Ücretli öğretmenlik mi, burası mı sizce?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Teknik öğretmenim normalde. Atama sıkıntısı olduğu için atanamıyorum haliyle. Şimdi ücretli öğretmenliğe başvurdum. Ama emin de olamadım. Şartları şu anki işimden çok daha iyi. Maaşı aynı. Hafta sonu tatil. Günde 5-6 saat bile olabiliyor. Burdaki işimde kurs açıyorlar mesela fazladan beni başlarında tutuyorlar. Ekstradan bir ücret de yok. Bir de sanki zorundaymışım gibi muamele görüyorum. Pazar günlerimi de toplantı filan olduğunda alıyorlar. Hafta sonu küçük bir tatil yapacaktık, dün patron bütün izinlerini iptal et dedi. 1 günlük iznim var yani ondan bahsediyor bu ara denetime dosya hazırlayacakmışız. Ellerinde olsa burada yatıracaklar beni. He bazı günler hiç iş olmaz film bile izlerim yani o yönde bir rahatlık var ama her zaman bu rahatlık olmuyor. Çok bunaldığım günler de var.

Maddiyata gelince de bana her ay çok olmasa da düzenli bir maaş lazım. Ücretli öğretmenlik sizce buradan daha mı avantajlıdır? Her ay maaş alabilecek bir düzen tutturabilir miyim? KPSS'den atamam olur mu bilmiyorum düz memurluk 79 puan. Belki son atamaya kalacağım belki hiç olmayacak. O zamana kadar burada durmak istemiyorum. Bir fikir lütfen. Sizce?

Ücretli öğretmenlikte çalışılan saatler kadar ücret alınıyor...Misal bir sınıf öğretmeni günde 6 saat derse girer, ayda 120 saatten aylık 1000 tl gibi bir ücret yapar... Tatillerde falan yine çalışılan kadarı alınır, ara tatilde yarım maaş alırsınız gibi...Yani sabit olmaz o para aslen...

yani benim aylık 1000 tl garanti olsa, hiç sıkıntı etmeyeceğim burada da aynı çünkü üstelik saatler çok uzun kendime hiç vakit ayıramıyorum..

ikisini de yapın, anlaşın saatlere göre ayarlayın

yani benim aylık 1000 tl garanti olsa, hiç sıkıntı etmeyeceğim burada da aynı çünkü üstelik saatler çok uzun kendime hiç vakit ayıramıyorum..
Vakitsizlikten şikayet ediyorsanız ücretli daha mantıkı ancak ne öğretmeni olacaksınız o belli mi? Benim bir arkadaş bir sene ingilizce öğretmeni, bir sene sınıf, bir sene ana sınıfı en son da matematik öğretmeni olmuştu:)
Ücretler de günlük saatlere göre değiştiğinden sorun oluyordu...Yazlar zaten boş, ara tatilde yarım maaş onu zorlasa da tutku olduğu için yapıyordu...

öyle bir başlık atmışsın sanki şöyle olmuş: ücretli öğretmenlik mi, KK mı?
Kazen iş teklif etti sandım sana.

ücretliyi tavsiye ederim elbette...
atanmadan önce ben de yaptım
ve atanmak için beni heveslendirdiğini düşünüyorum,
çalışma saatlerine göre de maddi yönden tatmin edici olduğunu düşünüyorum
(ev falan geçindirmiyorsanız tabii)
üstelik saygınlığı da var
ve en azından çizgileri belli gereğinden fazlasını yapmak, ayak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.
bizim okulda ücretli arkadaşa kendi derslerimizden de birkaç tane verip geldiğine değmesini sağladık biz..(geçen dönem)

eve yardım ediyorum ama işte dediğim gibi 1000 tl beni kurtarır memurluk olana kadar. günde 6 saat derse girsem haftada 30 saat. burda haftada 50 saat filan rahat harcıyorum.

sanırım siz ücretli diye de ezmemişsiniz, nette hep bu yönde sorunlar olduğunu okudum, tebrik ederim sizi.

yani durumuma göre daha iyidir dimi.. bir de yazın ne yapacağım peki? devam eden kurslar oluyor mu?

