• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufacık oda için fikir istiyorum :(

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Kızlar henüz daha erken ama bununla ilgili konu açmak istedim. Bizim ev çok ufak ama kullanışlıdır. Yalnız çocuk odasında biraz sıkıntı yaşayacağız gibi. Kızımın odasında büyüyebilen beşik (Şuan büyütülmüş halini kullanıyor) 2 kapaklı dolap ve ufak masa-tabure var,onun dışında sandık büyüklüğünde oyuncak kutusu filan var.Oda en fazla 8 metrekare filandır;bir duvarda cam var,bir duvarda da kiriş var.
Şimdi kardeş de bekliyoruz ve ben her ne kadar erken olursa olsun bu odayı 2 kişilik nasıl yapabilirim onun derdine düştüm. Şuan en mantıklısı ranza gibi geliyor ama 3 buçuk yaş için tehlikeli olduğunu düşünüyorum,gece inmeye çalışır düşer.Ranza kullanan varsa kaç yaştan sonra aldınız,önerebileceğiniz model var mıdır?
Bir diğer seçenek, kızımın şuanki beşiğini bir şekilde yatak odamda bebek için kullanabilirim kızıma karyola alabilirim. Ama seneye ufaklığın da odasına geçmesi gerekince nasıl olacak? İkeada çok şeker karyolalar gördüm,2 tane onlardan alsam dolap koyacak yer kalmayacak. Masa da çok gerekli değil mi? Siz olsanız nasıl bir dizayn yapardınız,bana biraz fikir verin de hemen almasam da araştırayım :KK43:

Son düzenleme:
Biz küçükken yavrulu yatak vardı. Hani normal yatagın altında gizli bir yatak daha oluyor ya, onu da asagidan çekiyorsunuz. Uyaninca da yeniden yatagin altına ittiriyorsunuz. Baya bi kolaylık olmustu bizim için. Sanırım 9 m2 falandı bizim odamız da.

Onlarn düşünün isterseniz?

Biz küçükken yavrulu yatak vardı. Hani normal yatagın altında gizli bir yatak daha oluyor ya, onu da asagidan çekiyorsunuz. Uyaninca da yeniden yatagin altına ittiriyorsunuz. Baya bi kolaylık olmustu bizim için. Sanırım 9 m2 falandı bizim odamız da.

Onlarn düşünün isterseniz?
Bizim zilli hayatta o çekilen kısımda yatmaz :KK43: Yatsa çok mantıklı

***Aa pardon, çekilince çift kişilik yatak gibi mi oluyor? Yani ek kısım alçakta kalmıyor dimi? Nereden bulabiliriz?

***Aa pardon, çekilince çift kişilik yatak gibi mi oluyor? Yani ek kısım alçakta kalmıyor dimi? Nereden bulabiliriz?
bildiğin çift kişilik yatak gibi oluyor
annemlerin yazlığında var
tek gittiğimde kapalı, eşimle gittiğimle açıp çift kişilk olarak kullanıyoruz çok da rahat
her markada vardır diye düşünüyorum ama yine de anneme sorayım bi

Bizim odamizdaki yatak gibi önerebilirim. Alt kısmı çekmece,üstü büyüyebilen yatak,daha büyütmedim ben ama alt kısmına yatak koyabiliyorsunuz. Üstüde korkuluklu beşik tarzinda olur,ikiside yatar hemde yer sıkıntısı olmaz.

Bebeğe odana park yatak tarzı portatif bir beşik alsan nasıl olur? 1 sene sonra çocuk odasındaki masayı tabureyi çıkartır buraya koyarsın park yatağı. İki sene de çocuk odadınsa park yatakta yatar sonra ranza alırsınız kızçen de büyümüş olur bu arada. Park yatağın çok büyüklerini almazsanız sığar diye düşündüm masanın yerine, hiç olmadı yan değil de dik dayarsınız duvara.

Alçakta kalıyor, bizimki öyleydi.

Hay allah keske ikna edebilseniz, yerden cok güzel tasarruf oluyor ve baya bi yasa kadar da kullanilabiliyor. Simdi annemlerin evinde var mesela, kardesimle gittigimizde hala kullaniyoruz biz, normal tek kişilik yatak boyutundaydi bizimki.

Ama annemler kendileri yaptırmıslardi.

şimdi odayı bilmeyince tam anlatamıyoruz

bizim çocuk odamızda kapı ve pencere karşılıklı idi

yani bir duvarda pencere

karşısındakinde de kapı vardı diğer iki duvar boş

kapı olan duvara baza koymuştuk kafası kapının açılmadığı duvara dayalı

yine aynı duvara beşiği dik koymuştuk yani parmaklıklı yerleri açıkta sadece kenarından duvara dayalı böylelikle hem bebek iki tarafı görüyor hem iki taraftan da alınıp konuluyor

pencereye doğru da alt açma masası i,le iki kapaklı dolap vardı

baza büyük olduğu için kapı tam kapanmıyordu ama zaten biz kapı sevmez aileyiz

anlatabildim mi bilmiyorum

sen de sığarsan bir de böyle dene kafanda

yani, beşiği duvara dayamadan ve kapın9ın olduğu duvarı kullacak şekilde

yavrulu yatak modellerine baksanız. odanız yan yana 2 yatak için musaitse

edit: öneriye sunulmuş pardon:)

sanırım 6 yaş öncesi ranza önerilmiyor.
senin doğumdan sonra 2 yılın kalacak :)
2 yıl bebiş beşikte idare etse, kızın da şu anki yatağını kullansa,
sonra ranzaya geçsen olmaz mı?

