Üçüncü çocuk fikri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kara kara, "ikinciyi yapmayacağım bebeğim kardeşsiz olacak" diye düşünürken 3 çok ağır geldi düşünmek için ama sizin dediğiniz gibiyse, çocuklarınızı dediğiniz gibi güzel, donanımlı yetiştiriyorsanız, ülkenin sizin gibi insanların daha fazla çocuk yapıp yetiştirmesine ihtiyacı var bence. Çünkü tam tersi bi durum var. Bunlar çocuk yapsa ne yapmasa ne denen kişiler çok fazla çoğalmaya başladılar.

Ben de 3 çocuğum olsun isterdim ama sizin şuanki yaşınızda daha ilkini yaptığım için geç kaldım.
İşin maddi Kısım sizin kararınız standartlarınızla beklentilerinizle ilgili. Bunu burada sizi tanımayan insanlar bilemez.
Bizim eve temizlik için yardıma gelen kızcağızın 5 çocuğu var. Hepsi çiçek gibi. Maşallah çok güzel bakıyor yoruluyor haftanın 5 günü ev temizliyor. Tatile gitmiyor. Üstüne başına kıyafet almıyor. Ama çocuklarına bakıyor. Öncelik meselesi. 2 çocuğum olsaydı temizliğe gitmezdim diyor kendi de mesela. Ama 5 çocuğu olduğu için mutlu bu sebeple bazı fedakarlıklar yapabiliyor.

Cesaretiniz için tebrikler. Ben de sanki 3. Yaparsam arkası gelir 5 i bulurum gibi düşünüyorum o yüzden yapın diyemedim

Bence de yapacak belli.kendini saçma sapan bir romantik durumla desteklemeye çalışıyor.ben şansen inanmıyorum bu romantik eksik hissetmelere falan.bugün onu eksik hissedersin, yarın fazla hissedersin. Insanoğlu ilginç bir yaratık.o kadar da bir olayımız yok yani.

Şu an anlattığı kadarıyla da durumları çok iyi değil konusahibinin. Bir ev bir araba 4 nüfus maximum 25000 gelir....eeee...şu anda bile açlık sınırının bi tık üstündeler zaten...

7000 4 kişilik ailenin açlık sınırı, kişi başı değil.
Doğru kişi başı 30 gün simit yese 3 ü 7000 yeter. Kim diyor bunu iktidarın uşağı tüik mi?

Sen onları baz alma insanca yaşayabilmenin sınırı 7000 öyle lüks de değil he.

Hergün kıyma hergün konken partisi golf hobisinden de bahsetmiyorum.

Sadece insanca yaşamanın alt sınırı 7000 benim için.

Konu bu değil yalnız. Kadın insanca yaşamak istemiyor olabilir.

Bir cocuga mali ve psikolojik olarak yetebileceğinizi düşünüyorsanız ki söylediklerinize dayanarak öyle gözüküyor, gücünüz varsa yaşınız gençken neden olmasınçocuk evin neşesi yaa.
Büyüyünce nesi oluyor ? Geceli, gündüzlü kendini paralayıp, yıllarca gittiği iş görüşmelerinden eli boş dönüp, intiharın eşiğine geldiğinde de çocukken evin neşesiydin o yüzden yaptık dersiniz artık.ben kendim bile intiharın eşiğinden döndüm.1sene daha atanamasaydım durum belliydi.inanın çok kötüydüm.yıllarca işsizken ki bu sitede 30,35 yaşına gelmiş koca koca insanlar o kursa mı gitsem bu kursa mı girsem, tekrar okula mı gitsem diye çare aramaya devam ediyor.annem başka bir üyenin de dediği gibi yıllarca yaşamadı rrsmen bu kızın hâli ne olacak diye ? maşallah kendini öyle böyle kurtaran kendi yaşadıklarını unutuveriyor.

Üçüncü çocuk fikri bizde de vardı iki yıl öncesine kadar. 2 yıl önce ortalamanın üstüne iyi bir gelirimiz var , borcumuz harcımız yok,birazda birikimimiz var, olabilir diye düşünüyordum ama artık durumlar öyle değil ekonomik olarak Eşim hâlâ istese de benim fikrim değişti. Ben birde çalışmıyorum, çalışıyor olsam en başından üçüncü çocuğu düşünmezdim sanırım.
İş, ev, 3 çocuk, düşünmesi bile yordu.

İki çocuğum var, küçüğü 2 yaşına girecek Ağustos’ta, şimdi olsa ikinciyi bile istemezdim. Neredeyse bir yıl içinde %50 fakirleştik, yaşam standartlarımız her geçen gün düşüyor. Biz ki orta -üst sosyoekonomik düzeyde bir aileydik, gittikçe düşüyoruz. Çocuklarıma tabiki maddi manevi yeterim ama hayal ettiğim ve bir yıl önce sunabileceğim şartları şimdi sunamayacağımı farkediyorum. Ha bir de üç küçük çocukla arabaya nasıl sığılır, bizimkilerin oto koltuğu arkayı komple kaplıyor.üçüncü bir koltuk sığmaz Ben sırf bu nedenden bile 3. Yü istemezdim

1 kişinin çalışmamasıyla hâlâ geçinebiliyorsanız hâlâ ortalamanın üstünde geliriniz var demektir.maşallah.kiralar bile iki kişinin çalışmasına göre ayarlanıyor çünkü. Kim bu iyi kazananlar yaa ne iş yapıyor kocanız ?

siz zaten büyünce ne olacağını yazmışsınız bilir kişi olarak ben yorulmayayım. Teşekkür ediyorum kıymetli ve yüksek bilgeliğiniz ile aydınlattığınız için.

Olur mu hangi yüzyılda yaşıyorz.. İstediğinz cinsiyet derken.. Bir kız bir erkek evladım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…