- 15 Şubat 2013
- 25.637
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.387
- 798
MaşallahKesinlikle bizim isimizde ticaret çok şükür. Ama maaslarda zaten memur maasiyla ayni oranda. Ondada bizim sektörde mesela usta kalfa olarak ayriliyor. Yani Allah herkesin yardimcisi olsun
22 yıllık öğretmenim ve evet maalesef biliyorum durumu. Eşim çalışmasa geçinmemiz (gecinmekten kastım aç ve açıkta kalmamak) imkansiz..... Bu ülkede eğitim durumumuzun gerektirdiği standardı ( ben YL eşim doktora mezunu) beklemekten vazgeceli çok oldu anlayacaginiz....O yüzden diyorum ki eğitimli bir fabrikatör eşi olarak eğitimsiz insanları iş begenmemekle suçlamadan önce, başka bir nedeni mi var acaba diye sorgulamanız yerinde olur.Size şöyle söyleyim şuan calismis olsam ki ben devlet memuruydum öğretmendim. Şuan ayni maaşı aliyor olacaktım. İşveren ler bu ucretlerin uzerine cok fazla cikamazlar çünkü onlara zaten 1 calisan en az 10 bin liraya geliyor cunku ssk odemeleri yol ve yemekleri dahil belki daha fazlasi. ulke sartlari bu maalesef 20 bin maas veren bi fabrika duymadim ki sanayi sehrinde yasiyorum. İstanbul ve Ankara nin tam ortasindayim. 6 bin lira ile yapilip yapilamayan seyleri bana sorgulamayin ülke yönetimini fiyatlari ben belirlemiyorum. Asgari ücreti hesaplarsak o hepten vasat
işte mantık bu ya zaten. intihar ve psikolojik esnekliğin dinamiğini tamamen refaha ve ülkenin cari durumuna bağlayamayız. evet bu da çocuk bakımının bir ayağı ama tamamı değil. çocuk büyürken para ve ana babailgisi aşırı gerekli ve önemli lazım doğru lakin yetişkinlikten sonrasını Allah bilir.Bu mantıkla isveç, finlandiya gibi ülkelerde intihar olmaması lazım. Aksine oralardaki yüksek sayılar yüzünden üniversiteler araştırma kürsüleri kuruyor. İntihar sıralamasında türkiye yüz küsürlerdeyken onlar ilk ellide.
Kişi başı en az 10.000.o da 4 gün falan.orta bir yer.Maalesef turizm konusu cok skntili tatil yerleri cok pahalanmis
Msj tekrarıBu mantıkla isveç, finlandiya gibi ülkelerde intihar olmaması lazım. Aksine oralardaki yüksek sayılar yüzünden üniversiteler araştırma kürsüleri kuruyor. İntihar sıralamasında türkiye yüz küsürlerdeyken onlar ilk ellide.
Fabrikator eşi derken okuyanlarda sanacak ki binlerce kişi calisiyor22 yıllık öğretmenim ve evet maalesef biliyorum durumu. Eşim çalışmasa geçinmemiz ( aç kalmamaktan bahsediyorum) imkansiz. Eğitim durumumuzun gerektirdiği standardı beklemekten vazgeceli çok oldu anlayacaginiz. O yüzden diyorum ki bir fabrikatör eşi olarak eğitimsiz insanları iş begenmemekle suçlamadan önce, başka bir nedeni mi var acaba diye sorgulamanızı tavsiye ederim.
Onlar sıkıntıdan intihar ediyodur, buraya gelse ay sonunu nasıl getiricem diye düşünmekten ölmeyi unutur.Bu mantıkla isveç, finlandiya gibi ülkelerde intihar olmaması lazım. Aksine oralardaki yüksek sayılar yüzünden üniversiteler araştırma kürsüleri kuruyor. İntihar sıralamasında türkiye yüz küsürlerdeyken onlar ilk ellide.
Aynen öyle...kol gücü de ucuz değil. En basitinden, bütün gün kas gücüyle iş yapan adamın tüketmesi gereken protein ağırlıklı besin bile normal insanın 3 - 4 katı... Bunlar istiyorlar ki günde 12 saat demir büken , hamallık yapan adam helva ekmekle yıllarca ayakta dursun...Kaldi ki kol gücü emek bunlar da yadsinamaz nitelikler olmali zaten en basta. Gelismis bi ulkedeysen ameleyle bankacinin geliri arasinda uçurum olmaz zaten. Ben veri analistine günlüğüne 300£ ödüyorum boya ustası bi flati boyamadan da günlüğüne 300£ kazaniyor. Hal böyle olsa zaten kimse bi is yapmaktan gocunmaz. Insanlar ölü eşek olmak istemiyor. Neden istesin ki.
