- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
-
- #1.901
Oh beeonca sıkıntıyı çekmişken üremenin olmasına sevindim.haftaya en güzel haberleri alacaksın arkadaşım ben inanıyorum.
Bende 4 Haziran'da aminosentez yaptırdım ikili tarama testim temizdi ama üçlü riskli çıktı a.s istedi doktor yaptırdık hemen ama eşim ve ben çok yıprandık ilk bebeğimiz haftaya sonuçlar belli olacak umarım temiZ çıkar sonuçlar çok korkuyorum
bende 4 haziran'da aminosentez yaptırdım ikili tarama testim temizdi ama üçlü riskli çıktı a.s istedi doktor yaptırdık hemen ama eşim ve ben çok yıprandık ilk bebeğimiz haftaya sonuçlar belli olacak umarım temiz çıkar sonuçlar çok korkuyorum
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Yaşın kaç ve bu testi hangi haftada yaptırdın? Bak arasım diye bi arkadastada risk1:21 çıktı ama o testi tekrarlattı ve ikinci testte 1:638 çıktı.yarın ayrıntılıda bi sorun çıkmasa bir hafta bekle ve baska bi laboratuarda testini tekrarla.bu kezde riskli çıkarsa ozaman düşünürüz.yarın bizi bilgilendir rahat ol hepimizde çıktı risk ve hamdolsun amniyo sonuçlarımız temiz.allaha bol dua et.
Gecmiş olsun arkadaşım. Ben bu testlere hiç güvenmiyorum. Etrafımda bi çok kişiye riskli dediler testte, as yaptırmayanlar bile oldu. Yaşından da olabilir.Bazı doktorlar 2li iyi çıkmışsa 3lü yapmıyo. İnşallah hiç bişey yoktur bebeğinde.
sağol arkadaşım . yaşım 21 testide 16.haftada yaptırdım . bilemiyoruz çok sıkıntıya girdik ne yapacağız bilmiyoruz. bugun doktorda bebeğin organlarına baktık herşey cok cok normal gidiyor dedi beynı kalbı omurliği herşeyı normal dedı . ama yınede amnıyosentez yaptırın içiniz rahatlasın derım dedı.ne yapacağım bılmıyorum
Geçmiş olsun arkadaşım hiç korkma temiz çıkacaktır.riskin kaçtı? Benimkide dörtlüde 1:24. Çikmıstı ve amniyo sonucum temiz çıktı hamdolsun.
Amniyodan hiç korkma kolay bir islem.ama ultrasyondada herşey normalse bir hafta sonra üçlü testi tekrarla derim inan bana bu kez risk bile çıkmayacak.için rahat olsun.
Merhaba arkadaşlar
4 lü testimde risk olduğu için dün amniyosentez yaptırdım
sizlerle şu 3-4 gün içinde edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum
bebeğim şu an 18 haftalık
bursada çok iyi bir kadın doğumcunun özel muayehanesine gidiyorum
en baştan beri herşey çok normal gidiyor.bebeğin ense kalınlığına bakıldı 2 li test yapıldı
ense kalınlığı son derece normaldi 2 li testimde de down sendromu riski 40000/1 çıktı
3 lü testi atladık geçen ay sonunda 4 lü test yaptırdık sonuç down sendrom riski 186/1 çıktı
doktorum beni aradı ve sınır 250 de 1 dir bizim durumumuz biraz riskli gelin görüşelim dedi
eşimle yana yakıla araştırmaya başladık amniyosentezle ilgili bilgiler topladık
hatta eşimin bir arkadaşıyla konuştuk amniyosentez yaptırmışlar kesinlikle yaptırın dedi
neyse doktora gittik bu sonuç 1000 de 1 de çıksaydı yinede risk vardı dedi
ve muhtemelen sonucum 186/1 değil 386/1 çıksaydıda benden yine amniyosentez isteyecekti
neyse detaylıca konuşup işlemi yaptık
sonucu 2 hafta sonra alacağız
beklemek zor
bebeğe baktık ultrasonda doktor şüpheli bir durumla karşılaşmadı muhtemelen temiz çıkacak ama kafamızdaki soru işaretleri gidecek falan dedi
arkadaşlar bu down sendromu genetik bir bozukluksa eğer 2 li testte de çıkardı ben tarama testlerinin doğruluğuna inanmıyorum çünkü kanda ölçülen belli değerleri ve yaşınızı bir bilgisayar programına giriyorlar orada oluşturulmuş bir veri tabanı var girilen değerlere göre program otomatik olarak bir değer veriyor bizlerde çıkan bu ezbere sonuçlar için günlerce gözyaşı döküyor ve kendimizi yiyoruz...
