- 23 Mart 2015
- 5.715
- 12.058
- 448
Keske ev mev almasaymissiniz.selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki onların üstüne yapmak zorundaymışız gibi.ben de böyle mal mülk işlerinden hiç anlamam.rahatsız olurum bu konulardan hatta.ısrarla benim olsun,onun olmasın diye bir derdim hiç olmadı.eşim alacağım der,alır,satacağım der satar..çoğunda bana sormaz bile.
bana kalsaydı,bu evi hiç aldırmaz.yer içer gezerdim.birçok şeyden fedakarlık yapacağım halde,yine de memnun olunmaması beni üzen.ben sıkıntı çekeceğim,o krediyi öderken,harcamalarım kısıtlanacak ama kimse memnun olmayacak.
Katılıyorum. Hem bi dahaki sefere araması gerektiğini öğrenirHunter abla sen feci toto kaldırıyorsun ya. Başına dert alacaksın demedi deme.
Ev meselesi ile alakası var mıdır bilemem ama bence gelinini ara "kızım güne dair net bir şey konuşmadık ki" falan de.
Arayı açmaya değecek bir şey değil.
Sizin gibi dusunceli bir anneye kizilirmi. Davet yok ortada bisey yok gitmeyince suclu sizmi oldunuz yok efendim oyle yagma dupe duz kizmaya kusmeye yer ariyo geliniz keske siz deseydiniz kizim sen beni bi dil ucuyla bile davet etnedinki gelelim.
Anlamadığım bir kısım var:
Eşiniz bu evi oğluna ve gelinine aldı ya hani
Eğer oğlunuz ve gelininiz, "anne, baba biz bu evi satmak ve yerine şu an oturduğumuz semtten ev almak istiyoruz" deseler ne olacak.
Tapu oğlunuzun adına değil???
Siz nekadar düşünceli bi kayinvalidesiniz bunu icinize dert etmissiniz bence büyük sorun yok duzelirselam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Allah ne veriyorsa hayırlısını versin. hayırsızsa evlatta vermesinTeşekkür ederim, akrabalardan, eş dosttan gördüklerimiz hayat tecrübemize katkı sağlıyor, ben çevremde ne kadar fedakar aile gördüysem hiçbirinin yaptığı göze gözükmedi maalesef
Buna teyzemin yaptıkları da dahil, kadın dul haliyle çocuklarına torunlarına deli divane oluyor ama işte hep daha fazlasını istiyorlar, annemiz dul kadın, bir dul aylığıyla geçiniyor demiyorlar, hep ver hep ver, torunlarda öyle yetişti üstelik, bana onu al, ben bunu istiyorum diye krize giriyorlar, torunlarda bir iki tane değil ki, mübareklerle futbol takımı kurulur.
amcam 60 yaşında üç oğlu var, üç katlı evi var. iki oğlu evli ve kiradalar.çok doğru hatırlamışsınız.ben kayınvalidemlerle yaşadım yıllarca,buna rağmen,gelinim benimle yaşasın istemem.iki taraf içinde zorluklarını biliyorum yani.
daha ortada torun yok.bakalım,olunca,ne yapacak eşim?ama eğer bir yer daha almaya kalkarsa,sanırım ben yanında olmayacağım bu kez.
erkek çocuk konusunda bu yeni nesil gelinlerden korkuyorum diyordum,ablacığım sizin yazınızı okuyunca kızım konusunda da korkmaya başladım kıskanırım ben :)Benim dünür bana dediki kızım için..
O kadar çok seviyorum ki içime sokasım geliyor dedi..
Dedim ki kendime dur hanım sakin ol sinirlenme ..
Evet sevsin ama içine de sokmasın yani,burada ben varım ben sokarım ancak..
Zaten bu mallar uzerinde gelinin hakki yok. Aslinda dogal olan intikal yolu ile cocuga gecmesidir. Yani siz yillarca calisip kazanmis ve birikim yazmissiniz bunun gelinle ne alakasi var? Miras olarak oglunuza kalmalı. Hakki falan yok yani.işte,eşim özellikle onların üstüne almıyor gibi gözüktü burada.bizim oturduğumuz evi alırken,nakit paramız vardı.peşin alınca,oğlumun üzerine yaptı eşim ama bunda olmuyor dedi.kredi kullanıyoruz çünki.ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki özellikle kendi üstüne alıyormuş,onları kendimize mahkum bırakıyormuşuz gibi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?