ufak bir kriz

Ya kitap fuarını geçerli neden olarak göremeyen arkadaşlar şaşırttı beni.Biz her çağırılan yere ne olursa olsun mutlaka gitmek zorunda mıyız ? Üstelik sırf karşımızdaki alınmasın bozulmasın diye mi bunu yapmak zorundayız?
E hani hayır demeyi öğrenmemiz gerekliydi falan filan!!
Hayır illa bi sebep olması gerekmez ki insanın bazen canı hiç evden çıkmak istemez sırf bu sebepten bile davet reddedilebilir yani.
Ki kaldı ki burada konu sahibi önceden aranmamış ki son dakika vazgeçildi ev sahibi hazırlık yaptı filan desek o da yok yani.

Valla tüm yorumları okuyamadım ama konu sahibi hiç de aramayın gelininizi açıklama yapmak zorunda değilsiniz kimseye.
Böyle hassas insanları kırıyorlar malesef dünya böyle bir yer.
Gelininizi tanımıyorum ama armut piş ağzıma düş insanı gibi geldi bana.Maalesef kıymet bilecek biri değil.

Keske ev mev almasaymissiniz.
Uzun zamandir ev ariyordunuz gidip te istemedikleri yerden ev almissiniz.
Bu pek hos olmamis.
onlara ev almaksa niyetiniz istedikleri yerden almaniz gerekirdi mantiken.
tabi boyle bir zorunluluk yok ta ne bileyim sen degilsen de esin kafaya takmisti.
Ote yandan gelininizin maddiyatciligi biraz urkutucu.

en güzeli almamanız olurmuş zaten. kocaman insanlar yani.. alsan da kıymet bilen yok. annem de 5 senedir abime verir kiradaki evlerinin kirasını , gelin "yardım edenimiz yok" diye dolaşıyor ortada, ağzına terlikle vurasım geliyor! görümcelik etme sus diye kendimi telkin ediyorum! annem babam zaten emekli adam varlık içinde yüzdükleri yok onlar da kirayı alıp ödemelerini kolaylamayı bilmiyorlar mı sanki! yok ana baba ne yaparsa "yapmak zorunda " edası oluşuyor bu tip gelin ve çocuklarda. yapmayın yaa... bu yaşa kadar beslediniz büyüttünüz okuttunuz meslek edindirdiniz şimdi de biraz siz keyif çatın... sıkıntı çektiğinizde sağol diyen bile yok! ne gerek var?

biz ev aldık ne benim anam babam ne eşimin anası babası hayırlı olsun bu da bişey değil ama biraz kolaylarsınız peşinatı diye kuruş koymadı.. kayınpeder geçen gün üst katları satılıkmış burayı da alın diyor dedim "baba zaten ev taksiti ödüyoruz nasıl alalım onu" adam "5 i veren 7 yi de verir, biraz dişinizi sıkarsınız" diyo

ayy bu da ne alaka ise anlattım ama , ben de dolmuşum sanırım

Son düzenleme:
Katılıyorum. Hem bi dahaki sefere araması gerektiğini öğrenir

Hayır şimdi gelin ya da dünürler beni arayıp bişey demediki dese "kaynanalık yapmaya çalışıyor araya kusur koyuyor trip attı gelmedi" olur. En iyisi bişey olmamış gibi davranmak. Lafı sözü olursa da "kızım gün tarih önceden belli olsaydı gelirdik -bir haftasonu- diye konuşuldu bizde tahmin edemedik" demek daha mantıklı ve politik olur. Ev içinde "biz hazır para varken aldık ev fiyatları artıyor olaki istediğiniz yerde bulursunuz satar ordan alırsınız ev sizin belki kârda edersiniz üstü size kalır" demekle yine karşı tarafı mantığa davet etmiş olur. Diye düşünüyorum

Abla boyle gelmis boyle gider sizde.
Siz hala ve halaaaa o evi ogluma ve gelinime alicam diyosun.Diger konundada soylemistim. Yapma etme. Ogluna ve gelinine biraz hayati ogret, rahata konmayi ogretme. Bak kac bin liralik evi uzerlerine yaptin dahami kiymetlendin saniyosun? goruyosun? boyle gelmis byle gider. Sen her yaptigi goze batan kv olrak kalicaksin. maalesef..

