ücüncü bebek olsunmu, yoksa olmasinmi?

zorhayat76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
26
0
36
Almanya

Arkadaslar, ben buraya pek cok yazmiyorum, genelde yazilanlari okurum,
fakat böyle sorularim oldukca sizlere danismayi cok seviyorum....

Benim caresiz kaldigim bir nokta var, tecrübeli arkadaslardan fikir alisverisi yapmak istiyorum ...

Ben evliyim ve iki kizim var ... büyük kizim 11 yasinda ve kücük kizim 22 aylik ... ve ben bu zamana
kadar hep calistim ... ve tekrar ise yarim gün olarak baslamis durumdayim ... ben calisirken esim bakiyor
kizima ve 3 yasindan sonra krese vermeyi düsünüyorum insallah ... Esimin ise malesef dogru düzgün bir
isi yok, biraz orda biraz burda calisiyor, saglik nedenlerinden dolayi, is bulamiyor ... bosda kalmiyor ama
bu düzensizlik kendisinide benide mafetti diyebilirim, bu konuda cok yiprandim ve yorgunum ...

Gelelim asil soruma ... ben ikinci kizimdan sonra, bende olan cocuk hasretinin ne kadar büyük oldugunu
anladim ve icimden bir evlat sahibi istegi cok büyük ... yani ben fazla ara birakmadan bir bebegimiz daha
olsun istiyorum ...

Simdi bu bir bencillik olurmu? Yani esimin is durumu iyi degil, ben belki o zaman su anki isimide kaybetmis olurum,
ve ikimizde issiz gücsüz evde olunca, bu mantikli olurmu diyorum ... Öbür yandan diyorum, meslegim oldugu icin,
su anki isimi kaybedersem, baska bir yerlere bakarim ... yillardir calistigim icin, artik yoruldum, bir bebek olsada
dinlensem diyorum ama .. bu ne kadar mantikli?

En önemli noktada esimin artik psikolojik durumuda iyi degil, yillardir hastalik, issizlik, evimizin düzeni tek benim
sabretmemle devam ediyor ... :25:

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Kusura bakma ama kendin kac defa maddi anlamda güclü olmadiginizi söylemissin. Ve bunun üzerine
Iki kizin varken ücüncü cocugu düsünmen mantiksizlik. Tekrar kusura bakma diyerek düsüncemi dile getiriyorum fakat sanirim senin niyetin 3. De erkek olucagi umudu icin bu cocuk istegi. Olabilir mi bu?

Bence iki kizin var daha ne istiyorsun ki. Hem esin calismiyor, sende hamile olsan isi birakmak zorunda kalicaksin. Eeeee kim gecindiricek evi?

Iyi düsün derim o cocuklarinda günahina girme.

Kbakma elestirmek istemezdim ama düsüncelerim.

senin söylediğin bencillikten başka bişey değil..

üçüncü çocuk masrafların artması demektir..onuda geçtim küçün kızın daha 22 aylık..hepsinin ayrı ayrı ilgiye özene ihtiyacı var..

iki çocuk neyine yetmiyor arkadaşım..

Başlığı görünce,aklımdan,bakabilecekseniz,iyi bir eğitim verebilecekseniz neden olmasın diye geçti.
Ve itiraf edeyim,ilk 2 çocuk büyüdü ve bebek özledin sandım.
Küçüğün daha 22 aylıkmış,bebek sayılır.

Çocuk sahibi olma isteğim var,3. yü yapıp evde otursam diyorsun.
Bence sen şimdi evde oturup küçük kızının bebekliğinin tadını çıkarmaya çalış.
Oturamam,çalışmam lazım diyeceksin ama o zaman 3 çocukla evde nasıl oturacaksın ki ?

Benim caresiz kaldigim bir nokta var, tecrübeli arkadaslardan fikir alisverisi yapmak istiyorum ...

