Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

kızlar bende amniyosentez yerine anne kanından fetal karyotipleme yaptırmayı düşünüyorum
eger yaptıran varsa bana cevap verirseniz sevinirim isterseniz açtıgım konudan yada özelden

Herkese merhaba,
Ben de geçenlerde üçlü test yaptırdım. Trizomi 21 için ilk sonuçta 1:60 çıktı. İkinci defa tekrar edilmesini istedim ve ısrarcı oldum. Doktorum tekrarı pek istemedi. Kararlı olduğumu görünce örnekler dışarıdan bir laboratuvara gönderildi. Bu sefer 1:195 çıktı. İki gün sonra bu kadar değişmesi dikkatimi çekti. Bu konuda eşimle birlikte çok ayrıntılı araştırma yaptık. Sonuçta üçlü testin güvenilirliğinin düşük olduğunu, sadece istatistiksel veriler içerdiğini, bu verilerin güncellenmesi ile ilgili hiçbir bilgi olmadığını, herkesin farklı programlar kullandığını, 30 yaş üzerindeki birçok kişide riskli çıktığını veya çıkarıldığını öğrendik. Daha ilginci aşağıda vereceğim linkteki programa kendi değerlerimizi girdiğimizde 1:60 olan oranın 1:130 çıktığını 1:195 olan oranın ise 1:409 olduğunu gördük. Doktorlar riskli değerden hemen sonra ayrıntılı ultrason veya amniyosentez öneriyorlar. Bunlar ekstra maliyet demek. Amniyosentezde düşük oranının 1:200 olduğu varsayılırsa benim 1:409 olan değerimden daha yüksek bir oran çıkıyor. Hiç gerek yokken daha yüksek bir riski göze almam gerekiyor. Bu konuda ön yargılı olmak istemiyorum ama kesinlikle güvenmediğiniz yerlerde bu testleri yaptırmayın. Bu istatistik programlarının güncelliğinin de mutlaka kontrol edilmesi, riskli çıkan değerler veya laboratuvarların mutlaka takip edilmesi gerekiyor. Ben bu tahlilleri yapan iki laboratuvarı da şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu testlerin çok kontrolsüzce yapıldığını ve bu konuda da Sağlık Bakanlığının çok sıkı takip etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Program için: Antenatal Screening Software-Trisomy Risk Calculator

Tüm yazdıklarım ön yargısız ve yardımcı olmak amacıyladır. Gönlünüzü ferah tutun. Sevgi ve saygılarımla

Son düzenleme:
Canım yüreğini ferah tut hiç belli olmaz sen yapman gerekeni yap gerisini yaradana bırak dualarım seninle ..
teşekkür ederim desteğin için arkadaşım destekleri görmek insanı yanlızlıktan kurtarıyo. hayırlısı dualarınızı eksik etmeyin

bende tekrarlamak istedim dediğin gibi doktorum sıcak bakmadı şimdi istanbulda bir hoca bulduk bakalım randevu alabilirsem rıza hoca onunla amniyosentez olacak olmazsa amniyosentez yerine yeni yapılmaya başlanan prena test yaptırmayı düşünüyorum.

mrb arkadaşlar ne zamandır sizi takip ediyorum bende geçen hafta 2 li testimin sonucunu aldım ve 1:50 çıktı riskimiz ve 26 yaşındayım biranda panik olduk..arkadaşlar prena test yaptırmayı düşünüyoruz.benim size asıl sormak istediğim 2 li testi kötü çıkıp 3 lü testi iyi çıkan ve mutlu bi şekilde hamileliğe devam eden var mı..doktor bana amniosentez önerdi ama ben prena test düşündüğüm için onu yaptırmicaz..ama ister istemez insan moral bozukluğu yaşıyo..bana bi yardımcı olursanız sevinirim..herkese sağlıklı bebekler mutlu hamilelikler diliyorum.

benımde ıkılım rısklı cıkmştı doktorum fakulteye sevk ettı cok cıddı dedı okadar cok korktumkı anlatamam. ama fakultedekı doktorum panık yapma testler kesın var dıye bır sonuç vermez önce üçlü ve dörtlü test yapalım ona göre amniyosentez yaparız dedı. dörtlü testimde bir sorun cıkmadı hemde sonuçlar cok guzeldı. amnıyosenteze gerek yok dedı doktor. ve ben suan mutlu bır sekılde hamılelıgımı yasıyorum.

