- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.761
Arkadaşlar merhaba bende sizler gibi zor bir sürece girdim.15 haftalık ikiz hamileyim.İki hafta önce ense kalınlıklarına bakıldı bebeklerimden birinin 2.55 mm çıktı normalin biraz üstü çok endişelenme dedi Dr. diğeri normaldi.ikiz gebelikte güvenilir sonuç vermesede ikili test yaptı drum .test sonucu risk çıkmadı.test sonucunu aldığım gün bir daha baktı NT yi 3.16 mm ölçtü. Ben sonra 3 Prof a gittim. Onlarda ense kalınlığı var dedi 2si ölçerken 14+1deydi. Dünkü hoca bebeğin biri 14+4 diğeri 15+1 görünüyor şuan ölçülmesi doğru değil zaten dedi.3 profta ayrıntılı incelediler bebekleri. Görünüş olarak hiç bir anomali görmediler. Ama kesin sonuç için amniyosentez yapılır Buda senin tercihin dediler. Risklerle gözüm korktu bu bebeklere çok zor sahip oldum.sizce yaptırmalımıyım.Sonuç olumsuz çıksa bile ne yapabilecem elim kolum bağlı.çünkü ikizler birine yapılacak müdahale diğerinide riske atıyo. Eğer sorun çıkarsa o bebeğin kalbini durdurup gebeliğe öyle devam edeceksin bununda devam edeceğinin garantisi yok üçümüzünde hayatı riske giriyor yani böyle sonuçta.eşimde bende böyle bişe yaptırmayı düşünmüyoruz.rabbime dua ediyoruz.lütfen sizde dua edin bizim için. Ama kesin sonuç alıp her ihtimale hazırlamak için A/S yaptırmalımıyım gerçekten riski çok mu? Bana yardımcı olun lütfen!
Benim riskim 1.50 yaşımda 33 amniyosentezden biraz çekindim açıkçası hem bebeğime zarar vermekten korktum hemde sonuç ne çıkarsa çıksın her türlü kabul ettik o yüzden gerek görmedik ama şimdide içim içimi yiyor acaba kızım iyimi diye beklemek gerçekten çok zor
Arkadaşlar 16.gün a.s. sonucum belli oldu herşey normal çıktı şükürler olsun. sizinde iyi haberlerinizi almak dileğiyle arkadaşlar sayfadan takip edeceğim :)))))))))))
gözünaydın arkadaşım.rabbim bizlerede gösterirmiki o günleri.bizim içinde dua et,allahım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.ve anneli babalı huzurlu büyütmeyi
Arkadaşlar 16.gün a.s. sonucum belli oldu herşey normal çıktı şükürler olsun. sizinde iyi haberlerinizi almak dileğiyle arkadaşlar sayfadan takip edeceğim :)))))))))))
ferda senin dörtlü riskli çıkmış . üçlü sonucun nasıldı. ben üçlüyü tekrarladım dörtlüyü yapmadı doktor. hatta üçlüyü tekrarlama dedi büyük ihtimallle farklı sonuç çıkacak dedi.
zaten doğumuna az kalmış arkadaşım ama işte hep içinde şüphe ile bu güzel zamanları geçirmişsin inşalah bebeğin sağsalim doğar bizde ne olsa kabulüz dedik ama yinede herşeye hazırlıklı olmak adına yaptırdık. sana hayırlı doğumlar sağlıklı sıhhatli bir bebek nasip etsin Allah'ım.
anladım canım bizim bir arkadaş 37 yaşındaydı ve ikizleri vardı onunda riski çıktı işte bu dediğim doktora gitti a.s yaptırdı hiçbişey olmadı o yüzden söyledim :) onun ikizleride sağlıklı çıktı şimdi ilkokula gidiyorlar.Gözün aydın canım senin adına çok sevindim.bize duanı eksik etme.ist. Değilim yaptıracak olsam yapacak peritenolog çok deneyimli bir Prof..ama hala bi karar vermiş değilim.en zoruda bu zaten.A/s yaptırıp sonucu öğrenmek istiyorum ama bebeklerime bir zarar gelmesinden de korkuyorum.
çok mutlu oldum darısı tüm bekleyenlerin başına
merhaba kızlar 12 haftalık ikizlere hamileyim dün ense kalınlığı ölçüldü ve 3.5 çıktı dr amniyosentez dedi ama ben kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum 8 yıllık bir mücadelenin ardında 5. tüp bebek denemem de hamile kalım şimdi ense kalınlığı 3.5 çıkıpta sonra sağlıklı doğum yapanlar yada bu ölçü sü düşen varmı lütfen yardımcı olun küçücük bir umut bile beni mutlu eder.....
merhaba canım inşallah herşey yoluna girer ve bebeğin sağlıkla doğar peki 1 hafta sonra ölçüm yapıldığında kaç çıktıMerhaba canım bende senin durumundayım şuan. Bende 15 haftalık ikiz gebeyim.13 haftalıkken bebeğimin birinin ense kalınlığı 2.55 mm ölçüldü.bir hafta sonra arttı amniyosentez önerildi ama kararsızım bende.2 haftadır aklımdan çıkaramıyorum.çevreden duyuyorum sorun çıkmayanı ama sorun olanda var.çok zor bir durum. Kesin öğrenmek için A/S sende biliyorsun ama bizim için çok zor bir karar.Allah yardımcımız olsun inşallah bebeklerimizi sağlıkla kucaklarız. Şu mübarek günde dualarıma senide alcam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?