Ben evliyim ve iki kizim var ... büyük kizim 11 yasinda ve kücük kizim 22 aylik ... ve ben bu zamana
kadar hep calistim ... ve tekrar ise yarim gün olarak baslamis durumdayim ... ben calisirken esim bakiyor
kizima ve 3 yasindan sonra krese vermeyi düsünüyorum insallah ... Esimin ise malesef dogru düzgün bir
isi yok, biraz orda biraz burda calisiyor, saglik nedenlerinden dolayi, is bulamiyor ... bosda kalmiyor ama
bu düzensizlik kendisinide benide mafetti diyebilirim, bu konuda cok yiprandim ve yorgunum ...

Gelelim asil soruma ... ben ikinci kizimdan sonra, bende olan cocuk hasretinin ne kadar büyük oldugunu
anladim ve icimden bir evlat sahibi istegi cok büyük ... yani ben fazla ara birakmadan bir bebegimiz daha
olsun istiyorum ...

Simdi bu bir bencillik olurmu? Yani esimin is durumu iyi degil, ben belki o zaman su anki isimide kaybetmis olurum,
ve ikimizde issiz gücsüz evde olunca, bu mantikli olurmu diyorum ... Öbür yandan diyorum, meslegim oldugu icin,
su anki isimi kaybedersem, baska bir yerlere bakarim ... yillardir calistigim icin, artik yoruldum, bir bebek olsada

En önemli noktada esimin artik psikolojik durumuda iyi degil, yillardir hastalik, issizlik, evimizin düzeni tek benim

bu şartlar altında neden 3. yü yapmak istiyorsun anlamadım, sanırım 76 doğumlusun, zaten de 2 çocuğun var, bence çok mantıksız
ayrıca emin ol bebek yapmak, evde oturup dinlenmek değildir

siz olsanız napardınız demişsin ya, ben 2. yi bile yapmazdım
:27::27:

Son düzenleme:
bence bu şartlarda gerek yok, küçük kızınız zaten çok küçük. maddi ve manevi olarak 3. çocuk sizi zorlayabilir.
çocuklar 3 olunca, hem maddi imkanlar kısıtlanacak hem de onlara ayırabileceğiniz zaman azalacak. anneleri sürekli işte olursa, size hasret büyürler.

Allah bu iki çocuğunuza sağlık, uzun ömürler versin.
zamane çocuklarının da beklentisi çok oluyor, istediğiniz gibi karşılayamadıkça ister istemez ufak tefek sıkıntılar baş gösterecektir ki eşiniz şimdiden zorlanmaya başlamış bile.

bence en iyisi, bu 2 çocuğunuza nasıl daha iyi olanaklar sağlarsınız, bunu düşünün. imkanlarınızı buna harcayın...
maddiyat olduğu kadar, çocuklara ilgi ve sevginizi paylaştırma boyutu da var...

Aile ilişkileriniz nasıl?

11 yaşındaki kızınla iletişiminiz nasıl?

Mutlu bir aile misiniz?

Bazen sevgi ve mutluluk her şeye yetebilir

Eşiniz psikolojik sorunlarını halledebilir

Çocuklarınız da bir kardeş daha ister mi?

Büyük kızınız küçük kardeşiyle ilgileniyor mu?

Sagolun arkadaslar, hepinize tek tek tesekkür ederim ...

Buraya yazmam olaya farkli bakmami sagladi, galiba ben halime sükredeceyime gidip
tuhaf seyler istiyorum ...

Her neyse, Allahim hayirlisini versin, su an önemli olan kizlarimi en iyi imkanlarimla en güzel
bir sekilde egitip büyütmek ...

Mutlu bir aile misiniz?

Berceste arkadasim, sorularina gelince söyle cevapliyayim ...

- büyük kizimla hamd olsun cok iyi anlasiyoruz, ara sira kavgalarimiz oluyor ama,
kendi aramizda hallede biliyoruz ...

- mutlu bir aile tam degiliz, cünkü esimin hastaligi hepimizi cok yipratti, yani
sinirler yipranmis durumda, fakat yinede esimi ailemi cok seviyorum ...

- büyük kizim cok istiyor bir kardesi daha olsun, devamli yalvarip duruyor, anne
diyor kardesim cok tatli, tekrar olsun diyoru ...

- büyük kizim kardesiyle cok iyi ilgileniyor ve ona toz bile kondurmuyor ...

Sagolun arkadaslar, hepinize tek tek tesekkür ederim ...

