Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Arkadaşım doktormuşsunuz biliyorsunuzdur gerçi. eşiniz ve siz preferik kanda kromozom analizi yaptırdınız mı? Benim eşimde 47 xyy ve 48 xyy mozaiklik var biz pgt denedik aslında eşimin sorunu yaşamla bağdaşan anomali. ama dr dedi ki bu anomali bile diğer kromozom bozukluğuna meyli artırıyor... Nitekim 4 embriyomdan 1 i downdu birinde her sorun vardı. 2 sağlıklıydı. ama transfer günü gelişimi durdu ve transfer olamadı. 2 ay sonra doğal kaldım. 10 da 1 down riski vardı. çok korktum tüm gebelikte şükür sorun olmadı. yukarıda da yazmışımdır ilk ayıldığımda bebeğin vücudunu incelemek oldu şükür ettikten sonra... belki sende ya da eşinde genetik sorun vardır. okmeydanı memeorialde cumhur bey var genetikçi. ilk öğrendiğimde ona mail attım . bir hafta sonra aradı beni. mükemmel bir insandır bence mail atın bir konuşun derim ben naçizane tavsiyem...

canım benim de 9 yaşında oğlum var bir melek oğlum şimdi de 3. oğlum var. inşallah sağlıklıdır. çok sevindim kist geçmiş...

Canım duygularını öyle içten ifade etmişsin ki. kalbim sızladı acını yüreğimde hissettim. Anne için o kadar zor ki. Ben de meleğimi 25 haftalık kaybettim rahim ağzı yetmezliğinden. Senin durumun çok daha zor. Sürekli vicdan muhasebesi yapıyorsun. Canım sen bunun farkındasın inşallah Allah affedecektir o merhamet edendir sana da dualarımda yer vereceğim arkadaşım... Lütfen üzülmemeye çalış.

gerçekten çok üzüldüm zaten bende her iki durumuda göz önündebulundurmaya çalışıyorum ne kadar iyi düşünmek istesemde içimde hep bir şüphe var ve buda doğum yapana kadar sürecek

canım ataşehir ve şişli memeorial kanda bakıyor istersen baktır beklemek de çok zor. İnşallah sorun yoktur... ben rahatlamak için tefriciye okumuştum kendim. yasin okumuştum. ...

Benimle aynı şeyler yaşayan birine o kadar ihtiyacım vardı ki. Siz çıktınız karşıma. Sizin doktorunuz sonrası için ne dedi. Neler var aklınızda. Bedenen toparlanabildiniz mi? Bir sakıncası yoksa paylaşırmısınız.

ben adana ceyhanda oturuyorum o yüzden burda öyle fazla imkanımda yok malesef

Kizlar ben ilk defa yaziyorum benim yaş 28 saglikli bi oglum var geçen gün profa gittm ayrintili bakti bana bebegin bagirsaklarnda orta şiddette parlaklk var dedi çok üzüldm istersn amniyo yap dedi ama ben istemedim çunku 2li testim guzel cikmişti ense kalnligi burun kemigi gelisimi herseyi tamdi bi de kanamam olmustu belki bebek kan yutmuş bagirsak parlaklgi o yuzden de olabilr dedi tek tesellim 20. Haftada bidaha gitcem ne dersinz inş bi sorun yok bu durumu yaşayn var mi cvp lütfenn

Allah'ım sizlere sabır versin. biz ne desek de galiba siz birbirinizi en iyi anlayanlarsınız.
ama umudunuzu yitirmeyin, güzel günler sizinle, bizimle, bebişlerimizle olsun.

Herkese merhaba
3 hafta önce Amniyosentez yaptırdım bugün nihayet sonuçları aldık..
Çok şükür kızım gayet sağlıklı sonuçlar süper çıktıııııııııııııııııııı haberi aldığımda şok gerilim sevinç hepsi birden önce bir güzel ağladım kendime geldim.
Nihayet artık bizde hazırlıklara başlayacağız.
Yüreğinde bebek özlemi olan herkesin ,sağlıkla bebeğine kavuşmasını nasip etsin tanrım :)
Herkese sevgiler

Canim ne sorun vardi da amniyosentz istendi.bu ara ben de sıkıntılym.bu arada gözünaydin

arkadaşlar bugün doktora gittim bebeğimin başındaki kist kaybolmuş bu benim için bir umut ışığı oldu artık bundan sonrasıda allaha kalmış

Çok sevindim nazkız, bu çok güzel bir haber.. Eğer amniyosentez yaptırmayacaksan artık kötü senaryoları aklına getirme. Çünkü cevabını şu an veremeyeceğin bu sorular seni yıpratır. İnanıyorum her şey yolunda, sen de hamileliğinin tadını çıkar. Sevgiler..

