üçlü test

tatlım ben ikili testi yaptıramadım. doktorum üçlüyü yapıcaz ama istersen özele gidip dörtlü yaptır demişti . daha kesin sonuç alırız diye fakat ben dün gidip üçlüyü yaptırdım. sonuçları bugün alıp pazt. doktorumun özeline gidicem.inş. iyi sonuçlar cıkar. yani diyeceğim tatlım dörtlü test en kesin ve teknolojik test. imkanın varsa onu yap derim ama coğu devlet hast. sanırım dörtlü deil üçlü yapıyor . özele gitmen gerek.

canım moralini bozma bu çok normal,hcg lerimiz hamilelik boyunca artmıyor,ilk aylarda en yüksek seviyeye gelip daha sonra düşmeye başlıyor.gayet normal benimde 3lüde 2liye göre yarı yarıya nerdeyse düşük çıktı.

bende eylülün 15. de gidecem 2. li test için... arkadaşımla aramızda 15 gün var o benden 15 gün önce aynı doktora gidiyoruz. onada 3 lü test yapalım, 2 liye gerek yok demiş... anlamadım bende...

bebişim09 Aydınlı arkadaşım hemşerim cok sevındım forumda Aydınlı birisini gördüğüme.umarım test sonuclarınız iyi çıkar.ben gebelıgımde 2 testıde yaptırdım.3lü testte 2li testten farklı olarak alfa feta proteın duzeyıne bakılıyor kı buda cok onemlı.ama 2li test down sendromu taraması acısından daha guvenılır.kısacası ıkısınıde yaptırmakta fayda var.kaydirigubbakcemile5

benim dktr 2 li testi yaptırırsan 3 lü teste gerek yok dedi zaten 2 li test 3 lüden daha kesin sonuçlar veriyomuş yapılması şart değil dedi kısacası

benim doktorumda 2 li teste gerek yok dedi
2 li yapsakda tatmin etmiyecek 3 lü testi yine yapıcaz dedi o yüzden direkt 3 lü test yapılacak

kıslar bugün üçlü test sonuçlarımı aldım yalnız doktorumla görüşemedim.pazt . günü özeline gidince grşcez. sonuçlar aynen şöyle
AFP 0,72 MoM
uE3 1,27 MoM
HCG 0,61 MoM
Trisomy 18 riski 1:10000

internetten araştırdığıma göre herşey yolunda gözüküyor. sizlerin değerler nasıl?

benimde ikili testimin sonucu iyi çıkmasına rağmen dr yinede yapalım dedi ve 16 haftalıkken yapıldı sonucumda allahaşükür temiz çıktı.ben 50 lira verdim test için özelde.ama her yerin farklı oluyor canım...

Selam kizlar benim 3'lü test sonuclarim iyi cikmis allaha şükür..ikili test sonuclarimdada birşey çikmamisti..cok şükür...bende 2-li ve 3-lü ye herbiri için 80 ytl üzeri ödedim her birine özel medical parka gidiyorum...ssk li fiyati..bu arada 2 li-3 lü ne gerekiyorsa yaptirin derim...ben doktorumada söyledim ne gerekirse yapilsin dedim..4lü test te yaptiririm gerekirse bebeğim herşeyden önemli sonucta..

vidicim boşuna moralimi bozmuşum doplerde herşey yolunda çıktı genetik doktoru ultrason %100 sonuç vermez amniyosentez önerdi ben onu yaptırmak istemiyorum cumaya tekrar doplere giricem hayırlısı allah herkesin bebeğini sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inşallah:CüvCüv::asigim:

mrb canım ben nazillide oturuyorum ama ailem aydında haftada 2-3 gün ordayım yani bende sevindim pek aydınlı yok sanırım sitede :)) ilk bebeğim benim 4 lü yaptırdık testimizi herşey yolunda çıktı.. hoşçakal...:1hug:

mrb güzelim bende 3 tarama tes sonucunu bugün aldım doktorum risk çok düşük dedi herşey yolundaymış
AFP 0,56 MoMa
UE3 0,82 MoM
HCG0,39 MoM

kızlar benim AFP 0,90 mom çıktı, sanırım iyi değil mi, nette araştırdığıma gçre ortalam 1 i kabıl ediyorlarmış, 2, 43 ün üzerindeyse anormalmiş, bir de alt sınırı var ama hatırlayamadım şimdi, sanırım 0,40 tı.

bir de nette okuduğuma göre 2li test 3lü testten daha avantajlıymış, çünkü erken dönemde yapıldığı için değerler daha netmiş, gerçeğe daha yakınmış, bu sebeple 3 lü test yapılamayabilirmiş, bunun yerine AFP testi de yeterliymiş..

kızlar sonuçları aldım
AFP:1,28
uH3:1,29
HCG:1,87
sizlere göre benim baya yüksek sanırım
doktorum sonuçların gayet iyi olduğunu söyledi sizin sonuçları görünce korktum acaba bende bi anormallik varmı diye Hesaplanan Trisomy 18 riski1:10000risk tesbit edilmemiştir diyo
Bide riskim 1647 de yazıyor ama içim rahat değil benim ya neden acaba :çok üzgünüm:

Meraba arkadaşlar, bende üçlü test yaptırmak istiyorum. Ama en uygun nerde yaptırabilirim, önerebileceğiniz biyer varmı, ıstanbulda hangi devlet hastaneleri bu testi tapıyor, bilgiis olan yazabilirse sevinirim..

kızlar benim 3lü testte bulunan afp sonucum 2.1 çıktı sınır 2.5 miş varmı başka böyle çıkan doktorum korkulacak bişey yok dedi ama çok huzursuz oldum

kızlar benim 3lü testte bulunan afp sonucum 2.1 çıktı sınır 2.5 miş varmı başka böyle çıkan doktorum korkulacak bişey yok dedi ama çok huzursuz oldum

canım bu topikde tarih çok geride kalmış
benden sana tavsiye gebelik.org diye bir adres var oraya gir
videolu anlatımlar var doktorun onları izle bukadar panik olma
korkulacak bişiy yok dediysede korkupda bebeğinide huzursuz etme
hayırlısıyla doğsun inş

delikafaduldenslm arkadaşlar.ben doktora gittim fakat ne düşüneceğimi bilmiyorum.ikili test için gittim;uygun görmedi.üçlü test yapalım dedi.ben de bebekte bir sorun mu var dedim.hayır aksine çok iyi dedi.ense kalınlığı da normal dedi,fakat ben üçlü testi bebekte sorun olursa yapıldığını biliyorum.konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen paylaşsınlar.bu arada ben 13 haftalık gebeyim.

3lü test bebekte sorun varsa yapılmıyor sadece bir tarama testi bu testin sonucunda riskin yüksek çıkarsa doktor amniyosentezi öneriyor riskin düşükse amniyosentez yapılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…