiç sormadim. Çünkü tek düşündüğüm şey Allah' ım sen bizi affetti. Doğum sirasinda da o kadar çok ağrı çektim ki (bir cani almaya çalışırken) içimden Allah' a sen beni affet diye dua ettim. Başka ne yapabilirdim ki((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?