- 10 Nisan 2014
- 42.513
- 113.872
- 798
katılıyorum yüzde yüz.ama işte o varlıklı bilinçli ailelerin ve çocuklarının olduğu okulun yanındaki evlerin satış fiyatı 4 milyon kiraları da 7000 den başlıyor.bu cey cey hepsini düşündü bir senedir.sonunda 3000 yaptı kendi kirasını ve çocuğu koleje verdi.yüzde yüz zam yapmış halim 3000 civarı evimin.geriye kalan 4000 de kolej taksidi.yani hesap hep aynı.e bu da dil öğretiminin 14 saat artı 2. dilin de olduğu okula yönlendirdi direkt.öğretmenlik tecrübem de var devlet ortaokulunda 4 yıl.gayet bilinçli tercih yaptım.keşke devlette okuyabilseydi hakkıyla.ama nerdeeeeeBenim yaşadığım ilde okulun kalitesini olduğu mahalle belirliyor gibi, kenar mahallelerde eğitim zayıf çünkü öğrenciyle mücadeleden derse fırsat kalmadığı gibi öğrencilerin potansiyeli de yüksek seviyeyi kaldırmıyor. Orta ve üst gelir grubundaki ailelerin ağırlıklı olduğu yerlerdeki devlet okulları özellerle yarışmaya çalışacak kadar hırslı, düzen disiplin olabileceğin üst sınırında, öğretmenler gayretli. Hatta sınıf öğretmenleri arasındaki rekabet akıllara ziyan çünkü öğretmen adıyla kayıt talebinde bulunan veli çok fazla. Dolayısıyla burada özel okul sayısı az ve veliler iş yüzünden sosyal etkinliklere yetişemiyorsa özel okul tarcih ediyor, bütün aktivite okul sınırları içinde olsun diye. Ben ana sınıfından lise bitene kadar hiçbir şekilde özel okul düşünmüyorum.
Konuya dönüp bi bakiyim dedim. Halen daha benim 6-7 bin liralik vasifsiz eleman bulamiyoruz msjima begenilmeyen emoji konuluyor. Bir arkadasta yazmis muhendisler yabanci dil bilenler 5 bin maas aliyor diye ama bizim maas sknti oldukatılıyorum yüzde yüz.ama işte o varlıklı bilinçli ailelerin ve çocuklarının olduğu okulun yanındaki evlerin satış fiyatı 4 milyon kiraları da 7000 den başlıyor.bu cey cey hepsini düşündü bir senedir.sonunda 3000 yaptı kendi kirasını ve çocuğu koleje verdi.yüzde yüz zam yapmış halim 3000 civarı evimin.geriye kalan 4000 de kolej taksidi.yani hesap hep aynı.e bu da dil öğretiminin 14 saat artı 2. dilin de olduğu okula yönlendirdi direkt.öğretmenlik tecrübem de var devlet ortaokulunda 4 yıl.gayet bilinçli tercih yaptım.keşke devlette okuyabilseydi hakkıyla.ama nerdeeeee
Yaşanılan şehrin adı öne çıkıyor burada işte. Biz şanslı gruptanız. 10 yıl önce 1 maaş 2 ek dersi gömüp iyi bir semtte ev aldık ilk çocuk 2 yaşındaydı o zaman tekti tabi haliyle. Bulunduğumuz şehir tarım ya da sanayi şehriyse halkın çoğunluğu da o mesleklerde oluyor, hele sanayi şehirlerinde göçler şehrin yapısını gittikçe aşağı çekiyor. Bu da orta ve yüksek gelirlileri azaltıp belli bölgelere topluyor. Eğitim kalitesi de buna göre şekilleniyor şehrin içinde. Sonra insanlar servis parasını yasal cezaları göze alıp sahte ikametlerle çocuklarını adı duyulmuş okullara yığıyor. Sorunlar dağ oluyor. Yaşadığın şehrin koşullarında elindekinin en iyisini yaptığına inanıyorum ben. Allah evladına zihin açıklığı ve aydınlık bir gelecek nasip etsin.katılıyorum yüzde yüz.ama işte o varlıklı bilinçli ailelerin ve çocuklarının olduğu okulun yanındaki evlerin satış fiyatı 4 milyon kiraları da 7000 den başlıyor.bu cey cey hepsini düşündü bir senedir.sonunda 3000 yaptı kendi kirasını ve çocuğu koleje verdi.yüzde yüz zam yapmış halim 3000 civarı evimin.geriye kalan 4000 de kolej taksidi.yani hesap hep aynı.e bu da dil öğretiminin 14 saat artı 2. dilin de olduğu okula yönlendirdi direkt.öğretmenlik tecrübem de var devlet ortaokulunda 4 yıl.gayet bilinçli tercih yaptım.keşke devlette okuyabilseydi hakkıyla.ama nerdeeeee