Sizin gibi dusunceli bir anneye kizilirmi. Davet yok ortada bisey yok gitmeyince suclu sizmi oldunuz yok efendim oyle yagma dupe duz kizmaya kusmeye yer ariyo geliniz keske siz deseydiniz kizim sen beni bi dil ucuyla bile davet etnedinki gelelim.

Sizin gibi dusunceli bir anneye kizilirmi. Davet yok ortada bisey yok gitmeyince suclu sizmi oldunuz yok efendim oyle yagma dupe duz kizmaya kusmeye yer ariyo geliniz keske siz deseydiniz kizim sen beni bi dil ucuyla bile davet etnedinki gelelim.

Kizilir boyle bi anaya arkdasim. Niyeti iyi evet, ama uzun vadede cok cok yanlis.
Ornegin benim annem bana yemek yaptirmaz, sen yapma ben yaparim hemen der. Sen hazir olunca gel ye der. Bu sonra neye sonuc acar? Ben yemekten anlamayan, beceriksiz, hep anne eline muhtac bi genc kiz olurum. Bu cok ktu bisey. Niyeti iyi annemin ama anneme cok kiziyorum. Bana tabiri caizse " balik yemeyi degil, balik tutmayi ogret" diyorum.

Konu sahibinin eski konularini biliyomusunz bilmiyorum. Oglu ve gelini raht etsin diye ustun basindan kursagindaki lokmadan kesip para biriktirdi ve ev alicakmis onlarin uzerine smdi. Oglu ve gelinide her gun disarlarda yerler. Boyle gelmis boyle gider. Ne o oglu balik tutmaya meraklanick, ne bu anne o ogluna ve gelinine yeticek, nede bir gun mutlu ve memnun olucak. Susucak yine iyo niyetliliginden, ama ici cok rahatsiz olucak. Ve en acisida hala neyi yanlis yaptignin farkinda degil hunter7 cunku farkinda olsaydi son verirdi bunlra.

Oğlun gelinden habersiz davet edemez gelin size bozuk attığı için kendi söylememis araya oğlunuzu koymus .. Sizde eşin in haberi var mı oğlum böyle davet mi olur deseydiniz

Siz nekadar düşünceli bi kayinvalidesiniz bunu icinize dert etmissiniz bence büyük sorun yok duzelir

Allah ne veriyorsa hayırlısını versin. hayırsızsa evlatta vermesin

amcam 60 yaşında üç oğlu var, üç katlı evi var. iki oğlu evli ve kiradalar.
meğer oğullarına "bundan sonra benden size hayır yok, benim gibi çabalayın. evinizi, arabanızı alın" demiş. ilk duyduğumda şaşırmıştım ama zamanla hak verir oldum.

="sapsik58, post: 48915399, member: 647353"]Kizilir boyle bi anaya arkdasim. Niyeti iyi evet, ama uzun vadede cok cok yanlis.
Ornegin benim annem bana yemek yaptirmaz, sen yapma ben yaparim hemen der. Sen hazir olunca gel ye der. Bu sonra neye sonuc acar? Ben yemekten anlamayan, beceriksiz, hep anne eline muhtac bi genc kiz olurum. Bu cok ktu bisey. Niyeti iyi annemin ama anneme cok kiziyorum. Bana tabiri caizse " balik yemeyi degil, balik tutmayi ogret" diyorum.

