- 30 Kasım 2025
- 56
- 6
- 1
- 32
- Konu Sahibi kyglbaykus6
-
TamamÖnceki konuyu aşırı kaygılı haldeyken açmıştım evet bana da saçma geliyor ama ben aşırı hareketsiz aşırı saglıksız beslenen biriyim beynim sanki uyuşuyor en son kan testi yaptırdım sonuçlar tabi çok kötü kolesterol yüksek glikoz yüksek şeker yüksek çıkmış birde anemi. Aslında burda felaket senaryosu gibi yazmışım ama ben okb degilim çünkü bende tekrarlayan semptom yok bence hayat kalitemden oluyor zaten sürekli de olmuyor aşırı kaygı yaşıyorum ve bunu kontrole alamıyorum sanki benim sorunum psikolojik degil gibi yaşam tarzı degişikligi iyi gelecek.
Bazı merak edenler olabilir diye kan testi olacağımı söylemiştim ve o gün çok abartı yazdığım için tam kendimi anlatamadım çünkü kaygı atagı vardı sakinleşince daha mantıklı davranıyorumBu bilgilendirmeyi neden yaptınız?
Ve neden ayrı bir konu açarak?
Gerçekten meraktan soruyorum
Bu siteye çok ta hakim degilim o yüzden ayrı konu açtım sadeceBu bilgilendirmeyi neden yaptınız?
Ve neden ayrı bir konu açarak?
Gerçekten meraktan soruyorum
Doktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanın çok geçmiş olsun. Daha hareketli olmak ,hayatınıza renk katacak kaygılarınızı azaltacaktır.Önceki konuyu aşırı kaygılı haldeyken açmıştım evet bana da saçma geliyor ama ben aşırı hareketsiz aşırı saglıksız beslenen biriyim beynim sanki uyuşuyor en son kan testi yaptırdım sonuçlar tabi çok kötü kolesterol yüksek glikoz yüksek şeker yüksek çıkmış birde anemi. Aslında burda felaket senaryosu gibi yazmışım ama ben okb degilim çünkü bende tekrarlayan semptom yok bence hayat kalitemden oluyor zaten sürekli de olmuyor aşırı kaygı yaşıyorum ve bunu kontrole alamıyorum sanki benim sorunum psikolojik degil gibi yaşam tarzı degişikligi iyi gelecek.
Teşekkür ederim bende spora başlamayı düşünüyorumDoktorun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanın çok geçmiş olsun. Daha hareketli olmak ,hayatınıza renk katacak kaygılarınızı azaltacaktır.
Spor çok iyi gelir kesinlikle. Her gün yürüyüş yapmaya çalışın. İmkanınız varsa spor kursuna kayıt olun ya da evde egzersizler yapın.Teşekkür ederim bende spora başlamayı düşünüyorum
Eski konunuzda evli çocuklu olduğunuzu yazmıştınız. Çocuğunuz kaç yaşında? Ben de genelde evdeyim ve bunalıma girmemek için yeni şeyler yapmayı deniyorum. Varsa arkadaşlarınızla görüşmek , yeni hobiler edinmek çok iyi olur.Genelde hep evdeyim ve hiç hareketim yok çok Fazla haber telefon gibi beyni meşgul eden şeylere yöneldim ben şimdi düşününce bu halde olan biri nasıl kaygı yaşamasın ve nasıl pozitif olsun
Arkadaşım yok malesef eşim dışında derdimi anlatacak kimse de yok.. Oglum 7 yaşında.Eski konunuzda evli çocuklu olduğunuzu yazmıştınız. Çocuğunuz kaç yaşında? Ben de genelde evdeyim ve bunalıma girmemek için yeni şeyler yapmayı deniyorum. Varsa arkadaşlarınızla görüşmek , yeni hobiler edinmek çok iyi olur.
Peki okuldan veliler ile iletişiminiz sohbetiniz yok mu hiç? Ya da bir kapı komşusu? Bu sizin tercihiniz mi? Yani insanlara yakın olmayı sevmeyen biri misiniz?Arkadaşım yok malesef eşim dışında derdimi anlatacak kimse de yok.. Oglum 7 yaşında.
