Uçuruma giden evlilik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke karar verebilecek durumda olsam.. sakin olsak ve ben düşünebilsem☹️
Senin yerinde olsam hemen iş aramaya başlarım cocuguna da bakmak için annenle konus anlat Durumu. Kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Bu adama karsı Ezik durma cocugun da 2 yasında iyi yani Sakın 2 cocuk icin acele etme

Senin yerinde olsam hemen iş aramaya başlarım cocuguna da bakmak için annenle konus anlat Durumu. Kendi ayaklarının üstünde durmalısın. Bu adama karsı Ezik durma cocugun da 2 yasında iyi yani Sakın 2 cocuk icin acele etme
İş bakmaya başlayalı 2-3 ay oluyor. Piyasa pandemi yüzünden durgun. Doğum öncesi işi bıraktım. Çünkü neredeyse 1,5 saat vardı iş yerimle ev arası. Dua edin de çabucak iş bulayım🥰
2. Çocucuk filan kesinlikle düşünmüyorum. Zaten uzağız eşimle birbirmizden..

Eşiniz çivi çiviyi söker demiş ama sökmemiş. Deyim yerindeyse sizin başınızı yakmış.

Bir an evvel iş bulmaya bakın çünkü evliliğiniz pek uzun ömürlü olacak gibi görünmüyor. Böyle insanların hayatını mahvedenlere deli oluyorum

Siz hatayı size eski eşine olan aşkını size ballandıra ballandıra anlatacak , bu konuda dertleşecek kadar, sizi gönlüne yakıştırmayan bir adamla evlenmekle yapmışsınız, zira görünen o ki adam sadece sizi kendine yara bandı yapmış, sizde üzerine atlamışsınız, hiçbir adaö geeçek anlamda kadın gözüyle baktığı azda olsa beğendiği kadına başka bir kadın için bu kadar ağlamaz.
Evlilik çok büyük sorumluluk ve tahammül isteyen bir kurum ve evliliği devam ettirmek için ya iki tarafta mantık evliliği yapacak ve evliliğe görev gözüyle bakacak, karşısındakine saygı duyup sınırlarını zorlamayacak, ya da iki tarafta aşık olup birbirini hoş görecek , sizin gibi sadece taraflardan birinin aşık okup diğer tarafın, aşktan ağzının payını olduktan sonra, iyi bir secenek olarak gördüğü için evlendiği durumlarda bu evlilikler büyük olasılıkla bitmeye mahkum. Zira siz aşık olarak eşinize bu güne kadar hep vermişsiniz, ama alamadıkça sizde de verecek birşey kalmamış, eşinizde hep almaya alışmış, hem evliliğin hem çocuğun sorumluluğunu size yıkmış, o da bir patron edası ile sadece eleştiriye alışmış, size aşık olmadığı için, size karşı eski eşine karşı olan anlayışıda yok, o yüzden artık onun gözüne iyi bir seçenek olarak gelmemeye başlamışsınız, yakında eşiniz malesefki başka arayışlara da girer. Bence artık kendi hayatınızı kurmak için uğraşın ve eşinize resti çekin, zira her kadın özeldir ve kimsenin gönlünün hizmetçisi olmayı haketmez.

Pandemi sürecince bu tür olaylar tartışmalar çok duydum. Sürekli evde olmak Corona psikolojisi insanların herrseyini çok etkiledi evlilik sosyal yaşam iş hayatı herşeyi alt üst etti normalde böyle değildi diyorsunuz bu dönemde etkilenmiş sıkılmış bunalmış olabilir bir aile terapistinden yardım alabilirsiniz

Pandemi sürecince bu tür olaylar tartışmalar çok duydum. Sürekli evde olmak Corona psikolojisi insanların herrseyini çok etkiledi evlilik sosyal yaşam iş hayatı herşeyi alt üst etti normalde böyle değildi diyorsunuz bu dönemde etkilenmiş sıkılmış bunalmış olabilir bir aile terapistinden yardım alabilirsiniz
Haklısınız, ben de online bir terapist bulmaya çalışacağım, malum pandemi nedeniyle hastanelere gitmek risk. Teşekkür ederim desteğiniz için 🙏

Alın karşınıza ciddi ciddi artık boşanmayı düşünüyorum.
Bana karşı gözlerinde nefret görüyorum.
Cirkinlesmeden bitirelim.
Ben kendimi alistiriyorum sen de alıştır konuşması yapın uzaklaşin bakalım.

Düşünsün istediği neymiş ne yaptığının farkında mıymış..

