ufak bir kriz

Ben sizin konularınıza denk geldiğimde hep,gelininizin totosunu fazla kaldırdığınızı düşünüyorum nedense. Bu kadar iyi,alttan alan olmayın derim.Biraz da anneme benzetiyorum,iyi ki gelini yok;kötü birine denk gelse kız parmağında oynatırdı kadını.
Bir de yemek akşam değil mi? Gündüz planınızı bozmayıp akşam gidebilirsiniz.

evet davet yok,birşey yok.kitaplarda bizim için çok önemli.tabi ki onu tercih edeceğim.nihayetinde senede bir kere olan birşey.oğlumda bilir bunu ve zaten söylemiş,bizimkiler oaraya gider diye.ama ısrarla ,yok niye gelinmedi de ,oraya gidildi diye tavır alınırsa,altında başka bir şey ararım bende.

Yok kıskanma değil aslında,birazda mizahi yaklaştım yazıda.
Sevdiğini biliyorum buda beni mutlu ediyor aslında..
Burada önemli olan bu sevginin yapmacık olmaması,şayet öyle olsaydı bariz belli olurdu..
Kadın seviyor ama bunu görüyoruz çünkü,eşide öyle kızım der hepside.

Annecim diyor bebeğim diyor o zaman şalterler atıyor bende

Benim annemin babamin kendi paralari ile aldigi, evlilik birligi icerisinde 1 kurus bile vermedigim evde arabada esimin ne hakki olabilir ya hu? Sacmaladiniz iyice.

evet gelinimin üstüne bir ev,ama daha nişanlılarken,annesi ve babası,bunun açıklamasını yaptı.bir ağabeyi var.eşinden ayrı,işsiz güçsüz.o sokakta kalmasın ev onun olsun dediler.eşim de benim evim var,oğlumun da sizin eve ihtiyacı yok.güle güle otursun dedi.
diğer zamanlarda her fırsatta,bu ev konusunu açıp,o ev de ileride oğlumuz oturacak diyorlar.ha güle güle otursun,bizim zerre işimiz olmaz.

yaşça benden büyüksünüz o yüzden size de ablacığım demek istiyorum :) ablacığım siz bir çok gelin adayının sahip olmak istediği k.valide modelisiniz bazı olumsuz eleştiriler alsanız da bunlar da sizin için kazanç olsun.ben sizi çok takdir ettim.

bence de kitap fuarına gidin :)

aynen olumsuz yorumlara bile saygı duyarım.hakaret boyutuna varmadığı sürece.çünkü,herkesten birşeyler öğreniyorum diye düşünüyorum..
kitap fuarına da gidiliyor.

Ne kadar verici bir eşiniz var?
Oturmasına izin vermek ayrı,evi Onun üzerine verilmesi ayrı.Gelininiz oturmasına izin verir ama evi Onun üzerine yapacağını sanmam.

Ben elestiri olarak sadece cok taviz verdiginizi, kendilerinin cabalamalari gerektigini dusunuyorum. Sizden sonra oglunuza kalacak zaten tüm malvarliginiz, her seyde size guvenmesinler. Hazira dag dayanmaz derler. Kiralarini odemek falan cok gereksiz. Cocuk yapacaklarsa da kendileri dusunecek. Siz nasil gelecegi dusunup oglunuza miras birakacaksaniz onlar da bunun bilincinde olacak.

Oğlan annesi olsaydın demek ki oğlunun ,gelinine olan sevgisini de kıskanacaktın

Oğlan annesi olsaydın demek ki oğlunun ,gelinine olan sevgisini de kıskanacaktın

Aslında hiç kıskanç değilimdir varya,o sadece işin esprisi..
Oğlum olsaydı inan gelinle çok iyi kanka olurdum,bunu kızım hep söyler..
Eşimede dedim bazen korkuyorum diye,şimdi bu kadar ilgi ve alaka gösterirken ileride tan tersi olurmu diye..

gelin gözüyle cevap veriyorum haklısınız oğlunuzun değil gelininizin davet etmesi gerekiyordu

haklısınız.kendimde suç arıyorum.çok fazla var. tamamı iyi niyetle yapılmış şeyler.ama yanlış mı?yanlış.

olunmuyor,olunmuyor.karşıda ki olmak istemiyorsa...

4 gelini,3 kızı olan bir komşumun dediği gibi;
Ne elin annesinden adama anne oluyor,ne de elin kızından adama evlat.Anne çocuk bağı ,bambaşka

ben gelinimi seviyorum aslında.çünkü oğlumu seviyorum,bundan dolayı yani.böyle söylediğim zaman bile,ayıp karşılanıyor.niye ki?emek vermemişim,hastayken bir tas çorba yapmamışım.bir anda,nasıl anneciğim, anneciğim diyeyim.?yapmacık geliyor bana.

ha yıllar içinde yaşanmışlık,paylaşımlar artar,mutlaka daha fazla seversiniz.aynı şey onun için de geçerli,beni niye annesiyle bir tutsun?tutmasın yani.karşılıklı saygı önemli.ortak noktamız,oğlum.eşini seviyorsa,bana saygı duyacak,ben oğlumu sevdiğim için ona saygı duyacağım.

haklısınız.kendimde suç arıyorum.çok fazla var. tamamı iyi niyetle yapılmış şeyler.ama yanlış mı?yanlış.
Benim ailemin de oldukca cok malvarligi var, ailem hep biz oldukten sonra alirsiniz bize guvenmeyin dediler. Kardesimle her seyimizi kendimiz aldik. Yani annem bana bir Ev, araba verse maddi yardimda bulunsa hayati bu kadar ciddiye almazdim. Simdi her seyi dusunup tek basima nasil ayakta kalabilirimin planini yapiyorum. Bu evleri satip yersiniz sonra ortada kalirsiniz dediler hep. Haklilar gercekten. Oh nasilsa geliyor diye rahat olsaydim bu kadar cabalamazdim. Biraz yoklugu da gormek gerek..
Aileme hep dedim yiyin, icin, gezin o kadar ömür tukettiniz bu sizin hakkiniz bizi dusunmeyin diye.

Son düzenleme:
gelin gözüyle cevap veriyorum haklısınız oğlunuzun değil gelininizin davet etmesi gerekiyordu

hatta ailesi davet etmeliydi.çünkü davet edilen yer,dünürlerin evi.oğluma söylemiş""bir hafta annenler de gelsin"diye.
davet edilmeden gitmeyeceğim,kararım bu yönde.

Bende damadımı seviyorum,inan bir anne derken bir daha anne der,kızıma asla annen yada baban demezmiş hep annem ve babam dermiş..
Bu annecim deme banada absürd geliyor biraz,onun annnesi benim ben..

Damada bile diyememm annecim diye,onunda 1 tane annesi var.
Arkadaşım zor işler bunlar,onlar mutlu olsunlar diyoruz ama arada bizdegerilmiyor değiliz yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…