Ben çok asosyal biriyim ben tercih etmiyorum aslında var arada görüp slm verdiğim kişiler ama uzun vadede yok.Peki okuldan veliler ile iletişiminiz sohbetiniz yok mu hiç? Ya da bir kapı komşusu? Bu sizin tercihiniz mi? Yani insanlara yakın olmayı sevmeyen biri misiniz?
Sürekli evde durmak siz farkında olmasanız da ruh halimizi olumsuz etkiler. Ben mesela evcimen biriyim gezip tozmayla pek aram yok. Ama kız arkadaşlarımla plan yapınca görüşürüz, bir avmye kafeye gideriz kahve içer tatlı yeriz. Bazen yeğenimle sinemaya ya da parka gideriz. Yürüyüş yaparım, kütüphaneye giderim , bazen kursa kayıt olurum daha fazla insan yüzü görebilmek,yeni insanlarla tanışmak için. Bir ara depresyon sürecinde 1 yıla yakın dışarı çıkmamıştım. Şimdi 2-3 hafta dışarı çıkmazsam kendimi kötü hissediyorum. Demekki insan dışarı çıktıkça sevdiği şeyler de değişebiliyor. Bence siz de sosyalleşmeye çalışın, dikiş nakış kursları var mesela. İlgi alanınız neyse ona göre kurslara bakabilirsiniz. Çocuğunuz da 7 yaşında, o hiç sıkılmıyor mu evde? Parka , eğlence yerlerine falan hiç gitmez misiniz beraber?Ben çok asosyal biriyim ben tercih etmiyorum aslında var arada görüp slm verdiğim kişiler ama uzun vadede yok.
Sürekli evde durmak siz farkında olmasanız da ruh halimizi olumsuz etkiler. Ben mesela evcimen biriyim gezip tozmayla pek aram yok. Ama kız arkadaşlarımla plan yapınca görüşürüz, bir avmye kafeye gideriz kahve içer tatlı yeriz. Bazen yeğenimle sinemaya ya da parka gideriz. Yürüyüş yaparım, kütüphaneye giderim , bazen kursa kayıt olurum daha fazla insan yüzü görebilmek,yeni insanlarla tanışmak için. Bir ara depresyon sürecinde 1 yıla yakın dışarı çıkmamıştım. Şimdi 2-3 hafta dışarı çıkmazsam kendimi kötü hissediyorum. Demekki insan dışarı çıktıkça sevdiği şeyler de değişebiliyor. Bence siz de sosyalleşmeye çalışın, dikiş nakış kursları var mesela. İlgi alanınız neyse ona göre kurslara bakabilirsiniz. Çocuğunuz da 7 yaşında, o hiç sıkılmıyor mu evde? Parka , eğlence yerlerine falan hiç gitmez misiniz beraber?
Başınız sağolsun, dedenizin mekanı cennet olsun inşallah.Babası götürüyor hep ben hep evde kalmaya çalışıyorum çünkü dışarıda kendimi iyi hissetmiyorum ya da bana öyle geliyor arabamız yok yolu bahane ediyorum yada başka bişey zaten gidince de otobüste kaçma hissi mide bulantısı aşırı yaşıyorum tek zaten asla uzağa gidemiyorum önceden gittiğim yerler vardı tek te gidiyordum ta ki o belirtiler olana kadar yakın zamanda dedemi de kaybedince daha da kötü oldum
Merhaba kaygılı baykuş <3Babası götürüyor hep ben hep evde kalmaya çalışıyorum çünkü dışarıda kendimi iyi hissetmiyorum ya da bana öyle geliyor arabamız yok yolu bahane ediyorum yada başka bişey zaten gidince de otobüste kaçma hissi mide bulantısı aşırı yaşıyorum tek zaten asla uzağa gidemiyorum önceden gittiğim yerler vardı tek te gidiyordum ta ki o belirtiler olana kadar yakın zamanda dedemi de kaybedince daha da kötü oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?