Buraya yazmam olaya farkli bakmami sagladi, galiba ben halime sükredeceyime gidip
tuhaf seyler istiyorum ...

Her neyse, Allahim hayirlisini versin, su an önemli olan kizlarimi en iyi imkanlarimla en güzel
bir sekilde egitip büyütmek ...

Berceste arkadasim, sorularina gelince söyle cevapliyayim ...

- büyük kizimla hamd olsun cok iyi anlasiyoruz, ara sira kavgalarimiz oluyor ama,
kendi aramizda hallede biliyoruz ...

- mutlu bir aile tam degiliz, cünkü esimin hastaligi hepimizi cok yipratti, yani
sinirler yipranmis durumda, fakat yinede esimi ailemi cok seviyorum ...

- büyük kizim cok istiyor bir kardesi daha olsun, devamli yalvarip duruyor, anne
diyor kardesim cok tatli, tekrar olsun diyoru ...

- büyük kizim kardesiyle cok iyi ilgileniyor ve ona toz bile kondurmuyor ...

Eşine Allah şifa versin

Benim bir arkadasim var 4 kardesler ve babalari sofor anneleri ise ev hanimi

O arkadasim Allah razi olsun babamdan soforlukten kazandigi parayla hicbiseyimizi eksik etmedi

Bizi cok iyi yetistirdi dedi

Benim cok hosuma gitti

Cocuklariniza ufak seylerden mutlu olmayi ogretebiliyorsaniz

Ailecek buyuk maddi beklentiler icine girmiyorsaniz

Sevgi, maddiyatin onune gecebiliyorsa

Esiniz de psikolojik destek alirsa 3. Cocuk neden olmasin?

Esiniz calisamiyorsa siz calisin esiniz cocuklarla ilgilensin

HEm zaten kiz cocuklari babaya daha duskun olur

Vücudundaki prolaktin seviyesinin düşmesi için bişeyler yapmasın sanırım..
Bu şartlar altında anne olmayı bu denli istemenin ancak biyokimyasal bir açıklaması olabilir çünkü..

Mutlu bir aile misiniz?

Canim biz zaten hic bir zaman büyük hayaller kurmadik ve bundan sonrada olamaz zaten ...

Allaha sükür bir dairemiz var, yeni evlenince satin almisdik ..ve borcumuzun bir cogu hamd olsun bitmis sayilir ...

yani oturacagimiz bir dairemiz var ...

ve Almanyada yasiyoruz ve burdaki sosyal yardimlar cok iyi oldugu icin, eger issiz kalmis olsam (Allahim yinede
nasip etmesin), burda issizlik parasi oluyor ... yani aslinda uzun lafin kisasi ben calismaktan yorgunum, acaba diyorum
bir kac yil bir bebek bahanesi ile evimin hanimi olayimmi yoksa ... hic ugrasmaya degmez diyip elimdeki cocuklarimla
yetinip isime devammi?

Vücudundaki prolaktin seviyesinin düşmesi için bişeyler yapmasın sanırım..
Bu şartlar altında anne olmayı bu denli istemenin ancak biyokimyasal bir açıklaması olabilir çünkü..

Canim aslina bakarsan, bende Anneligin tadini sanki cikaramamis gibi bir duygu var ... yani sanki evimin hanimi olamamis hep calismis
duygu var ... yani evinin rahatligini cocuklarinin sevgisini tadamamis bir his bu ... umarim anlata bilmisimdir

Canim aslina bakarsan, bende Anneligin tadini sanki cikaramamis gibi bir duygu var ... yani sanki evimin hanimi olamamis hep calismis
duygu var ... yani evinin rahatligini cocuklarinin sevgisini tadamamis bir his bu ... umarim anlata bilmisimdir

Çalışan bir anne olarak seni anlıyorum ve hak veriyorum.
Ama 3. bebeği doğurursan evde oturma şansın olacak mı? Gene evinin kadını ve çocukalrının annesi olarak evde kalamayacaksın.
Eşinin durumu düzelecek geçici bir şey değil yazdıklarından anladığım kadarıyla. Yani bir mucize olmadıkça sen çalışmak durumundasın.
3. bebeği de doğurup, birkaç ay sonra sen yeniden iş hayatına döndüğünde, eşin 3 çocukla (ikisi hayli küçük olacak) nasıl baş eder? Eşin de isyan etmez mi? En azından evdeki huzur zarar görmez mi, ki zaten şu anda da huzursuz bir ortam varmış.

