ufak bir kriz

Kadının iyi niyeti suiistimal ediliyor karşı taraf yolunacak kaz gibi görüyor.Doğrudürüst bir teşekkür eden yok .Birde Hunter abla kızın kirasını ödüyor oda gidiyor evine harcayacağı parayı ailesine yediriyor.Kendisi yetmiyor dolaylı yoldan aileside besleniyor.

Çalışmak istiyorsa yine çalışsın ama parasını size versin sizde gönlünüzce harcayın.

Kaynanasini sevmeyen her kadin bu kadincagizdan hincini almis. "Sizde istedigi semtten ev alsaydiniz" nedir ya? Bunu soyleyen de, bu sebepten gonul koyan da nankördür.

Banada öyle geliyor.Kayınvalidelerine öyle kinlermişler ki sanki iyi kaynana yokturu ispatlamaya çalışıyorlar.Kadın iyi kalpli hala ard niyet aranıyor.

bedellisini de mi siz ödediniz inanılır gibi değil
biz iki taraftan da beş kuruş yardım görmeden evlendik ama iki taraf da başımızın tacıdır
onların tüm bu yardımlarınıza rağmen burun kıvırmaları çok ama çok ayıp

Bence çok abartıyorsunuz. Oğlunuzdur, gelininizdir elinizden geleni yapmak istersiniz ama bir yere kadar. Sizin de bir hayatınız var. Bir süre sonra bütün bunlar göreviniz haline gelecek, belki de geldi bile. Evlenmeyi bilen hayatını idame ettirmeyi de bilmeli.

Unutmayın hiç bir fedakarlık cezasız kalmaz

hunter7 abla yerinde olsam oturcagim kadar evi binecegim kadar arabayi birakip gerisini satip dunya turuna cikardim. Avrupadaki unlu sehirleri Paris, Venedik vs. gezerdim. Izlanda nin karlar icindeki kaynayan havuzlarina girerdim. Afrika daki vahsi hayati gorurdum. Dunyada yapilan butun festivallere katilirdim. Dalis dersleri alip rengarenk baliklarla beraber yuzerdim.

Gelin ve ailesinin kaprisini çekmek niye...

Şimdi bendeki soru işaretlerinin hepsi kalktı. Cidden kira ödemeyen ve borcu olmayan insanların parayı nasıl yetiremedigini günlerdir merak ediyordum.demek gelin ailesine para veriyor.vay be.hunter ablanın eşi gelinin ailesine para yedirdigini biliyor mu. Büyük konuşmayayım ama çocuk da biyere kadar.resmen gelin tarafi yoluncak kaz bulmuşlar kendilerine.hunter ablam kiyamam hala gelin bana küsmüş mü diye dertleniyo. Çok naif temiz kalpli bir insan. Ama gelin tarafı değil. Ben olsaydım şimdiye oğul falan dinlemem tüm maddi yardımı kesmiştim. Oğlunun gözlerinin açılması lazım. Hunter ablaya iyi davranmak yerine kotu davranıyorlar. Doğum günlerini unutuyorlar. Ama gelin hanımın babasınınkini dışarda kutladılar yanlış hatirlamiyorsam. Hunter abla bu gidişi durdurmali. Karşı taraf cidden iyiliği haketmiyor

Sizin bu maddi manevi fedakarlığınızın sonu nereye varacak çok merak ediyorum

Yanlış anlamayın ama ben oğlunuzu her anlamda fazla hazırcı yetiştirdiğinizi düşünüyorum.
Bu kadar armut piş ağzima düs yetisen bi cocuktan bisey beklemeyin
Gelini ve ailesini hic hesaba katmiyorum bile

Bir mesajinizda oglunuzun ailenizi kahvalti davetinin parasini bile sizin odediginizi soylemistiniz

Sizin yaptiginizin adi fedakarlik anne babalik olmuyor ne yazikki ben yaptiklarinizda hep bi onaylanma cabasi aman sorun cikmasin telasi goruyorum

Soykediklerim zorunuza gitmesin ama sizin artik silkelenmeniz gerekiyor

Buraya ufak bi kriz diye baslik acmaniz bile cok gereksiz buyuttugunuzun fazla deger verdiginizin resmi
Ortada davet yok tarih yok

Hunter ablanin kizi yada kardesi olmak ve onu omuzlarindan tutup gozlerine bakarak lutfen bu kadar iyi olma demek istiyorum artik

Evlenenen insanlara maddi olarak bu kadar yardım yapılmasını asla doğru bulmuyorum çünkü ne kadar verirsen hep daha fazlasını isterler para kesildiği zaman da nankörlük ederler insanın doğası böyle maalesef. Sonucta evlenmeye aklı yeten insanın evini gecindirmeye de aklinin yetmesi lazim. Kimse kimseye güvenip evlenmesin anne babalar da bu kadar korumacı olmasın herkes kendi yağında kavrulmali doğrusu bu.

evet tek çocuk.

hiç bir borçları yok.ha bizim tarafımızdan yok.ama gelinim,kendi çeyizi için aldığı ve yatak odasının taksidini ödüyordu.ama o da bittmiştir galiba.

