- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.841
Merhaba arkadaşlar bugün amniyosentez oldum.şimdi dinleniyorum.işlem kısa sürdü biraz acıdı ama sıvı kanlı bulanık geldi kanama geçirmiştim ikinci ayımda ondandır eski kan dedi doktor. İnşallah sonucu etkilemez.3 hafta sonra çıkarmış.15 gün sonra arayıp üreme olup olmadığını sorcakmışız.Allahım inşallah iyi sonuçlar almayı nasip etsin.çok korkuyorum...ALLAH korktuğumuzdan korusun hepimizi...
mukgu canım gözüm kulağım sen de inan inşallah tertemiz bir sonuç alıcaksın rabbim evlatlarını korusun sana bağışlasın
ferda nın bu gün sonuç günüymüş inşallah güzel sonuçlar gelir
kızlar ben dün dr gittim ense kalınlığı tekrar ölçüldü ve 2.5 kadar düşmüş dedi dr o kadar çok sevindimki
dr dediki 15 gün oldu ölçeli yukarı çıkmamış hatda tam tersi aşağı düşmüş bu çok iyi dedi ama yinede risk tamamen bitti diyemeyiz şimdi 5. ayı bekleyip
kalp ve diyer organlarda bir sıkıntı varmı diye bakıcaz dedi ama tabi benim içim biraz olsun ferahladı inşallah sonuda güzel gelir
Malesef arkadaşlar henüz sonucu öğrenemedim.eşim benim içim rahat bi antalyaya gittiğimizde alırız diyor,dün doktor kontrolüm vardı kızım gayet sağlıklı gözüküyor doktor 20 gün sonra şeker yüklemesi yapalim dedi.ama benm içim rahat deyil eşimlede bu konuda polemiğe giremiyom bakalım ne olcak.
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,
amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
Arkadaşlar 20. Haftamdayım ve sol ayağımın üst bölümü üç gündür hem şişiyo hem ağrıyo.daha çok erken deyilmi ödem için :44: dün doktora sormayı unutmuşum. Bilgisi olan varmı?
Sıcaklar arttığı için oluyo arkadaşım ama tek ayakta olmaması lazım bence bi yere çarpmış acıtmış ya da başka bişey olabilirmi .Bende de oluyor 19. haftam ama benim iki bacağımda ayaklarımda ellerimde oluyo.en fazla bacaklarımda oluyo çoraplarım kesiyo resmen 2cm lik bi daralma oluyo lastiklerin olduğu yerde. ben uzun süre ayakta kalıyorum 3saatimde yolda geçiyo normal bence, çünkü benim bacaklarımda hamile kalmadan da olurdu ama bu kadar değil.Biraz da vücut yapısı olabilir.Geçer bence seninki ödem değildir geçmiş olsun cnm.
bugün farklı bir doktora gittim iki sonucuda gösterdim doktorda şaşırdı bu kadar faklı sonuçlar çıkmasına. 20. haftadayım büyük ultrasona gönderdi orda da bakıldı herşey normal şükür. bebeğim erkek bu arada.
Evet canım yaa iki ayaktada olması lazım.oğluma hamileyken el ayak heryerim son ay balon gibi olmuştu.ama biyere çarpsamda hissederdim.insallh geçer. Bu arada kızlar kaç kilo aldınız ben 5 kilo aldımaslından yeni başlıyor kilo alma dönemi
Ben amniyo yaptırdım ama cinsiyetleyirini 15. haftada öğrendik.amniyo sonucunu daha almadım sonuçta yazıyormuş diye duymuştum...
mukgu cum allahın izini ile senin sonucunda tamiz canım benim ilk ölçüm 11+4 de yapıldı şimdiki ölçümde yani 2.5 çıkanda 13+3 de yapıldı zaten ense kalınlığının ölçülmesi gereken haftalar da 11ile 14. haftalar arasında çıkan sonuca bakıyorlar benim birinde sorun çıktı ki dr da söyledi zaten bir kere de olsa bu ölçüm fazla çıktı bunu kesinlikle takip edip kalp ve ya başka bir hastalık göstergesi olup olmadığının araştırılmasının yapılması lazım dedi ama kalınlığın bu haftalarda yükselmeyip aşağı düşmesi iyiye işarettir dedi biraz olsa da içimiz rahatladı bu arada bebeklerinin cinsiyeti ne benim ilk hafta da birine kız birine erkek demişti ense kalınlığı da kız bebek de görülmüşdü ama bu defa gittiğimde ikiside erkek dedi ya cinsiyeti hiç önemli deyil tabi sağlıklı olsunlar yeter
İnşallah canım ya gittikçe bende öyle düşünüyorum inşallah hisselerim doğru çıkar. Benimde ikiside erkek canım ALLAH sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin oğluşlarımızı canım...
Arkadaşlar ben 17 haftalık hamileyken 3 lü test yaptırdım.Cinsiyetine erkek gördüm bacak arasında kordon çok bi daha bakcam dedi.20 haftalıkken 3 lü testim trisomy 21 1\107 riskli çıktı. Amniyosentez yaptırdım.10 Gün sonra ilk sonuçlarım çıktı .Kromozom 13,18,21 ve x, y cinsiyet kromozomlarına bakılmış. sonuçlar iyi çıktı.50 gün bekledim aradılar sonuç normal cinsiyetinide söyleyebilirmisiniz dedim. Size ne söylediler dedi erkek dediler dedim bizdede erkek gözüküyor dediler.28 haftalıkken doktora gittim bebek kız dedi .bende amniyosentez yaptırdım dedim. Erkek dediler dedim.cinsiyeti yazıyormu raporda dedi çok emin konuştu doktor kafam karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?