sınıf öğretmenliği ve teknoloji öğretmenliği yazdım. yani stabil bir maaş geçse elime kafi fazlasında gözüm yok. burdaki işimden kat kat daha iyi geliyor saat bakımından. özgürlüğü özledim. pazar günü bile kazara telefona çıkmasam arayıp azar çekebiliyorlar hep stres durumundayım o yüzden.

madem maddiyat o kadar önemli değil
tabiki ücretli öğretmenlik canım
benim kardeşim atanmadan önce yapmıştı
hiç de ezilme gibi bir durum olmamıştı
inşallah senin de öyle olur ve biran önce atanırsın

...maalesef yaz için olumlu bir şey söyleyemicem,
ki biliyorsun yazın biz de ekders alamıyoruz zaten,
ancak halk eğitim merkezlerinde kurs açabilirsiniz
(getirisi o kadar yüksek olmaz tabii ama boş kalmaktan iyi sayılabilir)
ücretliyken sorun yaşamadım ben hiç,
şimdi de arkadaşlarımıza yaşatmamaya çalışıyoruz (ve öyle olmalı zaten)
dilerim şansınız iyi olur da rahat edebileceğiniz bir okulda görev çıkar size de.

tamamdır çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için bayanlar :) hayırlısı olur inşallah.

ücretli öğretmenlikte tatilde maaş alamazsin. ne kadar derse girersn o kadar maaş. Şimdiki işinde tatile gitsen maaş alırsın en azından.

yaz tatilinde maaş almak önemli değil diyorsan ücretli öğretmenlik olabilir. tabi halk Eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapacaksan başka

umudunu kırmak istemem ama 79 puanla kpss ile atanamazsin. çok zor.

kararı sen vereceksin, şu an çalıştığın işte kariyer yapma şansın varsa, kalıcı olma şansın varsa tercih edilebilir, ücretli öğretmenlik biliyorsunki, atama yapılana kadar geçerli, o okula atama gelirse ki her dönem başı yapıyorlar dönemlik olur, yani 5 ay sonra ücretli kısmın bitebilir, yada en iyisinden hazirana kadar çalışırsın, sonra bir daha başvurursun çıkarsa eylülde başlarsın tekrar.. ha şimdiki işin zaten kalıcı bir iş değilse, hiç durma bırak... ama 5 ay sonra okulla işin bitme ihtimalini düşünerek davran

Teknik öğretmenlik için 79 düşük bi puan değil bence ücretli yapın kalan vaktinizi kpssye ayırın. Bu sene olmasa bile dediğim gibi 79 düşük bi puan değil seneye 5 puan bile arttırsanız atanma ihtimaliniz oldukça yükselir. Şimdiki iş yerinizde ne uzar ne kısalırsınız köle gibi çalıştığınızla kalırsınız. Ücretlide hiç değilse kendinize ve kpssye zaman ayırma şansınız olur

ücretli öğretmenlik maaş olarak birçok işe göre tercih edilebilir. Ama çalıştığınız okuldaki ortam çok önemli geçen sene çalıştığım okulda resmen yardımcı ara eleman muamelesi gordüm ve canıma tak etti ayrılmak istedim sonra özür dilendi vs. kaldım. sizin anlattığnza göre şimdiki mesleğinizde çok iyi sayılmaz bu yüzden daha iyi olabilir. ücretli öğretmenlik Ama garanti tüm yıl çalışma olmayabilir de bunu da göz önünde bulundurun.

Ocak şubat aylarında yarım ay calstgndan yarım maaş alirsin 500 550 arasi bisy. Tam ay calisabilirsen 1000 i gectigi olur. Ama genelde her ay bi şekilde tatil oluyor yaklasik 1000 civari aliosun tam calstgnda. 30 saat calisrsn kaftan rahat tir işini yaparsan hesap soran olmaz kimse de ezemwz ay rica pasif bi tip olmazsan kadrolu öğretmen senin ustun değil. Rahat bence .sinav dönemleri yoğun oluyo onu da islerinizi okulda vs halletmeye calisarak cozebilirsiniz.

İlkokulda calismayi tavsiye etmem bu arada çok yipratici gelmişti bana. Lise çok eğlenceli oluyor öğrencilerle birbirimizi taniyip anlaştıktan sonra :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…