- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
medeni hukuk 499: sağ kalan eşe 1/4 kalır. Diyor.bunu bilmiyordum.2 ye 2 olacak zannediyordum ki eşimde öyle biliyor.sana 2 ev kalacak diyordu,birinde oturursun,birin de kirasını alır,geçinirsin,kimseye muhtaç olmazsın diyordu.
sağ kalan eşe 1/4. Geri kalan kısım 3/4 çocuklar arasında paylaştırılır. 3/4ün yarısı ablaya, diğer yarısı eşinize. Yani 2/8 anne, 3/8 kardeş1, 3/8 kardeş2.Konuyu bölücem ama bir şey soracağım. Eşim iki kardeş bir de ablası var. Annesinin dört evi var bizim oturduklarımızla birlikte tabii. Bunların bölüşümü nasıl oluyor ? Kayınpederim vefat etmiş bu arada.
Oğlunuza ikinci evi yapmak zaten en büyük hatanız olurdu abla.kızlar şimdi de eşimle konuştum.eşimin evi neden kendi üstüne yaptığını sordum.keşke çocuklara alsaydın,başımız ağrımazdı diye.dedi ki bankadan krediyi kim alıyorsa,tapu onun üzerine oluyor.yoksa.evi onlara değil,sana alacaktım.
bu da böyle.bilmiyorum.bu kredi işinden anlayan arkadaşlar,açıklama yaparlarsa ben de öğrenirim.
sağ kalan eşe 1/4. Geri kalan kısım 3/4 çocuklar arasında paylaştırılır. 3/4ün yarısı ablaya, diğer yarısı eşinize. Yani 2/8 anne, 3/8 kardeş1, 3/8 kardeş2.
Evler eşit değerdeyse 4 evden biri anneye. Diğer üçü iki kardeşe eşit olarak paylaşılır.
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki onların üstüne yapmak zorundaymışız gibi.ben de böyle mal mülk işlerinden hiç anlamam.rahatsız olurum bu konulardan hatta.ısrarla benim olsun,onun olmasın diye bir derdim hiç olmadı.eşim alacağım der,alır,satacağım der satar..çoğunda bana sormaz bile.Oğlunuza ikinci evi yapmak zaten en büyük hatanız olurdu abla.
peki krediyle alınan ev,kredi çekenin üzerine olmak zorunda mı?benim hiç bir gelirim,ya da emekliliğim yok,bankanın bana kredi vermesi için.ama eşim iş yeri sahibi olarak gözüküyor ve kredi ona kolayca çıkıyor.medeni hukuk 499: sağ kalan eşe 1/4 kalır. Diyor.
Geri kalan 3/4 de çocuklar arasında paylaştırılır. Sizde tek çocuk olduğu için 3/4 onun. Bence eşinizle konuşun bir evi size yapsın.
Evet abla öyle olmak zorunda.Ben yazdım zannediyordum ama yazmamışım.Kredi bitene kadar da devredemez eşinizpeki krediyle alınan ev,kredi çekenin üzerine olmak zorunda mı?benim hiç bir gelirim,ya da emekliliğim yok,bankanın bana kredi vermesi için.ama eşim iş yeri sahibi olarak gözüküyor ve kredi ona kolayca çıkıyor.
işte,eşim özellikle onların üstüne almıyor gibi gözüktü burada.bizim oturduğumuz evi alırken,nakit paramız vardı.peşin alınca,oğlumun üzerine yaptı eşim ama bunda olmuyor dedi.kredi kullanıyoruz çünki.ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki özellikle kendi üstüne alıyormuş,onları kendimize mahkum bırakıyormuşuz gibi oldu.Evet abla öyle olmak zorunda.Ben yazdım zannediyordum ama yazmamışım.Kredi bitene kadar da devredemez eşiniz
Evet öyle olmak zorunda zaten ipotekli oluyor kredi bitene kadar.peki krediyle alınan ev,kredi çekenin üzerine olmak zorunda mı?benim hiç bir gelirim,ya da emekliliğim yok,bankanın bana kredi vermesi için.ama eşim iş yeri sahibi olarak gözüküyor ve kredi ona kolayca çıkıyor.
hala şu kadına burda açıklama yaptırıyorsunuz ayıpkızlar şimdi de eşimle konuştum.eşimin evi neden kendi üstüne yaptığını sordum.keşke çocuklara alsaydın,başımız ağrımazdı diye.dedi ki bankadan krediyi kim alıyorsa,tapu onun üzerine oluyor.yoksa.evi onlara değil,sana alacaktım.
bu da böyle.bilmiyorum.bu kredi işinden anlayan arkadaşlar,açıklama yaparlarsa ben de öğrenirim.
iki yıl geri ödeyeceğiz .o zaman,iki yıl sonra onların üstüne geçirir,şimdi oturduğumuz evi de oğlumdan,biz üstümüze alırız.hem gelinimiz de benden mal kaçırıyorlar diye düşünmez.sonra ister satsınlar,üstüne koyup,,istedikleri yerden alsınlar,isterse otursunlar.yoruldum vallahi.Evet öyle olmak zorunda zaten ipotekli oluyor kredi bitene kadar.
Normalde kalan malın paraya çevrilip paylaştırılması gerekir ama genelde direk malı geçirip satış gibi gösteriyorlar. İki katlı ev tek dubleks ev mi yoksa iki daire mi var? Daha önce de yazdım, 1/4 annenin. Geri kalan iki kardeşe eşit bölüşülür. Ya evi satıp oranlar dahilinde paylaşırlar ya da kardeşler haklarından feragat edip anneye evin bir katını verirler, geri kalanı paylaşırlar.Ay sizi bulmuşken bende bisey sorabilir miyim ?
İki katlı ev bide altta yarı bodrum var 2.5 diyelim eve anne baba üzerine ortak alınmış.
Baba vefat etti anne ve iki çocuk yaşıyor acaba bu durumda nasıl.yarisi zaten annenin .diğer yarısı anne ve çocuklar arasında nasıl pay ediliyor
iki yıl geri ödeyeceğiz .o zaman,iki yıl sonra onların üstüne geçirir,şimdi oturduğumuz evi de oğlumdan,biz üstümüze alırız.hem gelinimiz de benden mal kaçırıyorlar diye düşünmez.sonra ister satsınlar,üstüne koyup,,istedikleri yerden alsınlar,isterse otursunlar.yoruldum vallahi.
Hiç ciddiye almayın onları gerçekten.Ben önceden de bi kaç konunuza denk gelmiştim sizin kadar hassas davranan çok az kayınvalide var.Ama iyi insanlara alışkın olmadığımızdan bi şey aradılar altında hiç hadleri olmayarak.işte,eşim özellikle onların üstüne almıyor gibi gözüktü burada.bizim oturduğumuz evi alırken,nakit paramız vardı.peşin alınca,oğlumun üzerine yaptı eşim ama bunda olmuyor dedi.kredi kullanıyoruz çünki.ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki özellikle kendi üstüne alıyormuş,onları kendimize mahkum bırakıyormuşuz gibi oldu.
anlatamadım ki derdimi,oğlum tek çocuk.herşey onların zaten.yani biz ölünce,kardeşleriyle paylaşma durumu olmayacak ki mal mülk davası yapsınlar.hala şu kadına burda açıklama yaptırıyorsunuz ayıp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?