Siz böylesine bir acıyı yaşarken sizi eleştirenler varsa cidden, acımasızlık yapıyorlar..Kimse kimsenin yerinde değil, herkes kendi kaderini yaşıyor. Spermle yumurtanın buluştuğu kromozomların içi içi geçtiği o bir kaç dakikada bir kromozom çifti kırıldıysa ve 2 yerine 3 olduysa bu sadece kader.. önüne geçilemez, engellenemez.. ama bu iki kere olacak değil. bence olmaz.. az rastlanan bu durum aynı kişiyi iki kere bulmaz diye düşünüyorum... o yüzden sizin için diliyorum ki kendinizi hazır hissettiğiniz zaman bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın..Başka insanlara ve onların yorumlarına kulak tıkayın nolur.. başına gelmeyen bilemez. haa başına gelip de aksi yönde karar veren de vardır, çok saygı duyarım ama onlar bile sizin kararınızla ilgili yorum yapmamalı bence..Allah sabır versin, kendinize iyi bakın lütfen..

Bağırsakta parlaklık tek başına çok önemli değil diye biliyorum. İleriki haftalarda geçmiş olacaktır büyük ihtimalle.. Çoğu zaman dönemsel oluyor sanırım.. İyi haberler alman dileğiyle..

Çok çok güzel haber huli, senden haber bekliyorduk. Çok sevindim, gözün aydın, gözünüz aydın:)))

Terminasyon yapılalı daha 20 gün oldu. Anlayacağınız daha çok yeni. Aslında doktora ben sormak istedim ama daha sonra konuşalım dedi. Sanırım bizim için biraz zaman geçmesini istiyor. Zaten yanlış bilmiyorsam 4-5 ay kadar da hamilelik önermiyorlar.Bizde biraz zaman geçsin tekrardan görüşmeye gideceğiz. Sizin bir tane çocuğunuz vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam, bizim için ilk olması çok kötü oldu ama napalım artık yapacak birşey yok.

Canim ne sorun vardi da amniyosentz istendi.bu ara ben de sıkıntılym.bu arada gözünaydin

Saol canım :) Bizde görüntülemede sorun yoktu fakat kan testinde 1/70 çıktı benim aşım 39 bu nedenle riskli gruba dahil olduk tabi. Başta çok korktum ama ne yapalım bu korkuyla yaşanmazdı. Bu durumlar çok riske atılacak işler değil. Sende durum nedir?

Seçilce canım teşekkür ederim.
Arkadalar çok zor süreçler allah kimseye yaşatmasın tüm gece dua ettim,zor durumda bırakmasın yaradan hiçkimseyi.
Sevgiler

benimde 1.50 risk çıktı 33 yaşındayım ama ben cesaret edipte amiyosentez yaptıramadım ne güzel sen in içinrahatlamış senin adına sevindim canım

hastanenizdeki genetikçi sanırım bebeğin genetiğini söyledi peki eşinizin ve sizin preferik kanda kromozom analizini yaptı mı? Tesadüf olsa da bence siz bu testi yaptırın hem pahalı testte değil. Sonraki hmilelik için içiniz rahat eder...

Dualarımda olacaksınız ... Allah size ve diğer arkadaşlara sağlıklı hayırlı evlatlar versin...

Evet yapacak bişey yok. Benim kafam biraz diğer yazdıklarınıza takıldı. Bana verilen ilk bilgide mozaik trizomiden bahsedildi. Sonrasında gönderilen kağıtta trizomi 21 yazıyordu. Tabi ozaman soramadım. Dilim tutulmuştu. Ruh gibi dolaşıyordum. 20 gün kadar sonra telefonla aradım CVS yapan doktoru. Sekreteriyle konuşabildim ogün. Genetik test falan yaptırmam gerekiyo mu diye, tekrar yaşarmıyım aynı şeyleri diye. Ertesi gün yine sekreteri döndü bana. Herhangi birşey yok, hamile kaldığınızda testlerinizi ihmal etmeyin, 11 haftalıkken görüşelim demiş. Mozaiklikle ilgili bişey yazmıyodu o raporda, bana verecekleri başka rapor falan da yokmuş zaten.

Slm. Sizin diğer yorumlarınızı gördüm de. Arda beyden bahsetmişsiniz. Femical deki Arda bey galiba.

Anladım. Benim de cvs i yapan doktorum.

Çok korkularım vardı . Ama gerçekten işinde uzman bir doktor. CVS işlemini çok kolay ağrısız bir defada yapıverdi.

Ayrıca belirtmek isterim ki; sizi takip etmeye başladım:)) Sizin gibi pozitif insanlar çok ihtiyacım var..

Ortak bir noktamız daha çıktı birer çocuğumuz aynı yaşta:))
Evet Arda bey bizim için çok önemli bir insan güzel de bir dostluk kurduk. ben hataydan gittim sırf kendisi için aylarca istanbulda kaldım.
sağ olsun twitterde doğum haberimizi paylaşmış... mutlu etti bizi.

ben de diğer arkadaşa yazdım sizi alıntılamadım diye kızdım sonra kendime...
inşallah her şey gönlünce olur... gerçekten zor sınavlardan geçtik. allah bir daha evlatla imtihan etmesin...
sanırım yaşlarımız da yakın 36 oldum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…