ufak bir kriz

bunu bilmiyordum.2 ye 2 olacak zannediyordum ki eşimde öyle biliyor.sana 2 ev kalacak diyordu,birinde oturursun,birin de kirasını alır,geçinirsin,kimseye muhtaç olmazsın diyordu.
medeni hukuk 499: sağ kalan eşe 1/4 kalır. Diyor.
Geri kalan 3/4 de çocuklar arasında paylaştırılır. Sizde tek çocuk olduğu için 3/4 onun. Bence eşinizle konuşun bir evi size yapsın.

Son düzenleme:
sağ kalan eşe 1/4. Geri kalan kısım 3/4 çocuklar arasında paylaştırılır. 3/4ün yarısı ablaya, diğer yarısı eşinize. Yani 2/8 anne, 3/8 kardeş1, 3/8 kardeş2.
Evler eşit değerdeyse 4 evden biri anneye. Diğer üçü iki kardeşe eşit olarak paylaşılır.

Oğlunuza ikinci evi yapmak zaten en büyük hatanız olurdu abla.

Ay sizi bulmuşken bende bisey sorabilir miyim ?

İki katlı ev bide altta yarı bodrum var 2.5 diyelim eve anne baba üzerine ortak alınmış.

Baba vefat etti anne ve iki çocuk yaşıyor acaba bu durumda nasıl.yarisi zaten annenin .diğer yarısı anne ve çocuklar arasında nasıl pay ediliyor

Ablacim öncede yazişmıştık,

Üzülmeni istemiyorum hiç, gelin kıymet bilmiyor ama yerine dusmus,

Aldıkça doymuyor abla ,en istediği yerden en güzel evi de Alsan ,hatta annelerinin kredisini sen de odesen ,yine olmayacak bu iş yine bisey bulup olması gerektiği gibi olmayacak .. sen zaten çok cıvık bir ilişki taraftarı değilsin biliyorum ama bu da değil be abla hakkınız bu değil.

Oğlunuza ikinci evi yapmak zaten en büyük hatanız olurdu abla.
ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki onların üstüne yapmak zorundaymışız gibi.ben de böyle mal mülk işlerinden hiç anlamam.rahatsız olurum bu konulardan hatta.ısrarla benim olsun,onun olmasın diye bir derdim hiç olmadı.eşim alacağım der,alır,satacağım der satar..çoğunda bana sormaz bile.

bana kalsaydı,bu evi hiç aldırmaz.yer içer gezerdim.birçok şeyden fedakarlık yapacağım halde,yine de memnun olunmaması beni üzen.ben sıkıntı çekeceğim,o krediyi öderken,harcamalarım kısıtlanacak ama kimse memnun olmayacak.

medeni hukuk 499: sağ kalan eşe 1/4 kalır. Diyor.
Geri kalan 3/4 de çocuklar arasında paylaştırılır. Sizde tek çocuk olduğu için 3/4 onun. Bence eşinizle konuşun bir evi size yapsın.
peki krediyle alınan ev,kredi çekenin üzerine olmak zorunda mı?benim hiç bir gelirim,ya da emekliliğim yok,bankanın bana kredi vermesi için.ama eşim iş yeri sahibi olarak gözüküyor ve kredi ona kolayca çıkıyor.

Bana çok tanıdık geldi bu olay:) bizde eşimle ilk evlendiğimizden beri kp in verdiği evden taşınmak istedik ama izin vermediler ev satıp ev alacaktık vel hasıl seneler seneler geçti... bizim ev mevzusu hiç gündemden düşmedi kp ben o evi sattırmam şöyle güzel böyle güzelde neyse bizde tmm baba kiraya verip kiraya oturalım onada yanaşmadı ben sizi kirayada oturtmam hala zaman hızla ilerliyor ve biz evi sattık onlardan habersiz... istediğimiz yerden evide aldık... o evi sattık diye daha evime siftah etmediler. Aramız iyi telefonda görüşüyoruz konuşuyoruz ama gelmiyorlar...
Allah razı olsun siz çocuklarınıza ev almışsınız buna çocukların duacı olması lazım. Haaa eğer evlerinden mutlu değillerse bizim gibi satarlar üzerine kredi çekerler mutlu mutlu faiziyle krediyi öderler:)
Bu davet konularıda çok hassas bir mevzu nezaketende olsa gelininizin sizi davet etmesi gerekiyordu, veya düşünememişde olabilirler herkes kibar düşünemeye biliyor...
bende olsam bende gitmezdim en azından bir daha kibar bir şekilde çağırırlar...