Alın karşınıza ciddi ciddi artık boşanmayı düşünüyorum.
Bana karşı gözlerinde nefret görüyorum.
Cirkinlesmeden bitirelim.
Ben kendimi alistiriyorum sen de alıştır konuşması yapın uzaklaşin bakalım.
Düşünsün istediği neymiş ne yaptığının farkında mıymış..
Aslında dün konuştum, birbirimizi yıpratıyoruz bitirelim sen de huzurlu bir hayat kur kendine dedim. Sen hep beni suçluyorsun dedi. Kendine de bir bak dedi. Düşünüyorum haklı mı diye.. tek taraflı değildir hiçbirşey elbette. Benim de hatalarım mutlaka vardır. Ama onun yaptıkları bana batmıyor. Dün bir yorumda Yaptıklarınız ona batıyorsa sevgisi noksan diye yazmıştı bir bayan. Dünden beri bunu düşünüyorum, inanmak istemediğim, Belki dediğim şey yüzüme tokat gibi vurdu..
dünden beri sessiz sakiniz. Kimse kimseyle muhattap olmuyor. Çocukla ilgili bir kaç kelimelik cümleler oluyor..
dün bana herkes sana evliliğindeki sorunları anlatıyor, yorum yapıyorsun dedi( aslında yorum yapmıyorum, karşımdakini sakinleştirip olumlu şeyler söylemeye çalışıyorum) bizim evliliğimizi mükemmel sanıyor herkes, sende ailene anlatsana dedi. Ben bu güne kadar evliliğimdeki hiçbir sorunu kimseye anlatmadım. Çünkü bazen insan tek taraflı düşünüyor, anlatıyor. Biz sonra unutuyoruz ama aileler unutmuyor. O anlatmak istiyor galiba, anlatsın. Gerçekten beynim yorgun.. hemde çok..

eşim ayda 5-6 gün çalışıyor bu pandemide. Ama maddi olarak iyi kazanıyor. Yani sorun onun evde olması.

Biz tanıştığımızda o yeni ayrılmıştı. Onu aldatmış kadın, Hemde eşimin üniversiteden arkadaşıyla.
Ay bunların hepsini de eşi aldatıyor nedense gerçekten. Hiç karaktersizdim de karım beni kapının önüne koydu diyeni yok Allahın tipsiz biçimsizlerinin.

Ayrıca bize soruyorsunuz da adamla yaşayan biz değiliz ki sizsiniz. Daha aynı evde olmasına tahammül edemediğiniz adamla bir ömrü nasıl paylaşmayı düşünüyorsunuz?

Ay bunların hepsini de eşi aldatıyor nedense gerçekten. Hiç karaktersizdim de karım beni kapının önüne koydu diyeni yok Allahın tipsiz biçimsizlerinin.

Ayrıca bize soruyorsunuz da adamla yaşayan biz değiliz ki sizsiniz. Daha aynı evde olmasına tahammül edemediğiniz adamla bir ömrü nasıl paylaşmayı düşünüyorsunuz?
Öyle olduğuna eminim. Arkadaşlarından da biliyorum. Konu nasıl ayrıldığı değil üzerinden yıllar geçmiş. Zaten başka türlüsüne inansam evlenmezdim bile. Şu anki sıkıntılar bambaşka.. eski eş konusunu o evlendikten sonra açmadı hiç. Ama ben önceden biliyordum..

Zaten başka türlüsüne inansam evlenmezdim bile.
Valla yine de evleneceğine adım gibi eminim de neyse.O kadar kuralları olan insanlar evlendikten sonra da taviz vermiyor çünkü.

Ayrıca madem aldatıldığı halde affetmeyi bile düşünen bir adam bu, o halde size gelince neden böyle sevgisiz ve odun olabiliyor ve siz nasıl bunu kabul edebiliyorsunuz? Aldatmaktan daha ahlaksız bir şey yapmıyorsunuzdur muhtemelen, o zaman bu iş neden böyle?
Yani kocanın hiç tutulur tarafı yok gibi.
Lütfen taviz verme, sen kendinden geçtiysen bari çocuğunu düşün ve ona adam gibi babalık yapsın bir zahmet! Yoksa ne farkeder ki he aynı evde babalık yapmıyor he boşanmışsın dışarıda babalık yapmıyor.
Madem boşanmayacaksın o halde adam et ve o küçük masuma olan sorumluluklarını yerine getirsin. Maddi ve manevi çocukla ilgilensin, sevsin, oynasın, okşasın, her şeyiyle ilgilensin. Bunları yapmıyorsa baba olarak başında durmasına luzum da yok çünkü.

Valla yine de evleneceğine adım gibi eminim de neyse.O kadar kuralları olan insanlar evlendikten sonra da taviz vermiyor çünkü.

