- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.881
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Senin riskin benimkinden daha düşük benim 4 lüde 1/24 down riski çıkmıştı okumuşsundur amniyo sonucum temiz çok şükür.bu testler para tuzağı ayrıca ayrıntılıda %95 çıkıyo ben sıvıyı vermeden girseydim ayrıntılıya hiç yaptırmazdım as. Senin dediğin prena test heralde amniyo yapan perinatolog banada tavsiye etti 3000 tl civarı dedi.ancaakk sonuç kötü çıkarsa yine amniyo yaptırman lazım yani as daha garanti dedi.bana kalirsan ayrintiliya güven ve içini ferah tut.haa illede yaptircam diyosan korkma as yaptir. Yaşın kaçtı bu arada? Esime yastan dolayi birde erken haftada test yapilmasında riskin dahada yükseldigini söylemisler.
Slmlar tekrar
evet bahsettiğim prena test , banada eğer bu test pozitif çıkarsa yine a.s yapılacağı söylendi , fiatını henüz sormadım ama 1.500-3.000 gibi rakamlardan bahsediliyo
4 lü test 16.haftadan itibaren yapılabiliyo denildi ve bana 16+1 de 4 de test yapıldı erken mi ozaman ? ,ayrıca yaşım 34 dr.yaşla ilgili bir sorun çıkmadı demesine rağmen okuduklarıma göre yaş arttıkça down riski artıyormuş hatta down bire bir yaşla ilgiliymiş...
ya en iyisi iyi şeyler düşünüp iyi şeyler olmasını dilemek saol arkadaşım herkesin allah yardımcısı olsun
Arkadaşlar nasılsınız? Herkes iyimi bebişler nasil? Hergün girip bakıyorum yazan olmuşmu diye:44: güzel haberler bekliyorum herkesten
arkadaşlar amniyodan korktugum için bende prina test yapmayı düşündüm araştırdım biraz ama hem çok pahalı parasında da değilim ama türkiyede labratuarı yok almanya ya gönderiliyo sonuç o sonuç kaç günde gider ne kadar zamanda araştırılır ve kan bozulmaz mı? bir çok soru takıldı aklıma amniyo sentez olmaya karar verdim iyikide olmuşum içim rahat hem ama tabiki risk var risk her zaman var ama unutmamamız gereken. ve burada risk çıkıp sonucun pozitif oldugu kimse olmadı şükürler olsun. inşallahta olmaz. Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin...
Ben iyiyim çok şükür canım...Ama bi kaç gündür gaz sorunu yaşıyorum.sizdede oluyor mu?Bebişlerimin hareketlerini de seğirme gibi hissetmeye başladım:)gazla hareketi ayırıyorum ama rahatsız ediyo özellikle akşamları
Benim çok şükür gaz sorunum hiç olmadı ilerleyen haftalarda olurmu bilemem.hayatım iki haftaya kadar tekmeleride hissedersin okadar hoş bir duyguki inan elimden gelse hiç uyutmayacam yavrumu hep kıpırdasın istiyorumsen bu haftamı arayacaksın üreme olmuşmu diye? Bize yaz muhakkak hayırlı haberler bekliyorum.
Bak işte prenada pozitif çıktımı yine amniyo diyolar.bence sen kafanı karıştırma ultrasyona güven ama dedigim gibi içinde şüphe varsa amniyodan korkma. 16 hafta erkenmiş banada 16+1 de yapildi 17 18 arası yapilmasi gerekiyomuş.banada mantıklı geldi neden mi? Benim son adet tarihim 10 ocak doktorlar bugünden hesaplıyor.fakat benim yumurtam 19. Gün çatladi ben biliyorum.yani doktorun hesabından 19 gün küçük bu bebek dolayisiyla 13 buçuk haftada yapılmış oluyor test.ama bazılarının 12-14 günlerde catliyo yumurta onlarda risk az cikiyo. Yaşla ilgisi yok demiş doktorun yanlış,üniversitede söylediler bize 30 yaşın üstünde risk katlanıyomus. İçin rahat olsun ben bir aydır bu konuda bayaa tez yaptım.
Arkadaşlar bu üçlü ile dörtlü aynı şeymi bana 16+0 da doktorun hemşiresi bugün üçlü taraman var demişti ozaman dörtlü nasıl oluyo o farklı mı kafam karıştı. Benim bugün ayrıntılı usg var inşallah iyi haberlerle dönerim. Bebeğimin bağırsağında parlaklık vardı.O kımıldadıkça içimde evham gibi bişey oluyo kötü oluyorum dünden beri gece de uyuyamadım. Eskiden derdim kalabalık aile çok güzel 3-5 tane çocuk olmalı diye bi vazgeçtim insan stresten mahvoluyo ne zormuş anne baba olmak. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah sağ salim kavuşuruz meleklerimize...
Arkadaşim üçlü testi yaptırdıysan dörtlüye gerek yok.bide onu yaltırıp iyice kafani bulandirma,evet ayni sey ikiside 4 lüde sadece extra bi deger daha bakiliyor. Bugün güzel haberlerini bekliyoruz, doya doya bak bebisine
Geldim arkadaşlar her şey güzel dedi doktor. Görmek istediğim her şeyi görüyorum dedi hepsini saydı. Yüzde yüz sağlıklı diyemem tabiki kimse diyemez diyenlere gülerim dedi. İnşallah öyledir belirgin parlaklık görmüyorum dedi. Yarın kendi doktoruma gideceğim bakalım o ne diyecek. Rabbim kimseye vermesin. İnşallah hepimiz sağ salim kucaklarız bebişlerimizi.
Çok sevindim arkadaşım gözünaydin.artik hiçbişeye kafani takma tadını çıkar hamişliğin
arkadaşlar bugun 3lü test sonucumu aldım ve riskli çıktı. sonucum1.21. amnıyosentez istedi dr ama ben tehlikelı olduğu için istemedım. yarın randevü aldım bebeğin ultrasonla iç organlarına bakılacak eğer bi anormallik olursa amnıyosentez isteyecek dr ama ben istemıyorum düşük riski oluyormuş.ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz
arkadaşlar bugun 3lü test sonucumu aldım ve riskli çıktı. sonucum1.21. amnıyosentez istedi dr ama ben tehlikelı olduğu için istemedım. yarın randevü aldım bebeğin ultrasonla iç organlarına bakılacak eğer bi anormallik olursa amnıyosentez isteyecek dr ama ben istemıyorum düşük riski oluyormuş.ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz
Günaydın kızlar az önce laboratuvarı aradım üreme olmuş incelicez haftaya cuma kesin sonuç için arayın dedi.inşallah en kısa zamanda hep beraber kurtuluruz bu sıkıntılardan ALLAH hepimizin bebeklerine sağlık versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?