- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
araba da mı onlardaşu an ben iptal. bunu yeni öğrendim. şoklardayım şuanda. kendime geleyim bidaha yorum yapayım. vay arkadaş hem ev al, hem kira öde, bide arabasını da vermiş. hunter abla gerçekten de sen türk standartlarının çok çok üstündesin
en doğrusunu yaparsınız.benden size bir abla tavsiyesi.
bunu eşime anlatamadım ben.artık kredi ödemek istemiyorum dedim.çalışmanı istemiyorum,yiyip içip gezelim dedim.ııh.kabul etmiyor adam.sen git arkadaşlarınla gez,ben 70 yaşına kadar çalışacağım diyor.bazen de diyorki,bırakıp gideceğim herşeyi.
ben de tırnaklarıyla kazınarak alınan,her bir lokmanın daha tatlı olacağına inanalardanım ama.evlat işte.yapalım birşeyler diyorsunuz,olmuyor.yine yaranamıyorsunuz.
Kaynanasini sevmeyen her kadin bu kadincagizdan hincini almis. "Sizde istedigi semtten ev alsaydiniz" nedir ya? Bunu soyleyen de, bu sebepten gonul koyan da nankördür.
bedellisini de mi siz ödediniz inanılır gibi değilbiz de bedellisini ödedik oğlumun.yeni bitti.nişanlıydı bedelli çıktığında
.vallahi bunlar geçinemiyoruz diyorlar,ben anlamıyorum.asgari ücretle,2-3 çocuk okutup,kira veren insanlar ne yapsın?
bu ev alındıktan sonra,biz kredi ödeyeceğiz ,bizden daha da bir şey beklemeyin diyeceğiz.kendi yağlarıyla kavrulsunlar.
üstelik annemlere yardım ettiğimizi,onlardan da sorumlu olduğumuzu biliyor oğlum.kaç parçaya bölünelim daha?
Şimdi bendeki soru işaretlerinin hepsi kalktı. Cidden kira ödemeyen ve borcu olmayan insanların parayı nasıl yetiremedigini günlerdir merak ediyordum.demek gelin ailesine para veriyor.vay be.hunter ablanın eşi gelinin ailesine para yedirdigini biliyor mu. Büyük konuşmayayım ama çocuk da biyere kadar.resmen gelin tarafi yoluncak kaz bulmuşlar kendilerine.hunter ablam kiyamam hala gelin bana küsmüş mü diye dertleniyo. Çok naif temiz kalpli bir insan. Ama gelin tarafı değil. Ben olsaydım şimdiye oğul falan dinlemem tüm maddi yardımı kesmiştim. Oğlunun gözlerinin açılması lazım. Hunter ablaya iyi davranmak yerine kotu davranıyorlar. Doğum günlerini unutuyorlar. Ama gelin hanımın babasınınkini dışarda kutladılar yanlış hatirlamiyorsam. Hunter abla bu gidişi durdurmali. Karşı taraf cidden iyiliği haketmiyorKadının iyi niyeti suiistimal ediliyor karşı taraf yolunacak kaz gibi görüyor.Doğrudürüst bir teşekkür eden yok .Birde Hunter abla kızın kirasını ödüyor oda gidiyor evine harcayacağı parayı ailesine yediriyor.Kendisi yetmiyor dolaylı yoldan aileside besleniyor.
Hunter ablanin kizi yada kardesi olmak ve onu omuzlarindan tutup gozlerine bakarak lutfen bu kadar iyi olma demek istiyorum artikŞimdi bendeki soru işaretlerinin hepsi kalktı. Cidden kira ödemeyen ve borcu olmayan insanların parayı nasıl yetiremedigini günlerdir merak ediyordum.demek gelin ailesine para veriyor.vay be.hunter ablanın eşi gelinin ailesine para yedirdigini biliyor mu. Büyük konuşmayayım ama çocuk da biyere kadar.resmen gelin tarafi yoluncak kaz bulmuşlar kendilerine.hunter ablam kiyamam hala gelin bana küsmüş mü diye dertleniyo. Çok naif temiz kalpli bir insan. Ama gelin tarafı değil. Ben olsaydım şimdiye oğul falan dinlemem tüm maddi yardımı kesmiştim. Oğlunun gözlerinin açılması lazım. Hunter ablaya iyi davranmak yerine kotu davranıyorlar. Doğum günlerini unutuyorlar. Ama gelin hanımın babasınınkini dışarda kutladılar yanlış hatirlamiyorsam. Hunter abla bu gidişi durdurmali. Karşı taraf cidden iyiliği haketmiyor
evet tek çocuk.o zaman oğlunuz da size güveniyor açık olarak.
nereden bulup buluşturduğunuz önemli değil.
kar suyunu kaçırıyor . nasılsa siz tepkisiz kalamıyorsunuz . biliyor sanırım sizin huyunuzu ana baba olarak .
tek çocuk mu oğlunuz .
hiç bir borçları yok.ha bizim tarafımızdan yok.ama gelinim,kendi çeyizi için aldığı ve yatak odasının taksidini ödüyordu.ama o da bittmiştir galiba.Hiç bir şey ödemeyip nasıl geçinemiyorlar anlayamadım?