Siz niye bu kadar iyisiniz

Bu dünyada iyilere yer yok malesef

O parayla dünya turu fln yapın

Nasıl olsa yaranamazsınız kimseye

Ayrıca sizi balik yemeye dünürlerinizin çağırmalıydı

Evet abla öyle olmak zorunda.Ben yazdım zannediyordum ama yazmamışım.Kredi bitene kadar da devredemez eşiniz

gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?[/QUOTE]

Kısa ve öz yorum yapmak gerekirse, sizin gelininiz olmak isterdim

Evet abla öyle olmak zorunda.Ben yazdım zannediyordum ama yazmamışım.Kredi bitene kadar da devredemez eşiniz
işte,eşim özellikle onların üstüne almıyor gibi gözüktü burada.bizim oturduğumuz evi alırken,nakit paramız vardı.peşin alınca,oğlumun üzerine yaptı eşim ama bunda olmuyor dedi.kredi kullanıyoruz çünki.ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki özellikle kendi üstüne alıyormuş,onları kendimize mahkum bırakıyormuşuz gibi oldu.

Evet öyle olmak zorunda zaten ipotekli oluyor kredi bitene kadar.

hala şu kadına burda açıklama yaptırıyorsunuz ayıp

Evet öyle olmak zorunda zaten ipotekli oluyor kredi bitene kadar.
iki yıl geri ödeyeceğiz .o zaman,iki yıl sonra onların üstüne geçirir,şimdi oturduğumuz evi de oğlumdan,biz üstümüze alırız.hem gelinimiz de benden mal kaçırıyorlar diye düşünmez.sonra ister satsınlar,üstüne koyup,,istedikleri yerden alsınlar,isterse otursunlar.yoruldum vallahi.

Normalde kalan malın paraya çevrilip paylaştırılması gerekir ama genelde direk malı geçirip satış gibi gösteriyorlar. İki katlı ev tek dubleks ev mi yoksa iki daire mi var? Daha önce de yazdım, 1/4 annenin. Geri kalan iki kardeşe eşit bölüşülür. Ya evi satıp oranlar dahilinde paylaşırlar ya da kardeşler haklarından feragat edip anneye evin bir katını verirler, geri kalanı paylaşırlar.

Hunter abla lütfen iki sene sonra oturduğun evi senin üstüne alsınlar.
Ne yazık ki bazen aile etkisinde kalan gelinler bu tip durumlarda kayınvalideleri mağdur ediyor.

Kendinizi sağlama alın yine de ne olur ne olmaz.

Hiç ciddiye almayın onları gerçekten.Ben önceden de bi kaç konunuza denk gelmiştim sizin kadar hassas davranan çok az kayınvalide var.Ama iyi insanlara alışkın olmadığımızdan bi şey aradılar altında hiç hadleri olmayarak.
Siz harika bi anne ve kayınvalidesiniz bence dilerim oğlunuz ve gelininiz bunun kıymetini bilirler çok geç olmadan.Siz sıkmayın canınızı ellerinizden öperim

hala şu kadına burda açıklama yaptırıyorsunuz ayıp
anlatamadım ki derdimi,oğlum tek çocuk.herşey onların zaten.yani biz ölünce,kardeşleriyle paylaşma durumu olmayacak ki mal mülk davası yapsınlar.

allah korusun,bir ayrılık,bir boşanma durumunda,ben zaten gelimi mağdur etmem.kadın haklarını savunan biriyim.öyle oğlum yan gelsin yatsın,gelin hizmet etsin modunda da değilim.hatta oğluma akıl verirrim.yap et,yardım et,hayat müşterektir diye.niye yaranamadım anlamadım ki.

merhaba diger konularinizi okumadan yorum yapiyorum,eger esiniz evi alip cocuklariniz herhangi bir odeme yapmadan sahip oldularsa,istedigi semt olsun olmasin konusmaya trip atmaya haklari yok,cocuklar odeme yapip bir de siz o semtte diretseydiniz cevabim farkli olurdu ki burda o ornekte bir uye de vardi.daveti gelinin yapmasi lazimdi.mesela ben kendimden ornek vereyim esim birine davet yaparsa ve ben sesimi cikarmazsam istemiyorum demektir,agzimin ucuyla bile buyrun demem.gerci millet yuzsuz de konu bu degil.sizin onem verdiginiz bir etkinligi tercih etmeniz ortada net bir davet yokken,oraya gitmeyi planlamaniz da gayet normal,kisacasi gelininiz sacmaliyor.hayatinizi ona gore onun keyfine gore yasamayacaksiniz,kendinizi kotu hissetmenize gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…