intihar edersen bir daha uzun yaz akşamlarında yasemin dolu sokaklarda yürüyemeyeceksin, bayıldığın koyda yüzemeyecek,bir daha kahve içemeyecek yılbaşında kar yağdığındaki sessizliği huzuru hissetmeyeceksin. yanından geçerken sevdiğin beslediğin kediler seni arar, aşık olduğun adamın seni sevdiğini duyamayacaksın, anne olamayacaksın, kendine emeklilikte şu sahilde yaşarım dediğin ege köyündeki evin olmayacak, yeni yetenekler öğrenemeyeceksin, bir safari yapıp filleri uzaktan göremeyeceksin,bir amazon ormanlarını göremeyeceksin,yeni arkadaşlıklar kuramayacaksın.yıldızlara bakıp hayal kurmak artık yok. sevdiğin anılar da yok.
en sevdiğin yaprak sarması yemek artık yok. gidersen düğün dernek neşe bayramlar yok. müzik listen seni özler. belki hep motor sürmek istedin belki de ispanya da yaşamak. artık onlar da yok. şimdi gitmek istiyorsun hem de bile isteye.genç yaşında.
yanlış ilişkiler olduysa oldu ne olmuş yani. kendini affetsen ne olur ki. paran yoksa kazanılır. iş boğduysa istifa et geç. ölümü düşünecek kadar boğuldu isen git başka ülkeye burası seni boğuyorsa. gidemem para dersen başka bir şehre git. ölümü bile göze alan sıfırdan başlamayı korkar mı hiç. başına gelenleri yaz. belki gelecekte yazar olacaksın. bu kaoslardan dolayı psikoloji okuyacaksın. seninle aynı şeyi yaşayan genç kızlara yol göstereceksin. gidersen hepsi biter.
eğer inançlı biriysen kalbin incinmesin. tanrıya küsme darılma. bazen sabır için bazen olgunlaşmamız için bazen de kibirimizi silmek için dertler geliyor. hiç kimse ama hiç kimse dert bana uğramadı diyemez. neden böyle dersen ben de bilmiyorum. sınanıyoruz işte. tekamüle ermek için. bırak 80 li yaşlarını gör. ben ne zorluklar atlattım ne kadar güçlüymüşüm de kendine. geçecek. hayat o kadar kısa ki intihar etmeye bile değmez. yaşamak güzel.