öncelikle bana cevap yazdığın ve içimi bi nebzede olsa rahatlattığın için çok ama çok teşekkür ederim.senin risk oranında benimki kadar yüksek miydi???umarım bizde bundan sonraki tüm test sonuçlarımızı güzel alırız da içimiz rahatlar...

ayşegül ilk önce bu testleri kötü çıkanların yanllızca %1 i gerçekten riskli çıkıyo. ayrıca prena test ile ilgili bilgi topladın mı güvenirliliği amniyosentez kadar güvenli değil ve türkiyede labrotuarı yok almanyaya gidiyo doğal olarak kanların oraya ulaşıncaya kadr boulma riski yok muymuş bence bir perinatologa görün ilk önce. ben randevu alamıyorum şu an istediğim doktordan alırsam ilk iş onunla görüşmek olacak inş en kısa zamanda alırım randevumu.

cnm çok araştırdık öyle bozulma falan yok.ve çok güvenli bi testmiş.% 99 kesin sonuç veriyormuş..biogen die bi site var orayla görüştüm ayrıntılı bilgiyi aldım.hastaneye gerekli tüpleri gönderdiler zaten hastane de biogenle anlaşma yapıomuş.haftaya salı kan vericem inşallah 15 gün içinde de sonuçlanıyor...umarım temiz sonuçlar alırız hepimizzz..sende de mi aynı sorun var.benimki biraz fazla risk çıktı..içimizin rahat etmesi iiçin bu testi yaptırmam lazım..

evet 1/107 çıktı benim trisomi 21 riskim. salı günü bende cerrahpaşaya gidicem inş. riza madazlı ile görüşmek için. artık onun önerileri doğrultusunda ya amniyosentez yada prena test olacak.
inş temiz çıkar hepimizin sonucu dualarını eksik etme arkadaşım.

arkadaşlar ense kalınlığı normalse ve burnu oluşmuşsa sakın korkmayın diyolar.asıl önemli olan oymuş.o yüzden içimiz rahat olsun.inşallah çok güzel sonuçlar alıcaz...dua edelim bol bol ve yaptığınız şeylerden benide haberdar ederseniz çok sevinirim bende sizi bilgilendiricem herşeyden....Allahın izniyle herşey çok güzel olacak :)

ben ayrıntılı ultrason ve gerekirse amniyosentez için rıza madazlıdan salı gününe randevu aldım. inş bakalım herşey yolunda olur bilgileri buradan paylaşırım.

Ben her iki gebeliğimde de amniyosentez oldum. Laboratuvarı şikayet etmeniz size birşey kazandırmaz çünkü zaten laboratuvarlar sonuç kağıdın altına bunların sadece istatistiksel olduğunu sorumluluk almadıklarını yazıyorlar. Anne yaşının yanında bebeğin kafa çapına göre yapılan ölçümler de çok önemli bu testlerde ama sonuç 1/100000 bile çıksa bu bile bir risktir. Bu tarama testleri yaptırmayı düşünüyorsak olası bir sonuçta amniyosentez yaptırailmeyi de göze almak gerekiyor. Sonuç 1/250 altında ise amiyo öneriyorlar ama 1/250 üzeRi sonucu olup downlı sendromu doğum yapan onlarca anne var. Ben bu konuda o kadar çok şey okudum ki hatim ettim desem yeridir. İngilterede aynı anne adayı için 10 ayrı doktorun ölçümleriyle aynı laboratuvarda 10 ayrı tarama testi sonuncuya karşılaşmışlar. Yani pozitif çıkmış bir sonucu başka laboratuvarlarda yinelemek anneni kafasını kaıştırmaktan öteye gidemiyor. Benim ilk gebeliğimde 1/40, ikincide 1/24 çıkmıştı sonuçlarım ve kafamın rahatlaması için amniyosentez yaptırmam kaçınılmazdı. Çok şükür sonuçlar temiz çıktı. İkii test sonuçlarım iyiydi ama üçlü ve dörtlü kötü çıkmıştı. Amniyosentez güvenli ellerde yapılırsa düşük riski hemen hemen yok gibi. Ben her iki amniyoyu da çapada perinatoloji uzmanı profesöre yaptırdım.

bu testlerin hiç bir garantisi ve kesinliği yok. Yavrularımız rabbimden bize verilen emanet. Ben 2 yıl önce doğum yaptım ne 2 li test ne 3 lü nede 4 lü testi yaptırmadım.Kimseye de yaptırmasını önermiyorum.Çıkan sonuçlarla insanlar ya hayata küsüyorlar belkide bebeklerine kıyıyorlar . 2005 senesinde ablamın 2. çocuğu için gittiği her doktor % 90 bu çoçuk down sendromlu doğacak aldır diye baskı yaptılar. Nasıl bir 9 ay geçirdiğini varın siz düşünün ben teyzesi olarak çöktüm. Birde ablamın yaşadıklarını düşünün.Ama bir kere bile aldırmayı düşünmedi. "beyni dışarda doğan çoçuklar var onlar doğduktan yarım saat sonra ölüyorlar öyle bile olsa onun yarım saatlik yaşama hakkını elinden ben alamam rabbim öyle uygun görmüş" dedi. Bunları gözyaşları içinde söyledi 9 ay boyunca hep dua ettik onun için umreye gittiler dua ettiler. Tüm doktorların aldır diye yaptıkları baskılara kulaklarını tıkadı. 2005 eylül 15 te nurtopu gibi sapasağlam bir erkek çoçuğu dünyaya getirdi. şimdi 7 buçuk yaşında zeki mi zeki sapasağlam 2 dk yerinde durmayan yaramaz bir fırlama oldu :)Buarada ablamda 1 ay önce 3. çoçuğunu kucağına aldı.Hepsi sapasağlam sağlıklı sıhhatli çok şükür. Tüm bunları yazarken aradan bu kadar zaman geçmişken bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Bende 2011 temmuzda doğum yaptım ve ablamın yaşadıklarını yaşamamak için bu testleri yaptırmadım. Hiç bi arkadaşımada yaptırmalrını önermedim. Tüm bunları okuduktan sonra genede yaptırıp yaptırmamak size kalmış.