herkes evlatları için çırpınıyor doğduktan sonra tek ben değil ki hepimiz.engelli evlatları olanlar var otizmli olanlar var.en iyi eğitimleri aldırabilmek için onlara sırtlarında taşıyorlar iyi okulun öğretmenin semtine.bir tık gelişsin diye o anneler neler çekiyorlar.allah kimseye evladının acısını göstermesin diyorum ben de.en ağırı budur zannımcaYaşanılan şehrin adı öne çıkıyor burada işte. Biz şanslı gruptanız. 10 yıl önce 1 maaş 2 ek dersi gömüp iyi bir semtte ev aldık ilk çocuk 2 yaşındaydı o zaman tekti tabi haliyle. Bulunduğumuz şehir tarım ya da sanayi şehriyse halkın çoğunluğu da o mesleklerde oluyor, hele sanayi şehirlerinde göçler şehrin yapısını gittikçe aşağı çekiyor. Bu da orta ve yüksek gelirlileri azaltıp belli bölgelere topluyor. Eğitim kalitesi de buna göre şekilleniyor şehrin içinde. Sonra insanlar servis parasını yasal cezaları göze alıp sahte ikametlerle çocuklarını adı duyulmuş okullara yığıyor. Sorunlar dağ oluyor. Yaşadığın şehrin koşullarında elindekinin en iyisini yaptığına inanıyorum ben. Allah evladına zihin açıklığı ve aydınlık bir gelecek nasip etsin.
demiyoruz çünkü bunları daha 1. çocukta bilmeli aile.psikolojisini kaliteli zaman geçirmeyi sorunlarını nasıl çözeceğini sevgiyi nasıl vereceğini sınırları nasıl koyması gerektiğini taa ilk çocukta bilmeli.burada 3. çocuk yapmaktan bahsedildiği için değinmedik.Herkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Herkes boğazının, daha çok daha çok yemenin, tüketmenin derdinde. Dert edinilen tek şey madde
Ahaha geçenlerde bir konuda hayat tüketmekten ibaret değil yazmıştım, e tabii linç başlamıştı. Neden beni kurtarmamıştınızHerkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Herkes boğazının, daha çok daha çok yemenin, tüketmenin derdinde. Dert edinilen tek şey madde
Gecim+cocuk yetistirmek, dert edinilen sey madde+egitim+bakım +ilgi...+ lari sabaha kadar yazabilirimmmmHerkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Ayrica eklemek isterim ki, cocugun egitimi ve yetistirilmesi, ilgisi de yine maddiyata dayaniyor.Herkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Asgari maaş dünKonuya dönüp bi bakiyim dedim. Halen daha benim 6-7 bin liralik vasifsiz eleman bulamiyoruz msjima begenilmeyen emoji konuluyor. Bir arkadasta yazmis muhendisler yabanci dil bilenler 5 bin maas aliyor diye ama bizim maas sknti olduSanki oranlari ben belirliyorum yada asgari ucretin 4250 oldugu zamanda o maaşı biz 3 bin veriyomusuz gibi linc yiyorum Sizde özel okula verdiniz diyemi elestiriliyosunuz. Bence bi insan çocuğunun gelecegi için en iyi dusunendir ceycey eminimki bu emeğinle cok büyük basarilar elde edeceksin. Ailemden arkadaslarimdan cok fazla okul müdürü yada öğretmen arkadaşim var (kendi meslegimde bu) bazi sehirlerde bizim gibi küçük mesela cok iyi egitimler veriliyor sinavlarda büyük basarilar elde ediliyor ama büyük sehirlerde bazen bu durum olmuyor karmakarisik bi hal aliyor. Bence en iyisini yaptin nacizane fikrim