Eee öyle zaten.bakıyorlar birşeyleri elde etmek için çabalamak yok, herhangi bir amaç yok.zengin doğmuş, zengin ölecek.iatediği her karşıcins elinin altında.çünkü dini inanç ve mutsuzluk yok.insanlar gününü gün etmek için önüne gelenle sevişiyor.yapacak birşey bulamıyorlar.biz haa bugün rahat edeceğiz, haa yarın güzel şeyler yaşayacağız haa kırk yılda bir partner bulacağız derken gözümüz arkada kala kala ölüp gidiyoruzOnlar sıkıntıdan intihar ediyodur, buraya gelse günü nasıl kurtaricim diye hayat derdine düşüp ölmeyi unutur.
Dimi ya insanlık ayıbı resmen yazık kaslari eriyor. Cevremde bile yillardir evine gelen temizlikci kadina ben yemek vermiorum diye övünen, yemek koymayinca dolaptaki süslü peynirimi yemis diye dövünen bi suru mal görüyorum. Dinledikce utaniyor insan. Ve kaynaklar azaldikca insanlar daha bencil daha acimasiz olacak ne yazik ki.Aynen öyle...kol gücü de ucuz değil. En basitinden, bütün gün kas gücüyle iş yapan adamın tüketmesi gereken protein ağırlıklı besin bile normal insanın 3 - 4 katı... Bunlar istiyorlar ki günde 12 saat demir büken , hamallık yapan adam helva ekmekle yıllarca ayakta dursun...
Haber verelim de intihar eğilimli vatandaşlarla buradakileri mübadele yapalım.Onlar sıkıntıdan intihar ediyodur, buraya gelse ay sonunu nasıl getiricem diye düşünmekten ölmeyi unutur.
Şu memur maasi guzellemesini atalim raftan artik zaten. 2006 yilinda ben tuikte uzman yardimcisiydim. 46 tane ceyrek altin alabiliodum maasimla. Simdi degil yardımcısı uzman maasi 13 civari. 8 tane mi alınıyor ne iste o kadar.Kesinlikle bizim isimizde ticaret çok şükür. Ama maaslarda zaten memur maasiyla ayni oranda. Ondada bizim sektörde mesela usta kalfa olarak ayriliyor. Yani Allah herkesin yardimcisi olsun
Bı sevgili yapamadın gitti be ferhanim.Eee öyle zaten.bakıyorlar birşeyleri elde etmek için çabalamak yok, herhangi bir amaç yok.zengin doğmuş, zengin ölecek.iatediği her karşıcins elinin altında.çünkü dini inanç ve mutsuzluk yok.insanlar gününü gün etmek için önüne gelenle sevişiyor.yapacak birşey bulamıyorlar.biz haa bugün rahat edeceğiz, haa yarın güzel şeyler yaşayacağız haa kırk yılda bir partner bulacağız derken gözümüz arkada kala kala ölüp gidiyoruz
Sevisemeden göçüp gidicem mi demek istedi?Bı sevgili yapamadın gitti be ferhanim.
Bence çok olunca da hep bazıları düşüyor diğerleri de el veriyor komple düşüyorlar biz 5 kardeşiz öyle yani normalde kardeşlerim var diye can oldukları İçin onların dertlerinden sıkıntılarından destek olmaktan hayat kalitem daha da düştü stresi sıkıntısı cabasıYaşlarımız 37eşim, benm 33..açıkçası biz iki kardeştik hep Bi üçüncü kardeşim olsun Bi tane de kız kardeşim olsun istedim hep bunun ekisliğini yaşadım.. Belkide üçüncü çocuk isteğinin sebebi bu.. Kalabalık olsunlar el el ele versinler hep diye
Kız ben hala memurum, eşim de memur, 20 küsur yıldır memuruz, hala memuruz bak halimiz budur diyorum iki saattir, hala benim maaşı kıyas gösteriyor. Çok veriyoruz diyorŞu memur maasi guzellemesini atalim raftan artik zaten. 2006 yilinda ben tuikte uzman yardimcisiydim. 46 tane ceyrek altin alabiliodum maasimla. Simdi degil yardımcısı uzman maasi 13 civari. 8 tane mi alınıyor ne iste o kadar.
Katiliyorum. Hele abi ablaysan tam çekilecek çilen varmis oluyor :) durduk yerde sorumluluk biniyor üstüne. Hele bi de annenin kafasi böyle küçük olan yardima muhtac kafasıysa. Ben universitedeyken annem gecenin 11i disardaysam arar yarin bu cocugun sinavi var sen nerdesin derdi.Bence çok olunca da hep bazıları düşüyor diğerleri de el veriyor komple düşüyorlar biz 5 kardeşiz öyle yani normalde kardeşlerim var diye can oldukları İçin onların dertlerinden sıkıntılarından destek olmaktan hayat kalitem daha da düştü stresi sıkıntısı cabası
Bence tam tersi....Bana da üç çocuk delilik gbi geliyorşaka bir yana çocuklar için güzel ama anne için zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?