Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben tek çocuk annesiyim ,

bu konuya cevap veremiyorum
Benim de tek çocuğum var
Ama tek çocukla bile feleğim şaştı
Hadi ikinin hata payı olsun da üçüncüyü düşünemiyorum

Belki 2. çocuktan sonra ha 2 ha 3 moduna geçiliyorsa bilemiyorum tabi

cinsiyetleri kızmı , erkek için mi istiyorsunuz. ben 3. çocuğa karşıyım . bakıcıda olsa çocuk ciddi sorumluluk. 40 tan sonra daha çok yoruluyorsunuz. gezmek tozmak varken çocuk sorumluluğu bana iyi gelmiyor.

ayrıca 2 çocuğunuz size niye yetmiyor . onu bi düşünün .

Esinizin destek vermesi bence en onemli olan . Benim esim mesela hayatin kotu gittiginden dolayi istemiyor . Simdi bir kizimiz var onu seviyor ama ilgisi fazla yok . Yani 2. olsa kardesi olsun diye ister . Bende 3 cocugum olsun isterdim simdi den hayirli olsun . Yardimciniz olmasida harika . Ben tek buyuttum mesela cok zorlandim .

Biri kız biri erkek

Sadece aile ölçeğinde değerlendirmek bana göre dar bakmak oluyor. İklimler ve ekonomik krizler, endüstri devriminden beri ilk defa bir önceki jenerasyonun imkanlarına sahip olamayacak Y kuşağı ve sonrası, otomasyon + makinelesme sonucu insan gücüne ihtiyacın azalması ve özellikle Türkiyenin Hindistan Pakistan gibi kalabalıklaşıp fakirleşmesi vb sebeplerler dolayısıyla 2den fazla çocuğu asla mantıklı bulmuyorum.

Siz hertürlü o çocuğu yapacaksınız gibi duruyor, sanki istediğiniz cinsiyette yok gibi yoksa bukadar boşluk hissetmezdiniz. Ben yinede yazayım, ben olsam yapmazdım. Ekonomi yerin dibinde,ülke saçma sapan insanlarla doldu, maddi imkan bugun iyi ama yarına ne olur kimse kestiremiyor. 2 tane mis gibi evlat varken ben olsam yapmazdım şu şartlarda.

Tek çocuğum var ikinciyi düşünmüyorum ama öncelikli sebep maddiyat değil. Gelecek kaygısı. İyi bir eğitim alabilecek mi, iş bulabilecek mi, huzurlu bir hayat sürebilecek mi şimdiden düşünüyorum. Tek çocuk hadi tüm imkanlarımı kullanır bir şekilde iyi bir hayat sunarım diyorum ama 2, 3 olunca imkanlar da bölünüyor. İnsanın mental olarak gücü de tükeniyor. Annem babam biz okuyup işe girip evlenene kadar uyku uyumadı. Bu ülkede çocuk büyütmek saf stres kaynağı.

Türkiyede yasamadigim icin hayat sartlarini orda yasayanlar kadar bilemem tabi. Baskalardan duydugum cogunlukla "Ikinciye cesaret edemiyoruz" oluyor.

Cok istiyirsaniz yapin yani.. kim ne karisir, ama kucuk cocuk kucuk dert buyuk cocuk buyuk dert demek.. yani cocuk sayisi arttikca dert sayisi artiyor.. ama tabiiki sevgiside mutluluguda artiyor..durumum var diyorsun seviyoruz diyorsun, o zaman engel nedir?

Ha biri daha yazmis ama cocuklar buyudukce masraflqrida ciddi oranda artiyor.. birde sey var.. kucukken verdigini yerler giyerler ama buyudukce boyle degil.
Isin manevi kismina deginmedim.. ilgi sevgi vermek onemli.. sadece yedir icirle bitmiyor tabiiki..

Yaslariniz kac esinle senin mesela? Bu da onemli..

Bir mühendis bir memur ortalama 20.000 aylık eve giriyordur. Ve açlık sınırı 7000 kişi başı. Hesaplama sizde artık. Yaşamak var yaşamak var standartlar önemli :)
2 kişi tatile gitsen 20 tutuyor ortalama.bilet parası dahil değil. Orada harcayacakların da. Çocuklar 12 yaşını geç.eye başlayınca ne halt edeceksiniz merak ediyorum valla.mahelle hamamına götürürsünüz artık. linçleyen linçlesin.iyimserlikle peynir gemisi yürümüyor maalesef.yürüse en iyimseriniz ben olayım.ayyu ilk mesajda kendime hakim olmaya çalıştım yine gerçek yüzüm ortaya çıktı

Bir cocuga mali ve psikolojik olarak yetebileceğinizi düşünüyorsanız ki söylediklerinize dayanarak öyle gözüküyor, gücünüz varsa yaşınız gençken neden olmasınçocuk evin neşesi yaa.

Kimse size ıtiraz etmedi sakin olabilirsiniz

2 çocuk varken hala bir tarafınız nasıl eksik kalıyor anlamıyorum çok enteresan geldi o olsa tam oluruz dediniz ya eksik gördüğünüz yeri tamamlayan puzzle değil ki çocuk ,eksikliğini hissettiğiniz şey ne bağlılık mı sevgi mi ya da çok boş zaman mı var önce onu dengeleyin ondan sonra tekrar düşünün bence

İki çocuğum var Allah bağışlarsa. Çevremde yeni doğum yapacak kadınları görünce , özellikle de yaşıtsak, bir gözümde büyüyor ki sormayın… defteri kapattım kendi kafamda yani. Size gelince enerjiniz varsa, ilgiden mahrum etmeyecekseniz, bakımında yardımcı olacak insanlar varsa, uykusızluğa ve hastalıklarına dayanabilecekseniz neden olmasın… bunları düşünmek beni geriyor mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…