ufak bir kriz

o konuda evet daha öncede yazmıştım bende çok fazla kolaylaştırmışlar hayatı ..
kendi sorumluluklarını almaları gerek karı koca ikisininde.. aslında bende tam bu noktada istedikleri yerde oturabilmek için taşın altına ellerini koymaları gerektiğinden haklı buluyorum konu sahibini..

Kira ile kredi odenecek. Ev kredi destegiyle aliniyor sanirim. Yani konu sahibi ve esi durup dururken hayat kalitemizi borc ile sikintiya sokalim demiyor, oglu ve gelininin 10 sene sonrasi icin yapiyor.

Oturmamak kendi tercihleri yani. Otursalar da oturmasalar da, uzun vadeli de olsa onlar icin alinmis bir ev.

oturmasınlar ,
beni anlayan nadir insanlardansınız.teşekkür ederim

vallahi sıkıntı geldi.eşim alacağım diye inat etmeseydi,ben çoktan vazgeçmiştim.bu yaştan sonra,hem kredi ödeyeceğim,hem sıkıntı çekeceğim ve yaranamayacağım.
bırakın bundan sonra onlar sizin gönlünüzü yapmak için uğraşsın.

Tamam evlatları için bir ebeveynin yatırım yapması güzel bir şey.
Ben de 2,5 yıl önce Ankara'da ev aldım (tapusu üzerime) ama kalkıp çocuğuma aldım demiyorum. Zaten belli bir şey ben ölünce onlara kalacağı.

iyi de şimdi oturdukları yer,işyerlerine yakın değil ki,daha da ters.orası niye tercih edildi acaba?
kısacık not;itici geliyorsam,görmezden gel butonuna tıklayın,lütfen.

kimse kimseye ev almak zorunda değil ama tapusuyla almadıysa zaten onun adı oğluma ev aldım değildir.tapusunuda yapmaya mecbur değilsiniz ancak onlara niyetle alındıysa ,istedikleri semtten olmadığı için usulen biz şuradan ev aldık oturmak isterseniz buyrun oturun istemezseniz de size destek olması için kiraya verip kirasını size verebiliriz demeliydiniz.

oturmak şart değil,kirada oturmaya devam edebilirler ve kiralarını da ödeyeceğiz.

Begenip oturmadilar tavri itici geliyor ama Pazarici olmazsa begenmem tavri itici gelmiyor oyle mi?

Bu evin maddi bir degeri var. Icinde oturacaklari ev ile icinde oturmayacaklari ev hediyesinin bir farki yok. Hatta var, begenmedikleri evin semti daha iyi. Yani yine kendi salakliklari.

Ayrica ben de ogluma ev alsam, tapusu onun ustune bile olsa istedigi zaman satamaz. Mesela ben de satamam ailem alsa. Kafama gore satip yat alamam annemin hediyesiyle. Ev bu, cep telefonu degil. Veya piyangodan para cikmadi istedigimi yapayim.

O zaman herkes herkese cek yazsin hediye olarak. Karsi taraf istedigini alsin. Cok simarikca bir hareket.

Son düzenleme:
vallahi sıkıntı geldi.eşim alacağım diye inat etmeseydi,ben çoktan vazgeçmiştim.bu yaştan sonra,hem kredi ödeyeceğim,hem sıkıntı çekeceğim ve yaranamayacağım.
Hemde verenle vermeyen bır tutulacak . Keske hayatınızı yasasaydınız.

Ayni sey degil. Siz gordugum kadariyla 40 yasindasiniz, 2 de cocugunuz var.

o zaman paralarını kazanıp istedikleri yerde otursunlar gelen kutusu.. yaprağını yerken kıtır kıtır sapına gelince mee değil mi :) ben konu sahibini nasıl suçlu çıkartmaya çalıştığına inanamıyorum.. kadının "oğluma gelinime ev aldım" deme ihtiyacı yok çünkü hali hazırda oğlunun ve gelininin arkasını toplayıp evinin kirasını veriyor zaten.. mesela ben olsam 468464646884684 farklı şekilde lafı yapıştırırdım.. hayır yani gören de gelinin parasıyla konu sahibi kendine ev almış falan sanacak, komik..

kesinlikle size hak verdim! siz ne kadar tatlı bir kayınvalidesiniz, maşallah.
kitap fuarına gitmenizde çok hoş bişey..

"Pazarici olmazsa begenmem tavri"ni irdelemek istiyorum.

Bildiğim kadarıyla konu sahibinin eşi oğluna ev alacağını söylemiş. Oğlunu evlendirirken. Yanlışsam düzeltin.

Şimdi ben evleniyorum ve eşimin babası diyor ki ev alacağım. BİZ de eşimle 2 yetişkin olarak Pazariçi denen yerde oturmak istiyoruz. O zaman eşim ailesine rica eder, oradan alma imkanları varsa alınır. Ha yoksa da kimsenin boğazına yapışmayız. Ya da istemiyor olabilirler (ki bu konuda bu sözkonusu, çünkü alınan ev daha pahalı, alamıyorlar değil), o zaman da kalkıp "biz oğlumuza ev aldık" dememeliler.
Eşimin hiç bir tasarrufu yoksa o evde, kirasını alamayacaksa, satamayacaksa o ev eşimin değildir. Beğenmem değil. Sadece isteklerime saygı gösterin tavrıdır bu.

Anlatabiliyor muyum?
Zaten kişilerin kendilerine aldıkları evler ölünce çocuklarına kalacağı için ona aldık denemez.

aynen şurada bile bazı üyeler tarafından, taşlandığıma göre,gelinim çok haklıymış,diyeceğim.

yağmurlu havada su vermeyecektin, tam tersi oğlunun maaşının yüzde 50 sine el koyacaktın.. millet olarak alıştığımız tutum bu, fazlasını kaldıramıyoruz :)

hunter7 bütün bunlar neden oluyor biliyor musunuz?
Oğlunuz yokluk görmemiş,borç içinde yüzmemiş,maddi sıkıntıya girmemiş.Evlenirken eşyaları ,düğünü hep eşiniz yapmış,hiçbir zorluk çekmemiş.Siz belki geçmişte çektiniz,evladım çekmesin istemişsiniz ama yokluk görmeyince varlığın değeri bilinmiyor.Şu an kirada olan birine kp ev alsa ,istemediği bir yer bile olsa ,ek gelir diye kimbilir ne kadar sevinir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…