- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
Hanımlar konuyu geyiğe çevirmeyin.
hunter7,
bizi sizi tanıyoruz, iyi niyetinizi de biliyoruz, bende söz konusu evlat olunca kıyamam ama size almayın dediğimiz halde şu son evi almakla hata ettiniz, biliyorum siz kimse size minnet duysun, etrafınızda pervane olsun diye yapmadınız ama çok özür dilerim böyle kolayca edinilen malın kıymeti bilinmeyeceği gibi, en ufak bir sözünüz dahi laf olur, kapris sebebi olur.
Evlat evlendi mi? Tırnaklarınla kazısınlar kendi evlerini, arabalarını kendileri alsınlar, ana babalar senelerce çocukları için çalışıp çabalıyor, evlenince bir zahmet herşeylerini kendileri yapmayı öğrensinler, insan ömrü dediğin 60-70 sene, unu eleyip eleğimi astığım, eşimle el ele tutuşup turlara katılıp hayatımı yaşayacağım zaman birde kredi çekip ev alacağım, pehhh büyük konuşmayayım ama cıks, ben ev yapmışım zaten, ölünce ona kalacak, başka ev istiyorsa ter dökecek.
Teşekkür ederim, akrabalardan, eş dosttan gördüklerimiz hayat tecrübemize katkı sağlıyor, ben çevremde ne kadar fedakar aile gördüysem hiçbirinin yaptığı göze gözükmedi maalesefMune siz boşuna yönetici değilsiniz. ne yazmışsanız işte bende aynısını demek isterdim diye düşündüm ama dememişim.
Süper açıklamışsınız olayı
Özellikle yaşlıysa ,emekliyse ,bankamatik olarak görülüyor büyükler.Ne yapacak parayı denilip sömürülmek isteniliyorlar.Ona verdi ,bana da versin deniliyor.Ama bakmaya gelince kimse ortalarda gözükmüyor.Teşekkür ederim, akrabalardan, eş dosttan gördüklerimiz hayat tecrübemize katkı sağlıyor, ben çevremde ne kadar fedakar aile gördüysem hiçbirinin yaptığı göze gözükmedi maalesef
Buna teyzemin yaptıkları da dahil, kadın dul haliyle çocuklarına torunlarına deli divane oluyor ama işte hep daha fazlasını istiyorlar, annemiz dul kadın, bir dul aylığıyla geçiniyor demiyorlar, hep ver hep ver, torunlarda öyle yetişti üstelik, bana onu al, ben bunu istiyorum diye krize giriyorlar, torunlardan bir iki tane değil ki, mübareklerle futbol takımı kurulur.
Normalde kalan malın paraya çevrilip paylaştırılması gerekir ama genelde direk malı geçirip satış gibi gösteriyorlar. İki katlı ev tek dubleks ev mi yoksa iki daire mi var? Daha önce de yazdım, 1/4 annenin. Geri kalan iki kardeşe eşit bölüşülür. Ya evi satıp oranlar dahilinde paylaşırlar ya da kardeşler haklarından feragat edip anneye evin bir katını verirler, geri kalanı paylaşırlar.
Öyle valla, bizim bir akraba vardı, babası ölsünde malı kalsın diye beklerdi, bir ölemedin derdi babasının yüzüne, baba aile apartmanı yapmış, çoluk çocuğu evlendirmiş, çocuklar kira yüzü görmedi, kocaman 50-60 yaşında adam oldular ama hep baba hep baba.Özellikle yaşlıysa ,emekliyse ,bankamatik olarak görülüyor büyükler.Ne yapacak parayı denilip sömürülmek isteniliyorlar.Ona verdi ,bana da versin deniliyor.Ama bakmaya gelince kimse ortalarda gözükmüyor.
Evet dediğin gibi biri kv de kalır diğeri üçü arasında bölüşülür, gelin istediği kadar benim desin öyle bir hakkı yok tabi. :) diğerleri feragat etmedikçe kanun ne diyorsa o. Boşuna heveslenmemesini söyle aç medeni kanun oku de.Ev müstakil , dubleks değil iki ayrı daire şeklinde .yanı ev anne baba üzerine yarı yarıya alınmış zamaninda tapusu , şimdi baba vefat etti fena bi gelin dairenin birinde oturuyor diğerinde anne yanı gelinin kv si. Altlı ustluler.
Gelin oraya adı ustunde gelin gelmiş ev yapılı haldeyken.ama simdi tutturmuş bu katın biri bizim diyor
Öyle bisey olmadığını bir turlu anlatamıyorum. Ki gelin benim arkadaşım ama fena Allah kimsyee vermesin
Bende diyorum yarısının tamamı kv üzerine,zaten başta karı koca ortak almış tapuyu, yarı yariya.diger yarı da kv ,kocası ve gorumcesi arasında bolusulecek sadece oranları bilmiyorum
Ev müstakil , dubleks değil iki ayrı daire şeklinde .yanı ev anne baba üzerine yarı yarıya alınmış zamaninda tapusu , şimdi baba vefat etti fena bi gelin dairenin birinde oturuyor diğerinde anne yanı gelinin kv si. Altlı ustluler.