Çift kişilik olanlarıda var eğer o şekilde uygunsa yataş yavrulu yatak yazın, google da modeller çıkıyor

Bizim odamizdaki yatak gibi önerebilirim. Alt kısmı çekmece,üstü büyüyebilen yatak,daha büyütmedim ben ama alt kısmına yatak koyabiliyorsunuz. Üstüde korkuluklu beşik tarzinda olur,ikiside yatar hemde yer sıkıntısı olmaz.
Bizim karyolamız da aynısı,büyütünce parmaklı olan kısım ayrı bir beşik oldu.Eklediğim resimdeki gibi bir parçası boşta yani şuan,bunu yatak odama koyayım diyorum ama bu da geçici bir çözüm olacak.

Eklentiler

• $IKEA-HENSVIK-Bebek-Karyolasi-Yatak__63528706_0.webp
    $IKEA-HENSVIK-Bebek-Karyolasi-Yatak__63528706_0.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 368
Bebeğe odana park yatak tarzı portatif bir beşik alsan nasıl olur? 1 sene sonra çocuk odasındaki masayı tabureyi çıkartır buraya koyarsın park yatağı. İki sene de çocuk odadınsa park yatakta yatar sonra ranza alırsınız kızçen de büyümüş olur bu arada. Park yatağın çok büyüklerini almazsanız sığar diye düşündüm masanın yerine, hiç olmadı yan değil de dik dayarsınız duvara.
Belki önyargılıyım ama park yatağa hiç ısınamıyorum,mobilya daha iyi

Gaysan mobilyada açılıp kapanan yataklar var. Kapanınca masa olarak kullanılıyor. Ama en mantıklısi şuan için çok büyük olmayan park yatak. 3 yasa kadar onda yatar. Odaya da bir şekilde sığar gibi. Sonrasinda da bu bahsettiğim mobilyaya geçebilirsiniz . Ben de dusunuyorum ilerde yatağı kapatınca orta alan boş kalıyor.

8 m2 2çocuk için çok ama çok dar bence. oturma odanız varsa bozun büyük çocuğa oda yapın 8 m2 lik ise bebeğe ait olsun.

Bizim karyolamız da aynısı,büyütünce parmaklı olan kısım ayrı bir beşik oldu.Eklediğim resimdeki gibi bir parçası boşta yani şuan,bunu yatak odama koyayım diyorum ama bu da geçici bir çözüm olacak.
Benim bahsettiğim korkulukları ve üzerindeki çekmece ve sandık kısmı çıkanlardan ama elinizdekide gayet iş görür,yatak odanıza sığıyorsa. 1 sene sonra korkuluklu ranzalar var hatta merdiven kısımları çekmece olarak tasarlanmış (bir yakınım kullanıyor o çekmeceler baya fazla saklama alanı oluyor,ben çok beğendim),o tip birşeyle değiştirirsiniz,iki minnoşta biraz daha büyümüş olur,daha sorunsuz kullanırsınız. Buna benzer birşey tabi korkuluklu
Screenshot_2016-06-21-10-57-14-1.webp

şimdi odayı bilmeyince tam anlatamıyoruz

bizim çocuk odamızda kapı ve pencere karşılıklı idi

yani bir duvarda pencere

karşısındakinde de kapı vardı diğer iki duvar boş

kapı olan duvara baza koymuştuk kafası kapının açılmadığı duvara dayalı

yine aynı duvara beşiği dik koymuştuk yani parmaklıklı yerleri açıkta sadece kenarından duvara dayalı böylelikle hem bebek iki tarafı görüyor hem iki taraftan da alınıp konuluyor

pencereye doğru da alt açma masası i,le iki kapaklı dolap vardı

baza büyük olduğu için kapı tam kapanmıyordu ama zaten biz kapı sevmez aileyiz

anlatabildim mi bilmiyorum

sen de sığarsan bir de böyle dene kafanda

yani, beşiği duvara dayamadan ve kapın9ın olduğu duvarı kullacak şekilde
Çizimim kötü idare et:) Odanın şuanki hali böyle. Sağ duvarda kiriş olduğu için yatak koyamıyorum,ancak oraya uygun dolap yaptırılabilir belki,ondan bile emin değilim kapıyı kapatır. 2 yatak koyarsam birini cam kenarına birini sol duvara koysam oda full dolmuş oluyor

Eklentiler

• 13480034_1710779525806430_1150371598_n.webp
    13480034_1710779525806430_1150371598_n.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 286
Son düzenleme:
image.webp

Örnekteki gibi , çocukların ihtiyacı olacak bütün parçaların tek duvarda olacağı bir ünite yaptırabilirsiniz belki , duvar ölçünüze uyan şekilde. Dar odalar için ideal görünüyor.

Yavrulu yataklar da dar alanlar için ideal aslında, ama Bebek de büyüdüğünde hiç birisi o altta kalan kısımda yatmak istemiyor :) şimdiki çocukları memnun etmek zor .. :)

Son düzenleme:
Gaysan mobilyada açılıp kapanan yataklar var. Kapanınca masa olarak kullanılıyor. Ama en mantıklısi şuan için çok büyük olmayan park yatak. 3 yasa kadar onda yatar. Odaya da bir şekilde sığar gibi. Sonrasinda da bu bahsettiğim mobilyaya geçebilirsiniz . Ben de dusunuyorum ilerde yatağı kapatınca orta alan boş kalıyor.
Resim var mıdır?

Back
X