Konu sahibinin eski konularini biliyomusunz bilmiyorum. Oglu ve gelini raht etsin diye ustun basindan kursagindaki lokmadan kesip para biriktirdi ve ev alicakmis onlarin uzerine smdi. Oglu ve gelinide her gun disarlarda yerler. Boyle gelmis boyle gider. Ne o oglu balik tutmaya meraklanick, ne bu anne o ogluna ve gelinine yeticek, nede bir gun mutlu ve memnun olucak. Susucak yine iyo niyetliliginden, ama ici cok rahatsiz olucak. Ve en acisida hala neyi yanlis yaptignin farkinda degil hunter7 cunku farkinda olsaydi son verirdi bunlra.[/QUOTE]

sapsik58
neyi yanlış yaptığımın farkındayım.ev alma konusunda çok vazgeçirmeye çalıştım eşimi,ama ikna edemedim.ne yapayım,bu saatten sonra ev aldı diye adamdan boşanayım mı?evi de istediği yerden aldı.ister otursunlar,ister oturmasınlar dedi.çünkü yaklaşık 1.5 senedir ,ev bakıyoruz.birtürlü ev beğendiremedik onlara.tam tamam diyorlar,gelinim birkaç gün sonra arıyor,o ev şöyle,burası böyle diye,vazgeçiyoruz.

istedikleri muhit olmadı diye,burada beni taşladılar.onların istediği yerden almalıymışım.ama o muhiti isteyen sadece,gelinim ve ablası.ne oğlum istiyor ne de eşim.kimse kusura bakmasın,evet ev almak hata ama istediğim yerden almam ,tamamen eşimin ve benim insiyatifimde olan bir şey,zira parayı veren düdüğü çalar ,ben ,birikim yaptım.üstüne üstelik kredi ödeyeceğim 2 yıl,benim istediğim olacak.işlerine gelirlerse otursunlar.

bundan sonraki tavrım budur.ev onların üzerine değil.eşim üstüne alıyor.çünkü bankadan kredi onun üzerine alınıyor.ve tapu da onun üzerine olmak zorundaymış.eşim öyle dedi.gayette ikna oldum.
zaten oğlum bekarken,(şimdi oturduğumuz ev)onun üstüne almıştık.tapu işleriyle uğraşmak istememişti eşim.biz 2 gün sonra oğlumuz evlenecek,gelin ve ailesi,mal mülk derdine düşecek diye düşünmedik ki hiç.ama yanlış yaptığımızı şimdi anladık.bundan sonra,yanlış adım atmamaya dikkat edeceğiz.
sevgiler

erkek çocuk konusunda bu yeni nesil gelinlerden korkuyorum diyordum,ablacığım sizin yazınızı okuyunca kızım konusunda da korkmaya başladım kıskanırım ben :)

kimse kızımı içine sokacak kadar sevmesin ben severim yeter :))

bizim aileler birbirini yemeğe vs almak istediklerinde direkt birbirleriyle iletişim kurarlar, kayınvalidem annemi arar, o onu arar
bence karşı tarafın size haber vermesi gerekliydi bir de herkes her zaman uygun olamayabiliyor ki
başka zamana gayet de ertelenebilir, tüyap sizin için önemli demek ki ve bunu gelininiz bilmese bile oğlunuz bilir diye düşünüyorum
yani tüyap meselesinin gitmemek için bir bahane olmadığını gelin bilmiyorsa da oğlunuz ona izah etmeliydi
ev konusu ise benim illa istediğim bir semt varsa ve eşimin ailesi bize ev hediye edecek ama oradan alamayacaksa üzerini tamamlar bir şey yapar çok istiyorsam ordan alırdım
kimse kimseye ev almak zorunda değil, siz içinizden gelmiş alabileceğiniz yerden almışsınız.. alınacağı zaman itiraz etseymiş.. dünyanın parasına ev alıyorsunuz ve buna rağmen trip yapıyorsa çok saçma

Dünürünüzün ev kredisini gelininiz ödüyorsa ev de gelininizin üstüne değil midir?Veya ileride dünürünüz vefat etmiş olsa ,evi gelininiz aldı,diğer kardeşler ortak çıkar mı,gelininiz bu ihtimali düşünmemiş midir?

Zaten bu mallar uzerinde gelinin hakki yok. Aslinda dogal olan intikal yolu ile cocuga gecmesidir. Yani siz yillarca calisip kazanmis ve birikim yazmissiniz bunun gelinle ne alakasi var? Miras olarak oglunuza kalmalı. Hakki falan yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…