ben ayrıntılı ultrason ve gerekirse amniyosentez için rıza madazlıdan salı gününe randevu aldım. inş bakalım herşey yolunda olur bilgileri buradan paylaşırım.

hidroje naptın cnm salı günü doktora gitcektin ne dedi doktor bizi de bilgilendirir misin..çok merak ediyorum.buara bende prena testi yaptırdım 3 haftaya belli olcak.biraz maaliyetli oldu ama yapacak bir şey yok..hayırlısıyla güzel haberler alırız inşallah.dua edelim arkadaşlar..

arkadaşım bende salı günü dediğim gibi yaptırdım amniyosentez. korktuğum gibi geçmedi bende 3 hafta kadar bekliycem sonuçları mail atacaklar. tekrar istanbula gitmeme gerek kalmayacak inş burada uzman bir doktora yorumlatırım sonuçları artık. hep dua ediyorum inş herşey yolunda gider sorunsuz bir şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız.

Günaydın herkese.kızlar ben bu sayfayı baştan okumaya başladım güzel sonuçlar alanlar olmuş bi nebze rahatlamaya çalışıyorum. Şöyleki 16 haftalık hamileyim doktorum 2 li testi gerek görmedi ve 3 lü 4 lü test için kan verdim pazartesi.perşembe ara dediler aradım ve sonuç çıktı doktorunla görüş dediler.apar topar gittim doktorum demezmi down sendromu riskin 1:24 amniyosentez yaptırman lazım dedi.ultrasyona aldı burun kemiği iyi kol bacaklar kısa deyil kafa yapısı iyi ancak akdeniz üniversitesine git ve yaptır emin olalim dedi.iki gündür öldüm öldum dirildim salı gününe randevu aldık antalya tıp fakültesinden.:2: yaptıranlar söylesin lütfen sıvıyı almadan ayrıntılida bakıp öylemi karar veriyorlar sıvıyı alcaz yada gerek yok diye.yada bu sonuca göre direkmi sıvı alıyolar? Dua edin benim için çok üzgünüz kızlar

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. inş hiç bir problem çıkmaz. ayrıca ikili testin güvenirliği daha yüksekken neden istememiş acaba doktorun. üçlü testte yanılma oranı daha fazla. amniyosentez öncesi ayrıntılı ultrasona girsende değişen bir şey olmayacak. çünkü ayrıntılı ultrasonda garanti bir sonuç yok ve 16 hafta çok erken ben 19 haftada gitmeme rağmen cerrahpaşa gerek görmedi çok küçük diye. direkt amniyosenteze aldılar. senin yapman gereken perinatoloji uzmanı bulman gidip ünv ye kendini teslm etme bu işte iyi olan bir uzman bul. ve emin ol korktugun kadar riskli bir durum değil gözünü hiç korkutma. ultrasonda yer tespit edilip sıvı çekilmesi işlemi toplam 3 dk sürüyo. amniyosentez sonrası sonuç için beklemek çok zor aslında yaklaşık 20 gün sonra geliyo sonuç. tekrar geçmiş olsun sağlıklı haberler alırsın umarım.

Çok sağol canım ama kafaya takmamak elimde deyil.iki gündür internette bu konyla ilgili tüm yazıları okudum

Çok sağol canım ama kafaya takmamak elimde deyil.iki gündür internette bu konyla ilgili tüm yazıları okudum

ferdacım sıkma canını Allah ın izniyle hiçbirşey olmicak..hepimiz temiz sonuçlar alıcaz inşallah.sen içini ferah tut..bu testleri çıkartmaz olsaydılar keşke..yaptıran pişman yaptırmayan bin pişman..yani hamile kaldığımızdan beri bi rahatlayamadık.inşallah hepimiz bi Ohhhh diyecez arkadaşlar :) hepimizin sağlıklı bebekleri olur inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…