Oğlu evlenmeden önceki konuları bile biliyorum konu sahibinin.
Sadece benim eşimle oturmak istemediğim semtte bir ev alsa kendi annem, ne hissederdim diye düşündüm.
Benim isteklerimi önemsemediğini düşünürdüm.
O semtte oturmayacağımı bildiği halde orada ısrar etmesini anlayamazdım.
Gerçi ben konu sahibi ile eşinin erkek çocuklarına karşı bu kadar korumacı olmalarını da doğru bulmuyorum. Ben 10 yaşındaki kızıma bile sorumluluk veriyorum. Evlenmiş yetişkin bir erkeğin bu kadar korunması ona zarar verecek.
Kirayı kim kullanacak ama benim anladığım konu sahibi ve eşi kullanacak.
Zaten 2000 tl kira getiriyormuş.
Onu oğullarına verecek değiller eğer oğlu halen şu an oturduğu yerde oturmak isterse. Çünkü Avcılar'daki evin kirasının üzerine ekleyip ödüyorlar zaten kirayı. Bir de üzerine ekstradan bu yeni evin kirasını mı verecekler???
oturmasınlar ,Oğlu evlenmeden önceki konuları bile biliyorum konu sahibinin.
Sadece benim eşimle oturmak istemediğim semtte bir ev alsa kendi annem, ne hissederdim diye düşündüm.
Benim isteklerimi önemsemediğini düşünürdüm.
O semtte oturmayacağımı bildiği halde orada ısrar etmesini anlayamazdım.
Gerçi ben konu sahibi ile eşinin erkek çocuklarına karşı bu kadar korumacı olmalarını da doğru bulmuyorum. Ben 10 yaşındaki kızıma bile sorumluluk veriyorum. Evlenmiş yetişkin bir erkeğin bu kadar korunması ona zarar verecek.
beni anlayan nadir insanlardansınız.teşekkür ederimKirasini ev icin kullanacaklari yatirimlik ev kimin icin yatirim olabilir?
60 yasinda insan en az 65 yasinda kredisi bitse, bu anne baba, oturmayacaklari, kirasini kullanmayacaklari evi kimin icin aliyor? Yani nicin aylik 2000 lira daha harcamiyorlar kendilerine?
Size alinan hediyeyi degistirme karti olmadiginda satip baska hediye alir misiniz? Kullanmasaniz bile 15 sene sonra siz kullanacaksaniz 0 emek ile o ev size alinmistir denebilir. Bunda bir yanlislik yok.
Hem de kiranizi odeyen kisiler yapiyor bunu. Elaleme oglumuza ev aldik demeleri gerektigini sanmiyorum.
bırakın bundan sonra onlar sizin gönlünüzü yapmak için uğraşsın.vallahi sıkıntı geldi.eşim alacağım diye inat etmeseydi,ben çoktan vazgeçmiştim.bu yaştan sonra,hem kredi ödeyeceğim,hem sıkıntı çekeceğim ve yaranamayacağım.
Kira ile kredi odenecek. Ev kredi destegiyle aliniyor sanirim. Yani konu sahibi ve esi durup dururken hayat kalitemizi borc ile sikintiya sokalim demiyor, oglu ve gelininin 10 sene sonrasi icin yapiyor.
Oturmamak kendi tercihleri yani. Otursalar da oturmasalar da, uzun vadeli de olsa onlar icin alinmis bir ev.
iyi de şimdi oturdukları yer,işyerlerine yakın değil ki,daha da ters.orası niye tercih edildi acaba?Şu an oturduğunuz ev oğlunuzun üzerine olsa da oğlunuzun değil. Şimdi onu satmaya kalsa herkes linç eder oğlunuzu ki haklılar.
Ayrıca bu "beğenip oturmadılar" tavrınız bana itici geliyor. Avcılar, ki eğer evin çok yakınında bir işim yoksa, benim de oturmak isteyeceğim bir yer değil, İstanbul'un bir ucunda. Orada oturmak istemedim diye bu şekilde beğenmediler, aman çok kaprisliler tutumunuz olmuyor. Ev verdiniz diye köleniz olmuyorlar, sizin otur dediğiniz yerde oturmama hakları var.
iyi de şimdi oturdukları yer,işyerlerine yakın değil ki,daha da ters.orası niye tercih edildi acaba?
