ufak bir kriz

arayın açık açık konuşun.
ihtimal hesabı yapıp da belki boş yere karşılıklı kırılmak yerine bu daha iyi olur.
onları kendinizden daha çok düşünmeyin ki kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmasınlar.
konuşarak beklentileri ve sınırları belirleyin derim.

Son düzenleme:

ramiye de baktık ve bizde çok beğendik.oraları da ,aklımızdaydı.ama burası çıknca,ve sağdan soldan eşime tavsiye edilince,kaçırmak istememiş.eşim sağlıkçı,doktor tanıdığı çok.bir doktor arkadaşıyla sohbet ederken,benim muayenehanenin üst katı satılık demiş.eşim de yeri bildiği için,çok sıcak gelmiş,fikir.gidip baktık.bina eski ama,doktor ve avukatlar var.eşim alıyorum dedi ve aldı.

konu sahibi bu ev alınma meselesi zamanında konu açmıştı o konuda çok daha fazla ayrıntı var onu okuyabilirmisin ? fikrin değişecek mi merak ediyorum ..

benim kv ev alsa sevinirdim istedigim yerden almasaydı onu satar üstüne koyar istedigim yerden alırdım
ama öyle bişey olmadı tabii bi kendimiz aldık kredi borcunun yukunu sırtlandk kımsenınde umrnda deıl
siz almıssınız ister otursun ıster oturmasın ıster kussuz ıster kırılsın

Doğru çok kötü niyetli kendisi. Istedikleri düğünü yapti. Ev aldi beğenmediler istedikleri semtte oturuyorlar ve kiralarını ödüyor. Iste bunlar hep kötü niyet...

Doğru çok kötü niyetli kendisi. Istedikleri düğünü yapti. Ev aldi beğenmediler istedikleri semtte oturuyorlar ve kiralarını ödüyor. Iste bunlar hep kötü niyet...

Ev konusundaki niyetten bahsettim.
Kişilerin karakterinden değil.

Anladım aman keske almasaydık kıralarıda odemeseydık demıyormusun hıc yahu sınırlenmıyormusun bu olanlara

sizi gelini bırakın onun annesi babası arayıp davet etmeliydi. ben böyle detaylara takarım şahsen. ve kitap fuarına gitmekte mazeret değil gereklilik benim içinde. siz gidin güzel güzel kitaplara bakın insanlardan fayda yok :)

konu sahibi bu ev alınma meselesi zamanında konu açmıştı o konuda çok daha fazla ayrıntı var onu okuyabilirmisin ? fikrin değişecek mi merak ediyorum ..

Oğlu evlenmeden önceki konuları bile biliyorum konu sahibinin.

Sadece benim eşimle oturmak istemediğim semtte bir ev alsa kendi annem, ne hissederdim diye düşündüm.
Benim isteklerimi önemsemediğini düşünürdüm.
O semtte oturmayacağımı bildiği halde orada ısrar etmesini anlayamazdım.

Gerçi ben konu sahibi ile eşinin erkek çocuklarına karşı bu kadar korumacı olmalarını da doğru bulmuyorum. Ben 10 yaşındaki kızıma bile sorumluluk veriyorum. Evlenmiş yetişkin bir erkeğin bu kadar korunması ona zarar verecek.

Kirasini ev icin kullanacaklari yatirimlik ev kimin icin yatirim olabilir?

60 yasinda insan en az 65 yasinda kredisi bitse, bu anne baba, oturmayacaklari, kirasini kullanmayacaklari evi kimin icin aliyor? Yani nicin aylik 2000 lira daha harcamiyorlar kendilerine?

Size alinan hediyeyi degistirme karti olmadiginda satip baska hediye alir misiniz? Kullanmasaniz bile 15 sene sonra siz kullanacaksaniz 0 emek ile o ev size alinmistir denebilir. Bunda bir yanlislik yok.

Hem de kiranizi odeyen kisiler yapiyor bunu. Elaleme oglumuza ev aldik demeleri gerektigini sanmiyorum.

