onun istediği semt,istanbul da kötü ün yapmış bir yer.şu anda,orada kirada oturuyorlar ama memnun değil oğlum.çocuk yetiştirmek için sıkıntılı bir muhit.eşimin aldığı evin,semti ise istanbul da iyi bir yer,diye geçer.ulaşım çok rahat,heryere.
evi alırken,onlardan para,yada altınlarını talep etmedik.tamamen kendi birikimimiz,üstelik bir miktar kredi çekiyoruz,biz ödeyeceğiz.
ayrıca,isterlerse evlerinden çıkmayabileceklerini,otumaya devam edeceklerini söyledik.şimdi ki evleri 1+1 1000 tl kira ve biz ödüyoruz.aldığımız ev,3+1 2000 tl kira getiriyor.arada biz karlı çıkıyoruz yani.
Pazar içini de biliyorum, fındıkzade'yi de biliyorum. Sanırım gelininiz bulmuşta bunuyor. Şuan eşimle ben ev almak için debeleniyoruz ama kimsenin umurunda değil. Durumları olduğu halde umrunda değil.yazsam doğru olur mu semtleri bilemedim ama şu an oturdukları yer,pazariçi .bütün yerleri kötü demiyoruz ama sokakları,kahvehanelerle dolu olan bir yer,biz fındıkzade den aldık.
Hatta dedede kalıyor. Sonra dede ölüyor. Ne mal paylaşılabiliyor ne millet istediği yerde oturuyor. Üstüne bi de mal kavgası. Yok o eve ben masraf yaptım, yok senin Zaten evin var vs.Tmam işte aynı mantık.
Bir zamanlar çocuk olana babası al otur diyor.
Babası vefat edince tapu geçiyor.
Sonra o çocuk büyüyüp baba oluyor
Bu kez o evi veriyor ama tapu hep babada kalıyor
kız senden ıyı kayınvalıde mı bulunur verdım gıttı
yanlisiniz mi var benimmi var bilemedim zira cevremdeki herkesin benimde dahil evini ailesi aldi hic alamayan bile yardimci olur sonucta evi gelinine degil ogluna aldi kiza hibe etmediler ya neyin minneti gelinin hatasi ev icin trip atmasi nerde oldugu onu pek ilgilendirmemeli okadar icine oturduysa 3 5 kurus anadi babasi koysaydida istedigi yerde olsaydi
Hatta dedede kalıyor. Sonra dede ölüyor. Ne mal paylaşılabiliyor ne millet istediği yerde oturuyor. Üstüne bi de mal kavgası. Yok o eve ben masraf yaptım, yok senin Zaten evin var vs.
Benim.Aynen böyle oluyor işte :)
Kendi alanları tenzih ediyorum tabi ki.
İnanmıyorum joker sen misin yaaa
tanıyamadım bir an
ne tatlı bı ınsansınız ya :)selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Benim oturduğum evi de zamanında eşimin üzerine almış kp.Diğer abisine de almış öncesinde.Kp vefat etti.Ev bizim üzerimize olmasaydı ne kayınbirader,ne de görümceler evi bize vermezdi ve de kardeşler arasında tartışmalar olurdu.Bibi kk'da açılan en çok konu ne?
Kocam beni aldatıyor/ dövüyor. Çoçuğum var ailem destek değil gidecek yerim yok konusu. Burada da görüyorum ki geline birşeyler kalmasın diye kırk takla atan çok insan varmış. Ben dul geline bir şey kalmadığı halde çocuklu geline mal veren insan görmedim. Eşin ölür kalır ya da aldatır döver. Çocuk da sana kalır. Arkanda ailen de yoksa dımdızlak kalırsın. Resmen gelinler hukuki haklarını kullanamasın diye oğullarına ev vermiyor insanlar. Ben olsam bana mal kalmasın diye eşimin adına yapılmayan evde oturmam. Çünkü eşime verilmiyorsa amaç geline kalmamasıdır. Evliliğin ilk yıllarında şart görmüyorum ama oturmuş evliliklerde bir de ortada çocuk varsa kesinlikle o ev oturan ailenin üzerine olmalı. Anne babanın değil. Çünkü gelini çok aşağılayıcı bir durum.
ayy hayır hayır sakın acıklama falan yapmayınoğlum söyledi,(boşboğaz)n... biraz alındı dedi.ben de bugün gelini arayıp açıklama yapsam mı diye düşünüyorum.
Sizin gelin kaşınıyor benceselam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
Emin misin? Yazlari gelin gelip 3 ay yayilip sonra da aman bu kaynana da cok anlayissiz bizi hic yalniz birakmadi demesinNolcak
Akdeniz in en güzel kıyısında
almış olduğum yazlığın hamağında
(oğluma ev almaktan vazgeçtim) keyif
içinde şemsiye şeysi olan portakal suyumu yudumlarken
-ulen kk da bir office, bir yer çekimi vardı
onlarda durum ne acep diye sizi yad ediyor olacağım
Özel bilgileriniz olsun bende
sizde durumlar kötüyse yanıma alırım
Durum şöyle olsaydı oğlan ailesinin kredisini ödeseydi ve kızın babası kirayı ödeseydi, bide ev alsaydı oğlan beğenmeyip surat assaydı gelinde burada konu açsaydı yorumları çok merak ediyorumSu soz vermissiniz kismi sacma geliyor bana. Soz vermisler de ne isteseniz alacagiz dememislerdir herhalde.
Mesela gelin babasinin ev kredisini oduyor, bunun da sozunu vermis mi onceden?
Bu kadar adaletsiz yorumlamak adeta imkansiz. Dusunun babanizin evinin kredisini oduyorsunuz, ev kiranizi kayinvalide oduyor, onun arabasina biniyorsunuz. Ve istediginiz yerden ev alinmadi diye trip atiyorsunuz.
Adeta ibretlik hikaye.
Kiz hepsine gerek yok. Sadece ailesi icin kredi cekse burada neler deniyor. Bariz cifte standartDurum şöyle olsaydı oğlan ailesinin kredisini ödeseydi ve kızın babası kirayı ödeseydi, bide ev alsaydı oğlan beğenmeyip surat assaydı gelinde burada konu açsaydı yorumları çok merak ediyorum
Keşke onların istediği yerde alsaydiniz bizim KP de aldi once bize begenin dediler bizim bulduklarimiz biraz uzak ( 15 dk mesafede) olunca hep bi kulp takip sonra alel acele onlara yakın bi ev aldılar o yüzden o evin gözümde çöp kadar değeri yok dayatma oldu çünkü özgürce seçmedikselam kızlar.yine ben.
Emin misin? Yazlari gelin gelip 3 ay yayilip sonra da aman bu kaynana da cok anlayissiz bizi hic yalniz birakmadi demesin
Doğru diyorsun ailesi oğluna mı güvenmiş eşin evlenmiş ama aile olmayı becerememiş vs... daha neler neler söylenirdi.Kiz hepsine gerek yok. Sadece ailesi icin kredi cekse burada neler deniyor. Bariz cifte standart
Seni degil ama Akdenizin en guzel kiyisini ziyaret eder bence 3 ay . Bilmiyorum ben olsam ederim ahahahahaBu zamanda kimse kv ye tahammül edemiyor
O zamanlarda kim bilir neler olur.
2 saat ziyaret etse öper başımıza koyarız bence
Sen 3 ay diyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?