Ben oğlumu doğurduktan sonra yaklaşık 1,5 sene evde kaldım. Senin hayal ettiğin biçimde evimin kadını, çocuklarının 24 saat anası oldum.
Sandığın gibi süper bir durum değildi, kendine göre stresli bir haldi.
Çalışmadığın zaman ne evde bir yardımcın olacak, ne eşin destek olacak.. Ev işleri de sende olacak. Kaldı ki benim bu süre zarfında evde haftada 3 gün gelen bir yardımcım vardı. Buna rağmen 2 çocukla (sende 3 tane olacak) sürekli olarak ilgilenmek insanın sabrını zorluyor. Biraz ayrı da kalmak iyi geliyor. Çocuğunu özlüyor ve daha fazla sabır gösteriyorsun.

Doğurup evde kalacağın süre zarfında muhtemelen "yeni bir iş bulabilecek miyim" stresi içinde olacaksın. Sayılı zaman çabuk geçecek zaten. Tadını çıkartamadan yeniden iş hayatına döneceksin, hem de 3 çocuklu anne olarak.

Dur bakalım, gün doğmadan neler doğar. Rabbim içindeki annelik isteğini görsün inşallah, belki de durumunuz değişir.

Çalışan bir anne olarak seni anlıyorum ve hak veriyorum.
Ama 3. bebeği doğurursan evde oturma şansın olacak mı? Gene evinin kadını ve çocukalrının annesi olarak evde kalamayacaksın.
Eşinin durumu düzelecek geçici bir şey değil yazdıklarından anladığım kadarıyla. Yani bir mucize olmadıkça sen çalışmak durumundasın.
3. bebeği de doğurup, birkaç ay sonra sen yeniden iş hayatına döndüğünde, eşin 3 çocukla (ikisi hayli küçük olacak) nasıl baş eder? Eşin de isyan etmez mi? En azından evdeki huzur zarar görmez mi, ki zaten şu anda da huzursuz bir ortam varmış.

Ben oğlumu doğurduktan sonra yaklaşık 1,5 sene evde kaldım. Senin hayal ettiğin biçimde evimin kadını, çocuklarının 24 saat anası oldum.
Sandığın gibi süper bir durum değildi, kendine göre stresli bir haldi.
Çalışmadığın zaman ne evde bir yardımcın olacak, ne eşin destek olacak.. Ev işleri de sende olacak. Kaldı ki benim bu süre zarfında evde haftada 3 gün gelen bir yardımcım vardı. Buna rağmen 2 çocukla (sende 3 tane olacak) sürekli olarak ilgilenmek insanın sabrını zorluyor. Biraz ayrı da kalmak iyi geliyor. Çocuğunu özlüyor ve daha fazla sabır gösteriyorsun.

Doğurup evde kalacağın süre zarfında muhtemelen "yeni bir iş bulabilecek miyim" stresi içinde olacaksın. Sayılı zaman çabuk geçecek zaten. Tadını çıkartamadan yeniden iş hayatına döneceksin, hem de 3 çocuklu anne olarak.

Dur bakalım, gün doğmadan neler doğar. Rabbim içindeki annelik isteğini görsün inşallah, belki de durumunuz değişir.

Sagol arkadasim, inan beni cok rahatlattin ... Allah senden razi olsun ...:13:

Seninde dedigin gibi, hayirlisi neyse o olsun, gün dogmadan neler dogar :6:

olsun istiyorum ...

Zaten iki evladınız varmış niye içinizde evlat hasreti ve isteği varki.
Acaba bir de erkek evladım olsun falan diye mi düşünüyorsunuz.
Şartlarınız daha iyi olsa idi tamam ama eşiniz işsiz,sağlık sorunları var.
Dahası bu durum ailenizi yeterince etkiliyor.
Evimizin düzeni benim sabretmemle devam ediyor demişsiniz.
Birgün sabrınız bittiğinde ne olacak.3 çocukla tahammülsüz bir
hayat yaşayacaksınız.

