- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.741
canım merhaba.ben yeni üyeyim.sıkıntılarımı topikte paylaştım.senin test için verdiğin adrese girdim.ordaki ue3 hcg yazan yerlere benim taramada çıkan değerlerimi yazacam? mom papp a vede onun altındakiler ne demek anlamadım yardımcı olurmusun?Herkese merhaba,
Ben de geçenlerde üçlü test yaptırdım. Trizomi 21 için ilk sonuçta 1:60 çıktı. İkinci defa tekrar edilmesini istedim ve ısrarcı oldum. Doktorum tekrarı pek istemedi. Kararlı olduğumu görünce örnekler dışarıdan bir laboratuvara gönderildi. Bu sefer 1:195 çıktı. İki gün sonra bu kadar değişmesi dikkatimi çekti. Bu konuda eşimle birlikte çok ayrıntılı araştırma yaptık. Sonuçta üçlü testin güvenilirliğinin düşük olduğunu, sadece istatistiksel veriler içerdiğini, bu verilerin güncellenmesi ile ilgili hiçbir bilgi olmadığını, herkesin farklı programlar kullandığını, 30 yaş üzerindeki birçok kişide riskli çıktığını veya çıkarıldığını öğrendik. Daha ilginci aşağıda vereceğim linkteki programa kendi değerlerimizi girdiğimizde 1:60 olan oranın 1:130 çıktığını 1:195 olan oranın ise 1:409 olduğunu gördük. Doktorlar riskli değerden hemen sonra ayrıntılı ultrason veya amniyosentez öneriyorlar. Bunlar ekstra maliyet demek. Amniyosentezde düşük oranının 1:200 olduğu varsayılırsa benim 1:409 olan değerimden daha yüksek bir oran çıkıyor. Hiç gerek yokken daha yüksek bir riski göze almam gerekiyor. Bu konuda ön yargılı olmak istemiyorum ama kesinlikle güvenmediğiniz yerlerde bu testleri yaptırmayın. Bu istatistik programlarının güncelliğinin de mutlaka kontrol edilmesi, riskli çıkan değerler veya laboratuvarların mutlaka takip edilmesi gerekiyor. Ben bu tahlilleri yapan iki laboratuvarı da şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu testlerin çok kontrolsüzce yapıldığını ve bu konuda da Sağlık Bakanlığının çok sıkı takip etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Program için: Antenatal Screening Software-Trisomy Risk Calculator
Tüm yazdıklarım ön yargısız ve yardımcı olmak amacıyladır. Gönlünüzü ferah tutun. Sevgi ve saygılarımla
meraba arkadaşlar öncelikle allah hepinize kolaylıklar versin bebeklerinizi hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin benim doğumum yaklaştı ve biraz korkularımda artmaya başladı iyi düşünmeye çalışıyorum ama aklımdanda çıkaramıyorum üçlü testimin riskli çıkması kafamı karıştırıyor çok şükür ultrasonda bir problem yok ama yinede işte endişeleniyorum benim durumumda olan herkesin allah yardımcısı olsun allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah buraya güzel haberlerimi yazarım sizdende iyi haberler alırım benim için dua ederseniz sevinirim
deneyimli arkadaşlar yardım lütfen. benim üçlü tarama sonucu 1:21 çıktı. bugün renkli ultrason cihazı olan bir yere gittim doktor hiçbir sorun olmadığını söyledi bana. ama 1:21 oranın riskli olduğunu ve amniyosentez yapmamı önerdi. yapmak istemediğimi söyledim , düşün dedi bana. Ne yapmalıyım arkadaşlar ultrasyonda herhangi bir belirti olmamasına rağmen neden üçlü test bu kadar riskli çıktı. Acaba üçlü teste hata yapılmış olabilirmi tekrar yapmalımıyım bilmiyom. YARDIMMMMMMMMMMM
arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. aynı şekilde üçlü testim riskli çıktı. ilk sorum ikili test yaptırdın mı? ikili testin güvenilirliği daha fazla. üçlü testtinin riskli çıkması bazı annelik hormonlarından kaynaklanabiliyo burada bakman gereken mom değerleri örneğin HCG 1-2 den daha fazla ise risk katlanarak artıyo. ancak bu sağlıksız bebek anlamına gelmiyo zaten bu testlerde riskli çıkan annelerin sadece %1 i gerçek sorunlu bebek sahibi ama işte o 1 bizi bulmayacak diye bişey yok. amniyosentez yaptırmanı tavsiye ederim şu açıdan amniyosentez %99 sonuç verecek sana rotanı belirlemen için bebeğini aldırmayı düşünmesen bile acaba ile bir hamilelik geçmez bu güzel günleri için ferah geçirirsin.deneyimli arkadaşlar yardım lütfen. benim üçlü tarama sonucu 1:21 çıktı. bugün renkli ultrason cihazı olan bir yere gittim doktor hiçbir sorun olmadığını söyledi bana. ama 1:21 oranın riskli olduğunu ve amniyosentez yapmamı önerdi. yapmak istemediğimi söyledim , düşün dedi bana. Ne yapmalıyım arkadaşlar ultrasyonda herhangi bir belirti olmamasına rağmen neden üçlü test bu kadar riskli çıktı. Acaba üçlü teste hata yapılmış olabilirmi tekrar yapmalımıyım bilmiyom. YARDIMMMMMMMMMMM
Canım merhaba.boşuna yardım bekleme burda kimsecikler yok malesefbende bir haftadır yanıp tutuşuyorum.benim down sendromu riskim 4 lü testte 1:24 çıktı doktorum üniversite hastanesine gönderdi.ordada muhakkak amniyo yapmamız lazim dediler ve esim beni ikna etti salı günü yaptırdık.zor bi işlem deyil perinatolog yapiyor zaten ultrasyon esliginde.ama sonuc icin 18 gün sonra arayin dediler şimdi icim icimi yiyor.persembe günü dayanamadım ayrıntılıya girdim doktor bu bebegin bişeyi yok git evine hamileliğinin tadını çıkar dedi.dedm doktor bey bir haftadir ilk kez güzel bisey duydum.kaldiki kadin dogumcularda bisey göremiyorlar fakat 4 lu teste istinaden muhakkak amniyo şart dediler.senin hangi bölüm riskli çıktı ve tüm mom degerleriyle birlikte buraya yazarmısın değerlerini? Fazla üzme kendini rabbim büyük inan bende çok yiprandim bir haftadir
arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. aynı şekilde üçlü testim riskli çıktı. ilk sorum ikili test yaptırdın mı? ikili testin güvenilirliği daha fazla. üçlü testtinin riskli çıkması bazı annelik hormonlarından kaynaklanabiliyo burada bakman gereken mom değerleri örneğin HCG 1-2 den daha fazla ise risk katlanarak artıyo. ancak bu sağlıksız bebek anlamına gelmiyo zaten bu testlerde riskli çıkan annelerin sadece %1 i gerçek sorunlu bebek sahibi ama işte o 1 bizi bulmayacak diye bişey yok. amniyosentez yaptırmanı tavsiye ederim şu açıdan amniyosentez %99 sonuç verecek sana rotanı belirlemen için bebeğini aldırmayı düşünmesen bile acaba ile bir hamilelik geçmez bu güzel günleri için ferah geçirirsin.
amniyosentez zor bir işlem değil iki hafta oldu ben yaptıralı çok korktum ama hiçte öyle değil. elbette amniyosentezle bebeğini kaybeden olabilir ama sağlıklı bir bebeğin düşme olasılığı neredeyse 500 de 1 e kadar inmiş. birde tavsiyem istanbulda isen rıza madazlı var ona git ama maddi imkanın yoksa perinatoloji kliniklerinde yaptır yani özelden ziyade cerrahpaşa çapa gibi fakülteler daha güvenilir geldi bana. bu sürede sonuç beklemek çok daha zor oluyo malesef ama inş hiçbir sıkıntımız çıkmaz.
@ ferda yukarıda genel olarak sorduğun bir soru varsa cevapsız kalmamıştır bu karalama ne anlamadım ancak sen bir kişiden alıntı yapıp ona soru sorarsan benden yada o kişi olmayan başka birinden neden cevap bekliyosun? genel soru sorarsan bilgisi olan cevaplar.
arkadaşım karalamadan kastın ne anlamadım? Burda kimse yok demek,karalamadan ziyade topiğe giren çıkan yok demek nitekim öyle deyil mi? Başka topiklerde bi günde 5 sayfa dolarken burda günlerdir kaç sayfa ilerlemiş? Çok kullanılmaz olmuş.sen yorum yaptın bana allah razı olsun ve bir kişi daha.Yani hepimiz sıkıntılıyız inanın insan uçan kuştan yardım bekliyo. Bu arada benim değerlerimi yazıyorum bilgin varsa bana yardımcı olurmusun?
