ufak bir kriz

Hiç belli olmuyor ama ilerisi neler gösterecek bakalım,şimdilik iyi gidiyor..

Zor işler bunlar zorrrrrr
yok o anlamda söylemedim.allah bozmasın.gelinler de" kaynana"olgusunu yıkamıyoruz.arkadaş olalım dedik,olmuyor
ama damat başka.ben annemle ben bile geçinemezken,damadıyla arası çok iyi.

yok o anlamda söylemedim.allah bozmasın.gelinler de" kaynana"olgusunu yıkamıyoruz.arkadaş olalım dedik,olmuyor

Amin inşallah uzun ömürlü olsunlar bütün evlatlarımız..
Arkadaş olmak güzelde işte karşı tarafın yaklaşımıda önemli bence..
Bizimkide öyle annem daha farklı diyormuş..

evet malesef gelinler çok ön yargılı.bunu burada açılan konulardan bile görüyoruz.ya da bazı yorumlardan.

sapsik58
neyi yanlış yaptığımın farkındayım.ev alma konusunda çok vazgeçirmeye çalıştım eşimi,ama ikna edemedim.ne yapayım,bu saatten sonra ev aldı diye adamdan boşanayım mı?evi de istediği yerden aldı.ister otursunlar,ister oturmasınlar dedi.çünkü yaklaşık 1.5 senedir ,ev bakıyoruz.birtürlü ev beğendiremedik onlara.tam tamam diyorlar,gelinim birkaç gün sonra arıyor,o ev şöyle,burası böyle diye,vazgeçiyoruz.

istedikleri muhit olmadı diye,burada beni taşladılar.onların istediği yerden almalıymışım.ama o muhiti isteyen sadece,gelinim ve ablası.ne oğlum istiyor ne de eşim.kimse kusura bakmasın,evet ev almak hata ama istediğim yerden almam ,tamamen eşimin ve benim insiyatifimde olan bir şey,zira parayı veren düdüğü çalar ,ben ,birikim yaptım.üstüne üstelik kredi ödeyeceğim 2 yıl,benim istediğim olacak.işlerine gelirlerse otursunlar.

bundan sonraki tavrım budur.ev onların üzerine değil.eşim üstüne alıyor.çünkü bankadan kredi onun üzerine alınıyor.ve tapu da onun üzerine olmak zorundaymış.eşim öyle dedi.gayette ikna oldum.
zaten oğlum bekarken,(şimdi oturduğumuz ev)onun üstüne almıştık.tapu işleriyle uğraşmak istememişti eşim.biz 2 gün sonra oğlumuz evlenecek,gelin ve ailesi,mal mülk derdine düşecek diye düşünmedik ki hiç.ama yanlış yaptığımızı şimdi anladık.bundan sonra,yanlış adım atmamaya dikkat edeceğiz.
sevgiler[/QUOTE]

evet malesef gelinler çok ön yargılı.bunu burada açılan konulardan bile görüyoruz.ya da bazı yorumlardan.

aslında onları da anlamaya çalışıyorum.kendi evliliklerinde,yaralanmışlar,eşinin ailesi tarafından,kırılmışlar.ama onlara çıkartamadıkları sesleri,burada bana çığlık çığlığa bağımaya çalıştılar.kendi kayınvalidelerinin,kayınpederlerinin,karşısında,sus pus olup,sesini çıkartamayan insanlar,burada bana çemkirmekten,zevk aldılar.içlerini boşalttılar.

eminim ki,kendilerine böyle bir imkan sunulsaydı,asla geri çevirmeyecekleri bir şeydi bu.ama sunulmamış,görmezden gelinmişler,değer görmemişler.acısını benden çıkardılar.

ben gelinime değer veriyorum,veriyorum ki,buraya konu açtım.acaba bana şundan dolayı mı kırıldı diye.yanlış yapmış olablirim .benim ve eşimin doğruları bu.kendileri bu kadar bile değer görmemişler.acısını benden çıkartmaya çalıştılar ama adres yanlış.