Evli değilim fakat evlendiğimde bizim adımıza ev alınacaksa fikrimizin alınmasını önemserim. istemediğim bir semtte adımıza ev alınmasını istemem.
Emrivaki bir tavır bana göre ben size ev aldım burda oturacaksınız tavrı. Bu denli bana karışılmasını istemem.
Ha oturmak şart değil de yatırım olsun amaçlı ise zaten sorun yok..
Bu arada neden kiralarına kadar siz ödüyorsunuz? bırakın biraz siz olmadan başlarının çaresine baksınlar..
Ayrıca belki tavrı eve değildir gelininizin. ben de fuarı tercih ederdim ve aramaları gerekirdi. gelininiz ve ailesi fuarları gereksiz görüyorlarsa( böyle insan çok) bahane olarak algılamış olabilirler..
o zmana orada oturmaya devam etsinler,aldık diye oturmak zorunda değiller. onlar hem kendi evleri olsun,hem de istedikleri yerden olsun diye ısrar etmekte haklılar mı mesela?Çünkü oğlunuz ve eşi yetişkin bir BİREY ve öyle istemişler.
Şu an oturduğunuz ev oğlunuzun üzerine olsa da oğlunuzun değil. Şimdi onu satmaya kalsa herkes linç eder oğlunuzu ki haklılar.
Ayrıca bu "beğenip oturmadılar" tavrınız bana itici geliyor. Avcılar, ki eğer evin çok yakınında bir işim yoksa, benim de oturmak isteyeceğim bir yer değil, İstanbul'un bir ucunda. Orada oturmak istemedim diye bu şekilde beğenmediler, aman çok kaprisliler tutumunuz olmuyor. Ev verdiniz diye köleniz olmuyorlar, sizin otur dediğiniz yerde oturmama hakları var.
haklısınız.Sevgilihunter7 bence hala yanlış yoldasınız. Bırakın kendileri hayatı öğrensin. Siz aldığınız için ev değil yalı olsa değeri yok.
Gelinin iyi niyetli olduğunu dusunmuyorum. Kitap fuarına gidin bence de. Kitaplar çok daha değerli.
Hemde verenle vermeyen bır tutulacak . Keske hayatınızı yasasaydınız.vallahi sıkıntı geldi.eşim alacağım diye inat etmeseydi,ben çoktan vazgeçmiştim.bu yaştan sonra,hem kredi ödeyeceğim,hem sıkıntı çekeceğim ve yaranamayacağım.
Tamam evlatları için bir ebeveynin yatırım yapması güzel bir şey.
Ben de 2,5 yıl önce Ankara'da ev aldım (tapusu üzerime) ama kalkıp çocuğuma aldım demiyorum. Zaten belli bir şey ben ölünce onlara kalacağı.
Hemde verenle vermeyen bır tutulacak . Keske hayatınızı yasasaydınız.
Şu an oturduğunuz ev oğlunuzun üzerine olsa da oğlunuzun değil. Şimdi onu satmaya kalksa herkes linç eder oğlunuzu ki haklılar.
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Begenip oturmadilar tavri itici geliyor ama Pazarici olmazsa begenmem tavri itici gelmiyor oyle mi?
Bu evin maddi bir degeri var. Icinde oturacaklari ev ile icinde oturmayacaklari ev hediyesinin bir farki yok. Hatta var, begenmedikleri evin semti daha iyi. Yani yine kendi salakliklari.
Ayrica ben de ogluma ev alsam, tapusu onun ustune bile olsa istedigi zaman satamaz. Mesela ben de satamam ailem alsa. Kafama gore satip yat alamam annemin hediyesiyle. Ev bu, cep telefonu degil. Veya piyangodan para cikmadi istedigimi yapayim.
O zaman herkes herkese cek yazsin hediye olarak. Karsi taraf istedigini alsin. Cok simarik bir hareket.
aynen şurada bile bazı üyeler tarafından, taşlandığıma göre,gelinim çok haklıymış,diyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?