Bence gelininizin size bozulmaya hiçbir hakkı yok.Kesin bir tarih konusulmamis,ailesinden davet alınmamış son dakika bu hafta sonuydu aslında demek hiç nazik bir davranış değil.Tam tersine sizin bozulmaniz gerek sizi böyle bir durumun içine soktukları için.
Ev konusunda da öyle.siz onların iyiliğini düşünüp bir ev aldıysanız size teşekkür borçlular.Çünkü mecbur değildiniz. Semti beğenmemiş olmaları sizi bağlamaz. İlerde satip başka bir semte de tasinabilirler .
Gelinlerin ve oğulların şu "yapacaklar tabi mecburlar"modundan çıkmaları gerek.
Eğer evlenip bir evi gecindirecek yetenekte olduğunu düşünüyorsan bir zahmet evinide kendin al o zaman.
Benim de eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama evimizi kendimiz aldık. eşim kendi kazancı ile ödedi evin borcunu.Bizde beklemedik hiç onlardan zaten.Alsalardı da teşekkür eder bunu bir iyilik olarak görürdüm bir görev değil.

pardon da neyi yanlış yönlendirmişim.ev onlara alındı.böyle olması için kağıt parçası mı gerekli illaki?
bakın bir evimiz vardı,eşim onlara verdi,beğenip oturmadılar.uzak diye
.ben fatihte oturuyorum.evin tapusunu,eşim ,oğlumuza yapmıştı,oğlum üniversite de okurken,şu anda bu evin tapusu onların.bir ev daha alacağız,onu da mı onların üstüne yapalım?
eşe dosta ev aldım gibi,bir sıkıntımız yok.zira gösteriş,bizim en son yapacağımız şey.

Kirayı kim kullanacak ama benim anladığım konu sahibi ve eşi kullanacak.
Zaten 2000 tl kira getiriyormuş.
Onu oğullarına verecek değiller eğer oğlu halen şu an oturduğu yerde oturmak isterse. Çünkü Avcılar'daki evin kirasının üzerine ekleyip ödüyorlar zaten kirayı. Bir de üzerine ekstradan bu yeni evin kirasını mı verecekler???

Burada bir konu vardı. Kadin oglu evlenince ev alip uzerine yapmis, 3 ay sonra boşanmışlar, gelin bosanirken evin yari bedelini almış. Dünyanın binbir turlu hali var niye üzerine yapsin. Evet bir anne babanın aldığı menkul cocuklarinindir. Hele ki evden fayda sağlıyorsa. Onlara kalacak neticede. 15 yillik evliyim eşimin evi hala babasinin üzerine bir kere bile böyle düşünmedim. O ev senin değil olsa baban uzerine yapardı demedim.

Şu yazdığının ekran görüntüsünü alayım
Teminatım olsun.
Şuna bir yürim de nereye çıkarsa çıksın tavrına bir son
olarak kabul ediyorum.
İlgin için teşekkürler ^^

Anladım aman keske almasaydık kıralarıda odemeseydık demıyormusun hıc yahu sınırlenmıyormusun bu olanlara

vallahi sıkıntı geldi.eşim alacağım diye inat etmeseydi,ben çoktan vazgeçmiştim.bu yaştan sonra,hem kredi ödeyeceğim,hem sıkıntı çekeceğim ve yaranamayacağım.

Evli değilim fakat evlendiğimde bizim adımıza ev alınacaksa fikrimizin alınmasını önemserim. istemediğim bir semtte adımıza ev alınmasını istemem.
Emrivaki bir tavır bana göre ben size ev aldım burda oturacaksınız tavrı. Bu denli bana karışılmasını istemem.
Ha oturmak şart değil de yatırım olsun amaçlı ise zaten sorun yok..

Bu arada neden kiralarına kadar siz ödüyorsunuz? bırakın biraz siz olmadan başlarının çaresine baksınlar..

Ayrıca belki tavrı eve değildir gelininizin. ben de fuarı tercih ederdim ve aramaları gerekirdi. gelininiz ve ailesi fuarları gereksiz görüyorlarsa( böyle insan çok) bahane olarak algılamış olabilirler..

Şu an oturduğunuz ev oğlunuzun üzerine olsa da oğlunuzun değil. Şimdi onu satmaya kalksa herkes linç eder oğlunuzu ki haklılar.

Ayrıca bu "beğenip oturmadılar" tavrınız bana itici geliyor. Avcılar, ki eğer evin çok yakınında bir işim yoksa, benim de oturmak isteyeceğim bir yer değil, İstanbul'un bir ucunda. Orada oturmak istemedim diye bu şekilde beğenmediler, aman çok kaprisliler tutumunuz olmuyor. Ev verdiniz diye köleniz olmuyorlar, sizin otur dediğiniz yerde oturmama hakları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…