Yaptığınız şeyi belki tek evladınızın hayatını güvenceye almak olarak görüyorsunuz ama aslında istemeden onun ayaklarının üzerinde durmasını engelliyorsunuz bence.
Benim kayınpeder ve kayınvalide ev almadı ama ev almamız için peşinatı karşıladı. Kendilerine verilen kira parasını toplu olarak bize verip bir sene bizimle oturacaklardı. Süre uzadıktan sonra belki başka çözümler bulunabilirdi ama yok biz para da vermeyiz kiramızla başka eve çıkacağız denebilirdi, o parayla araba alabilirlerdi. Sonuçta kim ister tıkış tıkış evde misafir gibi yaşamak? Eşim her zaman ve sürekli minnet duydu ama ben genelde duymadım. Çocuklarını evlendiriyorlar, hiç bir şey istemedim o kadar şey yapsınlar ne olacak diye düşündüm. Şimdi her şey geçip bittikten sonra aslında ellerinden gelen neyse yaptıklarını düşünüyorum. Oğlunuzı siz yetiştirdiniz, sizi tanır ama gelininizin bari ev alıyorsunuz istediğimiz yerden olsun, bilmem kaç odalı olsun gibi düşünmesi çok olası.
Her konuda ağırlığınızı koymalısınız, yaşınızın hürmeti var bir kere. Ev alınmalar, kira ödemeler, belki anlatmadığınız türlü yardımlara rağmen gelininiz niyetinizi anlamadıysa bu anlamak istemediği içindir. Kendisi aramamış, ev sahibi davet etmemiş ne hakla kırılır ayrı mesele, siz neden açıklama yapma geteği duyarsınız ayrı mesele. Kitap fuarı önemli ve öyle haldır haldır bir yere yetişme kafasıyla gidilecek bir etkinlik değil. İster dünürün olsun ister kendi ailemin, başka bir zamana ertelenebilecek balık mangal sefasından daha önemli. Üstelik incelikten yoksun bir davetimsi sözle tek tatiliniz pazar gününüzü bozmamalısınız.
Bence gitmediğiniz gibi asıl sizin buna kırıldığınızı belli etmeniz lazım.

yukarıdaki mesajı alıntılamak istemiştim.. yanlış oldu, acemiyim kusura bakmayın..

hunter ablacım ben sizi fazla yorum yazmasamda (sadece bu konunuza yazdım) takip ediyor, ve takdir ediyorum, fatihte oturuyorum deyince kendime yakın görmüştüm, çünkü bende fındıkzade de oturuyorum.

alıntılamak istediğim mesajınızda çok güzel yazmışsınız, sizin aynı fikirde olmadığınızı ama eşinizin ısrarla almak istediğini. bende hep karşı gelmişimdir anne babaların bu kadar sahiplenmelerine ve kendilerinden vaz geçip hep çocukları için birşeyler yapmalarına, sorumluluk almaları açısından yanlış ama oluyor bazen.. ki siz zaten söylemişsiniz eşinizin bu konuda inatçı olduğunu.

sonrasında evi sizin istediğiniz semtten almanızda çok çok haklısınız, söylemişsiniz bakmışlar beğenememişler, hem dediğiniz gibi parasının tamamını siz verip birde üstüne 2 yıl borçlandığınız evi kendi istediğiniz yerden almanız sonuna kadar hakkınız. soruyorum buradaki gelinlere karı - koca çalışıp ev almasanız, kv deniz ve kp niz kendilerine yakın bir muhitten aldırmak isteseler ne derdiniz, parasını ben çalışıp ben veriyorum istediğim yerden alırım dersiniz.. kusura bakmayın ama bu böyle...

bizde 15 yıllık evliyiz neredeyse evimizi daha yeni alabildik , ama hiç bir şekilde ailelerimizden destek alamadık, sebebi zaten onların durumlarının olmayışı, durumları olsaydı eminim onlarda en iyisini yapmaya çalışırlardı, bence en güzeli yinede kendilerinin emek sarfedip almaları, kıymetinide iyi bilirlerdi. Keşke benimde kp rim bana evlendiğimde ev alabilseydi ki adamcağızın öyle bir durumu yoktu, ama ben şu an 2 çocukla halen çalışıyo olmazdım, çocuklarımı kendim büyütürdüm, her sabah onları sıcak yataklarından çıkarmak zorunda kalmazdım. Ama yinede allaha şükürler ediyorum, sağlıklı evlatlar verdiği için.