Ayrıca madem aldatıldığı halde affetmeyi bile düşünen bir adam bu, o halde size gelince neden böyle sevgisiz ve odun olabiliyor ve siz nasıl bunu kabul edebiliyorsunuz? Aldatmaktan daha ahlaksız bir şey yapmıyorsunuzdur muhtemelen, o zaman bu iş neden böyle?
Yani kocanın hiç tutulur tarafı yok gibi.
Lütfen taviz verme, sen kendinden geçtiysen bari çocuğunu düşün ve ona adam gibi babalık yapsın bir zahmet! Yoksa ne farkeder ki he aynı evde babalık yapmıyor he boşanmışsın dışarıda babalık yapmıyor.
Madem boşanmayacaksın o halde adam et ve o küçük masuma olan sorumluluklarını yerine getirsin. Maddi ve manevi çocukla ilgilensin, sevsin, oynasın, okşasın, her şeyiyle ilgilensin. Bunları yapmıyorsa baba olarak başında durmasına luzum da yok çünkü.
Bunları yapıyor, çok seviyor onu. Maddi manevi her türlü olanağı sağlıyor ona. Birbirlerine aşık gibiler. Aslında öyle olmasa zaten çoktan bırakıp gitmiştim.
Bu işin neden böyle olmasını sindiremiyorum zaten. O kadın onu aldattığı halde, çocukları yokken onu bırakıp gitmek istememiş. Ben onu aldatmadım. Sizin sorduğunuz soruları soruyorum kendime.. bu yüzden çıkmaza girdim. Ya gerçekten bu durumu kabullenip ev arkadaşı gibi yaşayacağız, çünkü çocuk var, yada yolumu ayırıp devam edeceğim. Bunu düşünüyorum

Çocuk olunca o özel alan nasıl oluyor çok merak ediyorum

ben de iki çocuk var mesela 🤪konuyu kendime çevirmicem ama bu lafı so zamanlarda çok duyar oldum bende 🥱🥱🥱

bizde de 2 cocuk var,
esimle farkli odalarda calisiyoruz,
cocuklar evde ise bir onda bir bendeler, en azindan bu sekilde birimiz calismaya devam edebiliyoruz.
ayrica her aksam cocuklarin uyku saatinde birimiz cocuklarla ilgilenir, digerimiz de kisisel zaman olarak degerlendirir bu sureyi.

bu kadar ayirabildik simdilik. Tek cocukla calismiyor konu sahibi, esi de sadece 8-9 gun calisiyormus yanlis anlamadiysam, bence daha fazla birbirlerine kisisel alan yaratabilirler. hatta es evdeyken konu sahibi bir hobiye baslasa, belki ileride maddi gelir olarak degerlendirebilecegi bir imkani da olabilir.

Nereden başlasam bilmiyorum, beynim bomboş sanki. 3,5 yıllık evliyim. Eşimle pandemi süresinde sürekli tartışır olduk. Ben ne desem batıyormuş ona. 2 yaşındaki çocuğum bile biz tartışınca sessiz kalıp bizi izliyor. Çok üzülüyorum, onun yanında yapma etkileniyor diyorum ama devam ediyor. Aileme birşey anlatamıyorum, aslında anlayacak konuşacak kimsem yok. İçime ata ata bunaldım. Ben çok programlı bir anneymişim. Benim tek varlığım o ve iyi bakmaya çalışıyorum. Kötü bir anne miyim diye sorgular oldum. Evin bütün işi üzerimde, hiçbirşey yapmaz. Ben ev işinden çoçuktan akşama kadar perişan oluyorum herkes gibi. Bu tartışmalar iyice bitirdi beni. Çocuk doğunca işi bıraktım. İşim yok, ailemle yaşayamam, yapamam. Çıkmaza girdim iyice. Ölsem çocuğum ne olacak diyorum, bu da çözüm değil.
eşim ayda 5-6 gün çalışıyor bu pandemide. Ama maddi olarak iyi kazanıyor. Yani sorun onun evde olması. Önceden beni sevdiğini bilirdim, ama artık nefretle bakıyor bana. Beni sev istiyorum sadece dedim, umursamadı. Ben onun ikinci eşiyim. O benim ilk. Onun eski eşine olan sevgisini bilirdim, anlatırdı. Ama beni öyle sevmedi hiç. Ben çok büyük hata ettim evlenmekle. Ne yapacağım bilmiyorum. Ağlayarak yazıyorum. Konuyu toparlayamadıysam özür dilerim... gerçekten çok kötüyüm ben.. böyle yaşanır mı?..
Ilk esine sevgisini size anlattiginda.... neyse oralara girmeyecegim. Cok sevginizi gostermeyin, muhattap olmayin, cocugunuzla vakit geçirin. Ayni evde farkli dunyalar yaratin madem sevgi istediginizde umursamadi. Boyle biriyle asla katiyen ömür geçmez. Ayrica da ne ölümü. Her başı sıkışan olseydi dunyada 1 tane insan kalmazdi. Birinin yuzunden kendi caninizdan vazgecmeyin. O isler oyle kolay degil. Hem Boyle birinin yaninda kalmaktansa bir süre kendi ailenizin derdini cekmek daha kolaydır. Bir is bulursunuz anneniz cocugunuza bakar. Toparlaninca da kendi yuvanizi kurarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X