Düğün, eşya vb borçları mı var?
Normal değil gerçekten. Siz çok büyük bir iyilik yapmışsınız. İstanbul'da kira ödemeden ev sahibi olmak büyük nimet. Kıymetini bilsinler.
kızım da yok,kızkardeşimde bir yaşlığı anacığım var, o da yapmak zorundasın düşüncesinde.Hunter ablanin kizi yada kardesi olmak ve onu omuzlarindan tutup gozlerine bakarak lutfen bu kadar iyi olma demek istiyorum artik
biz de bedellisini ödedik oğlumun.yeni bitti.nişanlıydı bedelli çıktığında
.vallahi bunlar geçinemiyoruz diyorlar,ben anlamıyorum.asgari ücretle,2-3 çocuk okutup,kira veren insanlar ne yapsın?
bu ev alındıktan sonra,biz kredi ödeyeceğiz ,bizden daha da bir şey beklemeyin diyeceğiz.kendi yağlarıyla kavrulsunlar.
üstelik annemlere yardım ettiğimizi,onlardan da sorumlu olduğumuzu biliyor oğlum.kaç parçaya bölünelim daha?
Hayir bu kadarini yapmak zorunda degilsinkızım da yok,kızkardeşimde bir yaşlığı anacığım var, o da yapmak zorundasın düşüncesinde.
Kira da vermiyorlar kiralarini hunter ablalar veriyorOğlunda da kabahat var Hunter abla.
Nakit para verdiğin halde birde hesap numarası veren yüzsüz gelindede.
İkiside kafası birbirine tokuşturmalık.
Akıl veren ablalarını dinliyorlar galiba.
Ben en az 3000 demiştim ayda 45oo tl kazanıyorlarmış.1000 lirayı yine babalarına verdiğini farzedelim 1000 lirada kira versinler hiç borçları olmadığı halde 2500 tl ile mi geçinemiyorlarmış.
Sen yardım yapmasanda geçinirlerdi.
Nasılsa anam babam veriyor diye yemeğini hep dışarıda yersen sürekli dışarılarda gezsen 10.000 de versen onuda sonuna kadar tüketir gene yok diye acındırırlardı kendilerini.
Elindeki neyse ona göre geçineceksin.
İki kişi oldukları halde geçinmeyi bilmiyorlarsa çocuk olduğunda ne yaparlar bilmiyorum.
Sizin olmadığınızı farzedelim ne yapacaklardı.
Adama sorarlar banamı güvenip evlendin.
Oğlunda da kabahat var Hunter abla.
Nakit para verdiğin halde birde hesap numarası veren yüzsüz gelindede.
İkiside kafası birbirine tokuşturmalık.
Akıl veren ablalarını dinliyorlar galiba.
Ben en az 3000 demiştim ayda 45oo tl kazanıyorlarmış.1000 lirayı yine babalarına verdiğini farzedelim 1000 lirada kira versinler hiç borçları olmadığı halde 2500 tl ile mi geçinemiyorlarmış.
Sen yardım yapmasanda geçinirlerdi.
Nasılsa anam babam veriyor diye yemeğini hep dışarıda yersen sürekli dışarılarda gezsen 10.000 de versen onuda sonuna kadar tüketir gene yok diye acındırırlardı kendilerini.
Elindeki neyse ona göre geçineceksin.
İki kişi oldukları halde geçinmeyi bilmiyorlarsa çocuk olduğunda ne yaparlar bilmiyorum.
Sizin olmadığınızı farzedelim ne yapacaklardı.
Adama sorarlar banamı güvenip evlendin.
Sizin bu maddi manevi fedakarlığınızın sonu nereye varacak çok merak ediyorum
Yanlış anlamayın ama ben oğlunuzu her anlamda fazla hazırcı yetiştirdiğinizi düşünüyorum.
Bu kadar armut piş ağzima düs yetisen bi cocuktan bisey beklemeyin
Gelini ve ailesini hic hesaba katmiyorum bile
Bir mesajinizda oglunuzun ailenizi kahvalti davetinin parasini bile sizin odediginizi soylemistiniz
Sizin yaptiginizin adi fedakarlik anne babalik olmuyor ne yazikki ben yaptiklarinizda hep bi onaylanma cabasi aman sorun cikmasin telasi goruyorum
Soykediklerim zorunuza gitmesin ama sizin artik silkelenmeniz gerekiyor
Buraya ufak bi kriz diye baslik acmaniz bile cok gereksiz buyuttugunuzun fazla deger verdiginizin resmi
Ortada davet yok tarih yok
Hayir bu kadarini yapmak zorunda degilsin
Anneanne size anasin yapmak zorundasin fikrini dayatirken bir taraftan da aslinda evlatsin yapmak zorundasin demek istiyor olabilir
Analik evlatlik fedakarlik hepsinin bi sınırı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?