Asgari maaş dün 5.500 oldu zaten 6-7bin çok değil ki. Ayrıca 6-7 bin diye maaş olmaz 6mi 7 mi.Konuya dönüp bi bakiyim dedim. Halen daha benim 6-7 bin liralik vasifsiz eleman bulamiyoruz msjima begenilmeyen emoji konuluyor. Bir arkadasta yazmis muhendisler yabanci dil bilenler 5 bin maas aliyor diye ama bizim maas sknti olduSanki oranlari ben belirliyorum yada asgari ucretin 4250 oldugu zamanda o maaşı biz 3 bin veriyomusuz gibi linc yiyorum Sizde özel okula verdiniz diyemi elestiriliyosunuz. Bence bi insan çocuğunun gelecegi için en iyi dusunendir ceycey eminimki bu emeğinle cok büyük basarilar elde edeceksin. Ailemden arkadaslarimdan cok fazla okul müdürü yada öğretmen arkadaşim var (kendi meslegimde bu) bazi sehirlerde bizim gibi küçük mesela cok iyi egitimler veriliyor sinavlarda büyük basarilar elde ediliyor ama büyük sehirlerde bazen bu durum olmuyor karmakarisik bi hal aliyor. Bence en iyisini yaptin nacizane fikrim
Asgari ucret dün aksam uzeri aciklandi ve asgari ucret aciklanmadan önce yazmıştım o msjiAsgari maaş dün
Asgari maaş dün 5.500 oldu zaten 6-7bin çok değil ki. Ayrıca 6-7 bin diye maaş olmaz 6mi 7 mi.
Bana özelden bulunduğunuz ili yazar mısınız aynı sehirdeysek ben başlarim valla
Konu güncel olduğu için ben asgari maaş zammindan sonra yazdınız sanmıştım. Ya elbette ki vasıflı ile vasifsizin ücreti aynı olamaz ama tr de vasiflilar çatır çutur asgari alıyo.. bir de sizi lincleyenleri görmedim ama tr de patronlar personellerine maddi manevi eziyet ettiği için hep o yüzden tepki almissinizdir. Ben de sanayi bolgesindeyimAsgari ucret dün aksam uzeri aciklandi ve asgari ucret aciklanmadan önce yazmıştım o msjive asgari ucretle verilen maaslar artiyor örneğin bir usta 10 bin alıyorsa fabrikalarda asgari ücrete % kac zam geldiyse % delik dilim uzerinden zam olur. 6-7 bin yazarak arada küsuratlar olabiliyor onu belirtmek istemistim. Bikac arkadasa yazdim yaşadığım şehiri ama sanayi bölgesi üretim yapiliyor çalışanlarımiz erkek maalesef. Ornek verirsem Mesela bi kaynak ustasi 9 bin aliyodur boyacisi farkli aliyordur, işin ustasi farklidir, ama vasifsiz yani işi bilmeyen bir kişi asgari ucretin uzerinde aliyor. Zamanla ustalasiyor ve kademe yukseliyor vasifli oluyor. Vasifsiz bir elemana ustayla ayni maaşı veren fabrika vs olmaz. Linçlendim ama anlatmak istedigim buydu. Bi işveren vasifsiz bir elemana asgari ucretin 2 katini veremez. Zaten giderleri ssk yemek yol vs yuksek meblalari buluyor. İş verim yani bu işte ne kadar ustalaşırsan ucretlerinde artar
Bence yazilanlara bir daha goz gezdir.. cunku hepsini siraladik.Herkes geçimden bahsediyor kimse de çocuk yetiştirmekten dem vurmuyor. Bu zamanda dar boğazla olmaz deniyor bu zamanda çocuk eğitimi zordur denmiyor
Doğrudur inanirim çalışırsiniz şüphem yok. Bunu anlatmaya calismistim asgari ucretin altinda veriyoruz deseydim zaten tepkileri anlardim. Yaşadım ve gördüm eleman arayip bulamadigimiz gunleri. Bizim isyerimizde 20-25 senelik calisan usta abilerimiz var 12 senedir bizle calisan arkadaşlar var. Benim eşimde ki mantik ben onlarin sayesinde ekmek yiyorum onlarin gonulleri olsun, onlar zaten benim gönlümü yapar der calisanlari için. Dedigim gibi biz küçük sehirde yasiyoruz adamin eşi gündelik temizlige gidiyor adam kahvede