söylemeden geçemeyeceğim gelininizin aileside çok akıllıymış yani. ev alıyorlar kızlarının üstüne ama oğulları oturacak, ama krediyi evlendirdikten sonrada gelin ödeyecek. ben böyle şey duymadım, tekrar soruyorum, evleniceksiniz eşiniz ev kredisi ödeyecek ama ailesi diyecekki ama ev abisinin. ben böyle bir şey duymadım görmedim, ve bunu kimse kabul etmez, edende sizin gibi böyle güzel yürekli insanlardır eminim.

Sevgilerimle..

tapusunu kendi üzerlerine istiyorlarsa çalışıp alırlar.
her yeni evli ev sahibi olmuyor malesef ana baba tarafından.
keşke bize de kaynanamlar ev alsa. kendi üzerlerine olsa ama kira verme derdimiz olmasaydı.
bayılırdım valalhi.

biz onlara bu evde oturacaksınız diye dikte etmedik asla.öyle olsaydı,avcılarda ki evde oturacaksınız,diye baştan tavır koyardık.uzak dediler diye saygı duyduk.kiralık bulun ,kirasını alın dedik.buldukları ev,1+1 kirası ,1000 tl olna bir yer.üstelik te muhit olarak,kimsenin beğenmediği bir yer.ablaları orada oturuyor ve üstelik kiracılar,her an taşınabilirler,yani.e ev alacağız.öyle ha deyince satılıp,çıkılamıyor da.

iki gün sonra,ablaları o muhitten gidince,biz aslında burayı istemiyorduk diye karşımıza gelmeleri çok büyük bir olasılıktı.
annesine yakın baktılar mesela,gayet mantıklı geldi bize.ama paramız yetmedi.hatta siz kredi çekin,alın,bir elimizde kini size verelim,oradan olsun teklifine bile,sıcak bakmadılar.çünkü toplam gelir 4500 tl.ödenecek kredi.en az 2500 tl.e gelin 2 yıl daha 1000 tl lik kredi ödemesi var,nasıl geçinecekler?
biz eşimle akşam konuştuk asla zorlama yok.biz bu evi aldık.ama siz kiraladığınız evde,oturmaya devam edin diyecek.kiralarını ödeyeceğiz yine.bu eve taşınmış olduklarını farzederek,ona göre bütçe oluşturacağız.hatta 1000 tl kalacak bize kiradan,kredi ödememize yardımcı olacak bu para.

kitap fuarı konusu,ayrı bir durum.kesin gideceğiz.her sene gideriz.eşim özellikle bu etkinliği bekler.aslında geçen hafta gidecektik.ama kitabını imzalatacağı yazarın,imza günü bu pazarmış.

benden de sevgiler....biz de fındıkzadeden alıyoruz evi,tramvay durağına çok yakın.karagül iş merkezinin arkası.beğenmezlerse,ben gider otururum valla.benim oturduğum yer fatihte ama.85 m2,yüksek giriş,balkonum bile.yok.eşim havadar,balkonu var,rahat ederler diye düşünmüştü ama.canları isterse.

Biz 1.800 eşimin ve 2.500(+500civarı ek ders) ile ev almıştık. 4800 gelirimizin 1600'ü ev kirası, 600'ü bedelli askerlik kredisi olarak gayet yedik, içtik, gezdik ve geçindik. Yani yardım etmeseniz de bir yolunu bulurlardı ya da nasıl bir yol bulacaklardı bir bakmak lazımdı. Hoş insanın da elinde varken çocuğu sıkıntı çeksin istemez ama...
Oturun diye de diretebilirdiniz, ev alınnıi yani. O evi almak için eşiniz bu yaşta çalışıyor hala. Artık unumu eledim, eleğimi astım diyeceği yaşta hala birikim derdindeyse ve her gün sıkıntı çekiyorsa gelin de biraz kendinden fedakarlık ediversin. Her türlü imkan önüne sunulmuş daha ne ister bir insan anlamam.

