- 17 Ocak 2020
- 28.138
- En iyi cevaplar
- 1
- 40.887
- 598
Bence de keşke olmasa .Bir zamanlar kpss puanın ile başvuruyordun ve en yüksek puanlidan başlayıp cagiriyorlardi başvuranlar arasından.. ama bir zamanlar tabii şimdi nasıl ben de bilmiyprum. Keşke hiç olmasa mesela ücretli mühendislik, hemşirelik vs var mi yok
Ben yeni ogrendim zaten boyle bir seyi, anlama kismi icin ilk soku atlatip sindirmem gerekBen öğretmen olmama rağmen bekarken başvuru yaptigimda ücretli cikmamisti
Çıkana nasıl çıkıyorsa anlamadim
Tabii hatta hakkım olmayan kadrolu öğretmenliğe atamışlardır. Üslubumda bir şey göremiyorum. Dedim ki sorun keşke konu sahibi olsa sadece. Ikna ederiz hep beraber olur biter. Ama siz insanlarla uğraşmaya devam edin tabii.Ben lafi hep en dogru tarafindan anlarim, siz merak etmeyin zekam burda konusulmayacak kadar ileri zaten ama sizin uslubunuz icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Ustelik benim elma yazdigima siz armutla cevap veriyorsunuz ve cesur hic degilsiniz ne yazik ki bu cevaplarinizla hakkiniz olmayan ucretli ogretmenlik yaptiginizi dusunuyorum
Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..Öğretmenim ve öğretmen olmayan birinin öğretmenlik yapmasına sonuna kadar karşıyım.
Ne sanıyorsanız öğretmenliği? Tahtaya çıkarım, dinleyin derim dinlerler, yazın derim yazarlar falan mı? Uyandırayım, yok öyle bir dünya!
Sınıf ortamı feleğinizi şaşırtır ki inşallah şaşırtır. Sesini çıkarmayan bir yere denk gelirseniz çocuklara yazık olur çünkü.
Sınıf düzenini sağlamak için ne yapacaksınız mesela? Ya da konuyu düz anlatım yöntemi ile anlattınız, anlamadılar. Hangi yöntem ve teknikleri uygulayacaksınız? Güncel ölçme değerlendirme araçları hakkında ne biliyorsunuz?
İyi de öğretmenlik öyle çok hata kaldırır bir meslek değil. Herkes öyle sansa da değil. Bir alana hakim olmadan bir şeyi öğretemezsiniz. Yapmaya kalkarsanız da ya yanlış ya eksik öğretirsiniz. Bu da çoğu zaman öğrencinin akademik kaderini etkiler.Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..
Evet işte bunu diyorum siz en azından ben bunu yapamam çok saçma deyip fikir almak için konu açmışsınız ve şu saatten sonra da yapacaginizi sanmıyorum. Ama arkadaşınız gibi çok da düşünmeden bir sürü başvuran kişi vardır. Umarım herkes başvurusundan vazgeçer çünkü kişiler önemli.Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..
Evet ama gerçekten şok oldum çocuğumdan uzak dur yazan bile oldu. At gözlüklü biri değilim çünkü hiç de olmadimEvet işte bunu diyorum siz en azından ben bunu yapamam çok saçma deyip fikir almak için konu açmışsınız ve şu saatten sonra da yapacaginizi sanmıyorum. Ama arkadaşınız gibi çok da düşünmeden bir sürü başvuran kişi vardır. Umarım herkes başvurusundan vazgeçer çünkü kişiler önemli.
Bloom taksonomisi ifadesi size bir şey anlatıyor mu?Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..
Böyle bi konuda fikir almak için konu açabiliyorsunuz. Duymak istediğiniz birilerinin aslansın kaplansın yaparsın demesi. Fen-edebiyat mezunuyum. Bir çok arkadaşım formasyon aldı öğretmen kabul edildi. Ama ben onları bile kabul etmiyorum. Çünkü 6 aylık paralı eğitimle bu olur şey değil. Eğitim fakültesi okuyan arkadaşlarım en başından tamamen öğretmen olacakları bilinciyle 4 yıl boyunca eğitim bilimleri dersleriyle hazırlandılar bu mesleğe. Idealizm isteyen bir meslek. Mesleklerin en güzeli. Maalesef ülkemizde yerlerde sürünüyor. Yapmayın ya yapmayın. Siz de arkadaşınız da öğretmen değilsiniz. Evet çocuklarımızdan uzak durun.Hanımefendi zaten ben fikir almak için sordum bu soruyu. İlla yapmak istemiyorum da yazmadım. Eksiklerimin farkindayim olmasam çoktan yapmıştım. Önce kendimi yetiştirme peşindeyim bende. Yinede uyandırma için teşekkürler ne denir başka..
Öyle hakkaniyetli sistem nerdeymişÖncelik ogretmenlik mezunu olanlara veriliyor zaten. Buna ragmen bosluk kalirsa en yakın bölümden başlanarak görevlendirme yapılıyor Hakka girildigini düşünmüyorum o nedenle. Ama bu sistem ne kadar dogru, o ayri bir tartışma konusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?