Oğlunda da kabahat var Hunter abla.

Nakit para verdiğin halde birde hesap numarası veren yüzsüz gelindede.

İkiside kafası birbirine tokuşturmalık.

Akıl veren ablalarını dinliyorlar galiba.

Ben en az 3000 demiştim ayda 45oo tl kazanıyorlarmış.1000 lirayı yine babalarına verdiğini farzedelim 1000 lirada kira versinler hiç borçları olmadığı halde 2500 tl ile mi geçinemiyorlarmış.

Sen yardım yapmasanda geçinirlerdi.

Nasılsa anam babam veriyor diye yemeğini hep dışarıda yersen sürekli dışarılarda gezsen 10.000 de versen onuda sonuna kadar tüketir gene yok diye acındırırlardı kendilerini.

Elindeki neyse ona göre geçineceksin.

İki kişi oldukları halde geçinmeyi bilmiyorlarsa çocuk olduğunda ne yaparlar bilmiyorum.

Sizin olmadığınızı farzedelim ne yapacaklardı.

Adama sorarlar banamı güvenip evlendin.

kızım da yok,kızkardeşimde bir yaşlığı anacığım var, o da yapmak zorundasın düşüncesinde.
Hayir bu kadarini yapmak zorunda degilsin
Anneanne size anasin yapmak zorundasin fikrini dayatirken bir taraftan da aslinda evlatsin yapmak zorundasin demek istiyor olabilir
Analik evlatlik fedakarlik hepsinin bi sınırı var

abla, asıl önemli olan bu kadar yorumdan sonra, sen 'Ya ben bunlara bu kadar para vererek hata yapmışım' dedin mi demedin mi?
Bak ben sana bi şey diyeyim mi, bu kadar vermişsin vermişsin parayı, şimdi hem kıymet bilmiyor tepene çıkıyor hem de sanki vermek zorundaymışsın gibi düşünüyor habire sorun çıkarıyorlar.

Yani senin gelinin olmak varmış ne diyeyim

Kira da vermiyorlar kiralarini hunter ablalar veriyor

o kadar haklısınız ki,aslında oğlum rahata alışmış bir çocuk.var yapsınlar,ver yesinler.nasıl olsa tek çocuğum diye,sorumluluk almıyor.diye düşünüyorum.
ama bazen de öyle şeyler yapıyor ki,ben ikilemde kalıyorum.mesela 2 sene çocuk istemiyor,ama gelinim istiyormuş,oğlum diyor ki,zor geçiniyoruz,bez parasını, mama parasını da mı babama ödeteyim.

ya bunlar ev idaresinden hiç anlamıyorlar.ya benim bilmediğim başka borçları var.kaldı ki öyle bile olsa,şu son tavırları haketmiyoruz diye düşünüyorum.paran yoksa,alınan yere razı olup oturacaksın.nihayetin de gidip,cehennemin bir ucundan ev almadım ya.bu tavır niye?

Bazı konularda katılıyorum.Hunter abla zamanında yaşadığı sıkıntılardan ve burada okuduğu konulardan dolayı iyi bir kayınvalide olayım ,hiç sorun çıkmasın diye düşünüyor ama ters tepiyor.

Ben sıkıntı yaşadım onlar yaşamasın diyor.

Gereksiz yere o kadar fedakarlık yapmışki görevi haline gelmiş nerdeyse.Karşısındakiler şımarmış.

Hayir bu kadarini yapmak zorunda degilsin
Anneanne size anasin yapmak zorundasin fikrini dayatirken bir taraftan da aslinda evlatsin yapmak zorundasin demek istiyor olabilir
Analik evlatlik fedakarlik hepsinin bi sınırı var

yok annem kendisine istiyor,zaten yapmak zorundasın diye.ama yaşlı ve parkinson hastası,onu mazur görebiliyorum.canımı istese veririrm.onun istekleri çok masumca bana ayda 20 tl ver gibi ,ama ben daha fazlasını veriyorum.gidip,saçma sapan şeyler alıyor.kızıyorum vermiyceğim diyorum,gidip damadına beni şikayet ediyor.ondan alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…