Canim biz zaten hic bir zaman büyük hayaller kurmadik ve bundan sonrada olamaz zaten ...

Allaha sükür bir dairemiz var, yeni evlenince satin almisdik ..ve borcumuzun bir cogu hamd olsun bitmis sayilir ...

ve Almanyada yasiyoruz ve burdaki sosyal yardimlar cok iyi oldugu icin, eger issiz kalmis olsam (Allahim yinede
nasip etmesin), burda issizlik parasi oluyor ... yani aslinda uzun lafin kisasi ben calismaktan yorgunum, acaba diyorum
bir kac yil bir bebek bahanesi ile evimin hanimi olayimmi yoksa ... hic ugrasmaya degmez diyip elimdeki cocuklarimla
yetinip isime devammi?

Pardon ama ben bazen bu okuduklarimin gercek olduguna inanmakta güclük cekiyorum. Bende isvicrede yasiyorum ve asagi yuakri yurtdisinda sozial yardimlarin nasil oldugunu biliyorum. Ama nekadar sacma. Belediye baksin diye 3. cocugu yapip evde oturmak. Onlar bakar bahanesiyle. Ya sen maddiyi gectim cocuklarini düsün diger bebegin daha cok kücük. Onlarin iyi bi egitime, ilgiye ihtiyaclari var düzenli bi hayata ihtiyaclari var. Sen bu sekilde sagliksiz düsünüyorsun kbakma. Calismaktan yoruldugun icin cocuk bahanesi vayyy beee :). Bende evlendigimde 5 cocuk yapiyim arka arkaya devlet bakar bahanesiyle. Lütfen cocuklarini düsün. Hem Rabbim herkese güc saglik versin CALISMAK GIBISI YOK!

yetinip isime devammi?

annem 3.yu yapmadigi icin hep pismandir

O zamanlar babam okuyorms daha annem calisiyormus

Sonradan babam avukat olmus bizim maddi durumumuz cidden cok iyi simdi

Annem 3. Yu yapmadigi icin pisman :-)

aslaaaaaaaaaaaaaaa ve aslaaaaaaaaaaaaa hasta olan ve çok mutlu olamadığın bir adama neden 3. çocuk yapmak için çaba harcıyorsun güzelim para yoksa evlilkte tamtam ayak sesleri ayaklaşıyordur bence hak eden adama çocuk yapmalı benim annemde babamla sorunlu bir evlilik yaşadı ve hala yaşıyor bu adama 4 çocuk yaptı annem çalıştı babam kah çalışır kah çalışmaz bir halde yaşama tutunurken bizde yoksulluk içinde yaşadık ama iyiki 4 kardeşiz allah kardeşlerimin acısını bana göstermesin amin:72:

aslaaaaaaaaaaaaaaa ve aslaaaaaaaaaaaaa hasta olan ve çok mutlu olamadığın bir adama neden 3. çocuk yapmak için çaba harcıyorsun güzelim para yoksa evlilkte tamtam ayak sesleri ayaklaşıyordur bence hak eden adama çocuk yapmalı benim annemde babamla sorunlu bir evlilik yaşadı ve hala yaşıyor bu adama 4 çocuk yaptı annem çalıştı babam kah çalışır kah çalışmaz bir halde yaşama tutunurken bizde yoksulluk içinde yaşadık ama iyiki 4 kardeşiz allah kardeşlerimin acısını bana göstermesin amin:72:

Sagol arkadasim,zaten burdaki yorumlari okuduktan sonra, benimde gözüm acildi ... derdim bir iken, iki etmis olurum ...

Berceste arkadasim, senin de dedigin gibi, ücüncüyü neden yapmadim diye pisman olurum diye, bir arada yapip, birbirleriyle büyürler
diye düsündüm ama ... galiba ben dertsiz basima dert ariyorum ... zaten yüküm agir, bir de daha fazla agirlastirmayayim ...

Allahim cocuklarimi hayirli eylesin ve yollarini acik eylesin ... amin

Back
X