Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyüdüklerinde yoldaş olurlar birbirlerine arkadaş olurlar can olurlar..anne için öyle mi büyütup bakan hep anne...her çocuk on yaş götürür anneden
İmkanları bölüp haklarına düşen yokluk ve eksiklikleri çocuk sayısı kadar katladığınızda yoldaş olacakları tek şey yoksunlukları oluyor....O da şanslılarsa.... Malum her kardeş arkadaş, canpare olacak diye bir garanti de yok. Oysa anne , her çocukta ayrı ayrı herbirinin koşulsuz sevgilerinin, masum neşelerinin , karşılıksız güvenlerinin , güzelliklerinin, anne olmanın gururunun sonuna kadar tadını çıkarıyor...

Ben anneliği yıpratıcı bir iş değil aksine kadın için muazzam bir zevk olarak tanımlıyorum. Çünkü çocuğum benim için çok değerli...Değil 10 yılım, ömrüm şu an onun olsa bana yaşattığı mutluluğun, sevginin hakkını ödeyemem...Bu yüzden benim için bütün çocuklar çok değerli....

Son düzenleme:
Bence yıpratıcı bir iş..evet muhteşem bi duygu çok güzel zaten aksi delilik olur anneliğin verdiği haz zevk olmasa katlanılabilir şey değil ama bu yıpratıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor

Her çocuk değerli ama gerçek anlamda çocuk büyütmek çok zor...kesinlikle yıpratıcı.."saldım çayıra mevlam kayira" düşüncesiyle büyütulmeyen her cocuk anneyi yaşlandırır. Sevgileri değerleri paha biçilemez dünyada hiçbir duygu bunun önüne geçemez orası ayrı..ben sadece bilinçli ebeveyn olmanın zorluklarından bahsediyorum. Yoksa "cahillik mutluluktur" diye boşa dememisler
Her kardeş canciger olacak diye birşey yok tabi..ben böyle olduğum için kardeşimle hep öyle olacak zannediyorum sanirim

O eksikliği sanki bir cinsiyet farklılığı hissettiriyor siz ?

Yani ne denir bilemedim ki…
Ablamın kızı bu sene üniversiteyi kazanacak sınavı iyi geçti. Özel yurtlar çok pahalı, ev tutsa yine pahalı. Büyük şehirleri yazma kızım dedi mesela. Yani hep bebek kalmıyorlar. Sınav için dershane özel ders, hobisi olursa ona para, kaynak kitap masrafları gelecek.
Bana şu zamanda ikinci çocuk bile şımarıklık geliyor CEO yada kendi işinin patronu değilsen.
Biz de karı koca memuruz. Eşim özel derste veriyor. Ev araba var. İkinciyi yapamayız. İstesek de olmaz. Okul için kıçı kırık tshirt aldan en ucuz yerde 50-70 arası. Daha en temel gıda yumurtası 3 tl. E bı çocuk sağlıklı beslensin, arkadaşlarıyla gezsin, etkinliğe gidebilsin, tatile gidebilsin desen ucu ucuna kıtı kıtına yetiyor.

1 taneye cesaret edemeyen ben

Dört yaşındayken dışarda canı hamburger çekse iki tane söylerdik. Oğlum yarısını zor yerdi masrafsız gelirdi. Kalanını ben yerdim. Şimdi oturup tek başına koca menüyü gömer. E üç kişi ödüyoruz. Ayda iki gittiğin restoranda büyüyünce benim masrafım 200 TL arttı. Beş kişi dışarda yesen en az 500 TL.
Dediğin gibi tatil işi nasıl olacak. Apart ev kiralasan da yine yiyecek içecek masrafı var.
Şu zamanda delilik bence

Bence yıpratıcı bir iş..evet muhteşem bi duygu çok güzel zaten aksi delilik olur anneliğin verdiği haz zevk olmasa katlanılabilir şey değil ama bu yıpratıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor
İnsan yetiştirme sürecini yıpratıcı olarak tanımlasaydim çocuk yapmaya karar vermezdim sanırım. Çünkü o zaman çocuğa en baştan büyük bir haksızlık yapılmış oluyor. Yetişen insan kalitesi de tam olarak orada başlıyor....

Dört kişi 16 bin lirayla geçiniyorsunuz yani

Içimi kararttin her cümlede göz bebeklerim biraz daha büyüdü .

Yorumun alnı olsa da öpsem 23 yaşındayım özel sektordeki küfürden, her dk azarlamadan vs sonra psikolojim bozulup kpss çalışmaya karar verdim şuan evde umutsuzum. Geçen arkadaslarla buluştuk masada oturduk dordumuzde issiziz birimizde deneyimli mühendis bu arada. Gelecek karanlık ülke berbat sen üç kuruş kazanabiliyosun diye çocuğunun geleceği iyi olmuyo ki özel sektör gercekten berbat, molasız on saat calistiran yerler var ve deneyimli mühendise beş bin deneyimli öğretmene asgari veriyo (ben). Ki sartlari çok zor. Devlete girebilmek her gün daha da zorlasiyo gençler mutsuz ve çaresiz aylardır iş ariyo tüm arkadaşlarım ki büyük şehirde yaşıyorum. İşe giren iki arkadaşımda babasının torpiliyle girdi asgari aliyolar. Ne bu doğurma sevdası mok mu var anlamıyorum.

ali koçun iki çocuğu olduğuna göre bizlerin bir taneyi bile 3897328974289 kere düşünmesi gerekiyor
Pinar sabancinin 3 Tane var mesela,kadin cillop gibi ortada geziyor. Sabahlari kahve esliginde tez calisirken veya kitap okurken "morning routine" ini paylaşabiliyor. Ben de istemsizce tek cocukla nasıl istediğim zaman banyo dahi yapamadigimi sorguluyorum.

Büyüdüklerinde yoldaş olurlar birbirlerine arkadaş olurlar can olurlar..anne için öyle mi büyüten bakan hep anne...her çocuk on yaş götürür anneden
yoldaş olacağının garantisis yok . bi akrabam köydeki arsayı satıp iş kurayım dedi. babası tamama dedi , kardeşine yarısısnı sonra ödersin dedi. kardeşi sattırmadı .

türkiyede cocuk yetistiriyorsan kusura bakma hersey para para :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…