Gelin oraya adı ustunde gelin gelmiş ev yapılı haldeyken.ama simdi tutturmuş bu katın biri bizim diyor
Öyle bisey olmadığını bir turlu anlatamıyorum. Ki gelin benim arkadaşım ama fena Allah kimsyee vermesin
Bende diyorum yarısının tamamı kv üzerine,zaten başta karı koca ortak almış tapuyu, yarı yariya.diger yarı da kv ,kocası ve gorumcesi arasında bolusulecek sadece oranları bilmiyorum
Evet dediğin gibi biri kv de kalır diğeri üçü arasında bölüşülür, gelin istediği kadar benim desin öyle bir hakkı yok tabi. :) diğerleri feragat etmedikçe kanun ne diyorsa o. Boşuna heveslenmemesini söyle aç medeni kanun oku de.
allah yardimciniz olsun yuzunuze baksin ne diyim zor bir durum hele cocuk varken kolaylikla odemeyi nasip etsin gerci bende aileler aldi dedim ama takilarimada el koydularvalla bende dahil evimi kendim aldım ve onun borcunu ödemekle
uğraşıyorum şuan kv falan almayı bırak yardım bile etmedi ufacık bebeğimi bırakıp
onun borcu ödensin diye çalışıyorum.çevremde de bir kaç kiş ihariç herkes kendi alıyo
alandan da allah razı olsun valla..hamileliğimde 1 yıl çalışmadım çıkarken tazminat aldım
çok zor şekilde ödendi borcu gene de biraz ben ödeyim denmedi yani durumları da iyi.
Kendini mirasçı zannetmekte moda mı oldu nedir
O gelinin eşi ileride babanın vefatında mirasın anca 4/1,5 oranına mirasçı olabiliyor, nerede katın biri
Tamamen insanın kendisiyle ilgili Mune ya.Öyle valla, bizim bir akraba vardı, babası ölsünde malı kalsın diye beklerdi, bir ölemedin derdi babasının yüzüne, baba aile apartmanı yapmış, çoluk çocuğu evlendirmiş, çocuklar kira yüzü görmedi, kocaman 50-60 yaşında adam oldular ama hep baba hep baba.
Bir insan babasına bir ölemedin der mi? Diyor işte.
Valla kimse ölmesinde malda bırakmasın, gerçekten diyorum, az bıraksa az diye burun kıvrılıyor, çok bıraksa kardeşler arasında miras yüzünden göz dönmesi yaşanıyor, herkes kendi variyetini kendi yapsın.
babam vefat ettiginde bize 3 te 2 anneme 3 te 1 pay kalmisti suan cocuga kalan pay esten yuksek diye biliyorumhep söylüyorum ama baş edilecek biri değil arsız ,sonradan gorme , sırf bu konular yüzünden mesafe koydum benlik bisey yoktu ama her muhabbeti kadını yemek kv emekli ve kartını ona vereckmis kafaya bak
Sen dedim bir kuruş vermiyorsun kimseye kadın ev vermiş araba aldı bu şapşallara torunlarına bakıyor yemeklerini yapıyor yok yok yok yaranamiyor
Bana dusmedi böyle kv ,sadece para değil mevzu hassas iyi bir kadın ama karsisindaki anlamıyor ..
Bu arada çok teşekkür ederim size
babam vefat ettiginde bize 3 te 2 anneme 3 te 1 pay kalmisti suan cocuga kalan pay esten yuksek diye biliyorum
Gelininizi aramayın bence, o sizi davet ettimi ki siz onu arayıp gelemeyeceğiz diyeceksiniz. Bozulduysa bozulsun, sizde dünürlerinizin davet etmemesine bozulmadınızmı.oğlum söyledi,(boşboğaz)n... biraz alındı dedi.ben de bugün gelini arayıp açıklama yapsam mı diye düşünüyorum.
Tamamen insanın kendisiyle ilgili Mune ya.
Bana Allah gecinden versin babamdan ciddi bir miras kalacak ama bir gün gözüm kalmadı. Mal mülk neymiş insanın ailesi yanında olmayınca?
Yani o yaştaki bir insan babasının yüzüne "bir ölemedin" derse bu artık paradan puldan öte bir şey yani.
Tamamen insanın kendisiyle ilgili Mune ya.
Bana Allah gecinden versin babamdan ciddi bir miras kalacak ama bir gün gözüm kalmadı. Mal mülk neymiş insanın ailesi yanında olmayınca?
Yani o yaştaki bir insan babasının yüzüne "bir ölemedin" derse bu artık paradan puldan öte bir şey yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?