Bugünkü aklım olsaydı bebeğime hiçbir tarama testi yaptırmaz zamanı gelince direk amniyosentez yaptırırdım.çünkü %99,1 sonuç veriyor.ihtimaller üzerine kafa yormaktansa kesin bir sonuca göre giderdim
buradan bunları okuyan kafası soru işaretleriyle dolu arkadaşlarıma sesleniyorum
lütfen amniyosentezden korkmayın canım yanmadı operasyondan sonra tekrar bebeğe baktık kalp atışları normaldi hareket ediyordu zaten işlemi yaparken bebeğe en uzak yerden çekiyor sıvıyı
eve geldim yattım kalkmadım bugün işime geldim oturuyorum tabi ayakta dolaşmıyorum allaha şükür kanama vs bir sıkıntım olmadı..inşallah sonuçlarımız temiz çıkar..
Lütfen şüphelerle yaşamayın
her duyduğunuza inanmayın
tarama testi sonuçları için kendinizi üzmeyin
doktorunuz gerek görüyorsa istediği testleri yaptırın
teknolojinin nimetlerinden faydalanın
sormak istediğiniz şeyler varsa lütfen sorun canıgönülden yanıtlarım
hepinize iyi sağlıklı hamilelikler diliyorum
canım canın acımadımı
biraz acıyo şimdi hiç acımıyo desem yalan olur
iğne çok ince..ilk girişte acımıyorda rahim duvarını geçerken az bir acı hissediyorsun
ama katlanılamaz falan değil bir anlık bir acı..
Sonrasında bişey yok..
Korkma...
Ertesi gün dinlendim ben biraz..
Sonrada toparladım zaten ..
Bebeklerimiz iyi olsunda biz nasıl olsa atlatırız bunları..
Amniyosentez mi yaptıracaksın
ben 3 lü test yaprırdım riskli yüksek risk çıktı 3 tene ayrı doktora gıttım 1 tanesı 4 lü test istedı onuda yaptırdım onun sonucuda 1.204 çıktı bundada risk çıktı. 3 lü kadar yüksek çokmadı 3 lü 1.21 çıkmıştı .inanmak istemıyorum aslında ama kafama takılmıyor değil amnıyosentez yaptırmak istemıyorum doktor zaten detaylı ultrasondan baktı bebek normal dedı gerek görmedı 4 lü test istedı . bundan sonra ne dıyecek doktor merak edıyorum arkadaşlar fikri yada bu konu hakkında bılgısı olan lütfen cevap bekliyorum
Arkadaşım üzme kendini.bak riskin daha düşük bu kez.doktorun amniyosentez önerecektir muhakkak,kafam rahat olsun diyorsan yaptır. Ancak bebişin sapasağlam yaptırmazsanda buna inan.
benimde ikili testim riskli çıktı.önümüzdeki hafta 4lü test yapılacak.bi arkadaşım moral vermek için anlatmıştı.akrabalarının bebeğine down sendromlu demişler.tüm testleri riskli çıkmış amniosentezde dahil.ancak kadın doğurmak istemiş ve doğum sırasında kendisi vefat etmiş(Allah korusun).çocuk şimdi 4 yaşındaymış ve sapasağlammış...testler kesin sonuç vermiyor.Allahtan başka kimse bilemez.gönlümüzü ferah tutup dua etmekten başka çaremiz yok.iyi haber alıp biraz da mutluluktan ağlamak istiyorum(amin).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?