oturuyor işsiz güya bizde calisacak insan ariyoruz bu sekildede cok bildigim aile var. Yani ne bileyim anlatmak istediğim buyduKonu güncel olduğu için ben asgari maaş zammindan sonra yazdınız sanmıştım. Ya elbette ki vasıflı ile vasifsizin ücreti aynı olamaz ama tr de vasiflilar çatır çutur asgari alıyo.. bir de sizi lincleyenleri görmedim ama tr de patronlar personellerine maddi manevi eziyet ettiği için hep o yüzden tepki almissinizdir. Ben de sanayi bolgesindeyimçalışırım diye alay etmemiştim bu arada
Ya siz bir iş veren olarak vicdanen rahatsaniz herkesin haklarını veriyorsanız zaten gece rahat uyuyun problem yoktur. Burdaki insanlar sizi tanimiyo, hepsi elbette değil ama tr patronları çok acımasız olabiliyo ben odasına çağırıp küfür edende biliyorum, herkesin içinde hakaret edip aşağılayan da, 39 derece ateşli 3 yaşındaki çocuğu için 30 dk erken çıkmasına izin vermeyen de ki nöbetini ben devralicaktim sırf inadindan yaptı. insanlar bunlari gördüğü için patron imgesi bu tepkilerin nedeni de bu.Doğrudur inanirim çalışırsiniz şüphem yok. Bunu anlatmaya calismistim asgari ucretin altinda veriyoruz deseydim zaten tepkileri anlardim. Yaşadım ve gördüm eleman arayip bulamadigimiz gunleri. Bizim isyerimizde 20-25 senelik calisan usta abilerimiz var 12 senedir bizle calisan arkadaşlar var. Benim eşimde ki mantik ben onlarin sayesinde ekmek yiyorum onlarin gonulleri olsun, onlar zaten benim gönlümü yapar der calisanlari için. Dedigim gibi biz küçük sehirde yasiyoruz adamin eşi gündelik temizlige gidiyor adam kahvede oturuyor işsiz güya bizde calisacak insan ariyoruz bu sekildede cok bildigim aile var. Yani ne bileyim anlatmak istediğim buydu
Bu maasi soyledigim icin insanlari asagiliyomusum gibi davrandilar neredeyseYa siz bir iş veren olarak vicdanen rahatsaniz herkesin haklarını veriyorsanız zaten gece rahat uyuyun problem yoktur. Burdaki insanlar sizi tanimiyo, hepsi elbette değil ama tr patronları çok acımasız olabiliyo ben odasına çağırıp küfür edende biliyorum, herkesin içinde hakaret edip aşağılayan da, 39 derece ateşli 3 yaşındaki çocuğu için 30 dk erken çıkmasına izin vermeyen de ki nöbetini ben devralicaktim sırf inadindan yaptı
Sizin söylediğiniz maaş oranı da makul zaten
Tabii ki elimden geldiğince maddi manevi problemlemimiz yok iki oglumla da yakından ilgileniyorum eşimde tabi ben o yüzden pişmanım zaten bir evlada daha bakabilirmisizbu çocuklara iyi bir gelecek temin edebilecek misiniz peki?ben çocuk olsam ilerde hesabını sorardım anne babama.mhallemde var çocukalrın dersleri kötü okulda herkes şikayetçi karakterlerinden de ama anne psikolog yerine extra kurs özel ders yerine 3. çocuğa hamile.bu anne bence iyi bir anne değil.sayı değil kaliteli evlat yetiştirmek mutlu evlat yetiştirmek önemli olmalı
maddi manevi bakabilecek olan istiyorsa yapsın tabi ki.ama bir çocuğa fazla ilgi gösterirken diğerini dışlayan ebeveynler gördüm.bir de bizler de yaşamaya geldik dünyaya bir kaç çocuk bakmak insanın ömrünün yarısını çalıyor neredeyse.bunu göze alan da yapsın.Tabii ki elimden geldiğince maddi manevi problemlemimiz yok iki oglumla da yakından ilgileniyorum eşimde tabi ben o yüzden pişmanım zaten bir evlada daha bakabilirmisiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?