AFP: 29.4 Mom:0.87
UE3: 0.40 Mom:0.46
Hcg: 61.6. Mom:1.96
Inh-A:382.0 Mom:1.95
kimsecikler yok ile boşuna yardım bekleme aynı anlam taşımıyo sanırım bende o yüzden. giripte cevap vermeyen yok yani şöyle düşün şimdi biz buradayız ama bizim problemimiz olmasa bizde dönüp bakmayız aklımıza bile gelmez o yüzden önemli olan burda aynı sorunda insanlardan bişeyler öğrenmek diye düşünüyorum herneyse yanlış bir anlaşma oldu anladığım kadarıyla.
senin 4lü testin var anladıgım kadarıyla ınh-a hakkında bilgim yok çünkü. diğerlerine gelince ue3 hormonun olması gereğinden düşük mom 1 yada yakın olması ideal. hcg ise daha düşük olmalı eğer ikili test yaptırdıysan orada pappa değeri var ona bir göz at onun normalde yüksek olması gerek düşükse risk grubuna giriyorsun. ama bu hormonlar anne grip oldugunda bile değişebiliyo diye bir yazıda okudum. benim riskim tamamen hcg ile mom 4 benim. seninde muhtemelen ue3 ve hcg den kaynaklanıyo. sonuçları bekliycez inş herşey gönlümüzce olur.
ikili test yaptırmadım üçlü test yaptırdım. çevremdeki kişiler test yapmamı önermediler sonuçların sıkıntılı olduğunu söyledi ama yinede yaptık.
AFP 53.7 mom ise 1.42
uE3 0.43 mom ise 0.46 ve
HCG 90.7 mom ise 2.73 ne anlama geliyor bilmiyorum ama inşallah iyi bir değerdir. Ama tekrar üçlü test yaptırmayı düşünüyorum ve eğer yapılabiliyorsa dörtlü testi de yaptıracam ondan sonra amniyosenteze karar verecem. (17.haftadayım ) Yüce Rabbim hepimize en iyi sonuçları nasip eder inşallah.
Günaydın kızlar, benimde ikili testin sonucu 50/1 çıktı dr amniyosentez dedi çoook üzgünüm uuzun bir süreç olacak buna nasıl dayanacağım bilemiyorum.
benim riskim üçlüde çıktı arkadaşım ikili testimde hiçbir porblem yoktu ama hcg değerim yine yüksekti ikilide pappa değeri güzel oldugu için risk çıkmadı. üçlüde hcg ile beraber bakılan değeriler 1e yakın yani normal olmasına rağmen bu kez hcg momu 4,5 çıkınca risk 50 kat arttı. ben amniyosentez olalı yaklaşık 15 gün oldu az kaldı inş haftaya kadar Rabbimin izniyle güzel haberler alırım. dua ediyorum hep sizde eksik etmeyin arkadaşlar kendi dualarınızın yanında bizide hatırlayın :)Yok malesefben 11 haftalikken muayne için gittiğimde doktorun asistanına sordum ikili test neden istemiyo diye.oda doktor bey 16 haftada 4 lü testi öneriyo hem bebeğin ense kalınlığındada bi sorun yok gerek yok ikiliye dedi.1.6 idi ense kalinlığı.rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.senin riskin kaçtı? İkilidemi yoksa hanginde çıktı risk kaç haftalık oldunuz şu an?
arkadaşım üçlüyü tekrarlasan temiz çıksa aklında kalmayacaksa bu riskk yaptır ama hcg hormonu öyle hemen düşen bir hormon değil riskin daha fazla çıkarsa bu kez daha çook üzülmezmisin. amniyosentez diğer arkadaşları bilmem ama bence çok basit bir operasyon tabikii karar sizin ama bekledikçe insan mahvoluyo ne yaparsan yap bir an önce yap :)ikili test yaptırmadım üçlü test yaptırdım. çevremdeki kişiler test yapmamı önermediler sonuçların sıkıntılı olduğunu söyledi ama yinede yaptık.
