Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

ben de 20 haftalık hamileyim ense ölçümü, ikili test normal çıktı ama üçlü test 1/70 çıktı ne olursa olsun bebeğimi aldırmak istemiyorum ama artık bebeğimle ilgili hayal de kuramıyorum. iyi düşünmeye çalışıyorum ama dün bir yerde yılda binden fazla down sendromlu bebek doğduğunu okudum.bu oran çok fazla. şimdi içim içimi yiyor. doktor amniyosentez için geç dedi farklı bir yöntem daha varmış ama istanbulda yaptırabilirsiniz dedi. kafam çok karışık. her şey allahtan ama bir taraftan da doğruları öğrenip ona göre kendimi hazırlamak istiyorum. offfff dua edin ne olur sağlıklı olsun meleklerimiz

benimde 1.50 çıktı bende amniyosenyez yaptıramadım ama bu testlerede pek güvenmiyorlar oyüzden bende içimi rahat tutmaya çalışıyorum

CNM sen içine ferah tut bende amniyosentez yaptırdım çok şükür temiz çıktı hamilelik zaten zor bir süreç birde böyle zorunlar çıktı mı tamamıyla zorlaşıyor detaylı ultrasona girdfin mi,?

CNM sen içine ferah tut bende amniyosentez yaptırdım çok şükür temiz çıktı hamilelik zaten zor bir süreç birde böyle zorunlar çıktı mı tamamıyla zorlaşıyor detaylı ultrasona girdfin mi,?

evet girdim detaylı ultrasonda da sorun yok ama geç olmadıysa eğer amniyosentez yaptrmaya karar verdim galiba bu akşam . sorun yoksa hamileliğin tadını çıkarmak varsa da doğuma kadar psikolojik olarak kendimi hazırlamak için. bu ikinci gebeliğim. ilkinde de boş gebelik yüzünden kürtaj olmak zorunda kaldım inşallah bu sefer allahım sağlıklı bir şekilde bize bağışlar bebeğimizi

Yardımcı olurmusuuz ( kafam çok karışık 15haftalik hamileyim. Herşey yolunda rahat hamilelik geçiriyorum şükür. 13 haftalik hamile iken ikili test istedi dr ve yaptırdık aynı gün ense kalınlığı da ölçüldü.ense kalınlığı 1.82mm baş popo uzunluğu 59.23mm çıktı ve herşey normal dedi.fakat üçlü ve dörtlü test istemedi bazı drlar yapiyo acaba neden istemedi gerçekten sonuçlar çok iyi olduğundan mi sizce ben yinede yaptirmalimiyim üçlü testi ayın 8ine randevum var ama ozaman kadar panikliyorm sizce dr a guvenmelimiyim sizde ikili testi şüpheli riskli gördüğü icin mi üçlüyü istedi lütfen yardımcı olun vip bekliyorm

benim ikili normalken doktorum üçlü istedi üçlü sonucu pozitif çıktı. o günden beri hamileliğim burnumdan geldi. keşke hiç yaptırmasaydım. şimdi sürekli ağlayarak hem kendime hem bebeğime zarar veriyorum. dün aile hekimliğindeki hemşirem söyledi burada tüm testleri normal çıkan biri down send.lu bebek dünyaya getirdi, senin gibi durumu şüpheli bulunan biri de sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi dedi. her şey allahtan ama biz kurcalayıp duruyoruz işte. ben hiç kafanı karıştırma derim

Çok sağolun cevap icin.insanın hamileyken bunları duymaya ihtiyacı oluyor galiba destek istiyo bende yaptırmak istememin sebebi sorun çıktığında anne karnında iken tedavisi varsa onu kacirmamakti ama öğrendim ki yokmuş rabbim hakkımızda hayırlısı versin sağlıkla kavusalim bebeklerimize tekrar tesekkurler....

arkadaşlar bir şey sorucam ben pazartesi amniyosenteze karar vermiştim ama eşim ya bebeğimiz sağlıklıysa ve amniyosentez sırasında bir şey olursa diyor. off ne yapacağımı bilemiyorum. amniyosentez sonrası bebeğini kaybeden var mı çevrenizde?

bana amniyo yapan doktor ikiyüzde bir bebek kaybı riski var bunu göze alarak yaptır demişti. ödüm kopmuştu benim de oğluma bişey olcak diye çok dua ettim sonrasında çok da dikkat ettim bir sorun yaşamadım çok şükür.
amniyo yapan doktorun da çok deneyimli olması gerekiyor. uzman ellerde risk daha da azalıyormuş çünkü

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

benimde üçlü test 1/142 çıkmıştı zor bir süreçten sonra tıp fakültesi hastanesinde amniyosentez yaptırmaya karar verdim amniyosentezin nerde yapıldığı doktorun deneyimi çok önemli ilk 2 gün ağrı olabiliyo özellikle ilk gün çok su içmeye çalıştım 3 günde kendini toparlıyorsun Allaha şükür sonucum temiz çıktı Allah isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin

ben müsadenizle şahsi fikrimi açıklamak istiyorum.amnisiyontez bildğim kadarıyla bebekte hastalık olup olmadğını anlamak için yapılıyor eğer bebeğinizi aldırmayı düşünmüyrsanz neden bu test yapılıyor ki yada amniyosentez yapılınca bebekteki sorun cözülüyr mu ben bu tarafından bakmayı deneyebilrdim diye düşünüyrum.eğer maksadımı aşan bi cümle kullandıysam özür dilerim.ben sadce ikili testimi yaptırdım eğer üçlü tarama testinde illa yaptıracaksın derse doktorum ben doktorumu değiştiricem.

kızlar benim bildiğim değerler ülkemize göre değil avrupa standartlarında olduğu için sonuçlar ister istemez farklı çıkıyor biraz ve genelde riskten söz ediliyo annelere benim teyzemede down sendromu olabilir dendi tekrar testler amniyo sentez yapıldı sonuçlar şimdi temiz ama şahsen ben o bebeği her türlü kabul edeceğim için öyle bir şey yapmayı düşünmezdim ......

ben de aldırmayı düşünmediğim için baştan karşı çıktım doktora ama insan ister istemez kafasına takıyor ve ben 4 ay bu stresi yaşamanın bebeğime daha fazla zarar vereceğini düşünüp dün amniyosentez yaptırdım. şu an her şey yolunda cuma sonuçlar belli olacakmış. inşallah sağlığı yerindedir oğlumuzun. bir daha hamile kalırsam bu testlerin hiçbirini yaptırmayı düşünmüyorum.

Benimde üçlü testimde 1/258 risk çıkmıştı. Amniyosentez yaptırmıştım ve sonuçları temiz çıktı çok şükür. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bekleyen arkadaşlarda iyi sonuçlar alır inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…