Son düzenleme:
fuara gidin tabiki. beklediğiniz bi fuarmış .
siz çok da kafanıza takmayın ne der ne eder. arayıp söylesem mi ? vs . diye .
siz ince fikirli oldukça o daha çok gerginlik çıkarabilir .

gayet güzel yeri, merkezi heryere kolay ulaşım, ben tranvay durağının diğer tarafında oturuyorum, biraz k.m.paşaya doğru kalıyor evim.. ben evlendiğimde başka bir semtte oturdum 8 yıl, kv ler orada ve kiralar daha uygun diye, sonra cocukların okul zamanı gelince eşim burada çocuk yetişmez , diyerek neredeyse iki katı kira vererek bu tarafı tercih ettik, ben zaten doğma büyüme fındıkzadeliyim, annem halen oturduğu için eşimde gelip gittikçe burasının daha iyi bir semt olduğunu düşünerek burayı tercih etti. Çok şükür geçen yılda evimizi satın aldık buradan...

bencede iyi düşünmüşsünüz gidin oturun onlar taşınmazlarsa.. madem gelininizn ablasıda öyle uygun görmüş, onlarda sizin eski evinize taşınırlar belki...

biz de bedellisini ödedik oğlumun.yeni bitti.nişanlıydı bedelli çıktığında
.vallahi bunlar geçinemiyoruz diyorlar,ben anlamıyorum.asgari ücretle,2-3 çocuk okutup,kira veren insanlar ne yapsın?
bu ev alındıktan sonra,biz kredi ödeyeceğiz ,bizden daha da bir şey beklemeyin diyeceğiz.kendi yağlarıyla kavrulsunlar.
üstelik annemlere yardım ettiğimizi,onlardan da sorumlu olduğumuzu biliyor oğlum.kaç parçaya bölünelim daha?

o zaman oğlunuz da size güveniyor açık olarak.
nereden bulup buluşturduğunuz önemli değil.
kar suyunu kaçırıyor . nasılsa siz tepkisiz kalamıyorsunuz . biliyor sanırım sizin huyunuzu ana baba olarak .

tek çocuk mu oğlunuz .

Hiç bir şey ödemeyip nasıl geçinemiyorlar anlayamadım?
Düğün, eşya vb borçları mı var?
Normal değil gerçekten. Siz çok büyük bir iyilik yapmışsınız. İstanbul'da kira ödemeden ev sahibi olmak büyük nimet. Kıymetini bilsinler.

medeni hukuk 499: sağ kalan eşe 1/4 kalır. Diyor.
Geri kalan 3/4 de çocuklar arasında paylaştırılır. Sizde tek çocuk olduğu için 3/4 onun. Bence eşinizle konuşun bir evi size yapsın.

Haksızlık ya tam tersi olmalıydı bence.

Emek harcayan kadınla eşi ama devlet nerdeyse tamamını emek harcamayan çocuğuna veriyor .

Parasını ben ya da kocam ödeyecek 4 te biri benim olacak.Ama oğlum ve gelinim 4 te üçüne sahip olacak neresi adalet bunun.Yarın ahlaksız olup parasını ver ya da buradan çık dersede bir şey diyemeyeceğim.

Ne yapsan yaranılmıyor o yüzden kiralarını ödemeyi bırakın bence ablacığım .Yavaş yavaş ayakları üzerinde durmayı öğrensinler .O eve en az 3000 TL giriyordur.Evleri var arabada var sayılır eşyası v.s de var herşeyi tam. Faturalarıyla bir boğazlarını doyuracaklar .Her zaman siz yanında olmayacaksınız.Babasının krediside babasının sorunu bence gelinin değil.Elindekine göre geçinmeyi öğrensinler.

Oğlanda gelinde hatta gelinin babasıda sırtını Hunter ablalara dayamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…