AFP 53.7 mom ise 1.42
uE3 0.43 mom ise 0.46 ve
HCG 90.7 mom ise 2.73 ne anlama geliyor bilmiyorum ama inşallah iyi bir değerdir. Ama tekrar üçlü test yaptırmayı düşünüyorum ve eğer yapılabiliyorsa dörtlü testi de yaptıracam ondan sonra amniyosenteze karar verecem. (17.haftadayım ) Yüce Rabbim hepimize en iyi sonuçları nasip eder inşallah.
ikili testlerde risk çıktıgı zaman üçlü önermiyolar evet direk amniyosentez öneriyolar. ben a.s. için beklenmesi gerektiğini okumadım 12-13. haftadan itibaren yapıyolar diye biliyorum. ama tabiki belki daha net sonuç alınacak bir süre vardır bilemiyorum. a.s. yaptırdıkktan sonraki süreç uzun aslında evet beklemek biraz zor. Allah yardımcın olsun.Günaydın kızlar, benimde ikili testin sonucu 50/1 çıktı dr amniyosentez dedi çoook üzgünüm uuzun bir süreç olacak buna nasıl dayanacağım bilemiyorum.
arkadaşım geçmiş olsun bu testlerin güvenirliği çok yüksek değil yani bu durumda bile %90 bebeğin sağlıklıdır. senin yaştan dolayı riskin yüksek çıkmış olabilir doktorun bununla ilgili bişey söylemedi mi. senin ikili testin böyleyse 4 lü test ve ultrason için çok beklemen gerekecek. yani ayrıntılı ultrasonda en net 22. haftada yapılması öneriliyo. geçmiş olsun.aynı durumdayımm....yaşım 35 2. gebeliğim ikili test sonucum.. kombine risk 1:50 ve ikili test 1:50 yaş riski 1:26 trisomy 13\18+NT 1:10000 ÇIKTI..bu bizi çok korkutuyor bebeğim herne olursa kabulum bu yüzden amniyosentez istemiyorummm..bilgilerinize ihtiyacım varrr..bu testler ne kadar güvenliii ...şimdi 4 lü test ve ayrıntılı ultrasyon yapılcak ama çok korkuyorummm
Arkadaşlar merhaba bende sizler gibi zor bir sürece girdim.15 haftalık ikiz hamileyim.İki hafta önce ense kalınlıklarına bakıldı bebeklerimden birinin 2.55 mm çıktı normalin biraz üstü çok endişelenme dedi Dr. diğeri normaldi.ikiz gebelikte güvenilir sonuç vermesede ikili test yaptı drum .test sonucu risk çıkmadı.test sonucunu aldığım gün bir daha baktı NT yi 3.16 mm ölçtü. Ben sonra 3 Prof a gittim. Onlarda ense kalınlığı var dedi 2si ölçerken 14+1deydi. Dünkü hoca bebeğin biri 14+4 diğeri 15+1 görünüyor şuan ölçülmesi doğru değil zaten dedi.3 profta ayrıntılı incelediler bebekleri. Görünüş olarak hiç bir anomali görmediler. Ama kesin sonuç için amniyosentez yapılır Buda senin tercihin dediler. Risklerle gözüm korktu bu bebeklere çok zor sahip oldum.sizce yaptırmalımıyım.Sonuç olumsuz çıksa bile ne yapabilecem elim kolum bağlı.çünkü ikizler birine yapılacak müdahale diğerinide riske atıyo. Eğer sorun çıkarsa o bebeğin kalbini durdurup gebeliğe öyle devam edeceksin bununda devam edeceğinin garantisi yok üçümüzünde hayatı riske giriyor yani böyle sonuçta.eşimde bende böyle bişe yaptırmayı düşünmüyoruz.rabbime dua ediyoruz.lütfen sizde dua edin bizim için. Ama kesin sonuç alıp her ihtimale hazırlamak için A/S yaptırmalımıyım gerçekten riski çok mu? Bana yardımcı olun lütfen!
Geçmiş olsun.canım benim hepimizin riskli çıktı inan bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum allah yardımcımız olsun.kaç haftaliksın şu an? İkiliyi yaptırdığına göre daha erken dönemdesin heralde. Amniyo 16 haftadan önce yapılmaz belki üçlüde herşey normal çıkar ve gerek kalmaz.
riskin kaçtı nazkız ve amniyosentezi neden düşünmedin?
umarım duaların kabul olur inş hepimiz bebeğimizi sağlıklı sıhhatli bir problem olmadan kucağımıza alırız inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?