Bende bır arsa aldım oglum adına, Noterde soyle bır yazı ekletecektık 18 yasıan gelınce tum haklarıyla ... ısımlı kısıye devredılecek dıye.
Ancak dusundum nıye tapuyu uzerıne yapıp yarın obur gun ne yasacagım bellı olmaz o sebeble ben ona degılde, her zaman cocugun aıleye muhtac kalması daha dogru olur dıye dusunuyorum.
En azından analık hakları olarak bıle.
O sebeble tapuyu uzeırne yapmamak la ıyı etmıssınız , ancak pazarıcı degılde, ramı'den fılan enden dusunmedı esınız cunku oraları sevenlerde asırı begenıyor benım arkadasımda ramıden ev aldı bayılıyor oraya. Ben ıse gop 'dan komple korkuyorum cok olaylar oldugu ıcın. Ancak ramı bıraz da dısında kalıyor
Katılıyorum evet
Konu sahibi yanlış yönlendiriyor.
O ev oğluna veya gelinine alınmış bir ev değil
Kendilerine alınmış bir ev. Yatırımlık bir ev.
O semtte oturmak istemediklerini bile bile o semtte alınmış, "buyrun burada yaşayın, siz kullanabilirsiniz" denilmiş, ama bir yandan da orada yaşamayacakları zaten belli olan bir ev. Ben burada iyi niyet göremedim.
Maksat eşe dosta "oğluma ev aldım" demek gibi geldi bana.
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Katılıyorum evet
O semtte oturmak istemediklerini bile bile o semtte alınmış, "buyrun burada yaşayın, siz kullanabilirsiniz" denilmiş, ama bir yandan da orada yaşamayacakları zaten belli olan bir ev. Ben burada iyi niyet göremedim.
Doğru çok kötü niyetli kendisi. Istedikleri düğünü yapti. Ev aldi beğenmediler istedikleri semtte oturuyorlar ve kiralarını ödüyor. Iste bunlar hep kötü niyet...
Anladım aman keske almasaydık kıralarıda odemeseydık demıyormusun hıc yahu sınırlenmıyormusun bu olanlararamiye de baktık ve bizde çok beğendik.oraları da ,aklımızdaydı.ama burası çıknca,ve sağdan soldan eşime tavsiye edilince,kaçırmak istememiş.eşim sağlıkçı,doktor tanıdığı çok.bir doktor arkadaşıyla sohbet ederken,benim muayenehanenin üst katı satılık demiş.eşim de yeri bildiği için,çok sıcak gelmiş,fikir.gidip baktık.bina eski ama,doktor ve avukatlar var.eşim alıyorum dedi ve aldı.
konu sahibi bu ev alınma meselesi zamanında konu açmıştı o konuda çok daha fazla ayrıntı var onu okuyabilirmisin ? fikrin değişecek mi merak ediyorum ..
Katılıyorum evet
Katılıyorum evet
Kirasini ev icin kullanacaklari yatirimlik ev kimin icin yatirim?
60 yasinda insan en az 65 yasinda kredisi bitse, bu anne baba, oturmayacaklari, kirasini kullanmayacaklari evi kimin icin aliyor? Yani nicin aylik 2000 lira daha harcamiyorlar kendilerine?
Size alinan hediyeyi degistirme karti olmadiginda satip baska hediye alir misiniz? Kullanmasaniz bile 15 sene sonra siz kullanacaksaniz 0 emek ile o ev size alinmistir denebilir. Bunda bir yanlislik yok.
Hem de kiranizi odeyen kisiler yapiyor bunu. Elaleme oglumuza ev aldik demeleri gerektigini sanmiyorum.
:) Çıkarcılık dedim diye sanırım bu bozulma. Alındıysanız pardon.
İlk mesajımda da konu sahibi için konuşmadığımı zaten söylemiştim.
"Konu sahibinden bağımsız konuşuyorum çünkü mevcut evin kirasını konu sahibi ödüyor, o ayrı bir olay" diyerek.
Ama sanıyorum hata bende ki normal bir şekilde fikir tartışırken şu üslupla yazabilen biriyle hala konuşmaya çalışıyorum. Bu nedenle özür dilerim sizinle muhatap olduğum için, söz bir daha olmaz :)
Anladım aman keske almasaydık kıralarıda odemeseydık demıyormusun hıc yahu sınırlenmıyormusun bu olanlara
pardon da neyi yanlış yönlendirmişim.ev onlara alındı.böyle olması için kağıt parçası mı gerekli illaki?
bakın bir evimiz vardı,eşim onlara verdi,beğenip oturmadılar.uzak diye
.ben fatihte oturuyorum.evin tapusunu,eşim ,oğlumuza yapmıştı,oğlum üniversite de okurken,şu anda bu evin tapusu onların.bir ev daha alacağız,onu da mı onların üstüne yapalım?
eşe dosta ev aldım gibi,bir sıkıntımız yok.zira gösteriş,bizim en son yapacağımız şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?